Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I.A.

4168 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lajtha Lászlóról európai forrásnak köszönhetően modern kulturális intézményt hoztak létre Bicskén. A Kodálynál és Bartóknál kb. 10 évvel fiatalabb, de velük is együtt dolgozó népzenegyűjtőnek, zeneszerzőnek igenis van egy igen áttételes, közvetett bicskei kötődése. A Lajtha Ház rnai helyén…..
A Magyar Érdemrend tisztikeresztjének tulajdonosa lett a bicskei kötődésű kiváló orvos, "aki több mint öt évtizedes, odaadó gyógyítómunkája, valamint elkötelezett szakmai közéleti tevékenysége elismeréséül kapott elismerést.  "DR. VÉGH RÓBERT úrnak ortopéd sebész szakorvosnak, főorvosnak, a…..
Köszönet a cikkért a kedves Olvasónak! ..
Bicske büszkesége, a 60 éves Tálas Zoltán nem mindennapi sportoló. 20 évnyi informatikai munka mellett két felnőtt gyermek édesapja, aki a közelmúltban élete első Európa-bajnokságán ezüstérmet szerzett asztaliteniszben. De a történet ennél sokkal mélyebb.   2007-ben Zoltán veséi felmondták a…..
Ma délelőtt a katolikus temetőben vettünk végső búcsút Karádi Imre igazgató úrtól. Bicske Város Díszpolgárát saját halottjának tekinti Bicske Város Önkormányzata. Karádi Imre magyar-történelem szakos középiskolai tanártól búcsúztunk, aki 1956-ban lett igazgatóhelyettes az egykori Vajda János…..
Sokszor hallottam már Ulrich Erika pedagógusról, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgató-helyetteséről, az alsó tagozat vezetőjének személyiségéről és munkásságáról szeretetteljes és elismerő szavakat. Pénteken a vonaton egy édesanya azt mondta nekem a családja nevében is, hogy amit az…..
"Hello! Nem tudjátok mi történt a Péróban? Rendőr, mentő, helikopter" - írta tegnap  délután egy olvasónk. "2024. július 23-án 18 óra körül Bicskén, a Bihari utcába kértek rendőri segítséget, ahol egy férfi házfelújítási munka közben balesetet szenvedett" - tájékoztatta a Bicskei Szó olvasóit a…..
Életének 95. esztendejében Karádi Imre igazgató úr, Bicske Város Díszpolgára visszaadta lelkét Teremtőjének.  Álmában, otthonában érte Őt a halál családja mellett, akik életének utolsó éveiben a legnagyobb odaadással gondoskodtak a férjről, az apáról, a nagyapáról és dédapáról.            A…..
Számos olvasói megkeresés érkezett a Kossuth téren történt eseményekről.  A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatához fordult a Bicskei Szó. Telefonon a sajtóreferens arról adott tájékoztatást, hogy a rendőrök csak és kizárólag azért érkeztek a Kossuth térre, mert a téren…..
Az útburkolatát tekintve borzasztó állapotú, önkormányzati tulajdonban lévő hídon álltam a Csákvári utca folytatásában.  Iparvágányt hidalt volna át az Eocén-programban, de ez sosem épült meg. Lenn végig dzsungel, minden benőve, ami nem is lenne baj.  A környéket ismerővel beszélgetve hallom,…..
Lakatos István (1927-2002), a Bicskén született Kossuth díjas író, költő, műfordító  bicskei szereplőkkel és helyszínekkel teli memoár szilánkját ajánlhatjuk. Köszönet Prockl Jenőnek, aki a figyelmembe ajánlotta az általam már régebben a könyvtárban elolvasott művet, (talán a Paradicsomkert című…..
Ismerjük azokat a válságos árvízi helyzeteket, amelyek a Lucernás árok nagy esők utáni vízhozama miatt a Kertváros egyik kapujában keletkeztek. Erről legelőször a Bicskei Szó adott helyszíni tudósítást olvasói jelzéseket követően.    A helyzet megoldása nagyon régi tartozása a rommá fizetett…..
Vasárnap lezajlottak a 2024. évi önkormányzati és európai parlamenti választások Magyarországon. Az országos eredmény bizonyára sokak számára ismert, és elemzők tucatjai foglalkoznak a részletek megismertetésével, értelmezésével. Én, ahogy azt 5 éve is tettem, megpróbálok a bicskei szavazóköri…..
Az FVMRFK Kommunikációs Szolgálatától május 29-én érdeklődtem, mert a bicskei OTP-ben bombariadó volt. Kértem, hogy erősítsék meg vagy cáfolják a hírt Kérdeztem, hogy milyen intézkedések történtek az ügyben? Van-e remény az elkövető személyének felderítésére?  Másnap, május 30-án a válaszadásig…..
Az Ecofamily magyar üzlethálózat egy életérzés, egy közösség, ahol az emberi alapértékek, a szeretet, a hála és az öröm inspirál mindent, amit napról napra teszünk. Immár 20 éve elköteleződtünk dolgozóink és vásárlóink jólléte mellett. Hálózatunk 62 üzletből áll, és közel 1500…..
Nem tudjuk, hogy tartalmaz-e járdát a terv, ami elképesztő, mert ha tényleg nincs benne járdaterv,  akkor a gyalogost automatikusan az autók közé küldik korra való tekintet nélkül. A valószínű magyarázat: így olcsóbb, ráadásul zsákutca, nincs nagy forgalom. Ezek szerint mégsem az elmúlt 20 év…..
Valamikor 2008 körül még (pályázatos) tervek voltak a bicskei lerakó fejlesztésére. Ekkor még a Saubermacher-Bicske Kft volt a szolgáltató, szakemberek vezették, irányították.   2010 körül megszűnt a lerakási lehetőség 2012-ben megváltozott a hulladékgazdálkodás szabályozási környezete, az…..
  Unger Anna Unger Anna Róza | ELTE Társadalomtudományi Kar és Ziegler Dezső Tamás Ziegler Dezső Tamás | ELTE Társadalomtudományi Kar Bicskén élnek, Nagyállomáshoz közeli utcában lévő otthonukban. Egyetemi docensek mindketten, munkahelyükre főleg vonattal járnak be.  Ebben  a fejlesztést értékelő…..
A Bicskei Szó örömmel adta hírül egy korábbi cikkében a Kölcsey utca lezárását és a munkálatok megkezdését, ami a hosszú ideje az ott élőket sújtó árvizes helyzeteket előidéző problémát kívánta megszüntetni. Régi tartozás, itt az ideje! - Évtizedekbe mérhetően ígérték a vezetők a rendtételt -…..
Választási ajándékba "közparkot" kapunk a József Attila u. 1. alatt.  Érdekessége, hogy ennél minibb közpark alig épült még, Bicskén biztos ez a csúcs, (de legalább rendvédelmi szempontból jól áttekinthető...) A tetejébe olyan park sincs még egy, ami ennyire magas százalékban kapott…..
Két elhagyatott felcsúti zsidó temetőt keresett fel május 2-án csütörtökön Tamás Péter (MAZSIHISZ), a vidéki temetőrendezési csoport vezetője. Közel 1400 településen több mint 1500 zsidó temető van  Magyarországon. Ezek elhelyezkedése a www,zstm.hu portálon látható.   Tamás Péter egy korábbi…..
A Tour de Hongrie 2024 negyedik szakaszának nemzetközi mezőnye  május 11-én teker át Bicskén.   A negyedik szakaszra érdemes kattintani: Tour de Hongrie (tdh.hu)Bezzeg Felcsút központjában teljes forgalmi sávot aszfaltoztak újra. Feltételezhető, hogy Felcsút és az  ex-Zöld Bicske telephely között…..
  Ezt olvastad, nézted már? - kérdezte olvasónk.  Régi kuka nem kuka, nyugodtan törhet szállítás során, a bicskei lakos majd pótolja. https://collectviridis.hu/hulladekgyujtes.php  "Csak abban az esetben vállal felelősséget és kártalanítja az ügyfelet a közszolgáltató, ha szabványos és 7 évesnél…..