Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lovasi Péter

1 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
Lovasi Péter 2011.02.07 09:47:26
@Dr.G:
A cikk, ahogy az első bekezdésből kiderül, erre a cikkre reagál:
www.natursziget.com/homeopatia/20110130-vago-istvan-leleplezi-a-homeopatiat
A Budapesti Szkeptikus Klub következő összejövetele 2008. november 25-én kedden 18 órakor lesz a szokásos helyen (pontos cím és térkép). Dr. Somlyai Gábor biológus a 90-es évek eleje óta kutatja a csökkentett deutériumtartalmú víz biológiai hatásait. Állítja: ezzel a vízzel eredményesen lehet…..
Van egy nagy, perverz titkom. Egy szerencsétlen informatikai baleset miatt rajtam ragadt az átirányítása egy e-mail címnek, mellyel tulajdonosa egy-két ezó oldalra regisztrált.  Az illető nem használja, lényegében egy halott cím. Spam nem érkezik rá, csak néha egy két ezó hírlevél. Az már a…..
Lovasi Péter 2008.11.19 20:24:35
"elsősorban német nyelven hozzáférhetők, életút-kutatások"

Talán segítene, ha néhány konkrét hivatkozást kapnánk.

Itt van például egy, amely arról szól, hogy Waldorf iskolák tanulói kreatívabbak.

eric.ed.gov/ERICDocs/data/ericdocs2sql/content_storage_01/0000019b/80/14/c3/3e.pdf

A cikk bevezetőjét mindenkinek ajánlom figyelmébe.
A cikk szerint a Waldorf tanulók kreatívabbak. A kutatás iránya egybevág, azzal, amit fennebb is írnak. Vagyis azokat a paramétereket vizsgálja, melyek egybevágnak a Waldorf oktatás kitűzött céljaival, ha nem lenne pozitív az eredmény, az lenne furcsa.
Mindezt mindössze szociális státusszal, mint egyéb befolyásoló tényezővel igyekszik összevetni, az "otthonról hozott" befolyás kizárása egy ilyen kutatásban igen nehézkes lehet, annyi a változó.

Erre utal egy másik kutatás, ami szintén különbségeket mutat ki, melyeket nehéz lenne kizárólag a Waldorf oktatás hatásának tulajdonítani:
www.waldorflibrary.org/journal_articles/rb5103.pdf
Uri Geller a hetvenes évek kezdetétől sokat szerepelt a televízióban. Alighanem annak köszönheti népszerűségét, hogy jól felismerte az ebben a médiumban rejlő lehetőségeket. Amikor rájött, hogy a tudományos közvéleményt nem tudja meggyőzni (bár kétlem, hogy ez valaha is komoly célja lett volna),…..
Lovasi Péter 2008.05.23 18:46:02
"Erre egy idióta magyarázza, hogy a felesége beletörte a kulcsot a zárba, milyen csoooodáltosssz. Ti meg adjatok alá a lovat."

Kerüljük az ilyen kijelentéseket!
Még mindig ezerszer jobb, mitha jünnének az Uri rajongók, hogy "Ne bántsátok Urit! Brühühü!"

www.youtube.com/comment_servlet?all_comments&v=aAHNWTC1g2k

A múltkori cikknél is volt hasonló, és ez is egy érdekes jelenség. Urinak a legsikeresebb trükkje valójában a tévénézők bevonása. Akikkel akár a műsor alatt, akár egyébként az életben történik valami furcsa egyből a pszichokinetikus fémhajlítást látják benne.
Sokmilliós közönség van, ahol biztosan történik valami, amit furának gondolnak, az ilyen eseteket utólag nagyon nehéz ellenőrizni,garantált a siker.
 Azt kell, hogy mondjam, hogy az intelligens tervezés tevékenysége már megérdemelné, hogy a záróránál tartson, vagy haláltáncot járjon, de hát nyilván nem lesz így. Az emberi társadalom sajnos mindenféle butaságot képes felkapni, és legjobb esetben azt várhatjuk, hogy pár év múlva kifulladnak,…..
Lovasi Péter 2008.05.23 10:27:40
"A Földön kívül, és/vagy a Földön is működhetett a számítógép. A szoftver olyasmi lehetett, mint a mai háztervező gépészeti, programok, pl. CAD. A szén alapú élet építőelemeit kellett tartalmazza, a program, mint objektumokat. Persze az objektumok is módosíthatóak voltak."

Ez mind szép, de ez esetben az ID csak a földi élet eredetéről állít valamit, a redukálhatatlan komplexitás eredetéről nem mond semmit, azon kívül, hogy egyik IC rendszer megalkotta a másikat.
Ráadásul ez még mindig spekulatív.


"amelyek i.sz. előtti építésűek, és plazmavágóval készülhettek, mint a földmélyi olvadt falú alagutak, melyek sok száz kilométer hosszúak. Az épületek alaktalan kövei közé nem lehet a késpengét bedugni. A sumer pecséthengerek a retorták és kettős spirál között felemel embergyereket ábrázolják, a maya naptár pedig a fajokat, persze nem Darwin hatására. :) gondolom én."

Danikeni spekuláció. A földi élet nem néhány ezer éves, az ábrázolások lehetnek belemagyarázások. Ráadásul a rendszertan Darwin előtt is létezett. Mi igazolja, hogy a Földön akármikor is élőlények intelligens tervezése zajlott?

"A program NEM ENGEDI MEG A NAGY ELTÉRÉSEKET, PL. UN. FAJVÁLTÁST, de megengedi a környezethez való korlátos alkalmazkodást."

Ez egy vaskos ellenőrizhető állítás, ami legelőször is megkívánná, hogy az ID magyarázza el mit tekint fajnak és fajtának. Utána mutassa meg, hogy a genetikai kód változásának mi szab határt.

"Ha már megváltozott, ez a képessége megerősödött, s ha visszatér az eredei környezetéhez, vagy ahhoz megtévesztésig hasonlóhoz, akkor vissza kellene alakulnia, de a qrva fajok közül egy s tette ezt."

Evolúció (mert akárhogy csűröd-csavarod, amiről beszélsz az evolúció, legfeljebb nem darwini) Szóval az evolúció ezen tulajdonsága szerinted valamilyen beletervezett intelligens adaptációs készséget támaszt alá? Szerintem éppen ellenkezőleg, és komoly érv az ID ellen.
Az alábbi cikket bolhabetu olvasónktól és kommentelőnktől kaptuk. Ezúton is köszönjük neki az alapos tényfeltáró munkát! „Ha negyven éve is a jelenlegi médiahálózat létezik, sosem leszek sikeres” - Uri Geller Negyven évvel ezelőtt feltűnt egy Izraelben született, magyar-osztrák…..