Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyulaur

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a blogon többnyire pozitív élményekről számolunk be, előfordul azonban, hogy különösen indokolt esetben itt vezetjük le a feszültséget is. Ha túl hosszan kell sorban állni a Ferihegyi repülőtéren, vagy ügyetlenül összehangolt útfelújításokba, esetleg hazudós…..
Most már biztos, hogy a Folyékony Kenyér Prágában tölti a Pünkösdöt, és most válogatjuk ki a meglátogatandó sörözőket. Ez a térkép a Ratebeer által listázott kocsmákat (piros jelzők) mutatja – természetesen interaktíve, de képtelen voltam beágyazni, úgyhogy itt a…..
  Az utóbbi időkben rengeteg vámpíros mozit láthattunk, a téma reneszánszát éli az álomgyárban, hála a rettenetes Alkonyat-franchise-nak. Kiemelkedően jó vagy legalább nézhető darab viszont kevés született. Talán csak a svéd Tomas Alfredson alkotott igazán maradandót az…..
Név: David Bowie Ismertetőjele: Először is csúnya. Ezenkívül inas, megspékelve vámpírfejjel, oroszlánsörénnyel. A 80-as évektől eszelős szöszi, öltönybe csomagolva. (Aki nem ismeri: NEM ő a Bowie.) Ezzel az emberrel mindig gondban voltam. Nem értem. A mai napig hihetetlenül…..
A bársonyos forradalom után Prága egyike lett a hatodik legtöbbet látogatott városnak London, Párizs, Róma, Madrid és Berlin után. Budapest ilyesmiről még csak nem is álmodhat. A szomszéd fűje mindig zöldebb. Nekünk magyaroknak nyilván nagyon tetszik Prága történelmi…..
gyulaur 2009.10.04 07:40:32
Minél nagyobb a biciklisek száma, annál kisebb az esély arra, hogy balesetet szenvedjenek, hívta fel a figyelmet Mikael Colville-Andersen filmrendező, fotós, és a Copenhagen Cycle Chic című népszerű kerékpáros blog szerkesztője, aki Dánia biciklis nagyköveteként járt Budapesten az…..
gyulaur 2009.09.25 09:27:45
Itt a nyár, a hőmérséklet csúcsokat döntöget, s aki teheti, felfüggeszti a nemzetgazdaság gyarapítására tett – olykor hiábavalónak tűnő – erőfeszítéseit. Olvasóink egy része javában készül a szabadságra, s a lemilblog (deklarált közszolgálati küldetésének…..
Szálkás Gerenda fantázianevű rajongónk nem volt rest, és egy pofás kis posztot hozott össze nekünk a külföldre szakadtakról. A modoros emigráns A modoros emigráns kb. 2-3 éve dolgozik valamelyik nyugat-európai nagyvárosban. Csak rövid tapasztalatszerzés ill. nyelvtanulás…..
Kisember megunta, hogy az autósok egy részét egyáltalán nem érdekli, ha egy gyalogos át akar kelni a zebrán, akkor sem, ha az már lelépett. Inkább gázt adnak, hogy még átférjenek előtte, meg a felpörgő motor hangjától majd úgyis megijed a puhatestű. Ha egy irányba megy kettő…..
Alapból kockázatos olyan úton közlekedni, ahonnan nem várt akadály, pl. baleset esetén nincs hová menekülni. Ilyen az M0 is, de ott legalább ha nincs nagy gáz, ki lehet kerülni az összekoccant autókat. A Ferihegyi Repülőtérre Vezető út esetében már nagyobbak a problémák,…..
A háromkerekű motor hosszú ideje a legnagyobb példányszámban eladott jármű Magyarországon, csak nem veszik elég komolyan. Rádaásul mindneki azt hiszi, hogy kínai tömegcikk, pedig hazai termék, és már azt is megérte, hogy a magyar valóságra tett mélylélektani hatása miatt…..
autózz! Kismama halálközelben 2009.03.19 07:30:00
Szegény Ili terhesen, pici gyermekével a kezében próbált átkelni az út egyik feléről a másikra, de egyszer csak ott termett egy BMW és hajszálon múlott, hogy megúszták egy kis ijedtséggel, amit levélírónk a mai napig nem tudott elfelejteni. Gondoltam leírom ezt a rövid…..
Szükséges némi kultúrtörténeti ismeret. Julian Szemjonov szovjet író hőse volt egy bizonyos Stierlitz, aki orosz felderítő volt a náci németországban. Igazából a Tavasz tizenhét pillanata c. sorozattal dörrent a köztudatba (úgy egy éve itthon is adta tán a Duna). Kis…..
Van a motorosok közt a gyerekkorában elnyomott és folyton szekált, kisebbrendűségi komplexussal küzdő fajta, aki mindenáron meg akarja mutatni, hogy ő milyen bátor, vagány faszagyerek. Garga is egy ilyenbe botlott bele, majdnem szó szerint. A következő eset tegnap délután négy…..
autózz! Centikre a haláltól 2008.06.24 13:31:00
Cathy története sajnos nem egyedi eset, rövidre nyesett T betűs korszakom alatt velem is szórakozott minden különösebb ok nélkül (ha a T betűt nem tekintjük annak) két játékos kedvű elmeroggyant idióta, abszolút át tudom érezni a helyzetet, könnyen baleset lehet az ilyesmiből,…..
Igazából rohadtul képmutató dolog azért pellengérre állítani egy hivatalt, mert lopnak ott. Mindenhol lopnak, az Indexben is, kajajegyet, fülhallgatót, ilyesmit, de itt legalább újságírók egymástól, nem pedig egy állami szolgáltató monopólium alkalmazottai a kuncsaftoktól.…..
Gyula történetének főszereplője nem igazán mutatott logikus és főképp nem szabályos viselkedést autópályás közlekedése során, bár biztos vagyok benne, hogy az ő olvasatában van rá magyarázat. Az más kérdés, hogy az mennyire állja meg a helyét a többi autós…..
gyulaur 2008.05.21 09:53:52
" autosave 2008.05.20. 18:52:10
hehe. 10km-t ment mögötte. LOOSER :D
Provokálta. Vagy villogj és kimegy, vagy kerüld ki jobbról...
Mit kell ezen ennyit agyalni?! "

hat igen, ez is reakcio ra. koszonom mindenkinek a kommenteket. kiderult h nem egyedi a dolog. a lenyeg amiert irtam szamomra nem a leallosav, vagy az h. 110el ment elozosavban kulon kulon, hanem h "jatszadozott". vajon milyen szandekkal?
es azt hiszem jol tettem h nem mentem el jobbrol mellette. tiszta provokacio volt az egesz. a belso sav, a leallosav.
valoszinuleg annak van igaza, aki szerint ezek eleve remenytelen esetek voltak. idehaza nem fogjak/juk fel, h a kozlekedes nem jatek, nem "termeszetes allapot". igen konnyu vele/bele meghalni es masokat megolni. igy kellene hozzaallni sztem. a bmw-sektol elnezest. sok rendes ember van ott is. tagadhataltanul sok, talan tobb, taplo mint mas markaknal. nem ezt akartam hangsulyozni.
en is sokat jarok nemetorszagban. ott ez valoban elkepzelhetetlen. nem tudom ti hogy vagytok vele, az en szivemrol egy nagy ko esik le hegyeshalom utan. lenyugszom, lassabb es nyugodtabb lesz a vezetesi stilusom is. megbizom abban, h van par szabaly amit midenki betart. pld. belso savban ELOZ es nem folyamatosan halad, vagy leallosavban megall mert gaz van es nem folyamatosan hald. hibat vetunk mindannyian. neha athagjuk a szabalyokat is. itt viszont (szerintem) tudatos jatekrol, magamutogatasrol etc. volt szo. es ez felhaborito. masok eleteven jatszani... na...
koszonom a hozzaszolasokat.
gy