Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I.A.

3607 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának segítségét kérte a bicskeiek blogja,  mert az elmúlt héten történt egy olyan közúti baleset, aminek egyik résztvevője a bicskei polgármester Suzuki s-cross típusú hivatali gépjárműve volt. Az első értesülés szerint Bicske és Felcsút…..
Autóbusz és személygépkocsi ütközött június 24-én, vasárnap reggel Csákváron. A Kossuth utca és a Berényi utca kereszteződésében az autó a járdán állt meg, a menetrend szerinti busz pedig az árkon túl két fának is nekiütközött, amelyek közül az egyik kidőlt. A személygépkocsi vezetője és utasa…..
Hulladék, szag, zaj - ezen megtapasztalt környezeti terheléseket lehet regisztrálni ezen az oldalon, amit olvasónk ajánlott figyelmünkbe.  A porszennyezést itt sem lehet regisztrálni, de használjuk, ha kell, hátha jó lesz valamire.     ..
 Gratulálunk életmentéséhez a Bicskei Szó olvasói nevében. A hősies cselekedetet végrehajtó Anna, a Velencei-tó partján egy hatvan éves, szívleállás miatt a klinikai halál állapotába került beteg újraélesztését kezdte meg. Az életmentő fiatal hosszútávfutóként is komoly eredményeket ért már el.…..
Ez egy Londonban íródó blog, húzós bicskei tartalommal, egy élettel teli poszt. Bicskei fényképek a múltból. Horváth János blogja. Ez az, amit titokban olvasgatni kezdtek a Mácsai Pál vezette Örkény Színházban, hogy színpadra vigyék a blogerrel aztán egyeztetve. Bemutatták Pesten, Londonban a…..
I.A. 2018.06.24 17:54:31
@diggerdriver: nagyon jól tetted, köszönöm. Most hallottam Grúziában egy jó dumát az útitárs baráttól: SOSE FELEDD, HOGY HONNAN INDULTÁL, MERT KÜLÖNBEN NEM TALÁLSZ HAZA :) ha apukám élne, ezt a posztodat már mutattam volna neki. tudta volna, miről beszélsz. nagynénémnek, aki szembe'szomszéd az egykori Vámosi/Babosa házzal, ahová építettél, neki azonnal elküldtem. Ő egy lexikon a bicskei dolgokat tekintve.
Ass blaster Fatornyos kisfalum 2018.06.17 18:33:30
Ez a poszt egy bicskei barátom tiszteletére íródott. Izing Tóni egy igazi tősgyökeres bicskei família valódi lokálpatrióta sarja. Az Izing család egy régi, nagy köztiszteletnek örvendő család Bicskén. Nincs ember aki ne ismerne legalább egy Izinget. Tóni a család azon kiválósága aki szívén viseli…..
Diggerdriver, a családjával Londonban élő bicskei származású nehéz-gépkezelő, Horváth János. Blogot vezet, amire Bagossy László figyelt fel a Mácsai Pál vezette Örkény Színházban. Elkészült a darab, majd megkérdezték a bicskei-londoni bloggert, mehet-e a színpadra. Epres Attila játssza a…..
Vasárnap 10 órakor érkezett egy telefonhívás a férj számára privát számról. A hívó a hazai piacon legnagyobb  távközlési társaság munkatársának nevezte magát és különböző akciókra hivatkozva a férj jelszavát kérte.  Gyanús volt az első perctől a bicskei családnak: távközlési társaság munkatársa?…..
A képeket olvasónktól kaptuk szombat éjjel következő kérdéssel: "Mi történt?"  Fotó:  Vlajku György Tájékoztatást kértünk az FM RFK Kommunikációs Szolgálatától valamint azt kérdeztük a képek készítőjétől, mikor exponált a helyszínen. "Mi (szombat) délben jártunk arra, akkor a rendőrök fotózták,…..
Történt egyszer, hogy Povi egy régi katonai térképen barlangot talált, mégpedig a Bicskétől keletre fekvő Málé-hegyen. A barlangkataszterben nem szerepelt az üreg, a Barlangtani Intézetben sem tudtak róla, a térképen viszont félreérthetetlen volt az Ω 4/20 jelölés, ami 4 méter…..
I.A. 2018.01.13 22:16:34
Olyan családok felmenői adták tovább unokáiknak a következőket, akik kifejezetten jól ismerik a területet. Az Országház historizáló stílusban épült hu.wikipedia.org/wiki/Historiz%C3%A1l%C3%B3_%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9szet_Magyarorsz%C3%A1gon csak és kizárólag hazai építőanyagból. Ezt a bányát az Országház építése idején kifejezetten azzal a céllal nyitotta meg Bicske község (még az igazi aranyidőkben, alig 20 évvel az egész országra sorsfordító hatást gyakorló Kiegyezés után, amiről Magyarország a 150. évforduló alkalmából mellesleg elfedett ünnepelni), hogy a Bicskén kitermelt kő az Országház építőanyaga legyen. Az itt kitermelt anyag túlságosan porózusnak bizonyult, inkább volt homok, mint kő, lehet, hogy próbálkoztak is vele, mert jól lehetett faragni, de végül valódi beépítéséből sajnos semmi nem lett. Hogy hol és mire használták fel, ez nem ismert. A sóskúti kő, ami a Bazilika, az Operaház és az Országház építőanyaga is egyebek mellett - az viszont nem csak szándék maradt. És egy verseny is zajlott, minden települést "adni akart magából" az Országháznak, "jelen akart lenni benne". Amikor Bicske község megnyitotta ezt a bányát, aminek tárnája 4 generáció óta nem köztulajdon, kifejezetten ezzel a céllal kezdte meg a kitermelést, ezért is az évszámbeli egybeesés. Érthetően dicsőséget, hírnevet, legendát, hasznot akart teremteni Bicskének az elöljáróság ezzel a munkával. A legenda, mint látjuk, keményen tartja is magát, de sajnos akkor sem igaz a területet és az Országházat jól ismerők szerint. Azt gondolom, ha valóban beépült volna bicskei kő az Országházba, eleink nem feledkeztek volna el arról, hogy az utókor megfelelő és pontos tájékoztatást kapjon a dicső cselekedetükről. Hozzáteszem: én lennék az egyik legbüszkébb, ha az egész T. Ház bicskei kőből épült volna meg :)
  Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. január 11-én délelőtt Bicskén, a Prohászka Ottokár utcában. Egy Suzuki típusú személygépkocsi 25 éves helyi vezetője a Hősök tere felől a Jókai utca irányába közlekedett, azonban kanyarodási manővere során nem…..
     ..
A Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett X. Fiatal Politológusok Konferenciáján a bicskei Izing Máté érte el az első helyezést. A 22 éves egyetemista nem politológia szakon tanul, hanem földrajz-történelem osztatlan tanárképzést hallgat a napfény városában.  "Első helyezést ért el és 200.000 forintos…..
Gyásszal kezdődött a 2017.-es év az Oázis Sport Clubban. Január hatodikán Herman Richárd (1969-2017) buszvezető - miközben gyerekeket szállított a busszal a bicskei uszodából - vezetés közben rosszul lett, és meghalt.  Szívinfarktus végzett vele, de hihetetlen nyugalmának és…..
"Szia! Csak jelzem, már többedik napja nincs semmilyen fűtés a bicskei "Nagyállomás" várótermében. Ha arra jársz konstatáld kérlek. Ebben a nagy hidegbe sok buszra, vonatra váró ember vár áll a hidegbe!!!! Ez borzasztó egy 12 ezres város és agglomerációja tekintetében. Név és dátum" ..
Holnap olvasható lesz itt a gyászjelentés is. Az édesanya megrendítő szavai szerint: "Petikém búcsúztatója 13-án 14 órakor lesz a református temetőben. Kérésem lenne, hogy nem kérek sem koszorút, sem virágot, hanem a temető bejáratánál 13 órától 500 ft-tól lufit lehet vásárolni amiket a szertartás…..
A független polgármester által vezetett Csabdi 203 millió forintos kormányzati támogatást kapott települési célok kivitelezése érdekében, amit a kormány előirányzati átcsoportosítással ért el.  A céljuk, hogy  a jelenlegi tornaszobát összeépítsék az általános iskola egy részével és az új falak…..
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. január 3. 11:37 Két gépkocsiban okozott kárt egy agresszívan viselkedő férfi Bicskén. A rendőrök vádemelést javasoltak az ügyében. A Bicskei Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, garázdaság…..
Ass blaster Proli filmkritika 2017.01.02 13:28:45
Moziban voltam. A szék kényelmes volt. Több jót elmondani nem tudok. A lányom rángatott el megnézni ezt az emberiség elleni merényletet. Szerencsére elég magasan ültünk hogy a filmvászonról kiömlő nyáltengerbe ne fulladjunk bele. Amennyiben ez a mozi a hollywoodi romantikus film paródiája akart…..
Nagyon jó lenne, ha Bicskén, a Művelődési Központ színpadán avagy a Fiatalok Házában is látható lenne ez a londoni bemutatóra is készülő színdarab.    Tegnap este az a megtiszteltetés ért, hogy a bicskei Horváth János - állandó lakcíme London -, és bicskei rokonságának egy jelentős részével…..