Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kutya vacsorája

0 bejegyzést írt és 1107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogyan mondani szokták, ami belvárosabb a budapesti Régi posta utcánál, az hazudik és festi magát, szóval a ma bemutatott lakásról igazán elmondható, hogy a központban van. Ennek megfelelő az ára is, de legalább ebben az esetben a stílussal nincs baj...
kutya vacsorája 2017.02.24 16:04:10
Reggel rengeteg nehézséggel kell szembenéznie az embernek: nem elég, hogy ki kellett mászni a meleg ágyból, indulni kell munkába, de még a kocsi szélvédője is lefagy. Ha a felsoroltak közül kettővel nem is lehet mit kezdeni, legalább az utóbbinál spóroljuk meg a kellemetlenséget. Ehhez nem kell más,…..
kutya vacsorája 2016.12.03 18:11:56
Amikor a lakhatás (legyen az bérlés vagy vásárlás) nehézségeiről esik szó, az embernek általában London ugrik be elsőként, mint egy olyan nagyváros, ahol egyre komolyabb gondot jelent a megfelelő körülmények megteremtése. Mai utunk mégsem ide, hanem Írországba, azon belül is…..
Pár nap alatt Orbán Viktornak sikerült lezúznia, amit nagy nehezen felépített. A menekültekkel megvert, Európát hősiesen védő, a magyar munkahelyéért borzasztóan aggódó miniszterelnökből pár nap alatt a holokauszt felidézője, egy embertelen, igazságtalan és közönséges…..
kutya vacsorája 2015.09.05 10:50:24
meg ez még: www.hirado.hu/.../tilalmat-hirdettek-a-fidesz.../
meg ez: www.aljazeera.com/news/2015/09/refugees-hungary-train-station-150903064140564.html
pár hónapja még haverok voltak, keleti nyitás, ugye. kicsit korábban a lengyelek is.
mindenki hüje, csak mi vagyunk helikopterek.
Az első időszak sok szempontból a legnehezebb külföldön – ilyenkor kell valahogy megkapaszkodni, elintézni az elintézendőket és rádöbbenni, hogy tényleg belevágtunk. Adrienn és Laci két éve indultak el Németországba, és az első időszak nem volt egyszerű – erről szól a…..
kutya vacsorája 2015.06.27 10:17:15
@fhdgy: persze, hogy a gyerek boldogság (áldás, ha hívő vagy) stb. csak annyit ehhez, h.a poszter már magyarországon tudta, hogy ez a terve.
nehéz ilyenkor nem arra gondolnom, hogy magyarországon mit kapnak a "csak a segííílyre menők", miközben mennyi magyar tesz hasonlóan odaaát.
nekem egyik életvezetéssel sincs gondom, csak föltűnt.
„A nemzeti szajhaverseny dobogós helyezettjei" kommentárral tette ki a Facebookra Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Vajna Tímea és Rogán-Gaál Cecília képeit Lovas Zoltán újságíró, a DEKA alapítója. Egyebet nem is fűzött hozzá, de hamarosan mégis törölte a kontentet – bár a…..
El a kezekkel Váradytól!Szabad kábítószerezést a nagyhangú milliárdosoknak!Picsába az oknyomozó újságírással, ha új-szoclib celebecskék disznóságai derülnek ki!  (Deutsch Tamás)         1. Deutsch Tamás haverjai általában úgy lettek milliárdosok, hogy bementek…..
Miközben az európai határátkelés nagyobb része a kontinens középső és keleti részéből nyugat felé irányul, van egy fordított migráció is, azaz a nyugat-európai országok nyugdíjasai egyre nagyobb számban költöznek ebbe a régióba, hiszen a nyugdíjuk itt többet ér. (Erre a…..
kutya vacsorája 2014.10.05 08:26:31
@maxval a bircaman: így inkább ne oldják meg. normális családokban nyilván törvény nélkül is segítik egymást a népek, ahogy a lehetőségeik engedik. de egy erőszakos, bunkó szülő, aki annak idején pl. verte, elhanyagolta a gyerekét, elkocsmázta a fizut stb. ne tarthasson már igényt a kölök pénzére, adott esetben az unokák kárára. megmég: mi az, hogy "eltartani"? milyen színvonalon? ha a vén seggfej új színarany rézkakast akar a tetőre, akkor meg kell venni neki?
ez nem az az ország, ahol a kb. 600 eurós átlagjövedelemből az egy vagy két kereső (már ha olyan szerencsés a pár, hogy mindenkinek van állása...) három generációt képes eltartani. és mi van ott, ahol a negyedik generáció is él még? ott a szintén nyuggerkorú nagyik kötelesek tartani a dédiket, vagyis mindkettőt a középkorúak? stbstb. agyrém ez, csak gondoljátok végig. ez az a titpikus ötlet, ami addig tűnik humánusnak, amíg nem "énrám" (a mi konkrét családunkra, pénzünkre) vonatkozik.
ahelyett, hogy az állam tenné, ami a kötelessége: amit levont járulékként, azt visszaadná, amikor eljött az ideje. nem olyan nagy kunszt, kevesebb lézeres audi, kevesebb stadion...
kutya vacsorája 2014.10.08 22:21:34
Niki élete gyakorlatilag egy hét alatt fordult meg, bár már régóta tervezgette a határátkelést, az szinte egyik napról a másikra történt meg vele. Így jutott ki Németországba, ahol sok minden kiderült, például az, hogy a nyelvtudása nem sokat ér. Az első időszak nehézségei…..
kutya vacsorája 2014.09.07 08:38:53
@házelőtthinta: eddig (magyarországon) heti 40 óráért kapott 120 ezret = 380 euró.
szerinted?
Többre vágysz? Ugyanannyi, vagy akár kevesebb energiával még több eredményt érhetsz el néhány egyszerű tanács betartásával. 1. Ha szeretnél birtokolni egy tulajdonságot, viselkedj úgy, mintha máris a tiéd lenne. Minden nap új lehetőség. Képzeld el magad, milyen vagy…..
kutya vacsorája 2014.08.31 17:10:51
Moser86 2010 év elején döntött úgy, hogy nekivág Angliának. London nagyon drága csalódás volt, és már majdnem visszaköltöztek Magyarországra, amikor jött egy lehetőség Coventryben. Ahol jó is volt minden addig, amíg egy meglepő fordulat nem következett… (A képért külön…..
A mai poszt abból a szempontból rendhagyó lesz, hogy tulajdonképpen két témából áll. Cinkapanka a kilátása kapcsán küldött egy hosszabb írást londoni lakásbérlés témájában, aztán, amikor kiderült, hogy kutyus is van a képben, kértem egészítse ki az írását ebből a…..
A német fővárosról már sokaktól hallottam, hogy milyen szuper, nyitott hely, így aztán megörültem, amikor Paultól Berlinből érkezett egy írás. Ráadásul ő is egyike azoknak, aki már írt ide egyszer régen, még a kiutazása előtt (a posztot ide kattintva olvashatjátok el).…..
Újra útnak indulunk, és jó hír, hogy továbbra is dőzsölünk a képekben a határátkelők ablakaiból kinézve. Persze ez csak az én szubjektív véleményem: de a héten néhány egészen különleges, már majdnem művészi képet is örömmel osztok meg veletek. Köszönet a…..
kutya vacsorája 2014.08.02 15:47:51
Mindig nagyon élvezem, amikor olyan írás érkezik, amely egy általam ismeretlen világba kalauzol. A mai írás is ilyen, hiszen a keleti kultúrához már gyermekkora óta vonzódó, és végül egy indiai férfival házasságot kötő Éva részletesen beszámol arról, milyen is egy indiai…..
kutya vacsorája 2014.08.01 17:40:11
Az egyik leggyakoribb vád a bloggal szemben, hogy túl sok a sikertörténet és kevesebb szó esik a nehézségekről, vagy a kudarcba fulladt határátkelésekről. Noha én ezzel nem értek feltétlenül egyet (szerintem ugyanis nagyon sok poszt szól a kezdeti időszak nehézségeiről), most…..
Nagyon szeretem ezt a műfajt, igaz csak hébe-hóba bukkan fel az ingatlanpiacon ilyen gangos bérházak udvarán álló pici házikók. Ez a mesebeli házikó volt a kedvencem (a házban most is árulnak egy lakást, a 12. képen látszik a mézeskalács kulipintyó). Aztán volt ugyanez…..
7. Organikus mesepalota Pilisjászfalun Nekem nagyon bejön az ilyesmi, bár látható, hogy ekkora tereket nem olyan könnyű belakni.   6. Eredetileg vízimalomnak épült Pomázon Aztán a 30-as években csináltak belőle lakóházat. Kifejezetten klasszul néz ki.   5. Teljesen…..
kutya vacsorája 2014.07.05 17:42:36
@béla a görög: nem a fotó miatt sztem, ezek az organikusok ezt tudják, dolgoztam pár évet egy ilyen házban. 12=tucat. olyan akusztika, mint az operában, úh.valszeg senki sem alszik odafenn, ha valaki tévét néz a nappaliban stb.
minek 200 négyzetméteres ház, de tényleg. ki takarítja? ki fűti? dilisek az emberek.
Az Urbanistán már számtalanszor elmondtam, mennyire szeretem a szecessziót, meg azt is, hogy ezzel persze nem vagyok egyedül. Talán ez az utolsó stílus, amelyet a mai kor átlagembere és átlagépítésze ugyanúgy ítél meg. (Persze a maga idejében ugyanúgy nem volt teljes a…..
Ma egy olyan országba és városba visz utunk, amiről viszonylag kevés szó esik, holott nincs messze Magyarországtól. Macedónia (és ezen belül is Skopje) a cél, ahonnan Laci küldött beszámolót és rengeteg fényképet (amiért külön köszönet neki). A posztból kiderül, mi a…..