Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I.A.

4146 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két elhagyatott felcsúti zsidó temetőt keresett fel május 2-án csütörtökön Tamás Péter (MAZSIHISZ), a vidéki temetőrendezési csoport vezetője. Közel 1400 településen több mint 1500 zsidó temető van  Magyarországon. Ezek elhelyezkedése a www,zstm.hu portálon látható.   Tamás Péter egy korábbi…..
A Tour de Hongrie 2024 negyedik szakaszának nemzetközi mezőnye  május 11-én teker át Bicskén.   A negyedik szakaszra érdemes kattintani: Tour de Hongrie (tdh.hu)Bezzeg Felcsút központjában teljes forgalmi sávot aszfaltoztak újra. Feltételezhető, hogy Felcsút és az  ex-Zöld Bicske telephely között…..
  Ezt olvastad, nézted már? - kérdezte olvasónk.  Régi kuka nem kuka, nyugodtan törhet szállítás során, a bicskei lakos majd pótolja. https://collectviridis.hu/hulladekgyujtes.php  "Csak abban az esetben vállal felelősséget és kártalanítja az ügyfelet a közszolgáltató, ha szabványos és 7 évesnél…..
Az új tábla hiányos, tartalma nem felel meg a valóságnak    Olvasónk volt szíves jelezni, hogy Csap már lassan 10 éve Bicske testvértelepülése. Mégsem került fel a neve a most megújított protokoll táblákra. Sem Bicske Kossuth utca felőli kapujában, sem a Tatai úton, sem a Kanizsai utcai…..
A helyismeret-helytörténet iránt érdeklődök figyelmébe ajánlja a Bicskei Szó ezt a szenzációs sajtófotó galériát Bicske közelebbi és távoli múltjáról.  A Bicskei Szó több mint háromszáz esetben írt és/vagy posztolt helytörténeti témában.  helytörténet - Bicskei Szó (blog.hu)   Mezőgazdaság -…..
A 17 éves Temesvári Viktória bicskei polgárőrt tüntette ki a Fejér Vármegyei Polgárőr Szövetség  Az év ifjú polgárőre címmel.    -14 évesen, saját kérésére csatlakozott hozzánk - mondta el Pató Ferenc bicskei elnök. - Rendkívül megbízható, nagy munkabírású, okos, intelligens fiatal, akire mindig…..
 Az egyik legkedvesebb,  ha nem a legkedvesebb tanítónkra emlékszem, ha Gizi néni jut eszembe. Nagyon kedves, segítőkész volt, sokat mosolygott és kezdetben azt hittem, hogy ez azért volt így, mert Feri bácsi, aki az ő férje és a mi apukánk ismerik egymást, hiszen mindketten a Mányi Összetartás…..
Tegnapelőtt megosztottam egy képet, ami sokaknak tetszett. Este fél nyolckor készült, amikor Bicske alsó felől cipekedtem és jólesett egy szusszanás, mert pár percig a pad tartotta helyettem a csomagjaim. A 2006-ban átadott 1956-os emlékmű virágai, az emlékezés virágai, háttérben a katolikus…..
Bicske Város közigazgatási területén a hulladékgazdálkodási tevékenységet a Zöld Bicske Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Közszolgáltató) látja el - írja a jelenleg is hatályos bicskei rendelet. Kérjük, helyezzék hatályon kívül a rend kedvéért.  Ma még mindig láthatóan hatályosan, itt helyben a Zöld…..
Megszereztem egy Magyar Királyi Egyetemi Nyomda által kivitelezett verses könyvet, amiben a legnagyobb XX. századi magyar költők művei között ott van  Forgács Antal (Bicske, 1910 - Németország, 1944) néhány verse is.  Új magyar költők I-II. című gyűjteményben még József Attila és Radnóti Miklós is…..
A jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatti nyomozást a Móri Rendőrkapitányság folytatja. ..
Felcsúton élt kisgyerekként Vető Miklós (1936-2020), a hazai és a nemzetközi filozófiai tudományos élet egyik legkiemelkedőbb, Franciaországban alkotó képviselője, akinek művei – a francián kívül – angol, német, olasz, japán és természetesen magyar nyelven jelentek meg.   Kutatási területe a német…..
Egy kedves olvasónk arra hívta fel a figyelmet, hogy az új útnak a Tatai út és a vasútvonal fölötti híd előtti körforgalom közötti szakasza mellett szerinte probléma alakulhat ki.    Láttad már az új tavakat? - kérdezte.  Arra utalt, hogy az újonnan  épült út melletti árkokat tározónak…..
A novemberi képviselő-testületi határozat már irányított volt. Az alig valami üzleti teljesítményt mutató cégben (Collect Viridis) már nem előírás az állami-önkormányzati  többségi tulajdona, mint korábban a közszolgáltatóknál volt, hiszen már csak alvállalkozók, így felmerül a kérdés, hogy a Zöld…..
Molnár Dániel képviselő bejelentése után  "jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt" indított nyomozást a Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya április 8-án. Az ügy részleteiről és kérdéseiről  a Bicskei Szó tegnap reggel közölt cikke nyújt…..
Molnár Dániel önkormányzati képviselőt rendőrségi bejelentése után arra kértük a Bicskei Szó olvasóinak nevében, hogy részletesen mutassa be azt a helyzetet, amiért ma bejelentést tett a Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. Fontos, hogy néhány nappal ezelőtt a képviselő még a rendőrségi…..
Bicskei Szó Bicskei képek 2015.03.08 20:08:41
Kővári Attila festőművész barátommal, aki Bicskén volt gyerek és fiatal, ma Debrecenben él és alkot valamint a Medgyesy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanára - körbefényképeztük Bicskét a teljesség igénye nélkül. Körülnéztünk. Mert ha Kövi megjön…..
I.A. 2024.04.08 15:30:55
@silent76: Dózsa György utca
Szerintem a képviseleti demokrácia szöges ellentéte annak, ami Bicskén zajlik hosszú ideje.  Szebényi Zsolt majd Szántó János polgármestersége idején a testületi ülések időpontjáról és napirendi pontjairól kb. két héttel az ülés előtt tájékoztattak minden képviselőt. A rendkívüli ülések száma…..
A képen Frenkel Ernő (bal sarokban), Frenkel Edit, a felesége (virágot tart), Weiss Margit (mellette áll, aki  az új diplomás nagynénje), hátul Frenkel Imre adományozó nagymamája és Frenkel Ernő rabbi.       Az Amerikai Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeum (U.S. Holocaust Memorial Museum)  …..
A munkácsi születésű Révész Emese művészettörténész, egyetemi docens a Vajda János Gimnáziumban érettségizett 1986-ban Bicskén.    Munkásságáról már beszámolt a Bicskei Szó.  A HVG interjút készített a tudóssal, ami a hetilap január 18-án megjelent számában látott napvilágot .     ..
 Újabb online csalót fogtak el a bicskei rendőrök. Ezúttal egy 22 éves tiszaeszlári férfit gyanúsítottak meg a Mátrix Projekt keretében.https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/matrix-projekt/konnyu-penzkereseti-lehetosegnek-gondolta   Csalás miatt indult eljárás…..
Polgár Viktor ma este a következő közleményt küldte el a Bicskei Szónak. "Nyolc éven keresztül vezettem a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóságot. A köztestűlet szabályai alapján az önkéntesen vállalt megbízásom ismét lejárt. Mivel a tagság egy része nincs megelégedve az elért eredményekkel, így…..
Nem voltunk sokan Ábrahám Márta https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81brah%C3%A1m_M%C3%A1rta hegedűművész, zenetudós ma esti koncertjén a Petőfi Művelődési Központban. Bizonyára elfogult vagyok - (sajnos még csak szolfézsra sem jártam) - de ez a két opus különösen elragadott a művészi átélés,…..
Egy évtizede lehet, hogy épült egy szép kis összkomfortos híd jó drágán, egy tatabányai összkomfortos lakás akkori áráért Bicskén. A Körtvélyesi kilátó jóval több anyagot és munkát igénylő monstruma került durván ugyanennyibe. Nagyjából öt éve balesetveszélyes lett a híd. Amit többen szóvá…..
Sorra szedte áldozatait egy közösségimédia-platformon a nyíregyházi nő a gyanú szerint - olvasható a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság hírében.  A Mátrix Projekt keretében a Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai nyíregyházi kollégáikkal együttműködve elfogták a csalót.   Az egyik legnépszerűbb…..