Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I.A.

4136 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatti nyomozást a Móri Rendőrkapitányság folytatja. ..
Felcsúton élt kisgyerekként Vető Miklós (1936-2020), a hazai és a nemzetközi filozófiai tudományos élet egyik legkiemelkedőbb, Franciaországban alkotó képviselője, akinek művei – a francián kívül – angol, német, olasz, japán és természetesen magyar nyelven jelentek meg.   Kutatási területe a német…..
Egy kedves olvasónk arra hívta fel a figyelmet, hogy az új útnak a Tatai út és a vasútvonal fölötti híd előtti körforgalom közötti szakasza mellett szerinte probléma alakulhat ki.    Láttad már az új tavakat? - kérdezte.  Arra utalt, hogy az újonnan  épült út melletti árkokat tározónak…..
A novemberi képviselő-testületi határozat már irányított volt. Az alig valami üzleti teljesítményt mutató cégben (Collect Viridis) már nem előírás az állami-önkormányzati  többségi tulajdona, mint korábban a közszolgáltatóknál volt, hiszen már csak alvállalkozók, így felmerül a kérdés, hogy a Zöld…..
Molnár Dániel képviselő bejelentése után  "jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt" indított nyomozást a Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya április 8-án. Az ügy részleteiről és kérdéseiről  a Bicskei Szó tegnap reggel közölt cikke nyújt…..
Molnár Dániel önkormányzati képviselőt rendőrségi bejelentése után arra kértük a Bicskei Szó olvasóinak nevében, hogy részletesen mutassa be azt a helyzetet, amiért ma bejelentést tett a Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. Fontos, hogy néhány nappal ezelőtt a képviselő még a rendőrségi…..
Bicskei Szó Bicskei képek 2015.03.08 20:08:41
Kővári Attila festőművész barátommal, aki Bicskén volt gyerek és fiatal, ma Debrecenben él és alkot valamint a Medgyesy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanára - körbefényképeztük Bicskét a teljesség igénye nélkül. Körülnéztünk. Mert ha Kövi megjön…..
I.A. 2024.04.08 15:30:55
@silent76: Dózsa György utca
Szerintem a képviseleti demokrácia szöges ellentéte annak, ami Bicskén zajlik hosszú ideje.  Szebényi Zsolt majd Szántó János polgármestersége idején a testületi ülések időpontjáról és napirendi pontjairól kb. két héttel az ülés előtt tájékoztattak minden képviselőt. A rendkívüli ülések száma…..
A képen Frenkel Ernő (bal sarokban), Frenkel Edit, a felesége (virágot tart), Weiss Margit (mellette áll, aki  az új diplomás nagynénje), hátul Frenkel Imre adományozó nagymamája és Frenkel Ernő rabbi.       Az Amerikai Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeum (U.S. Holocaust Memorial Museum)  …..
A munkácsi születésű Révész Emese művészettörténész, egyetemi docens a Vajda János Gimnáziumban érettségizett 1986-ban Bicskén.    Munkásságáról már beszámolt a Bicskei Szó.  A HVG interjút készített a tudóssal, ami a hetilap január 18-án megjelent számában látott napvilágot .     ..
 Újabb online csalót fogtak el a bicskei rendőrök. Ezúttal egy 22 éves tiszaeszlári férfit gyanúsítottak meg a Mátrix Projekt keretében.https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/matrix-projekt/konnyu-penzkereseti-lehetosegnek-gondolta   Csalás miatt indult eljárás…..
Polgár Viktor ma este a következő közleményt küldte el a Bicskei Szónak. "Nyolc éven keresztül vezettem a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóságot. A köztestűlet szabályai alapján az önkéntesen vállalt megbízásom ismét lejárt. Mivel a tagság egy része nincs megelégedve az elért eredményekkel, így…..
Nem voltunk sokan Ábrahám Márta https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81brah%C3%A1m_M%C3%A1rta hegedűművész, zenetudós ma esti koncertjén a Petőfi Művelődési Központban. Bizonyára elfogult vagyok - (sajnos még csak szolfézsra sem jártam) - de ez a két opus különösen elragadott a művészi átélés,…..
Egy évtizede lehet, hogy épült egy szép kis összkomfortos híd jó drágán, egy tatabányai összkomfortos lakás akkori áráért Bicskén. A Körtvélyesi kilátó jóval több anyagot és munkát igénylő monstruma került durván ugyanennyibe. Nagyjából öt éve balesetveszélyes lett a híd. Amit többen szóvá…..
Sorra szedte áldozatait egy közösségimédia-platformon a nyíregyházi nő a gyanú szerint - olvasható a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság hírében.  A Mátrix Projekt keretében a Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai nyíregyházi kollégáikkal együttműködve elfogták a csalót.   Az egyik legnépszerűbb…..
 „Bicske Város csapadékvíz elvezetési feladatok megoldása I. ütem” beruházáshoz kapcsolódó költségének jelentős része Európai Uniós hátterű  pályázati forrásból származott.  Régi adósságát törleszhette ezzel a város.   ..
2024. január 9-én 21 óra körül Bicskén, a Kanizsai utcában egy 38 éves férfi közlekedett személygépkocsival. Haladása során nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette a járművet, ezért szalagkorlátnak ütközött, majd a csapadékelvezető árokba hajtott. A baleset során a sofőr és utasa is…..
A képviselők október 25-en döntöttek róla, hogy építtetik az árkot a Kölcsey utcában. Dicséretes, bár nem teljesen megszokott télen ilyen jellegű munkát végezni, de a sok év ígérgetés után végre történik valami. A honlapon elérhető jegyzőkönyv szerint képviselői kérdésre 55 napos határidő került …..
Egy sajnálatos eset dokumentációja 1980-ból az egykori  bicskei zsidó temetővel kapcsolatban.  A nem eléggé átgondolt szomszédi szándék hátterében egyszerűen az állhatott, hogy a kertek alatt a vasútpart  húzódik, ami valószínűleg kisebbé teszi a telkeket.   Már régen nem temetkezési hely. De…..
Bicskei Szó Tószeg dűlő? 2024.01.06 19:59:02
A Kistószeg járdái elképesztőek. Márpedig a Bethlen Gábor utca Bicske központjában fekszik. Hallottam olyan esetről, hogy a gyalogost nyilván teljes joggal, kedvesen, udvariasan megkérdezte a rendőr, miért nem a járdán megy. A gyalogos válasza: rossz a járda és az adott időjárás miatt is jobb az…..
Ma óra 12.50 perckor megkülönböztetett jelzést használó tűzoltó autó száguldott az 1-es főúton  bicskei körforgalomból nyugatra fordulva, a mentőkkel együtt.    A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Rabóczki Zsolt tű. alezredes válaszolt.  "Ma a kora délutáni…..
"A Bicske, Apponyi Albert utca 2. szám alatt található óvodaépület napelemes rendszerének inverteres elektromos szekrényében 2024. január 02-án a reggeli órákban tűz keletkezett" - válaszolta érdeklődésünkre Rabóczki Zsolt tűzoltó alezredes, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelem helyettes…..
Még nem láttam ezt az 1966-os magyar filmet.  Minap a rádióban emlegették  Fábri Zoltánnak ezt az alkotását. A forgatókönyvet Rónay György  Esti gyors című műve  alapján írták. Ő az édesapja volt Rónay Lászlónak, aki Bicskén is tanított és emléke mindmáig erősen él egykori tanítványai…..
(Frissítés: a poszt megjelenése után javították.) A mohu első bicskei hulladéknaptára hibás. Nézzük a jelmagyarázatot. Világoskékkel jelöli minden hónap minden hétfőjét-keddjét mint vegyeshulladék gyűjtést. De a jelmagyarázatban sajnos nem kékkel jelölik a vegyeshulladékot, hanem szürkével. De…..