Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tünde Búzás

27 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Egyik legelkeseredettebb harc, ami gyerek-szülő között dúl, az a lefekvésnél zajlik. Mert a tét hatalmas és aki győz, az diktálja a feltételeket! kinek az ágyában?... mikor?... hány mese után?... ér-e még kimenni pisilni, kakilni, inni, enni...játszani, holdatjárni, felhőtugrani…..
   A félelemnélküliség nem bátorság! A félelmeket nem megszüntetni, eltüntetni kell, hanem megtanulni kezelni, feloldani, elfogadni. Félni tehát muszáj!  Ez az érzés már ősember korunktól velünk van, segít felmérni a kockázatot, elkerülni a veszélyes helyzeteket, arra sarkall, hogy…..
A bizonyítványosztáskor sokasodnak az indulatok, nől a szorongás, Szorongó Birodalom Lakóinak száma ugrásszerűen megnövekszik.  Akkor is, ha csak félévi... Akkor rakjuk rendbe ezt a dolgot.! A jegyek, amiket a gyerek kap, arról adnak tájékoztatást, hogy nagyjából hol tart az iskola, a tanító/tanár…..
Tünde Búzás 2018.01.30 21:17:43
@szervera: Teljesen egyetértek minden szavaddal, nincs semmi nézetkülönbség köztünk a szülő felelősségével kapcsolatban. Ebben a posztban azokhoz a szülőkhöz szerettem volna szólni, akik folyamatosan végig asszisztálják a gyerekük iskolai kínlódását és mindent megtesznek azért, hogy sikerüljön és mégse... Sajnos az a tapasztalatom, hogy azok a szülők, akik nem foglalkoznak a gyerekükkel, a legritkább esetben olvasnak "szakirodalmat. Igen, abban igazad lehet, hogy így kicsit egyoldalú a kép, legközelebb majd törekszem jobban árnyalni! Köszönöm a figyelmedet valamint, hogy vetted a fáradtságot és le is írtad!
Mielőtt még bármi tanácsadásba belekezdenék, azért el kell mondanom, hogy a gyerekek nem azért borulnak ki, hogy a szüleiket szívassák. A haragnak, dühnek oka van (mint ahogy a felnőtteknél is-gondolj bele-nem a haragért haragszol!). Ezt az okot azonban, ha még kicsik, nem tudják elmondani, sem…..
Ez most egy képes poszt lesz, kártyákat készítettem a mérgességgel kapcsolatban. Íme:   The End..
    Ennél a fontos döntésnél- menjen-e a gyerek iskolába vagy maradjon az oviban-  nehéz a szülőknek nem szorongani és még nehezebb dönteni. Tehát szinte biztos vagyok benne, hogy itt barangoltok a Szorongó Birodalomban valahol... ha nem bánod. leszek az idegenvezetőd, hogy nehogy…..
   Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta. Woody Allen   Jól dönteni nagyon nehéz még akkor is, ha nincs különösebb tétje a dolognak. Ha van, akkor meg szinte kilátástalan...na jó, nem, de sok agyalást igényel. Először is szögezzük le, hogy…..
"Nem szabad elfelejteni, hogy minden félelem, szorongás, keserűség - hívás, s ugyanígy a derű, a jókedv és a bizakodás is. S amit következetesen hívsz, az végül odajön hozzád." Popper Péter A Birodalom Térképe, ha rákattintasz nagyban is megnézheted-mikkel is fogunk találkozni, miről is fogok…..
"Kiábrándult ember az, aki ha megérzi a virágok illatát, rögtön körülnéz, hol a koporsó." Henry Louis Mencken   Azt vettem észre, hogy az utóbbi időben egyre tudatosabban érzékelem és egyre jobban élvezem, amikor a testem valami jót tapasztal. Ilyeneket például lefekvéskor beburkolózni a…..
                        Nem fogok új életet kezdeni, hanem megpróbálom folytatni a régit Nem kezdek el fogyókúrázni, mert nem. Nem leszek kedvesebb és türelmesebb , mert már így is nagyon kedves és türelmes vagyok (szerintem). Nem bánom meg a döntéseimet, mert - ott és akkor - megpróbáltam…..
Lelkesítő Karácsonyi stressz 2. 2017.12.15 21:17:18
"A házasság nevű szövetség tagjai: egy férfi, aki nem tud csukott ablaknál aludni, és egy nő, aki kizárólag csukott ablaknál tud." Georg Bernard Shaw Némi alkalmazott pszichológia, diplomácia és kreativitás szükséges ahhoz, hogy az ember elérje a célját, de megéri: Nálunk a legfőbb mumus a…..
Tünde Búzás 2017.12.17 16:13:08
@DFK: tök jó, hogy így gondolod
Tünde Búzás 2017.12.17 16:14:19
@midnight coder:1. attól, hogy te nem ismersz másfajta életeket, attól még léteznek.
Tünde Búzás 2017.12.17 16:15:46
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: : a ti életetetekben- hál'istennek. De mint másnak írtam, attól, hogy te nem ismered csak a sajátod, attól még léteznek másféle életek is
"Mióta a matematikusok megtámadták a relativitás-elméletet, azóta én magam sem értem." Albert Einstein "Tudományos" alapon megpróbálom a különböző természetű vendéglátó háziasszonyokat típusokba sorolni, ne izgulj, én is benne vagyok. És te? (artist: Ellen Surrey, ellensurrey.com) 1. a Pedáns…..
"- Vágyom egy mesés karácsonyra.- Olyan nincs (...). Nőj már fel. Karácsonykor minden ember csupa stressz. Isznak, összevesznek a rokonaikkal, míg végül kiderül, hogy mindig is utálták egymást. Túl romantikus vagy." M.C Beaton: Agatha Raisin és a karácsony búcsúcsók Szóval beszélgessünk egy…..
  A múlt: szóval a karácsony nálunk eléggé rendhagyó volt (van). Férjem nem szerette a felfordulást (nyilván ez valami gyerekkori defekt lehet nála..:) ) a gyerek, amikor kicsi volt, szétstresszelte magát az izgalomtól-én meg a gyerektől...szóval az áldott nyugalom helyett feszültségek minden…..
Lelkesítő advent-lelki praktikák 2017.12.06 08:05:09
Folytatás következik. Ha az előzményeket nem olvastad itt és itt olvashatod. 15. Üljetek ki az udvarra, erkélyre, igyatok forralt bort (recept itt) vagy forró csokit  (recept itt)- közben énekelhettek valami igazán jót! 16. Párnacsatázzatok! Mikor csináltatok ilyet vagy csináltatok…..
Itt a folytatás...ha az elsőt nem olvastad itt megteheted. Ötletek folytatása:  8.Készíts össze egy csomagot, töltsél meg egy cipős dobozt és add oda egy hajléktalannak, szeretetszolgálatnak. 9. Támogass egy állatmenhelyt pénzzel vagy ennivalóval   10. Válasszatok egy országot,…..
Mindannyian (na jó, nem mindannyian) imádjuk a karácsonyt: mert olyan jó újra gyereknek lenni, ajándékot adni, kapni, találkozni rokonokkal vagy éppen elkerülni az embereket, csöndesen megnyugodni... Megnyugodni...na  AZT NEM LEHET!!! mert az áruházak, hirdetések nyomatják ezerrel, hogy…..
"Hagyományosan az imazászlók elősegítették a békét, részvétet, erőt és bölcsességet. A zászlók nem imákat hordoznak istenségek számára - ami egyébként egy gyakori félreértés; a tibetiek inkább abban hisznek, hogy az imák és a mantrák a szél segítségével szétszórják a jóakaratot és a részvétet, így…..
                                                                GYAKORLAT segíts mindennekolyannak lennie, mint                          amilyen úgyis      (Fodor Ákos) "Zentangle: A zen annyit tesz: befelé fordulás, önmagunka mélyedés. A tangle jelentése: összevisszaság. A zentangle pedig…..
"Az idő korántsem olyan, amilyennek látszik. Nemcsak egy irányban halad, hanem egyszerre létezik benne a jövő a múlttal." Albert Einstein   Ez a mostani gyakorlat arra jó, hogy összegezd, ami volt, és teremtsd meg azt  amit szeretnél. Egyszerű a gyakorlat, rajzold körbe a kezedet, mind a kettőt, a…..
Ez a feladat arról szól, hogy keress olyan képeket, amik gyerekkorodból ismerősök, meghittek (pl. Pinteresten) Nyomtasd ki, majd rendezd el szív formában és ragaszd rá egy papírra, falapra. Ha nem nyomtatod ki csak keresgélsz (mint most én) már akkor is vissza tudod idézni milyen volt íze, szaga,…..
Festős meditáció mára:  Meditálás : tudod az, amikor  a családtagjaid eltűntek aludni, te meg  csak ülsz és belülre figyelsz, ellazultál és nem érdekel, hogy a macska be, a kutya meg ki akar menni...hanem csak ülsz s belülre figyelsz...akkor és csakis akkor...elkezdheted a festős meditálást. :) Mi…..
Remélem a tegnapi gyakorlatot elolvastad... akkor a kérdés:  firkáltál ma már?   A mai foglalkozás témája: Álomkollázs hozzávalók: papír, képes újságok, olló, ragasztó, rajzszerszámok Gondolkodj el azon , mi az, amire nagyon vágysz. Egy hely, egy állapot, valaki társasága? Tópart, erdő,…..
Mert szó volt a művészetterápiáról...meg rólam itt Úgy gondoltam, minden nap -egy hétig- mutatok nektek feladatokat, amiket otthon elvégezhettek a lelki egészségetekért, Szóval, ha így érzed magad, mert dühös vagy, mert feszült vagy akkor ezt csináld: 1. Elő egy nagy papírral, egy ceruzával,…..