Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brendan

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO első saját gyártású, "rendes" sorozata, az izraeli eredetit feldolgozó Társas játék nagyon jól sikerült, hosszú évek óta az első olyan magyar széria, amit látva az embernek nem szorul görcsbe a talpa. A félórás epizódokkal jelentkező dramedy-t eddig csak az…..
Jelentőségteljes nap volt a tegnapi, jegyezzük fel: Gyurcsány Ferenc visszatért.Igen, itt volt már egy ideje újra, felszólalt itt-ott, szervezett tüntit, mondott gyújtó hangú beszédet a majálison, beszólogatott Orbánnak, nyomult faszbúkon és blogon, orrszőr tépkedéssel…..
Brendan 2011.05.12 13:29:41
Az MSZP az SzDSz sorsára fog jutni nem kevés idő múlva, tagsága jelentős részét elveszti, csak a régi öskövületek maradnak. Szerintem, az új pártnak (Demokrata párt) van esélye, persze nem most, nem is az elkövetkezendő pár évben, majd csak jóval később. Még pedig azért, mert véleményem szerint, 2014-ben nem lesz választás. 2012 lesz a nagy átalakitás éve. A mostani köztársasági elnök, aki jan. 1-től Magyarország elnöke címet fogja viselni, valamilyen oknál fogva lemond, (ezt már jelölése napján tudomására hozták)és a mostani miniszterelnök beköltözve a Sándor-palotába lesz Magyarország, - erős felhatalmazásokkal bíró elnöke. A választási törvényt, ha a Fidesz szavazótábora továbbra is fogyatkozik, még a külhoniaknak adandó szavazati jog, meg a kiskoruak után a szülőknek, vagy esetleg a 18 éves korhatár leszállitása 16 évre sem fog segiteni, (bár ez veszélyes, mert a Jobbik táborát erősitené ez a lépés) akkor egy meghozandó törvénnyel megváltoztatnák a választási törvényt. A négyéves ciklust 8 évre módosítanák, azzal az indokkal, hogy egy kormány 4 év alatt nem tudja a külső és belső körülmények miatt programját megvalósitani.
Nos, ekkor fog a Demokrata párt megerősödni, Gyurcsány vezetésével, mert az emberek azt fogják látni hogy más nem képes a Fideszt elkergetni, feledve mindent amit eddig a volt miniszterelnökről gondoltak, hallottak.
Tulajdonképpen hiányozni fog Verebes István, ahogy két tuja mögül szuszogva kérdez valamit, hogy aztán meg is válaszolja. Vagy Lakat T Károly, ahogy gyöngyöző homlokkal szerelmet vall Szekeres Imrének egy irdatlan méretű plazmatévé árnyékában. A Napkelte a rendszerváltás…..
Marci nem szerette volna, ha a UPC az új akcióiról bármilyen módon is értesíti őt, így a szerződés megkötésénél erről írásos nyilatkozatot adott. A UPC két hónapig bírta, majd pofátlanul bepróbálkozott, magasról tojva ügyfele kérésére. Idézet az ÁSZF-ből:…..
Nem tétováztak sokat a bukott miniszterenök-pártelnök legfanatikusabb hívei. A Gyurcsány-blog kommentjei között kommunikáló rajongók már gyűjtik a tagságot és az aktivistákat. Én továbbra is olyan jól szeretnék szórakozni a magyar politikai életen, mint az elmúlt két…..
Most komolyan: hogy lenne már olyan rohadt nagy válság, ha egyszer egy sörre nem tudok beülni péntek este, mert dugig van minden kocsma?Ha akkora válság lenne, azt hiszem az első, amit visszafognék az értelmetlen pénzkidobás lenne. Például a szórakozás. Biztos összejönnék akkor…..
Brendan 2009.03.28 15:41:39
A gazdasági válság okai és következményei közérthető formában

Mandy, akinek Berlin-Kreuzbergben van kocsmája, fejébe veszi, hogy megnöveli a forgalmát. Ettől kezdve hitelre is ad innivalót a törzsvendégeinek, a főleg szociális segélyből élő iszákosoknak.
Egyszerűen felírja a söralátétekre, hogy ki mennyit ivott. Ennek gyorsan híre megy a környéken és ugyanabból a társadalmi rétegböl egyre többen tódulnak a kocsmájába. Amikor Mandy látja, hogy a vendégeket egy csöppet sem izgatja, hogy egyszer majd fizetniük is kell, apránként megemeli az árakat, így jelentősen megnöveli a forgalmát. A környékbeli bank dinamikus, fiatal alkalmazottja felfigyel Mandy sikerére, és korlátlan hitelt kínál fel neki. A fedezet miatt nem aggódik, mert úgy véli, hogy az iszákosok tartozása bőven fedezi majd a hitelt. A Heti Italgazdaság című lap "Az év üzleti vállalkozója" címmel tünteti
ki Mandyt, a szövetségi kancellár pedig fogadja és nyilvánosan átöleli. A befektetésekre szakosodott, kiválóan képzett bankárok a söralátétek alapján PIA, ALKO és HÁNYA fantázianévvel ellátott kötvényeket bocsátanak ki. Ezeket PAH befektetési alapként forgalmazzák, amelyért egy üzbegisztáni online biztosítótársaság e-mailben vállalt kezességet. Ezt követően (annak fejében, hogy életük végéig ingyen ihatnak sört Mandy kocsmájában), az értékpapíroknak több minősítő ügynökség is a kiváló AAA minősítést adja.
Bár senki sem tudja, hogy mit jelent a PAH befektetési alap rövidítése,és főként azt nem, hogy valójában mi áll a kötvények mögött, mivel azonban a tőzsdén folyamatosan növekszik az értékük, a hozamuk pedig rendkívül magas, a befektetők kedvence lesz. A bankok vezérigazgatói és belső tanácsadói milliós nagyságrendben kapnak prémiumot.
Egy nap, jóllehet az értékpapírok értéke még mindig emelkedik, egy idősebb könyvvizsgáló, akit mellesleg a negatív beállítottsága miatt már elbocsátottak a munkahelyéről, úgy gondolja, hogy itt az ideje kifizettetni a legrégibb söralátéten lévő adósságot Mandy vendégével. Meglepő módon sem a legrégebbi, sem az időrendben öt követő, szintén szociális segélyből élő törzsvendégek nem tudják kifizetni az adósságukat, amely közben az éves bevételük sokszorosára duzzadt. Hiába kutatják fel az adósokat, hiába küldözgetnek nekik fizetési felszólítást, azok nem törlesztenek, így Mandy csődbe megy.
A PIA és az ALKO nevű kötvény 98,8%-ot veszít az értékéből. A HÁNYA nevű kötvény, amely jobban tartja magát, megáll az eredeti értékének a 3,62%-nál.
Mandy szállítói, akik szintén a PAH kötvényekbe fektettek be, rendkívül hosszú fizetési határidőt szabtak.> A bor és a pálinka szállítók tönkremennek. A sörkereskedés csak azért nem megy csödbe, mert egy nagy állami támogatásnak köszönhetően felvásárolja egy külföldi befektető. A bankot az adófizetők pénzéből megmenti az állam. A bank vezetősége pedig idén szolidaritásból lemond a prémiumának 15%-ról.
Az iszákosok viszont azon keseregnek, hogy Mandy kocsmáját tönkretették a bankok.

Friderikusz Sándor állítólag a Magyar Televízióba készül. Most, hogy Rudi Zoltán nem tévéelnök, a pletykák szerint Friderikusz rögtön tárgyalásokat kezdett Kert Attila hírigazgatóval, hogy akkor mikor, mit és mennyiért. A hír megjárta a Blikket, sőt a bulvárlap már a…..
Amikor tegnap este negyed kilenc magasságában a már-már Medveczky Ilona feszességű arcbőrrel bíró Korda György kissé galuskásan a mikrofonba böffentette, hogy "És most képletesen foglaljuk el Talmácsi Gábor világbajnok motorját!" akkor már tudtam, hogy a Sportcsillagok…..
Nem értem, miért nézik milliók a tűzijáték tévéközvetítését. Élőben még rendben van, leszakad az ég, hatalmas a robaj, és mindent beterítenek a kék-sárga-piros csillagok, de ez egy vibráló dobozt bámulva csak néhány színes pukkanás, meg pár giccses kép. Akkor már…..
comment:com Tiszteletbeli konzol 2007.07.26 14:20:00
Két kedves mese is jut mára az HBO-soknak, a Charlie és a csokigyár (19:05 HBO) Willy Wonkával, akarom mondani Johnny Deppel és A halott menyasszony (19:40 HBO2) Tim Burton rendezésében. Én mégis inkább azt mondom, húzzuk ki valahogy nyolcig, akkor viszont feltétlenül kapcsoljunk a…..
A Hamasz által irányított al-Aksza televízió adásában a Miki egérre feltűnően hasonlító, Farfúr nevű rágcsálót egy izraeli ügynöknek öltözött színész verte halálra. Az izraeliek régóta tiltakoztak a műsor ellen, de annak megszüntetését eddig nem tudták elérni. A…..
Brendan 2007.07.03 10:45:25
Emlékeznek még, hogy mekkora botrány volt a korhatár-karikákból? Tüntetés, meg internetes petíciók, nézők hőbörgése? És, hogy mekkora ügy kerekedett abból, hogy egy Oscar-díjas holokausztfilmre (Igen, a Schindler listájára) sárga karikát pecsételnek? Nos, A zongorista is…..
Brendan 2007.04.24 11:55:24
Tegnap este véglegesen megutáltam ezt a gagyi csatornát, bár csak akkor kapcsolok oda, ha számomra érdekes filmet vetitenek, máskor még véletlenül se. Késő este meg akartam nézni a Vörös Sárkány c. filmet, mivel csak az előző változatot láttam, kiváncsi voltam erre is.
De hogy a bal, jobb oldalon, alul a bal sarokban is egy karika diszelegjen a képernyőn, nos ez már kiverte nálam a biztositékot. Mit gondolnak ezek a tehetségtelen emberek ott a TV2-nél, az emberek akkor mindent félretéve rohannak majd megnézni a reklámozott adást, ha két órán keresztül az orruk előtt ott diszeleg ez a förtelem? A kereskedelmi tv-k, azt gondolják, mivel ők a reklámokból élnek, velünk nézökkel mindent megtehetnek. Egy nagy lófütyit. Illene már tudomásul venniük, hogy a nézők túlnyomó többsége fizet az általuk sugárzott förtelemért, még akkor is, ha nem nézi őket! Tehát mi vevők vagyunk akik fizetnek a szolgáltatásért, és ezért minket nem szabadna semmibe venni!
Majd akkor fog eljönni számukra az igazság pillanata (mivel Magyarországon vagyunk sajnos erre kevés az esély) mikor megteremtödik az a lehetőség, hogy a szolgáltatók ne az általuk összeállitott csomagokat sózzák az előfizetőkre, hanem mi magunk állithatjuk össze a nézni kivánt csatornákat, és csak azokra fizetnénk elő. Ebben az esetben a nagyképő programigazgatók meg a többiek nagyot néznének, mikor azt tapasztalnák hogy a szaros adójukat milyen kevesen kérik. De ez csak álom sajnos. Az a legnagyobb bajm hogy mi nézők ki vagyunk ezeknek a görényeknek szolgáltatva, és nem tudunk jogorvoslattal élni. hiába fodulnánk az ORTT-hez, ők karika pártiak, legszívesebben még középre is tennének egy bazi nagy karikát, ORTT felirattal.
Egy biztos ilyen tehetségtelen emberekkel utcát kéne söpörtetni, és páros lábbal kellene őket elzavarni a média területéről.
Történelmi pillanat, az első magyar (származású) milliárdost ma saját pénzén kilövik az űrbe. Kis lépés az interplanetáris turisztikának, nagy lépés nekünk, magyaroknak. Ráadásul az egészet élőben nézhetjük a Duna Tévén, ahol 19:20-kor kapcsolják a kazahsztáni…..
Brendan 2007.04.08 08:40:34
Nos többek között ezért vannak pénzügyileg sz@rban a közszolgálati televiziók.
Egy ilyen közvetitéshez 5 embert ültetnek a képernyő elé, hogy már ezerszer hallott "tudományos" fecsegéssel töltsék ki a kevés látnivalót.
Ez még az első ürutazásoknál elment, de most már izzadságszagú.
Borneo és Celebesz, magyar volt és magyar lesz! hihihi
comment:com Pénteki hírek 2007.03.16 11:59:00
A Jericho készítői azt mondták, hogy az évad végére kiderül, kik és miért robbantottak egészen pontosan. Várjuk, nagyon.A sorozatjunkie híre szerint bajban a VeraMars, tessék klikkolni, elolvasni, és drukkolni, hogy jövőre is kapjunk szőke jócsajos nyomozást.Simon Cowell, az…..
Odáig végül is rendben van a dolog, hogy kiásunk egy régi sztorit, retrózgatunk,  megkérdezzük az utca emberét, emlékszik-e Anett Pötzsch műkorcsolyázónőre, aztán nyomozgatunk egy kicsit, hogy igaz volt-e, vagy csak városi legenda, amíg ki nem derül, hogy Gyulai István…..
Ezen a kedélyesen nyálkás, januári napon végre megtörtént az, amire annyian vártunk: Fekete Pákó megmutatta a fenekét a Mokkában. Reggel ugyebár, mindenféle karika nélkül, akkor, amikor a gyerekek éppen kakaós csigát majszolnak és a délelőtti röpdogára gondolnak…..
Tudták, hogy Baló György elhatárolódik a feleségétől? Nem arról van szó, hogy a dolgozószobában duzzog, miközben a felesége a konyhában dohog magában, nem. Baló György nyilvánosan elhatárolódik, ráadásul egy sajtóközleményben. Hogy miért? Mert a felesége részt vesz a…..
Senki ne kérdezze, miért, de szombat délelőtt fél tizenkettőkor megszólalt a Kossuth a konyhai kisrádión. Pár perccel később rákerestem, a Lehalászás című műsor ment. Csak azért akartam tudni, hogy mit hallgatok, mert pont egy olyan blokk közepén sikerült a közszolgálati…..
Brendan 2006.09.02 15:42:52
cs242 részére

Ballada a senki fiáról

Mint nagy kalap borult reám a kék ég,
és hű barátom egy akadt: a köd.
Rakott tálak között kivert az éhség
s halálra fáztam rőt kályhák előtt.
Amerre nyúltam, csak cserepek hulltak,
s szájam széléig áradt már a sár,
utam mellett a rózsák elpusztultak
s leheletemtől megfakult a nyár,
csodálom szinte már a napvilágot,
hogy néha még rongyos vállamra süt,
én, ki megjártam mind a hat világot,
megáldva és leköpve mindenütt.

Fagyott mezőkön birkóztam a széllel,
ruhám csupán egy fügefalevél,
mi sem tisztább számomra, mint az éjjel,
mi sem sötétebb nékem, mint a dél.
A matrózkocsmák mélyén felzokogtam,
ahogy a temetőkben nevetek,
enyém csak az, amit a sárba dobtam,
s mindent megöltem, amit szeretek.
Fehér derével lángveres hajamra
s halántékomra már az ősz feküdt,
és így megyek, fütyülve egymagamban,
megáldva és leköpve mindenütt.

A győztes ég fektette rám a sátrát,
a harmattól kék lett a homlokom,
s így kergettem az Istent, aki hátrált,
s a jövendőt, amely az otthonom.
A hegytetőkön órákig pihentem
s megbámultam az izzadt kőtörőt,
de a dómok mellett fütyülve mentem
s kinevettem a cifra püspököt:
s ezért csak csók és korbács hullott árva
testemre, mely oly egyformán feküdt
csipkés párnák között és utcasárban,
megáldva és leköpve mindenütt.

S bár nincs borom, hazám, se feleségem
és lábaim között a szél fütyül:
lesz még pénzem és biztosan remélem,
hogy egy nap nékem minden sikerül.
S ha megúntam, hogy aranytálból éljek,
a palotákat megint otthagyom,
hasamért kánkánt járnak már a férgek,
és valahol az őszi avaron,
egy vén tövisbokor aljában, melyre
csak egy rossz csillag sanda fénye süt:
maradok egyszer, Francois Villon, fekve -
megáldva és leköpve mindenütt.
Brendan 2006.09.02 15:52:48
1910. szeptember 22-én született Budapesten, polgári családban. A fasori evangélikus gimnáziumban érettségizett, a bécsi, a berlini és a grazi egyetemen tanult.
1938-ban elhagyta Magyarországot. Zsidó származása és politika nézetei miatt egyaránt ellehetetlenült, és sokakkal ellentétben ő nagyon hamar megértette, hogy merre tartanak az események. A történelem sajnos őt igazolta, itthon maradt húgát a Dunába lőtték, a Villon-balladákat könyvmáglyán égették el a nyilasok. Emigrációjának első állomáshelye Párizs, de a német megszállás miatt onnan is távozni kényszerült. Algérián keresztül az Egyesült Államokba ment, ahol a Szabad Magyar Mozgalom titkáraként és lapszerkesztőjeként tevékenykedett. Három évig az amerikai hadseregben szolgált.
1946-ban hazatért, a Népszava munkatársa lett. 1947-ben még megjelenhetett az Őszi harmat után című verseskötete, és a Villon-balladák 14. kiadása, de mivel az új rendszer is ellenségének tekintette, ettől kezdve egyetlen kötete sem jelenhetett meg.

1949-ben hamis vádakkal elítélték, és három évre a recski büntetőtáborba zárták. A Recsken írt versei először Münchenben jelentek meg 1983-ban, Börtönversek 1949-1952 címen. Szabadulása után fordításokból élt.

1956-ban Nyugatra menekült. Londonban telepedett le, ahol 1957-től az Irodalmi Újságot szerkesztette.
1988 novemberében másodszor is hazatelepült. A korábban csak szamizdatban megjelent művei a rendszerváltás után végre legálisan is megjelenhettek.
2006.szeptember 1-én meghalt.
Béke poraira. Emlékét megörzöm.
Az Esti Frizbiről már megemlékeztünk a Comment:comon, de itt a ragyogó alkalom, hogy rádiós megfelelőjéről a Frizbiről is értekezzünk. Egyébként a rádiós változat volt előbb, ezt alkalmazták később a televízióra is. A műsorvezetőt, Hajdú Pétert nem sokan szeretik,…..