Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borblogger

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó borból sosem érdemes fröccsöt csinálni, de a nyári melegben én is néha megkívánok egy frissítőt. Lássuk, hogy is működik ez... Ki melyiket ismeri/ szereti?  ..
Az Etyek–Budai borvidék az Észak-dunántúli borrégió legkeletibb, a Buda környéki szőlőket felölelő része. Teljes termőterülete 5600 ha, ebből 3927 ha I. osztályú. Akárcsak a régió többi borvidékén, itt is szinte kizárólag fehérborokat termelnek, jellemzően reduktív technológiával. Talajai jellemzően…..
Nemrég a kunságban jártam, ahonnan összeszedtem az ÖSSZES hasznos információt nektek. Olvassátok: Meghatározó borászatok Frittmann Borászat Font Pincészet Gál Szőlőbirtok és Pincészet Települések Bácskai körzet: Bácsalmás, Bácsszőlős, Borota, Csikéria,…..
A homokos talajú Alföldön található az ország legnagyobb kiterjedésű borvidéke. A szőlők egy részét a futóhomok megkötése céljából telepítették. Az itt termett úgynevezett homoki bor a mindennapok bora. A Mohácsi vész előtti időkből nincs tudomásunk arról, hogy Kiskunság és a Nagykunság területén…..
Hogy hova érdemes ellátogatni, ha az Egri borvidékre vetődünk? A nevezetességek mellett mit nem szabad kihagyni a túránk alatt? Erről szedtem össze nektek néhány hasznos infót az Egerben és Eger környékén jártamkor. :) Kitűnő Bikavért kóstolhatunk a Kőporos Borászat, az…..
Ma az Egri Borvidékről lesz szó, ami Magyarország egyik történelmi borvidéke. Érdekes lesz... ;) Az Egri borvidék mintegy 5400 hektárnyi szőlőültetvénye a Bükk hegység déli lankáin terül el. A borvidék két eredetvédelmi körzetre, az Egrire és a Debrőire tagozódik, így…..
Szeretitek a bort ez nem kérdés, de tudjátok,hogy kell szakszerűen kóstolni?Na jó, segítek! A borkóstolás fázisai tíz pontban:1. Kitöltjük a bort, a poharat megemelve és megdöntve vizsgáljuk a bort.2. Megforgatjuk a bort a pohárban: megfigyeljük viszkozitását, vagyis a koronát,…..
Bejártam néhány települést a Tokaji borrégióban, nagy ámulattal. Sok mindent tanultam Magyarország leghíresebb borvidékéről, had osszam meg veletek: A Tokaj-hegyaljai borvidék 87 km hosszúságban és 3-4 km szélességben foglal helyet 5500 hektárnyi területen, három jellegzetes…..
Nem titkolom,hogy Tokaj a kedvenc borvidékem. Sok szál fűz oda. De hogy miért ennyire csodás? Olvassátok el! :) Régi mondás, hogy a tokaji bor a borok királya, és a királyok bora. Ez a felséges magyar borkülönlegesség valóban a legkülönb az elsőrangú magyar borfajták közül,…..
Látjátok, milyen sok borvidék van Magyarországon? Nem kell messzire menni, hogy finom borokat kóstoljunk. ;)  Igyekszem mindenhova eljutni, ti sem fogtok lemaradni róla!..