Regisztráció Blogot indítok
Adatok
donat

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevallom, kicsit le vagyunk lassulva, pedig azért történnek itt érdekes dolgok. A nyúl el-szem-te-le-ne-dett (*) A könyvwarez témáról már sok szó esett, a dolog nem fekete-fehér, ez világos. Bizonyos esetekben hiányt pótol, más esetekben arra kényszeríti a kiadót, hogy…..
Érdekesen változik a világ. Nem olyan régen még azon keseregtünk, hogy "sehol a friss tartalom", meg mindenki csak a backlistjét meri kivinni az ekönyv-piacra. Aztán egy-másfél évvel ezelőtt csak elkezdtek csordogálni a premier címek, először az ekönyv.hu-n, meg a…..
Kisebb városi távokon, munkába járásra egy hétig elég egyetlen egyszer rádugni a hálózatra, a hétköznapokat pedig élvezetessé teszi az autókat megszégyenítő gyorsulás és a teljes versenyző szettbe öltözött bringások előzgetése a budai hegyeken. A pedelec rendszerű…..
E-könyv olvasók Szakítópróba 2013.06.28 00:53:58
Bevezetés Már lassan egy éve, hogy hírt adtunk egy, khmm, sajátos trilógia a könyvpiacot megrengető (és megmentő) felbukkanásáról. Azóta sok víz lefolyt már a Dunán, és most egy újabb figyelmet érdemlő anyag tűnt fel a radaron.  (Diszklémer: az irodalmi és stiláris…..
donat 2013.07.02 14:04:49
Sziasztok,

Kicsit lassan de csak válaszolok én is közben a kiadó részéről, a könyv jogait a klasszikus kiadói modellben vettük meg és Dworkyll már le is írta az indokokat, elsősorban a helyi piac ismerete. Gyakorlatilag az angol nyelvű könyvek jogainak kereskedelme teljesen erre épül, irodalmi ügynökökkel, könyvvásárokkal együtt. Ilyenkor a leírt modellben jogdíjat fizetve a a helyi specialitásokat ismerve a helyi kiadó vállal kockázatot, hogy sikeres lesz-e a könyv és természetesen ők végzik a kapcsolódó marketing feladatokat is, hirdetések, recencziós példányok az újságíróknak, stb.

Ahogy Komavary írta, tényleg érdekes lenne egy ilyen fajta teljesen szerzői modell, de néhány könyvvel a háta mögött egy szerzőnek minden egyes országban megtalálni a megfelelő jó fordítót önmagában is nehéz feladat. Plusz egyenlőre még csak e-könyv verzióval nem reális visszahozni a profi fordítás, lektorálás, szerkesztés költségeit. Amikor az emberek többsége még papír könyvet vesz, akkor valószínűleg érdemes abban is kiadni, viszont már nyomtatás, logisztika, könyvesboltokkal megegyezés, stb.-vel együtt minden egyes országba elég nehéz feladatuk lenne. Jelenlegi állapot alapján ezt nem tartom túl reálisnak, hogy megvalósítható. Szerintem a self-publishing amúgy egy rendkívül jó dolog és a könyvkínálatnak ez Chris Anderson féle a long tailje. Viszont ezek közül a könyvek közül csak elenyészű részük lesz sikeres és nem tudok olyanról amikor egy profi kiadó ne csapott volna le a könyv nyomtatott jogaira és a következő kötetek megjelentetésére.

Kelttel is egyet tudok érteni, ha az olvasást egy szórakozási formának vesszük akkor az olvasók többsége jobban szeret az anyanyelvén olvasni még akkor is ha tökéletesen ért angolul.

Üdv,
Donát
Content 2 Connect
E-könyv olvasók Fesztiválozunk! 2012.04.19 12:18:00
Sziasztok,mint azzal már fenyegetőztünk, kitelepültünk a könyfesztiválra jól. A móka kedvéért az F5-ös stand, ahol a legkeményebb urban fantasy és mythpunk kapható :-) csakis és kizárólag gyerekkönyveket áruló standokkal van körberakva. Mit mondjak, a könnyen azonosítható a…..
A Magyarországot az Eurovíziós dalfesztiválon képviselő Compact Disco Sound of Our Hearts című szerzeményéről már megírtuk, hogy alapos, gondos és pofátlan nyúlás (a Backstreet Boys Incomplete című szerzeményét tessék csak meghallgatni itt), de ezzel valahogy mindenki úgy van…..
Na, hát az a helyzet, h ahogy látom, 11 napja nem írtam.. Kicsit ellustultam, összejött most pár dolog, meg hát kedvem se volt írni, az is igaz.Nem is tudom, h kezdjem, annyi dolog történt mostanában. Legutóbb, mikor írtam, ott hagytam abba, h legközelebbi bejegyzésemben elmesélem,…..
Na, elég régen írtam, itt az ideje egy újabb bejegyzésnek. Kicsit el vagyok csúszva, már csütörtök van, de én még tartozom a múlt hétvége leírásával.Szóval először is volt egy péntek. Azt még leírtam, h akkor volt az első pézügyes csopitalim. Utána kicsit maradtam az…..
donat 2010.05.10 16:58:31