Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miklos90

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óra után Jugoszlávia felbomlása 2021.02.02 17:58:52
Jugoszlávia felbomlása egy időben zajlott a nagy kelet-európai átrendeződéssel és a Szovjetunió összeomlásával.A hat nyugat-balkáni ország szövetsége már Josip Broz Tito egykori partizánvezér 1980-ban bekövetkező halála után lazulni kezdett. A horvátok és szlovénok részéről a szerb dominancia iránti…..
Az ország mediterrán éghajlata és fekvése miatt milliók látogatják meg a hosszú turistaszezonban. Északon viszont a magashegységekben sokkal hűvösebb az éghajlat, ide a téli időszakban érdemes sífelszereléssel érkezni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindig és mindenhol meleg van. Mivel az ország…..
A következő bejegyzések a közösségi médiából Cholnoky Jenő afrikai utazásáról tudósítanak. Nektek az lesz a dolgotok, hogy ezek alapján rajzoljátok meg Cholnoky Jenő útját a kapott térképen. Minden egyes állomáshoz írjátok be az éghajlatot és röviden jellemezzétek. Ezt az utat a kapott google…..
Alkossatok 3 fős csoportokat és osszátok ki egymás között a feladatokat úgy, hogy 45 perc alatt elkészüljetek. Használjátok segédeszközként a tankönyvet és az atlaszt, illetve a telefonotokat.1. A CIA Factbook (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/ ) oldalán keressétek meg,…..
Óra után Tavaszi hadjárat 2019.01.13 20:23:29
  A következő feladatok megoldására kb. 30 percetek maradt. Dolgozzatok csapatban, előbb tekintsétek át az összes feladatot, majd tetszőleges munkamódszerrel készítsétek el őket. A kérdéseknél a dőlt betűs rész nem kötelező elem, de a történészeknek meg kell próbálni a pontokért! 1. feladat „Az…..
Óra után Politikai eszmék 2018.05.28 23:51:42
  Talán ti is elgondolkodtatok már azon, hogy mit jelentenek azok a szavak, amelyekkel a politikusok sokszor egymást címkézik, vagy egy-egy szülői beszélgetés tett kíváncsivá. De akár foglalkoztál már ezzel a kérdéssel, akár nem, pár év múlva te is szembekerülsz a politikával és csak úgy tudsz majd…..
Figyeld meg a születési és a halálozási ráta alakulását Magyarországon és válaszolj a kérdésekre! a; Meddig beszélhetünk Magyarország esetében természetes szaporodásról? b; Mi okozhatta a '70-es évek közepén a kiugró születésszámot? Hasonlítsd össze a következő ábrát a tankönyv 72. o. 6.6-os…..
Óra után A jóléti állam 2018.03.27 00:53:36
A második világháború után Európa számos országában előtérbe került a "gondoskodó állam" gondolata. Ezen jóléti modell szerint az állam a polgárainak magas színvonalú oktatási, egészségügyi és szociális ellátást biztosít úgy, hogy közben a társadalmi különbségek csökkentésére is törekszik.  Ezek a…..
Óra után A terror utcája 2018.01.21 17:39:46
1944 kora-tavaszán kis számú, ám annál fontosabb német különítmény érkezik a Svábhegyre. Kinézik maguknak a jó levegőjű és festői panorámát nyújtó Karthauzi és Evetke utcában épült, és szállóként működő villákat, majd itt rendezik be főhadiszállásukat. A Karthauzi u. 4/A (akkori nevén Majestic…..
Óra után Tigris a Várban 2018.01.20 19:20:16
Magyarország 1944. március 19-i német megszállása után a kormányzó politikai mozgástere erősen beszűkült, bár a későbbi események is mutatják, hogy nem szűnt meg teljesen.  Ekkorra már nyilvánvalóvá vált, hogy a németek nem nyerhetik meg a háborút és miután Románia augusztus végén átállt a…..