Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monique70

37 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritkán írok magyarokról, pedig világszínvonalú zenét játszunk mi is. Ez a dal a 2012-es Jazzy Dalverseny Top 20-as listájában szerepelt. Kicsit később eszméltem, a CD-t tavaly karácsonykor vásároltam meg, és a zenekar vezetője dedikálta is a részemre :) A dal a Slap the Bass albumon szerepel, ahol…..
A Brothers Johnson formációról írtam már korábban. Erre a zenére pont a 0:42-kor felcsendülő fúvós szekció miatt figyeltem fel, nagyon-nagyon impulzív, eszméletlen jó! Nem véletlenül használta fel a Luxfunk Rádió is egyik korábbi szignáljában :)..
Nagyon kellemes zene, nem véletlenül vezette a rádiók lejátszási listáját tavaly október-novemberben. Igazi délutáni, nyugtató muzsika gyönyörű szaxofonnal és énekhanggal, imádom!!! <3 "I feel love inside of me because of you..."  ..
Ez a szám nagyon kedves nekem. Tizenéves voltam, és mikor anyámék nem voltak otthon, maximumra tekertem a hangerőt és ugráltam az ágyamon. Jááj, de szíp idők vótak :D :D..
Ritkán, de van úgy, hogy egy koncertfelvétel szebben szól, mint a stúdióban készült változata. Így vagyok én a Toto I won't hold you back (Nem tartalak vissza) 1990-es párizsi koncertfelvételével. Steve Lukather nagyon "dögös" ezen a felvételen, gyönyörű a hangja, olyan átéléssel énekel, hogy az…..
Bocs, de ezt nem hagyhattam ki...:) :)Tudom, hogy a plázákban, gyorséttermekben unásig játsszák ezt a nótát, de mit tegyek, a Wham ezzel a karácsonyi nótával beírta magát a zenetörténelembe. Másrészről a Wham zsenge ifjúkorom nagy kedvence volt, nagyon szerettem tőlük a Wham…..
A mai másik kedvencem eredeti előadója Donny Hathaway, de én most mégsem az ő verzióját szeretném megosztani Veletek, hanem azt, amelyik a leginkább tetszik nekem. Jópáran feldolgozták már ezt a dalt, mint minden klassz slágert, így Chris Brown, Christina Aguilera vagy Usher.…..
Elérkezett az első adventi vasárnap, és arra gondoltam, megosztom kedvenc karácsonyi nótáimat. Már korábban írtam itt a blogban a legeslegkedvesebb karácsonyi kedvencemről, amit Natalie Cole énekel No More Blue Christmas címmel. A Save the Best for Last nem…..
Talán a 90-es évek elején hallottam először róluk, az MTV-n láttam a Dream On Dreamer című klipjüket. Már akkor nagyon tetszettek, és azóta is figyelemmel kísérem őket. Nemrég adták ki az elmúlt 20 év termésének válogatását The Best of 20 Years címmel. Ezen az albumon is…..
Monique kedvenc zenéi Sade 2011.11.10 18:45:00
Sade. Szerintem ez a név ma már fogalom. Nagyon szeretem mint előadóművészt és mint embert. Nemcsak csodaszép a hangja, de ő maga a megtestesült nőiség és a lélek. A hangját nem is tudom, hogyan jellemezzem: talán olyan, mint egy jégbe hűtött Baileys, zenéjét pedig áthatja…..
Hosszú hallgatás után újra itt vagyok. Ennek örülök, mert nagyon szeretem ezt a blogot, és nagyon örülök annak is, hogy vagyunk egy páran, akik velem együtt szeretik ezt a műfajt és jókat tudunk dumcsizni róla. Köszönöm Nektek :)A hetvenes évek egyik meghatározó, igen…..
monique70 2011.10.31 17:23:22
@Norx:
Szia Norx!

Köszi a megfejtést, hová küldhetem a csokit??? ;)
Örülök, hogy te is szereted azokat a zenéket, amiket én is :)))
monique70 2011.11.02 18:27:06
@Norx: Oké, ha Egerben lesz dolgom, feltétlenül szólni fogok :)
Köszi, nagyon kíváncsi vagyok, Neked mik a kedvenceid, küldd el nyugodtan, akár e-mailben.
Salut,
Monique
  Az eredetit Chaka Khan énekli, a Breakin' első részének az a betétdala, ahol Kelly-t, a táncosnőt tanítja break-elni Ozone és Turbo. Ekkor szerettem bele ebbe a nótába, mármint a Chaka Khan-féle verzióba, de így, átdolgozva, újra hangszerelve is nagyon szeretem. ..
A Pittsburgh-i születésű George Benson egy igazán érdekes jelenség. 1964-ben, azaz 21 évesen (45 évvel ezelőtt!) jazzgitárosként kezdte el karrierjét, de az első komolyabb sikerei csak a ’70-es évek közepétől datálódnak. Mindig is több stílusban mozgott otthonosan és…..
Néha a legnagyobb jazzerekkel is előfordul, hogy a kortárs könnyűzenéhez, azaz a pop-rock stílushoz nyúlnak hozzá. A következő öt videóban Michael Jackson, Peter Gabriel, ABBA, Faith No More és Oasis számokat láthattok/hallhattok érdekes jazz-interpretációkban…..
monique70 2009.06.27 16:24:23
monique70 2009.06.27 16:26:19
@monique70: Mármint Give Me the Reason ennek is a címe, bocsi...
Tavaly év végén a jazz világ ismét egy legendát veszített el.Frederick Dewayne Hubbard, az indianapolisi születésű trombitás 2008. december 29-én, életének 70. évében szívinfarktusban hunyt el. A mellofonon és trombitán is tanuló Freddie Hubbard tizenéves korában már…..
Sziasztok! Időnként problémám adódik itt a blogok szerkesztésében, a böngészőm hol engedi, hol nem a postolást, több hete küszködök vele, néha sikerül belépnem, néha nem. Most, valami csoda folytán, sikerült. Úgyhogy a jövőben párhuzamosan vezetem a két blogot :))A…..
Luther Vandross a 80-as, 90-es évek egyik kiemelkedő R&B énekese volt. Sajnos már meghalt, nem is olyan rég, 2005-ben. 54 éves volt. Számos nagysikerű szerzemény kapcsolódik a nevéhez: példűul a  So Amazing vagy a  Never Too Much. Illetve, még a 90-es években játszott Mo'…..
Váltsunk keményebb vizekre! Úgy látszik, nekem az ilyen "semmi más nem számít" vagy hasonló című nóták tetszenek a legjobban. Lásd: Tower of Power: It really doesn't matter.Szeretem ezt a nótát. Nem akarok erről hosszas postot írni. A nóta önmagáért beszél.…..
Szeretem a jól sikerült feldolgozásokat. Egyrészt azért, mert új lendületet ad egy régi szerzeménynek, új hangzással ismét fogyaszthatóvá teszi a korábbi "zenei terméket", másrészt népszerűsíti is a korábbi évtizedek nótáit. És ez jó. Jó akkor, ha valaki jól csinálja.…..
Az igazán vájtfülűek és zenerajongók számára nem ismeretlenek a következő, klasszikusnak számító nóták, mint a "Lean On Me", "Ain't No Sunshine" vagy a "Just the Two of Us".  Az "Ain't No Sunshine" című,  Grammy díjas…..
Annyit beszéltünk itt a blogban a Brothers Johnson-ról és a Stomp-ról, hogy mostmár tényleg muszáj komolyabban is foglalkozni vele. Ez a nóta lassan már harminc éves, mégis időtlen, igazi funky klasszikus. Ezt is feldolgozták már, mint minden jó nótát, több-kevesebb sikerrel,…..
Érzed az erőt? Nem? Az baj! Akkor hívd Luke Skywalker-t vagy Yoda mestert, biztos segíteni fog :)Azt hiszem, nem írok hülyeséget, ha azt állítom, ez a nóta is egyike a legjobb disco-funk zenéknek. Remek ritmus, fantasztikus fúvósok (ez a mániám), egy idő után kicsit talán…..
A Nils Landgren Funk Unit "Funky ABBA" című albumát 2004-ben dobták piacra és ABBA nóták feldolgozásai találhatók rajta. Alapvetően kinőttem már rég az ABBA korszakból, de ezek a nóták újradolgozva még jobbak is, mint az eredetiek. A Voulez-Vous meg SOKKAL JOBB…..
Nem Maxwell-ről, a fizikusról és az egyenleteiről akarok most itt írni, hanem egy másik Maxwell-ről, akinek csak úgy meghallottam a napokban ezt a nótáját és nagyon tetszik. Pedig nem mai zene, hanem 2001-es. Hol volt ez eddig? Vagy én hol voltam...? Lehet, hogy van benne egy kis…..
csuka_máj_olaj láng 2007.05.16 09:06:00
izgatsz, összeszorítasz.már mindent kipréseltem magamból, hogy elférj,de lobogsz, nem vagy méretre szabva,túlnősz te rajtam.hiába bontogatom le éned rétegeit szavakkal,pillantásod már kislány viszonozza,s követlek szememmel, mint gazdáját a kutya.de kutya nem szűköl így gazdája…..