Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Liu

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy örök klasszikus, és a blog első magyar gyártmányú tolla a mai áldozat, az ICO Kaméleon négyszínű golyóstoll. Az ICO céget idehaza szinte mindenki ismeri, hiszen igen komoly történelemmel rendelkező vállalatról van szó, amely a kiváló írószereken kívül számos egyéb irodaszert is gyárt, valamint…..
Valamelyik este azon tépelődtem félálomban, hogy legközelebb melyik golyóstollról írjak "litániát". Elég sok van, amiről már régóta szeretnék regélni. De aztán épp, mielőtt teljesen elnyomott volna az álom, eszembe jutott, hogy az egyik legismertebb magyar golyóstoll, az ICO 70 vagy ICO Scripto még…..
Talán észrevetted, hogy egy ideje már nem volt a blogon "tollteszt" jellegű írás. Természetesen ez nem azért van, mert elvesztettem érdeklődésemet, vagy elfogytak volna a tesztelésre érdemes golyóstollak a készletből - épp ellenkezőleg, még mindig zavarba ejtő mennyiség vár arra, hogy…..
Aki követi a blogot, az tudja, hogy igyekszem minél jobban képbe kerülni gyerekkorom legendás írószere, a PAX golyóstoll különböző változataival, és a gyártójával kapcsolatban. Időnként megnézem, hogy a szentendrei cégnek van-e már weboldala, és érdeklődve figyelem, hogy milyen új termékeket dobnak…..
Liu 2022.11.09 00:11:13
@Antolion: Értem, köszönöm, majd ránézek :) Páromnak is van egy valahonnan. A teljesen fémek nekem is jobban tetszenek, bár nem mindegy, csúszik-e a fém. Pl. apám teljesen fém Jottere bolhányit csúszik, Concorde kaméleon a szögletessége miatt nem (olyan szinte teljesen, mint az ICO-s).
Praxis Soha többé SZTK Fogorvos! 2018.03.23 10:01:27
Végül nyár végén sikerült saját erőmből vért izzadva összegyűjtenem annyi pénzt, hogy egy középkategóriás áras magán fogászaton megkaptam a megfelelő fognyaki tömésemet. Tisztelt Praxis!   Tavaly tavasszal lett volt Új SZTK Fogorvosom mert az 1. Felnőtt SZTK Fogorvosom 32 éves koromban 13 év után…..
Liu 2019.07.24 17:13:46
Voltam magánnál is, SZTK-snál is. A magánnal (se) volt bajom, de aztán (gyanítom kettőnk hibájából) kellett végül húzni egy fogamat. Betömték ideiglenessel ambulancián, SZTK-ban, oké. Megyek magánhoz, hogy cserélje ki véglegesre. Még ne, afta van felette a szájfalon, lézerezi, majd legközelebb. Legközelebb mi volt? Most már ki kell húzni. Recsegés, ropogás, gyökér bennmaradt. Feszíti, feszíti... fáj... nem pokolian talán, de eléggé... Pedig kaptam érzéstelenítőt, csak vagy aga a szer volt rossz, vagy nem jó helyre adta be. Hozzáteszem ezelőtt a foghúzás előtt volt pár fogtömés (9000/db), azok mind rendben mentek, panasz se volt utólag.
Majd átküldött az SZTK-s szájszebészetre, ahol viszonylag gyorsan és ügyesen kiszedték a "maradékot", vésni se kellett.
Utána már csak SZTK-ba jártam az állandómhoz, ő nagyon ügyes volt. Egyszer a vele egy szobában dolgozó ambulanciáshoz mentem (csak ő volt ott), érzéstelenítő nélkül gyökérkezelt, "hogy tudja, mikor ér le a tűvel az aljára". Nem vagyok biztos, mennyire "helyes" ez, de nem fájdalommentes, az biztos. Egyébként nem volt türelmetlen, bunkó, végezte a kezelést.
Most már más van helyette és ő helyette is más, aki szabadságon van augusztus elejéig. Egy nagyobb darab le van törve egy fogamból, nem akarom, hogy gyökérkezelés legyen ebből (is), nem fáj egyelőre, korábban se fájt kicsit se, így nem hiszem, hogy elhalt.

Summa summarum: az SZTK-sok és a magánorvosok között is lehetnek jobbak és rosszabbak, úgy érzem azér én még egyikből se fogtam ki a "hú de rosszat" csak pár időnkénti kellemetlenebb "megoldást"...