Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raáb Szilvia

203 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gofio a Kanári-szigetek egyik legnépszerűbb és legősibb élelmiszere, mely a helyiek mindennapi étrendjének fontos részét képezi. Ez a tápláló kincs hosszú múltra tekint vissza, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Ismerjük meg közelebbről ezt az ősi gabonafélét és annak jelentőségét a…..
Raáb Szilvia 2024.04.10 10:55:12
@Apátok_mi: Köszönöm a hozzászólást és a kérdéseket. A gofionak több fajtája van, gyakorlatilag egy örlemény, amit búzából és vagy kukoricából készítenek. Állagra valóban hasonló lehet így mint egy hummusz. Egyes verziók sót és olajat is tartalmaznak. Remélem tudtam segíteni. :)
Fuerteventura, a Kanári-szigetek egyik csodás szigete, gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. Az Ecomuseo de la Alcogida egyedülálló múzeumként szolgálja a sziget hagyományainak és életmódjának megőrzését és bemutatását. Ez a hely nem csupán egy múzeum, hanem egy élő kulturális…..
Fuerteventura szigetének lenyűgöző homokos partjai között a Playa del Moro kiemelkedik a természeti szépségével és a békés atmoszférájával. Ez a gyönyörű strand a sziget déli részén található, és egy igazán idilli környezetet kínál a pihenéshez és a tenger élvezetéhez. Playa del Moro a természet…..
Fuerteventura szigetén, a Kanári-szigetek egyik gyöngyszemén található a bájos kis település, Villaverde. Ez a festői falu egy csendes oázist jelent azoknak, akik el szeretnék kerülni a tömeget és felfedeznék a sziget igazi báját. Villaverde a természet szerelmeseinek Villaverde varázsa részben…..
Madeira szigetének belső részén, a világörökség részét képező laurisilva erdők mélyén található a lenyűgöző Rabaçal-völgy. Ez a festői táj egyedülálló természeti képződményeket kínál, melyek évezredek alatt alakultak ki, és varázslatos élményt nyújtanak mindazoknak, akik ellátogatnak ide. A…..
Fuerteventura szigete nemcsak lenyűgöző tájakat és homokos strandokat kínál, hanem hagyományos mezőgazdasági tevékenységekben, például a kecsketenyésztésben is gazdag. Ez a hagyományos ágazat fontos szerepet játszik a sziget kulturális és gazdasági életében, és kulcsfontosságú a fenntartható…..
Hogyha kikapcsolódásra és kalandra vágysz a türkizkék vizeken, akkor ne keress tovább! Egy katamarán kirándulásra invitállak Fuerteventura csodálatos Jandía félszigetéhez. Itt nemcsak a számtalan kék árnyalat és a napfény ölelésében úszó óceán vár rád, hanem egy olyan élmény, amely az életed részévé…..
Fuerteventura, a Kanári-szigetek egyik kincse, lenyűgöző tájakat és varázslatos helyeket kínál, ha szeretnéd felfedezni a sziget természeti csodáit. Az El Cotillo festői tavaitól, egészen a La Caldera vulkánjáig terjedő utazásod kalandokkal és élményekkel teli lesz. El Cotillo természetes…..
Az előző részből már kiderült, hogy hol található ez a csodálatos hely és hogyan juthatsz el oda, azonban még nem értünk a végére! Rengeteg dolgot tartogat még Fuerteventura ezen része. Cofete faluja fél kilométerrel a tengerparti parkoló előtt fekszik. Ez egy kis szórvány a házakból, amelyek a…..
Fuerteventura déli részén, a gyönyörű Jandía-félszigeten található Morro Jable, egy igazi oázis a nyugalom és a pihenés szerelmesei számára. Ez a festői kisváros gyönyörű homokos strandokkal, hagyományos éttermekkel és lenyűgöző természeti környezettel várja az ide látogatókat. Homokos paradicsom:…..
Lanzarote, a Kanári-szigetek egyik varázslatos szigete, tele van lenyűgöző látnivalókkal és élményekkel. Ha a sziget kulturális gazdagságát és történelmét szeretnéd felfedezni, akkor látogass el Teguise városába, ahol a híres Teguise piac található és válogass kedvedre a lanzarotei kincsek között. A…..
Az alábbiakban összeállítottam neked egy listát Fuerteventura legjobb túraútvonalairól. Így a sziget leglátványosabb helyeire is eljuthatsz és gyönyörködhetsz a csodás tájban. Körútvonal: Puerto Los Molinostól a Jarugo strandra Ez Fuerteventura egyik legszínesebb útvonala, mely során a túrázók…..
Fuerteventura, a Kanári-szigetek gyöngyszeme, híres a lenyűgöző fehér homokos strandjairól és a kristálytiszta vizeiről. Ha ide ellátogatsz egy olyan paradicsomban találod magadat, ahol a természet csodája és a tenger szépsége összefonódik. A homoktenger csodája Fuerteventura strandjai valóban…..
Fuerteventura nemcsak a lenyűgöző tájakról és a tiszta strandokról híres, hanem gazdag sajtkultúrájáról is. Az évszázadok óta készített sajtok fontos szerepet játszanak a sziget gazdaságában és kulturális örökségében. Ismerjük meg Fuerteventura sajtkészítésének csodálatos világát! A sajtgyártás…..
Gran Canaria, a Kanári-szigetek gyöngyszeme, nemcsak csodálatos tájakról és tengerpartokról híres, hanem gazdag és ínycsiklandó kulináris hagyományokkal is rendelkezik. Ismerjük meg ezeket a tradicionális ételeket, amelyek különleges ízélményeket kínálnak azoknak, akik szeretnék felfedezni a helyi…..
Tenerife, a Kanári-szigetek ékköve, gazdag hagyományokkal rendelkezik, amelyek középpontjában számos ünnep és fesztivál áll. Az egyik legnépszerűbb rendezvény a szigeten a Fiestas de la Cruz, vagyis a Keresztünnep, amelyet minden év májusában rendeznek a szigeten.  Történelem és háttér A Fiestas…..
Fuerteventura, a Kanári-szigetek gyöngyszeme, nem csupán lenyűgöző homokos strandokról híres, hanem hagyományos szélmalmairól is, amelyek a sziget ikonikus építményeivé nőtték ki magukat. Ismerjük meg ezeknek a történelmi építményeknek a múltját, jelenét és jövőjét! Történet és hagyomány A…..
Madeira, a Portugáliahoz tartozó sziget a lenyűgöző tájairól és a buja zöldellő természetéről híres. Az egyik legkarakteresebb jelenség, amely kiemeli ezt a gyönyörű szigetet, a levadák hálózata. Na de mit értünk levadák alatt? Ebben a cikkünkben most megtudhatod! Mi is pontosan a levada? A…..
Fuerteventura, gazdag történelmi örökséggel és lenyűgöző tájakkal büszkélkedhet. Az egyik legcsodásabb látnivaló, amely a sziget természeti szépségének és történelmi örökségének megtestesítője, a La Entallada világítótorony és annak környéke. Ismerjük meg ennek a lenyűgöző építménynek a történetét…..
Lanzarote szigetén a só nemcsak egy egyszerű konyhai fűszer, hanem annál sokkal több. Az itteni sószőnyegek értékes kincsnek számítanak, melyek termelése szorosan kapcsolódik a sziget hagyományaihoz. Ismerjük meg ennek a lenyűgöző és egyedi mesterségnek a történetét és jelentőségét! A sóipar…..
Fuerteventura, a Kanári-szigetcsoport második legnagyobb szigete, lenyűgöző természeti szépségeivel és gazdag történelmi örökségével vonzza az idelátogatókat. Azonban kevesen tudják, hogy ez a sziget nemcsak a legnagyobb, hanem a legrégebbi is a Kanári-szigeteken. Az ősi erőd: Fuerteventura…..
Madeira szigetének lenyűgöző tájai között található Monte-palota, egy különleges építészeti és történelmi látnivaló, amely méltán büszkélkedhet Madeira kulturális örökségével. Ez a gyönyörű kastély és kert Funchal közelében található, és évszázadok óta vonzza a látogatókat, nem véletlenül, hiszen a…..
Fuerteventura szigetének Corralejo-dűnéi nemcsak lenyűgöző látványt nyújtanak, hanem egy érdekes történetet is rejtenek magukban. Bár sokan úgy hiszik, hogy ezek az arany homokdűnék a Szaharából származnak, valójában ez egy tévhit. Az itt található homok eredete sokkal érdekesebb és egyedibb, mint…..
A Fuerteventura szigetén található Caleta de Fuste egyike a Kanári-szigetek egyik legnépszerűbb üdülőhelyeinek, de kevesen ismerik ennek a festői falunak az érdekes eredetét. A település nevét egy roncsolt, korhadt csónakról kapta, amely sokáig hevert az öbölben, és a helyiek számára inspirációt…..
Lanzarote, a Kanári-szigetek egyik gyöngyszeme, tele van lenyűgöző természeti szépségekkel és festői strandokkal. A sziget déli részén található Playa de Papagayo (Papagayo strand) különleges hely azoknak, akik egy igazi trópusi paradicsom élményét keresik. Fedezzük fel ennek a lenyűgöző strandnak a…..