Regisztráció Blogot indítok
Adatok
corpus

25 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
cOrpus callosum Lucy karácsonya 2015.05.01 10:39:26
Lucy már majdnem egy éve volt Smith-éknél. Szeretett ott lenni, bár az asszony egy cseppet sem volt kíméletes vele. - Lucy hozz ezt, hozz azt, csináld ezt, csináld azt! – pattogott szüntelenül a hangja. De Lucy nem lázadozott - hogy is tehetett volna ilyet!- csak főzött, mosott, kertészkedett,…..
cOrpus callosum Felhőbolygó 2015.04.27 15:26:03
Nem tudtuk, mit tettünk.   Vagyis én nem tudtam. Kényszerhelyzet volt, talán ennyi lehet a mentségem. Döntenem kellett, mert csupán pillanatokon múlt, hogy a Rasmus ki tud e lépni még a hipertérből, vagy örök időkig ott kering majd a Leftron erőtér fogságában. Ott küzdöttem a vezérlőben, a…..
cOrpus callosum Su 2015.04.25 19:18:34
Tűzforró volt az öle. Éreztem, ahogy körmei végigszántják a hátamat (érdekes, pedig úgy emlékszem, sohasem szerette a hosszú körmöket, mindig gondosan fiúsan rövidre reszelve viselte őket, de azok így is csak még inkább kiemelték kecses ujjainak finom nőiességét...), lábai görcsösen fonódtak a…..
cOrpus callosum Kontraszelekció 2015.04.25 18:11:00
– …csába!Lopva körbenézett, nem hallotta-e valaki. Lev egyes és lev kettes környéken járt. Nem szerette volna felhívni magára a figyelmet.Bosszús volt. Mérges. Dühös.A hangulat, az nem jött be neki. Nem tetszett, hogy meleg, kellemesen meleg az éjszaka, nem tetszett, hogy ha felnéz, a feje fölött…..
Ómagyarország Október végén 2014.12.07 20:53:47
"Átkerülés után 6" - a blog szerzői a hatodik évforduló alkalmából írt, Áu. 6-ban játszódó, korábbi karaktereikről szóló írásai. Corpus Cs. Németh Béla történetszálát veszi fel egy írás erejéig, akit többek között a Végleg átkerülve minisorozatban ismertünk meg,…..
Ma hozta a postás. Igazából nem az én ötletem volt a jelentkezés, de végül is jó tudni, hogy akárkit nem vesznek be még az SF írók közé sem. :) Azért a jelentkezésekhez csatolt könyvek remélem, még megvannak valahol, alkalomadtán visszakérem, Prónból mindig kevés van…..
Előzmény  Szóval ott álltunk a hodály előtt és vártuk, hogy legyen valami. A főnök egyik kezében Mónika, a másikban én, és kezdett marha gyanús lenni a helyzet, hogy nem a két szép szememért rángattak ide a szarkupacok közé. Nem mondom, hogy ez lenne az első…..
Előzmény   - Te mi a picsát csinálsz itt, Dzseszton? - állt fölöttünk szétvetett lábakkal. Tagbaszakadt alakja toronyként magasodott fölénk. Éreztem, eljött az idő, amikor sírnom kell. - Azt akarta, hogy... hogy... - hüppögtem. Nem tudom, melyik nézett rám várakozóbban.…..
A legjobb módszer, sorra venni az összes felnőttet, akik keresztbe baszták az életemet, és átkozni őket. Anyámmal kezdtem, Bélával fejeztem be. Neki még volt bűne azon kívül, hogy lerázott magáról. Eltűnt a marhája. Valahol Esztergom és Csentőfa között. Medve tépte szét,…..
- Hé, kölyök! A csávó tök részeg volt. Meg valami szart is bevehetett a pia előtt, mert üveges volt a tekintete. Ismerős látvány. Siti tekintete volt ilyen. Ha kapott egy kis zsét Gézától – nekem nevelő- neki csak fater – nyomban eltűnt, hogy este ilyen üveges…..
A corpus callosum, azaz kérgestest, azaz CC a két agyféltekét összekötő rostköteg. Több, mint 200 millió idegszálból áll. A CC segítségével "kommunikál" a két oldal egymással, másrészt a CC koordinálja a két oldal "munkáját". Például (és majd még…..
Jó volt...
Ómagyarország Epilógus 2009.07.17 08:30:00
Az ember akkor érti meg az élet lényegét, ha már elvesztett azt a valamit, ami a lényege lett volna. Mind, akik itt élünk a hajdani Esztergom környékén, mind elvesztettünk valakiket. De ma már tudom, csak az az énünk, aki átkerült ide. Az a másik, aki ottmaradt, az nem érzi meg…..
Három nap múlva elértük a Krasznát. Gerrdin is más nevet mondott rá, Shira is. Nem olyan volt, amilyennek én ismertem, apró, nyugodt vizű folyócskának. A túlsó partja beleveszett a végeláthatatlan, zsámbékokkal és nádassal tarkított víztükörbe. Az Ecsedi láp. Már majdnem a…..
Ómagyarország Shira 2009.07.15 08:30:00
Miután Shira életét megmentettem, Sandru barátként kezelt, és tisztelt. De Kar más volt. Bár az ő életét is megmentettem, elég súlyos székrekedése volt, mert állítása szerint hét napig nem tudott nagydolgozni, és ez bizony veszélyes dolog volt akkoriban, ő ebben inkább…..
Ómagyarország Szorult helyzetben 2009.07.14 08:30:00
Ha a hatalma nem is, a tekintélye biztosan oda lett volna a nagy Kar kagánnak, ha népének apraja-nagyja így látja. A díszes jurta egyik elkerített részében guggolt, és az arca legalább olyan vörös volt, mint a kaftán, amelynek két szárnyát görcsösen markolta maga előtt.…..
Ómagyarország Sörény 2009.07.08 08:30:00
A húszas éveim elején sokat jártam a természetet. Egyszer nekivágtunk a Kék túra útvonalnak is, gyalog. Vagy tízen, fiúk, lányok, vegyesen. Visszafelé haladtunk a Kék ösvényen, Sátoraljaújhelytől nyugat felé. Élveztem nagyon, nomád körülmények, rengeteg idő a szabadban. De…..
Hajnal felé a hörgés már elviselhetetlenné erősödött. Felálltam, és odaléptem a rómaihoz. A tűz fényében ijesztő volt az arca. Leguggoltam, és belenéztem a szemébe. Mondani akart valamit, láttam rajta. Moccant a keze, az enyém után kapott. Előbb nem értettem, mit akar. Aztán…..
Ómagyarország Vékony bá' 2009.07.07 08:30:00
Apámra emlékeztetett. Alacsony, zömök, határtalanul szívós, és eszméletlenül találékony emberke volt. ...valamint istentenül szabad szájú. - Szerencséje, hogy beszart a karburátor, hogy rihadt volna bele még az édesapjába! – morogta. Én a tűz mellett dideregtem a…..
Ómagyarország In medias res 2009.07.06 08:30:00
Mennyire időszerű ez a szállóige! Talán pont most, ebben a pillanatban születik meg valakinek a fejében néhány száz kilométerrel odébb, lent délen. Most, amikor leírom. És én már tudom, s használom, legalább harminc éve. És előttem használták már, évszázadokon,…..
Nem jó dolog egy regényről úgy írni, hogy még csak az első harmadán van túl az ember. De attól még lehet. Különösen, ha mindenki nagyon várta már ezt a regényt, olvasó, szerző egyaránt. Markovics Botond, al. Brandon Hackett, előző regényével - Poszthumán döntés - …..
- Még hogy a technikai civilizáció képes felborítani a természet rendjét?! Ezt a kérdést magamnak fogalmaztam meg. A ház előtt ültem, és – bár április idusa volt még csak, és ugyan, Krisztus előtt jártunk még jóval az idővel – a késő délutáni nap kegyetlen…..
(regényrészlet) Átkerülés után 40 / Kr.e. 240  - Imádom ezeket a képeket - mászott fel óvatosan a lehullott kövekkel tarkított meredek sziklahátra az emancipációsok hozzánk csapott tábori újságírója. - Egyre több készül már, ahogy elérjük az ezeréves határokat.…..