Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyenlítő

0 bejegyzést írt és 1819 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Náray-Szabó Gábor akadémikus a PBK elnöke, egyes kutatási területek kiemeléséről beszélt a rezsimsajtónak.  Hozzátette, hogy a kutatók "olyan távlatos kutatási témákkal foglalkozhatnának, amelyek valamikor majd bekapcsolódnak a magyar fejlesztésekbe és itthon fognak kamatozni."       1.…..
 ..
egyenlítő 2017.08.27 12:09:26
@Wikus Van De Merwe: Nagyobb fasz jött ki anyádból, mint ami bement :-)
Hányszor meg hányszor felvetődött már, hogy ez a baj a 4-es metróval, az a baj a 4-es metróval, de ez is baj vele, és így tovább... Eljött az ideje, hogy adjak nektek egy másik szemszöget ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban. Igyekszem minél inkább lefedni a témát, hogy minél…..
egyenlítő 2015.10.12 20:41:49
@Paczalpörkölt: Jóval ritkább, és hosszabb menetidejű??? Na jó, a hosszabb menetidő jogos. A múltkor buszra vártam a keletinél, és a szemben lévő oldalon 5 csuklós busz várakozott a piros lámpánál, majd, amikor az zöldre váltott, befutott a hatodik. Így nem csoda.

Keleti-Bosnyák: 7, 7E, 107, 110, 112, 133, 230, 233, 239
Csere-bere fogadom, többet vissza nem adom - üzeni magas lóról a Vatera távozni készülő ügyfelének, épphogy nem csatol mellé egy kárörvendő  emotikont. Első blikkre ez  jogosan hozza elő bárkiből a Kohlhaas Mihályt. Vajon mennyire megalapozott ez a gyakorlat? Kedves…..
Egy hete dübörög a Magyar Idők, a Napi Gazdaságot váltó napilap, ami már indulásakor elég nyilvánvalóvá tette, hogy egyáltalán nem akar pártfüggetlen lenni. Ehhez képest a Magyar Idők alig egy hét alatt meghatározó újság lett, legalábbis erre lehet következtetni abból,…..
Oké, Sir John Maynard nem mai gyerek, mobilnet-csiholás közben átélt kalandjai kicsit komikusnak tűnhetnek, de levele ritka hasznos visszajelzés a Telekomnál a használati útmutatókat fogalmazó kollégáknak. Én a helyükben Sir John Maynardon tesztelném a javított…..
Megjelent egy cikk a Borsonline-on két nappal ezelőtt, amit sok más sajtóorgánum között az Index is átvett, és amiben arról volt szó, hogy a lap megnézte a köztársasági elnök március 6. és április 16. közötti útjairól szóló közbeszerzési beszámolót, és azt…..
egyenlítő 2015.07.20 12:27:42
@nick papagiorgo: Medgyessy: "1990 és 1996 között a Paribas Bank Rt. elnök-vezérigazgatójaként majd a Magyar Befektetési és Fejlesztési Bank Rt. vezérigazgatójaként dolgozott." Gondolom, spórolt egy kis pénzt nyugdíjas korára.
1. Az NKVD alakulatai 1940 tavaszán Lavrentyij Berija belügyi népbiztos utasítására mintegy 22 ezer lengyel hadifogollyal és rabbal végeztek. A vérengzés fő helyszíne a Katyn melletti erdő volt, de Kijevben, Harkovban, Kalinyinban, Minszkben és Szmolenszkben is több ezer foglyot…..
egyenlítő 2015.07.08 17:29:47
@Schindler Pistája: Zsidók, de nem ezért utáljuk őket. Miért is utáljuk őket? Mert fegyveresen szembeszálltak a (kis)antanttal? Még sikeresek is lehettek volna, ha az ukránok nem lázadnak fel 19 nyarán. Addig a románok egy lépést sem mertek tenni felénk, a cseheket meg szétvertük.
egyenlítő 2015.07.08 19:13:59
@Schindler Pistája: Például miattuk van a legnagyobb magyar temető Auschwitzban. Miattuk nem nyugszik egyetlen magyar Nobel-díjas sem itthoni sírban (egynek azért a hamvai egy részét hazahozták, sürgősen el kellene innen távolítani Imre Kertészt is, amíg még él).

Visszatérve ahhoz, amire reagáltál: a gonosz Kun Béla ellenállt a kisantantnak, a tisztességes Horthy Miklós a román tábornok lova farkát fogva sompolygott be a bűnös Budapestre. A bűnös zsidóság ezért mindmáig nem kért bocsánatot. Jól mondom, ez a nemzeti gondolkodás egyik alaptétele?
egyenlítő 2015.07.08 23:04:51
@Schindler Pistája: További sikeres MOSZAD munkát! Sose felejtsd! A feladatod itt is jelenlevő társaiddal együtt bármely témával kapcsolatban a magyar antiszemitizmus bizonyítása. Ez is jelent némi plusz támogatást Izraelnek.
Alaphelyzet: az ország házának hétfői, vakációs hangulatú ülésén a sok egyéb fontos dolog mellett, az MSZP frakcióvezetője fideszes csalást emlegetett (hányást tett a Fidesz szemére) annak kapcsán, hogy a Nemzeti Választási Iroda formai okokból elutasította a vasárnapi zárva…..
A poszt végén Ön is szavazhat! Jézus Krisztus a legbefolyásosabb személy az emberiség történelmében. Ezt az eddig is közismert és már sok kutató által bizonyított tényt, most két IT-professzor is megerősítette, akik több mint ezer történelmi személy véleményformáló…..
Én azt szeretem, ha a Vezér mond valamit, azonnal megjelennek a bércsahosok, és máris megmegyarázzák a dolgot. Elárasztanak bennünket az idegenek. A ballibsik minden koszos jöttmentet csak úgy befogadnának. És ekkortól, mintegy varázsütésre, sorra jönnek a hírek a…..
egyenlítő 2015.06.22 06:46:16
@Krio.Me.Tu: Nem értem, miért fasisztázgatsz te itt. Ezek mind rendes, követendő, illiberális pártok és emberek. Az osztrák Szabadság párt például kifejezetten a magyar betolakodók ellen kampányol, akik elveszik a keményen dolgozó osztrák kisemberek munkáját. Putyin nem engedi be Moszkvába a dologtalan, henyélő "vidékieket". Az egyik szabad választásokon nyerte el a nép bizalmát, a másik is hasonlóra törekszik.
egyenlítő 2015.06.22 10:46:05
@Krio.Me.Tu: Teljesen igazad van. Már évszázadokkal ezelőtt megjósolták, hogy a ballib Ferenc pápát az Antikrisztus követi. Lehet, hogy magyar lesz? Vajon mi lehet Gyurcsány kottafüzetében erre vonatkozólag?
egyenlítő 2015.06.24 04:55:10
@Krio.Me.Tu: Mert a ballib Ferenc pápa az Antikrisztus kottájából játszik. Mi pedig tudjuk, hogy akinek nincs semmije, az annyit is ér.
Több mint egy évvel a bemutató után eljutott a Saul fia oda, ahová először kellett volna: Németországba. A fogadtatás megdöbbentő: a nagy német lapok többsége szerint a film „láger­giccs”, „szellemvasút”, „kizsákmányoló erőszak-pornográfia”, egyszóval: “hányingerkeltő”, és “ugyanazt a…..
egyenlítő 2015.06.19 10:56:40
egyenlítő 2015.06.20 10:53:24
@eßemfaßom meg áll: Nem kötelező megnézni. Neked ott vannak a szappanoperák, azokban nincs történelem. Ajánlhatom még a fantasy és a sci-fi kategóriát. A Duna TV-t és az M3-at sem ajánlom, ott túl sok a magyar történelmi film ismétlés.
egyenlítő 2015.06.21 12:14:13
@Krio.Me.Tu: Hát persze. A legnagyobb kínai temető nem Auschwitzban van.

A kínaiaknál egyébként sincs antiszemitizmus, mert ők jobb kereskedők, mint a zsidók :-)

"Gyanakodva méregetnek, amikor megemlítem, hogy Európában azért, ha azt mondom, hogy pl. a holokausztnál rosszabb volt és több áldozatot követelt a japán megszállás Kínában, akkor lecsuknak nagyon hosszú évekre." Nem csodálom :-)
Múlt héten átbeszéltük, hogy mi történik velünk csókolózás közben – mai posztunkban a szexé lesz a főszerep. Nem is gondolnánk, hogy min megy keresztül a szervezetünk együttlét közben, szóval ideje, hogy kiokosodjunk a témában! A két téma – azaz a csók és a szex –…..
egyenlítő 2015.05.29 18:03:00
Megértem, hogy van aki egy idő után belefásul, megértem, hogy kevés az a fizetés amit kapnak, teljesen együtt érzek velük és én is fel vagyok háborodva de itt nem ennek a nyomát láttam. Itt úgy sétálgattak, mintha ők lennének az istenek. Pökhendik voltak és mindenkit…..
egyenlítő 2015.05.08 19:23:52
@reepach: Gondolkozz. Nem kettős mérce, sokszoros mérce. Más-más szempontból más-más korban lesz felnőtt valaki.

Régen, ha menstruált, már érett volt a házasságra, a gyermekszülésre, bármire. Például a muzulmánok (és valószínűleg a magukat cigánynak tartók is) most is így gondolják.

Ma ekkor (szerintem, nem belemenve a törvény által szabott életkorba) a szexre már érett, értelmileg-érzelmileg kb. 25 éves korától lesz felnőtt, a gyermeknevelés feltételeinek megteremtése szempontjából pedig 30 felett.
Miért épül a Tóásó-mítosz? Amit tudunk: Tóásóékat nem kellett kimenekíteni, mert letöltötték börtönbüntetésüket. A Magyar Konzulátus bárhol a világon adhat ideiglenes útlevelet egy magyar állampolgárnak, ha az nincs neki. A terroristaváddal 6 év 10 hónapra ítélt…..
egyenlítő 2015.05.07 18:28:09
@Tudományos libsizmus: Miért zárná ki? Ez nem ad felmentést a Német Birodalom magyar helytartóinak és kiszolgálóinak, Horthy Miklóstól az utolsó nyilas házmesterig. Rudolf Höss is hiába hivatkozott arra, hogy mindent parancsra tett, pedig ő német volt. Hogy kaphatnának akkor felmentést azok a magyarok, akik szállították neki, a legnagyobb magyar temetőbe, az áldozatokat?
A szigorúan titkos és kódolt iratokból kiderül, Hitler több ezer német állampolgárt ölt meg, amikor engedte, hogy a V-2 rakéta erejét saját városain teszteljék. Az 1944-1945-ben végrehajtott támadásokat szövetséges akciókkal magyarázták. A V-2-t, vagyis a Megtorló…..
egyenlítő 2015.03.18 17:06:12
@csentecsa: A Balti tenger azért fontos, mert az 1944-ig gyakorlatilag "belterület" volt, a szövetségi flotta nem tudott behatolni. Utána is csak az oroszok. A szövetségeseknek voltak hírszerzési információik, de "rálátásuk" legfeljebb 10 km magasból lehetett.

Hitler pedig haditechnikamániás. A világháború alatt sokkal gyorsabb volt a fejlődés, mint a hidegháború alatt. Az interkontinentális rakéta biztosan nem készül el akkor sem, ha két hónappal tovább húzzák, de dolgoztak rajta.
egyenlítő 2015.03.18 17:06:17
@csentecsa: A 10-20 mérföldes tévedés elhitetése azért volt fontos, hogy a németek rövidebbre vegyék a lőtávolságot.
egyenlítő 2015.03.19 13:27:48
@A megvalósult amerikai ólom..:

A fejlődés sebességére: talán elég utalni a rakétatechnikára, a sugárhajtású gépekre és a harckocsikra.

Elnézést, rosszul emlékeztem a réges-régi olvasmányaimra. Nem az A5, hanem az A9/A10 rakétának kellett volna elérnie New Yorkot en.wikipedia.org/wiki/Aggregate_(rocket_family) A hatást úgy fokozták volna, hogy előre bejelentik a konkrét célpontot, és vagy kamikaze pilótával, vagy célravezető rádióadóval irányítják a rakétát.

Az angolok az akarták elérni, hogy a németek vegyék rövidebbre a lőtávolságot, és a rakétáik még London előtt csapódjanak be. Nyilván nem csak a BBC mondta volna be (az is), hogy "Hé, fiúk, célozzatok pontosabban!", hanem a kettős ügynökökön keresztül befolyásolták a németeket. Így egy hálózatból ellentmondó információkat kaptak, és ez minimum bizonytalanná tette őket.
A gyerekek már kiskorukban példaképet választanak maguknak. Valaki olyan képzeletbeli, vagy valós személyt, akire felnéznek. Talán így voltak ezzel gyermekként a politikusok és az állami cégek felsővezetői is. A megfelelő példakép választás viszont úgy tűnik, nem mindenkinek…..
1. számú levél "Tisztelt Gábor Bátyám! Ezúton kérlek, hogy részemre 2, azaz kettő millió forint kölcsönt kiutalni szíveskedjél. Tudom, hogy egy magyar úr vagy, ezért megfordul abban a szép, igazi magyaros fejedben, hogy ajándékba adod ezt a csekély összeget, de nem, csak…..
egyenlítő 2015.02.23 19:57:22
@A megvalósult amerikai ólom..:

Nem, Gordika nem. Horn után ő volt a második legjobb. Úgy látszik, eléggé szarban kell lenni ahhoz, hogy megfelelő ember kerüljön a megfelelő helyre.

Mint fentebb írtam, itt, Európában, az írek, az észtek mellett ő tudta helyesen kezelni a helyzetet.

Nem volt IMF kézivezérlés, lásd Dél-Európa. Nézd meg, hol van most pl. Argentína, akire olyan büszkék voltatok, hogy bezzeg ők fittyet hánynak az IMF-nek. Az észtek meg két hónapja euróval fizethetnek.
egyenlítő 2015.02.27 17:43:16
@A megvalósult amerikai ólom..: Például hajlandó volt végigmenni ezen a kényszerpályán. Hol vannak most azok az országok, amelyek nem?
egyenlítő 2015.02.27 17:47:37
@A megvalósult amerikai ólom..: Kiegészítés: éppen az a lényeg, hogy nem volt populista pártpolitikus.
Még mindig zajlik a BKV-per. (Ez az az ügy, ami által a nokiás doboz a korrupció szimbólumává vált.) A bíróságon az üggyel kapcsolatban több vádpontot is tárgyalnak. Mi azonban megszereztük a teljes vádiratot, és szó szerint idézzük a közérdeklődést leginkább felkeltő…..
egyenlítő 2015.02.14 12:30:17
@A megvalósult amerikai ólom..:

2010 óta viszont nem indulnak eljárások sem a feljelentések után, mert az ügyészség nem találja alaposnak a gyanút. Több tízmilliós károkozásra azt mondják, hogy nem bizonyítható az előre megfontoltság, akkor pedig nincs visszaélés.
egyenlítő 2015.02.14 12:33:55
@csaba03: Akit a Nemzet Ügyészsége bíróság elé állít, az nem lehet ártatlan. Ha felmentik őket, akkor a bíróságban nemzetárulók ülnek, brüsszelbérencek, libsibolsik, komcsik.
Alig kezdődött el az év, de a legpofátlanabb kormányzati beszólás díjat rögtön ki is oszthatjuk: Lézer János és bandája kitett magáért, sikerült olyan dumával nekiugraniuk a Tesconak, aminek lényegében minden mondata nettó hazugság. A nagy Tesco, a brit anyavállalat…..
egyenlítő 2015.01.13 18:19:24
@♔bаtyu♔: Tegnap (?) volt fenn egy fotó, ahol a tescos házhoz szállító kocsiról rakodtak le egy CBA Prímához :-)
444.hu/2015/01/08/nagyon-remeljuk-hogy-mar-nem-sokaig-keszulhetnek-ilyen-fotok/
egyenlítő 2015.01.13 20:29:28
@eßemfaßom meg áll: Ja, és biztosan beszaladtak a mekibe vacsorázni, azért álltak fel félig a járdára :-)
egyenlítő 2015.01.13 23:46:10
@lilly.alien: Hosszú távon megtérülő befektetésről hallottál-e? Hogy egyszerűbb legyen a példa, ha bérlakásokat építesz, megtérül-e a beruházás két év alatt? A Mercedes és az Audi beruházása mennyi idő alatt termeli vissza a kezdeti befektetéseket? A Tesco magyarországi hálózata nem egy trafik!
  Milyen lehetett a műegyetemi élet az első világháború előtt? A most bemutatott képek 110 évvel ezelőtt készültek. Magyarország legkorszerűbb oktatási infrastruktúráját láthatjuk. A kémiai intézetet 1904. szeptemberében adták át a hallgatóknak Kémiai…..
egyenlítő 2015.01.11 18:59:16
@gizmo266: Sokkal magasabb.

Ok (a 30-as évekből): 8 pengő volt a vizsgadíj, abból 6 a vizsgáztatóé, 1 a dékáné, 1 az egyetemé :-)
egyenlítő 2015.01.11 21:23:35
@gizmo266: A Vicinális Dugóhúzóból :-)

Persze az sem tegnap jelent meg.
Hetven évvel ezelőtt ezekben a napokban a második világháború egyik legkegyetlenebb csatája dúlt Budapesten. A körülzárt fővárosban a német és magyar csapatok hosszú hetekig vívtak véres és kilátástalan küzdelmet az oroszokkal. Az 50 napig tartó ostromban harcoló magyar…..
egyenlítő 2015.01.11 09:22:33
@camilló: Nem nácik és fasiszták, csak illiberálisok az ukránok, mint az oroszok is. Az oroszok a "vezérelv" és a korporatív gazdaságirányítás alkalmazásában közelebb állnak a fasisztákhoz. A náci specialitás, az antiszemitizmus és a fajelmélet jelenleg nincs igazán napirenden egyik országban sem.
egyenlítő 2015.01.11 13:57:40
@sóskatáska: De a hajó holland :-)
„Miért nem ütöd meg a lányt?” „Mert férfi vagyok!” − hangzik el a nők bántalmazása ellen készített olasz kampányvideóban, amely a napokban lepte el az internetet. A videó készítői a magyar rendőrségnél ügyesebben nyúltak a témához, mégis mintha valami…..
egyenlítő 2015.01.09 11:35:39
@$$$=$$$: Pontosan így van! Én, mint megrögzött ballib (nem illib!) nem is tehetek másként, ilyen a természetem. Már alig várom a magyar változatot! Pécsi rendőrkapitányság, lécci, lécci, lécci!
A brutális székesfehérvári rabok magatartása sem független a magyar társadalom állapotaitól. Egyszerre vagyunk tettesek és áldozatok, mi magunk is! Ehhez már – a blog címével szólván – a kiáltás is kevés. Nem bekiáltani, üvölteni kell először azért, ami a Facebookon…..