Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a csapos, aki beleszól

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Főtitkár úr! Öröm és megtiszteltetés számomra, hogy körünkben fogadhatjuk és üdvözölhetjük, önt, aki hosszú évek óta magára vállalja Magyarország sorsát." Kádár Jánost ezzel a mondattal nem Sarlós elvtárs, a Hazafias Népfront főtitkára, hanem Wilfried…..
A Britain's Got Talent című szigetországi tehetségkutatóban feltünt skót szűzlány, Susan Boyle olyan médiahisztériát indított el, amire az elmúlt években nem nagyon volt példa. A múlt hét szombaton bemutatkozott 47 éves tehetség hangja valóban kiváló, és meglepően…..
Úgy jár néha az ember, hogy bekapcsolja a TV2-t, és percekig csak csodálkozik. Mintha a Filmmúzeum retró-romantikáját kapná véletlenül az esti híradó helyett. Pedig a tragikomédia főszereplői elvileg már nem csókos elvtársak, hanem Válságmenedzser Yuppie-k, ugye.…..
Konzervatórium Puskás közügy! 2009.04.02 18:36:00
Vendégszerzőnk, Borbás Barnabás írása Kétségtelen: nehéz a nagy sietségtől egyre szűkebb látószögön kívül eső lényegre, a bennünket megtartó értékekre figyelni. A hétköznapok beszédét más tölti ki, médiafelületeinket más foglalja le - például fajsúlyos közéleti…..
Péter egy klasszikust talált (update: vagy nem; a kommenteket is olvasd el!): Mindig zavart az Örömóda Jankovich Ferenc-féle fordításának egy sora: Egyesítsed szellemeddel, mit zord erkölcs szétszakít! Míg az eredeti Schiller-szöveg: Deine Zauber binden wieder, Was die Mode streng…..
Közel negyven évvel ezelőtt, 1969. július 20-án Neil Alden Armstrong amerikai űrhajós kilépett a holdkomp ajtaján, csizmás lábával megérintette a Hold felszínét, és elmondta az azóta egészen pontosan 1.989.576.214-szer idézett mondatot: „Kis lépés az embernek, hatalmas…..
a csapos, aki beleszól 2008.12.21 21:00:22
Olyan világban élünk, amikor minden igaz, és mindennek az ellenkezője is.
www.urbanlegends.hu/2005/05/05/urtoll-vagy-ceruza/

A cikk szerint az oroszok és az amik is ceruzát használtak, mert azért valljuk be, a grafit nagyobbik része felkenődik és nem morzsolódik. A toll pedig valóban létezik, csak nem felkérésre, hanem egy emberke önálló kezdeményezésére. _A cikk szerint._

A Gorsky pedig tudomásom szerint sokkal későbbi vicc.
addict Reklám a kávéd tetején 2008.12.21 14:25:00
Tulajdonképpen kézenfekvő ötlet a cappuccino tetején reklámozni, hiszen ha egyszer már úgyis készítenek különféle díszeket a tejhab tetejére, miért ne lehetne ezt egy reklámüzenet átadására is felhasználni. Nem kell hozzá nagy felhajtás, csak egy szimpla sablon, amin…..
Frissítés (2017.06.22): az érintett tartalomszolgáltatóhoz benyújtott panaszára CENZÚRÁZVA.   nem pártolom a túlzott gyógyszerhasználatot - szerintem is fontos a megfelelő vitamin- és tápanyagbevitel - LETILTVA sokmindenben igaza van - az is elismerésre méltó, hogy felvállalta ezt a témát és…..
Bruhaha, a kisstílűség Dunakanyarbéli rekordját állította fel a váci önkormányzat, amikor úgy döntött, hogy a házasodó párok nem hajthatnak be a Főtéren lévő házasságkötő terem elé, csak ha papírjaik fénymásolatát csatolva 3 ezer forintért behajtási engedélyért…..
A BBC Prime valamiért nem feliratozza egy-két napja néhány kedvenc sorozataimat, így kénytelen vagyok azokat felirat-félrefordítások nélkül élvezni, de szerencsére még mindig tartanak a korábban beküldött anyagok (és ezek utánra is vannak ötleteim). A mai téma: lövések minden…..
 Tegnap volt a Tubesen felállítandó katonai lokátorállomás perének újabb fordulója. Miután (többek közt köztársasági elnökünknek) sikerült megakadályozni, hogy a jóval olcsóbb helyszínt kínáló és katonai szempontból jobban használható Zengő legyen a helyszín,…..
a csapos, aki beleszól 2008.06.06 10:02:12
Csak, hogy valami igazság is szerepeljen már:
Érvénytelen pécsi népszavazás a Tubesről
Hírek | 2007. márc. 4. 22:15

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=15289&PHPSESSID=7a77669a20510018068ab3d5bc7300a9

Érvénytelen lett a Tubes-hegyre tervezett katonai lokátor-építéssel kapcsolatos mai helyi népszavazás Pécsett, ahol azonban a szavazók többsége elutasította a beruházást. A választásra a jogosultak 32,51 százaléka ment el, akik 94 százaléka elutasította a tervezett lokátort.
(A választásra jogosult 127.128 állampolgár 32,51 százaléka, azaz összesen 41.328 járult az urnák elé.)
 Az alantas, hataloméhes, populista rágalmakkal szemben Gyurcsánynak igenis van nemzetstratégiája, de csak az Idősügyi Tanácsnak hajlandó azt megmutatni. „Nem azért védjük most a hatályos, törvénybe foglalt nyugdíjemelési módszert, mert bizonyos pártok támadják; ez az…..
a csapos, aki beleszól 2008.06.06 01:38:33
Rwindx, igazad van és mivel aludni sem tudok az indulattól, írtam pár sort. Ez már nyugodtabb, és tisztelettel kérek elnézést ha offnak találjátok.
Az "ilyen ország nincs" cimkébe beleillik.

Talán azt kéne észrevenni, hogy ebben az országban nincs egyetlen olyan politikus, államférfi, főbíró, ügyész, rendőrkapitány, akin szemernyi becsületet hagyott volna a NEMZET (Jézusom, én is?) és a sajtó. És nem csak ezért. Nincs. Nem született meg.

Nagy kínnal és keservvel állítottak 2, nehezen előkapart köztársasági elnök jelöltet. A győztes: "az első fordulóban Sólyom László mindössze 13 szavazatot kapott." Barba-trükk. Azóta 'húzd meg-ereszd meget' játszik a pártokkal és Parlamenttel, ő nem ereszkedik le egyeztetésig, a Parlament meg már szórakozásból nem fogadja el sorozatosan a jelöltjeit. Elvannak vele.
A még hivatalban levő Legfelsőbb Bírósági Elnökről olyan cikket rittyentettek, hogy senkinek nem lehet kétsége: egy tehetségtelen, buta, önző gazember vezette a LB-t évekig.

A Népnek, nagy és kis n-nel semmiféle alternatívája nincs, Gyurcsány maga leplezte le hazugságaikat Őszödön, Orbán pedig kijelentette, hogy ő még soha nem vett lélegzetet eddigi életében. Harmadik jelölt nincs. Harmadik párt nincs. Demokrácia van.

Hogy lehet elakadni egy piti kis nyugdíj nyilatkozaton, amikor közismert, hogy milyen pazarlások történtek és történnek a sztrádaépítéseknél, a balatoni völgyhídnál és baranyai ikeralagutaknál és völgyhidaknál. (Ezt tavaly 200 mrd-ra becsülték. Pár kérdésre tessék-lássék felülvizsgálták, és természetesen a 9 völgyhíd + 4 alagutas maradt a nyerő. Mert már a jutalékot is felvették a "majdani, reménybeli" nyertestől.)

Ez nem Orbán és Gyurcsány bűne, mint ahogy nem az ő bűnük az sem, hogy a luxusjárművekhez az autógyár elkészíti azt az egységcsomagot, amivel kis átalakítással haszongépjárművé lesz a luxusautó. Ez a mai életünk és a mai erkölcseink. Minden törvény beépített kiskapukkal készül, és nehogy azt mondjátok, hogy véletlenül, a körültekintés hiánya miatt. A haveroknak, a professzor úrnak, a rákgyógyszerrel üzérkedő orvosoknak. Nem Magyarországon. Világszerte. Kérlekszépen.
Hogy is fogalmazta valaki frappánsan: Ahol 4 téglánál több van egymásra téve, ott jelen van a korrupció is.

3 évet kaphat a legalább öt tonna lejárt szavatosságú élelmiszert átcsomagoló Mega Trade Kft _KETTŐ_ embere, az igazgató és az ügyvezetője, mert nem bizonyított, hogy az átcsomagolt étel egészségre ártalmas lett volna. Az a kis csapat - párszáz ember - aki 3000 autót hozott be ÁFA nélkül, - 4,2 milliárd csak az áfacsalásuk (mennyi lehet a haszon?) - majd lemorzsolódik 2-3 elkövetőre (nem, nem a főnökökre), és a büntetés maximum 8 év börtön. Háziőrizetben. Vagy nátha miatt felfüggesztve.

Emberek, írjátok be a Google-ba "milliárd adócsalás", "milliós adócsalás" és abba lehet hagyni a gumicukorkát.
Nem véletlen, hogy a poszt címében nincsen 18+ jelzés. XY, öndefiníciója szerint „gumicsizmás falusi tervezőmérnök” ugyanis olyan választékos nyelvhasználatba csomagolt finom iróniával küldi el a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt-t, hogy attól remélem minden…..