Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baby Bocsok

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendszeres zenebölcsi foglalkozásunk mellé januártól, Auer Eszter - beszédfejlesztő és mozgásterapeuta - segítségével, mesés mozgásos torna indul bölcsődénkben. Hogy ki ő? Milyen elvek mentén tartja majd foglalkozásait? Miért jó, ha mese és mozgás kombinációját alkalmazzuk? Az alábbi cikkben ő maga…..
Bármily hihetetlen is már csak alig 4 hét van vissza karácsonyig és ezt nem csak abból lehet észrevenni, hogy a boltok polcain sorakoznak a díszek, szaloncukrok, gyerekjátékok, hanem abból is, hogy a gyerek száját elhagyja az első karácsonyi kívánság. Itt érdemes egy picit megállni és nagy levegőt…..
Rengeteg iskola és szakirodalom szól arról, hogy a cumizás jó-e vagy sem. Anyukák harcos csoportjai egymásnak feszülve képesek napestig érveket sorolni, hogy az ujjszopás, vagy a cumizás a jobb megoldás, de léteznek olyan szülők is akik mindkettőt eleve eretnek gondolatként tartják számon.…..
A bölcsődei beszoktatás követően sok gyereknél eljön a „nem akarok bölcsibe menni” korszak. Teljesen tipikus reakció, amely a 4-6. héten jelentkezik, hiszen az első néhány hét könnyedén eltelik, az újdonság varázsa megszépíti azt! Sok babánál még az sem nagyon tűnik fel, hogy ANYA eltávozik a…..
A bölcsődei beszoktatás, - ahogy a CSED, GYED időszak is - hagyományosan az Édesanyákhoz kötődő intézmény. Még mindig tartja magát az az elképzelés is, hogy egy kisgyereket csak az Édesanyja tudja közösségbe szoktatni. Pedig ez nem így van, elvégre egy gyereknek két szülője van: Anya és Apa.…..
A bölcsődei beszoktatás minden szülő életében sarkalatos pont, hiszen a többség síró, jajveszékelő kicsiket vizionál, pedig ez egyáltalán nincs így, nem is szabad, hogy így legyen! Bölcsődénkben kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a beszoktatás egy jól megtervezett, stabil alapokon nyugvó,…..
A kicsik talán legkedveltebb tevékenysége a bölcsődében – a sok játék mellett - a kézműveskedés. Mindent szívesen kipróbálnak, legyen az festés, színezés, gyurmázás, ragasztás, gyűrés, tépés, hajtogatás, stb. Nem is gondolnánk, de ma már a legalapvetőbb – otthon is fellelhető – apróságokból lehet a…..
A bölcsőde, - ahogy ezt már sokszor említettük - sok gyer­mek éle­té­ben az első igazi szocializációs közeg. A társas viselkedés alapjait itt tanulják meg a közös étkezésektől kezdve, a foglalkozásokon át, a közös élmények megszerzéséig. De miért is olyan fontosak a közös élmények? Erre keressük…..
Nyakunkon az óvodai beiratkozás, sok szülőben merül fel a kérdés, hogy vajon óvodaérett-e a gyerekem? Egyáltalán létezik-e az a kifejezés, hogy „óvodaérettség”? Cikkünkkel szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a hezitáló szülőknek, hogy mik azok a fejlődési mérföldkövek, amelyeket nem árt szemügyre…..
Hamarosan esedékessé válik a szeptemberi bölcsődei beiratkozás és nekünk szülőknek bizony intézményt kell választanunk! Korábban már írtunk nektek egy cikket azokról a legfontosabb tudnivalókról, hogy milyen előnyöket is jelent a gyermek és a család számára a bölcsi szerető közege, de nem mehetünk…..
A bölcsődei beszoktatást követő – esetenként könnyekkel és szomorúsággal teli – időszak után elérkezik a boldog fellélegzés időszaka a szülők életében. Túl az első betegségeken, mikor már a kicsi képes egy huzamban akár 2-3 hónapot is eltölteni a bölcsiben az önállósodás apró, nagyon biztató jeleit…..
A nyelvtanulás korai szükségességéről megoszlanak a vélemények még a szakemberek között is. Sokan érvelnek azzal, hogy ugyan mi szükség van erre ilyen pici korban? Egy 2-3 éves gyereknek még nincs értelme nyelvet tanítani, hiszen úgyis elfelejti. Mi itt a Baby Bocsokban úgy gondoljuk, hogy a…..
Késő ősszel és kora tavasszal válik aktuális témává szülők, gyermekorvosok, védőnők között az immunerősítés témaköre, ilyenkor gyűrűzik be ugyanis minden szülő rémálma, a „betegség szezon”. Lássuk, mit tehetünk a betegség megelőzés jegyében? Étkezés Az első és legfontosabb, hogy az immunrendszer…..
Mi itt a Baby Bocsokban nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek korai fejlesztésére, ezért is építettük be a gyerekek mindennapi életébe a fejlesztő, azaz TSMT tornát. Ez egy igazán sokrétű mozgásforma, amely számtalan területen bizonyított már és mivel a tornát játékos eszközökkel végezzük (hullahopp…..
Az első gyerekemnél komoly dráma dúlt a lelkemben, mikor bölcsődébe írattam, főként azért, mert őszintén vágytam arra, hogy visszakerüljek a „vérkeringésbe”. A második gyerekemnél kérdés sem volt, hogy bölcsis lesz és addigra már tudtam, hogy a világon a legjobb dolgot teszem vele. Na de mire és…..
Újabb cikkekkel, postokkal, videó bejegyzésekkel jövőre is találkozhattok itt a blogon! Jelentkezés bölcsődénkbe: www.babybocsok.hu További információk és videók: https://www.facebook.com/BabyBocsokBolcsi/..
Bármilyen furcsán is hangzik, létezik ilyen. Minden csak szervezés, előkészület, kellő rugalmasság és idő kérdése. Amikor összebútorozunk életünk párjával, mindketten hozzuk magunkkal a kis karácsonyi pakkunkat. Emlékeket, szokásokat, örömöket a karácsony misztikumával kapcsolatban. Amikor gyerek…..
Idén is ellátogatott bölcsődénkbe a Mikulás! Számtalan édes ígéret és fogadalom született, amiért cserébe a gyerekek számtalan ajándékot kaptak a Télapótól! Énekeltek, daloltak és nagyon várják Őt vissza jövőre is! :)  Jelentkezés bölcsődénkbe: www.babybocsok.hu További információk és videók:…..
„Az én lányom az a típus, aki mindenhol hamar feloldódik, mindenkivel közvetlen, így azt gondoltam, hogy a zenebölcsi kiváló közeg lesz számra. Nem mondom, hogy tévedtem, de volt vagy 4-5 alkalom, mire felvette a ritmust! Eleinte minden újdonság elvitte a figyelmét, a többi gyerek, a mellettem ülő…..
Bepillantás egy igazi, jó hangulatú, csupa mosoly zenebölcsibe! Gyertek Ti is, mókázzunk együtt! Zenebölcsi piciknek: https://www.facebook.com/events/734147110111029/ És kicsiknek: https://www.facebook.com/events/498864940512107/ Bejelentkezés a foglalkozásra, csupán 2 adat…..
Ahogy azt már sokan tudjátok november 24-én útnak indul a Baby Bocsok Mini Club, immáron nem csak saját bölcsiseink, hanem a legkisebbek szórakoztatására! Első alkalommal tart majd Zenebölcsit Szank Angéla a Baby Bocsok Bölcsődében a piciknek, a nagyobbak, a Baby Bocsok, már jól ismerik…..
Az idei év elég meghatározó a Baby Bocsok életében, nemcsak azért, mert idén ünnepeljük fennállásunk 10. évfordulóját, de idén indul útnak a Baby Bocsok Mini Club is. Ezt a klubot tipikusan olyan szülőknek ajánljuk, akik még pici gyermekkel vannak otthon, de szeretnének a monoton hétköznapokból…..
A tárgyban szereplő fogalmak kavarogtak a fejemben. Kicsit utána is olvastam, hogy honnan jött a töklámpás faragásának hagyománya, mert erdélyi ismerősök elbeszéléséből úgy tudom, hogy már az angolszász területeken ünnepelt halloween begyűrűzése előtt készítettek ott lámpásokat. Nem találtam rá…..
Bennünk szülőkben sokszor joggal merül fel a kérdés, hogy mégis mit keres beteg gyermek a bölcsiben? Egyáltalán honnan kerül oda az a sok vírus, ami nekünk - kezdő, beszoktatós szülőnek - akár 3-4 hetente komoly fejtörést okoz, hogy most akkor menjünk bölcsibe, vagy inkább maradjunk otthon? Néha…..