Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I.A.

4161 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Hello! Nem tudjátok mi történt a Péróban? Rendőr, mentő, helikopter" - írta tegnap  délután egy olvasónk. "2024. július 23-án 18 óra körül Bicskén, a Bihari utcába kértek rendőri segítséget, ahol egy férfi házfelújítási munka közben balesetet szenvedett" - tájékoztatta a Bicskei Szó olvasóit a…..
Életének 95. esztendejében Karádi Imre igazgató úr, Bicske Város Díszpolgára visszaadta lelkét Teremtőjének.  Álmában, otthonában érte Őt a halál családja mellett, akik életének utolsó éveiben a legnagyobb odaadással gondoskodtak a férjről, az apáról, a nagyapáról és dédapáról.            A…..
Számos olvasói megkeresés érkezett a Kossuth téren történt eseményekről.  A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatához fordult a Bicskei Szó. Telefonon a sajtóreferens arról adott tájékoztatást, hogy a rendőrök csak és kizárólag azért érkeztek a Kossuth térre, mert a téren…..
Az útburkolatát tekintve borzasztó állapotú, önkormányzati tulajdonban lévő hídon álltam a Csákvári utca folytatásában.  Iparvágányt hidalt volna át az Eocén-programban, de ez sosem épült meg. Lenn végig dzsungel, minden benőve, ami nem is lenne baj.  A környéket ismerővel beszélgetve hallom,…..
Lakatos István (1927-2002), a Bicskén született Kossuth díjas író, költő, műfordító  bicskei szereplőkkel és helyszínekkel teli memoár szilánkját ajánlhatjuk. Köszönet Prockl Jenőnek, aki a figyelmembe ajánlotta az általam már régebben a könyvtárban elolvasott művet, (talán a Paradicsomkert című…..
Ismerjük azokat a válságos árvízi helyzeteket, amelyek a Lucernás árok nagy esők utáni vízhozama miatt a Kertváros egyik kapujában keletkeztek. Erről legelőször a Bicskei Szó adott helyszíni tudósítást olvasói jelzéseket követően.    A helyzet megoldása nagyon régi tartozása a rommá fizetett…..
Vasárnap lezajlottak a 2024. évi önkormányzati és európai parlamenti választások Magyarországon. Az országos eredmény bizonyára sokak számára ismert, és elemzők tucatjai foglalkoznak a részletek megismertetésével, értelmezésével. Én, ahogy azt 5 éve is tettem, megpróbálok a bicskei szavazóköri…..
Az FVMRFK Kommunikációs Szolgálatától május 29-én érdeklődtem, mert a bicskei OTP-ben bombariadó volt. Kértem, hogy erősítsék meg vagy cáfolják a hírt Kérdeztem, hogy milyen intézkedések történtek az ügyben? Van-e remény az elkövető személyének felderítésére?  Másnap, május 30-án a válaszadásig…..
Az Ecofamily magyar üzlethálózat egy életérzés, egy közösség, ahol az emberi alapértékek, a szeretet, a hála és az öröm inspirál mindent, amit napról napra teszünk. Immár 20 éve elköteleződtünk dolgozóink és vásárlóink jólléte mellett. Hálózatunk 62 üzletből áll, és közel 1500…..
Nem tudjuk, hogy tartalmaz-e járdát a terv, ami elképesztő, mert ha tényleg nincs benne járdaterv,  akkor a gyalogost automatikusan az autók közé küldik korra való tekintet nélkül. A valószínű magyarázat: így olcsóbb, ráadásul zsákutca, nincs nagy forgalom. Ezek szerint mégsem az elmúlt 20 év…..
Valamikor 2008 körül még (pályázatos) tervek voltak a bicskei lerakó fejlesztésére. Ekkor még a Saubermacher-Bicske Kft volt a szolgáltató, szakemberek vezették, irányították.   2010 körül megszűnt a lerakási lehetőség 2012-ben megváltozott a hulladékgazdálkodás szabályozási környezete, az…..
  Unger Anna Unger Anna Róza | ELTE Társadalomtudományi Kar és Ziegler Dezső Tamás Ziegler Dezső Tamás | ELTE Társadalomtudományi Kar Bicskén élnek, Nagyállomáshoz közeli utcában lévő otthonukban. Egyetemi docensek mindketten, munkahelyükre főleg vonattal járnak be.  Ebben  a fejlesztést értékelő…..
A Bicskei Szó örömmel adta hírül egy korábbi cikkében a Kölcsey utca lezárását és a munkálatok megkezdését, ami a hosszú ideje az ott élőket sújtó árvizes helyzeteket előidéző problémát kívánta megszüntetni. Régi tartozás, itt az ideje! - Évtizedekbe mérhetően ígérték a vezetők a rendtételt -…..
Választási ajándékba "közparkot" kapunk a József Attila u. 1. alatt.  Érdekessége, hogy ennél minibb közpark alig épült még, Bicskén biztos ez a csúcs, (de legalább rendvédelmi szempontból jól áttekinthető...) A tetejébe olyan park sincs még egy, ami ennyire magas százalékban kapott…..
Két elhagyatott felcsúti zsidó temetőt keresett fel május 2-án csütörtökön Tamás Péter (MAZSIHISZ), a vidéki temetőrendezési csoport vezetője. Közel 1400 településen több mint 1500 zsidó temető van  Magyarországon. Ezek elhelyezkedése a www,zstm.hu portálon látható.   Tamás Péter egy korábbi…..
A Tour de Hongrie 2024 negyedik szakaszának nemzetközi mezőnye  május 11-én teker át Bicskén.   A negyedik szakaszra érdemes kattintani: Tour de Hongrie (tdh.hu)Bezzeg Felcsút központjában teljes forgalmi sávot aszfaltoztak újra. Feltételezhető, hogy Felcsút és az  ex-Zöld Bicske telephely között…..
  Ezt olvastad, nézted már? - kérdezte olvasónk.  Régi kuka nem kuka, nyugodtan törhet szállítás során, a bicskei lakos majd pótolja. https://collectviridis.hu/hulladekgyujtes.php  "Csak abban az esetben vállal felelősséget és kártalanítja az ügyfelet a közszolgáltató, ha szabványos és 7 évesnél…..
Az új tábla hiányos, tartalma nem felel meg a valóságnak    Olvasónk volt szíves jelezni, hogy Csap már lassan 10 éve Bicske testvértelepülése. Mégsem került fel a neve a most megújított protokoll táblákra. Sem Bicske Kossuth utca felőli kapujában, sem a Tatai úton, sem a Kanizsai utcai…..
A helyismeret-helytörténet iránt érdeklődök figyelmébe ajánlja a Bicskei Szó ezt a szenzációs sajtófotó galériát Bicske közelebbi és távoli múltjáról.  A Bicskei Szó több mint háromszáz esetben írt és/vagy posztolt helytörténeti témában.  helytörténet - Bicskei Szó (blog.hu)   Mezőgazdaság -…..
A 17 éves Temesvári Viktória bicskei polgárőrt tüntette ki a Fejér Vármegyei Polgárőr Szövetség  Az év ifjú polgárőre címmel.    -14 évesen, saját kérésére csatlakozott hozzánk - mondta el Pató Ferenc bicskei elnök. - Rendkívül megbízható, nagy munkabírású, okos, intelligens fiatal, akire mindig…..
 Az egyik legkedvesebb,  ha nem a legkedvesebb tanítónkra emlékszem, ha Gizi néni jut eszembe. Nagyon kedves, segítőkész volt, sokat mosolygott és kezdetben azt hittem, hogy ez azért volt így, mert Feri bácsi, aki az ő férje és a mi apukánk ismerik egymást, hiszen mindketten a Mányi Összetartás…..
Tegnapelőtt megosztottam egy képet, ami sokaknak tetszett. Este fél nyolckor készült, amikor Bicske alsó felől cipekedtem és jólesett egy szusszanás, mert pár percig a pad tartotta helyettem a csomagjaim. A 2006-ban átadott 1956-os emlékmű virágai, az emlékezés virágai, háttérben a katolikus…..
Bicske Város közigazgatási területén a hulladékgazdálkodási tevékenységet a Zöld Bicske Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Közszolgáltató) látja el - írja a jelenleg is hatályos bicskei rendelet. Kérjük, helyezzék hatályon kívül a rend kedvéért.  Ma még mindig láthatóan hatályosan, itt helyben a Zöld…..
Megszereztem egy Magyar Királyi Egyetemi Nyomda által kivitelezett verses könyvet, amiben a legnagyobb XX. századi magyar költők művei között ott van  Forgács Antal (Bicske, 1910 - Németország, 1944) néhány verse is.  Új magyar költők I-II. című gyűjteményben még József Attila és Radnóti Miklós is…..