Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eo

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Moniro 3x-os pozitív teszt 2019.04.03 23:43:59
Azt hiszem, ez lesz a leghosszabb és legnehezebb írásom, amit valaha is meg kellett írnom. Nagyon nehéz kilépni a komfortzónámból és kitárulkozni a világ előtt azért, hogy segíthessek. Rengeteg időnek, pontosan 4 évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy képes legyek megírni a mi nagyon gyors lefolyású…..
Vajon milyen kép él rólunk, magyarokról az itt élő külföldiekben? Mit tartanak fontosnak kiemelni rólunk a beilleszkedéshez? Különösen érdekes kérdések ezek, ha azokat egy Magyarországon élő (azaz nem csak futó látogatáson itt lévő) külföldi válaszolja meg...
Biztos veled is előfordult már, hogy úgy érezted beszürkülnek a hétköznapok, ami ellen sürgősen tenni kell valamit. Ilyenkor jut eszedbe egy ízletes koktél vagy egy finom bor gondolata. Legyen szó baráti iszogatásról, randiról, csajos estéről vagy egy szimpla péntek estéről, a következő listában…..
Szerencséseknek mondhatjuk magunkat, mert lehetőségünk volt arra, hogy nászutunkat Japánban töltsük. Sok európai szokástól eltérő dolgot tapasztaltunk, ilyen volt például a japánok európaitól eltérő fürdési szokása, amit most szeretnék Nektek bemutatni. Egyik szállásunkon a közös fürdőszobába lépve…..
Újabb „világmegváltó” recept kering a médiában: osztogassunk mindenkinek munkamentes alapfizetést, bárminemű feltétel és elvárás nélkül. A magyar verzió szerint minden gyereknek 25 ezer, minden felnőttnek 50 ezer, minden terhes anyának 75 ezer forintot kellene adni puszira, alanyi jogon. A pártok…..
eo 2016.05.25 17:14:03
@kúrórudi: Nem értek egyet. Úgy gondolom, hogy a munkára (hasznos tevékenységre) való motiváció nem kizárólag a fizetés. Az emberek nagy része alapvetően szeret hasznos tevékenységekben részt venni, akár önszántából és ingyen, lásd pl. a kiterjedt önkéntes mozgalmat Németországban. Nem értek egyet azzal, hogy ha az emberek nem lennének egzisztenciális kényszerrel presszionálva, akkor mindenki hirtelen otthon ülne a TV előtt. A jelenlegi pszichológiai ismereteink, kísérleti adatok, stb. ennek az ellenkezőjére utalnak.

Ahhoz nem értek, és nem is szólok hozzá, hogy van-e gazdasági realitása az FNA-nak, de a cikk nem is erről szól.
eo 2016.05.25 17:30:46
@FlybyWire: "miközben pont az szaporodik, aki pont képtelen talpon maradni a tudományos és egyéb fejlődés okozta versenyben - és nem MO-ról beszélek, az egész világ ilyen, lásd India, Afrika "

Elég kiterjedt irodalom érhető el arról, hogy a magasabb születésszám nem oka, hanem éppen hogy következménye a létbizonytalanságnak. Egyetlen generáció alatt radikálisan lecsökken a születésszám, ha nő a létbiztonság pl. nyugdíjrendszer, egészségügy, stb. formájában.

Elég merész állítás azt mondani, hogy India lemarad a technikai versenyben...
Eligazodnál térkép nélkül a régi Budapesten? A Városi levegő kvízéből kiderül! Ezennel ugyanis folytatódik a Városi levegő felismerős sorozata, de egy nagy visszalépés következik, legalábbis az időben! A sorozat eddigi részeiben ugyanis a legszebb ma álló budapesti épületeket mutattuk be, melyek egy…..
eo 2016.05.22 21:43:34
Sokan kérdezik tőlem sajtkóstolókon, hogy "miért vágod le a sajt kérgét, azt meg lehet enni még?" És általában a válasz, "ha nagyon szeretnéd persze, nyugodtan kóstold meg." A nagy kérdés ilyenkor, hogy akkor "mely sajtok kérgét ehetjük meg?" source: http://mentalfloss.com/ Ajánlott minden…..
eo 2016.02.25 13:19:00
@tomcsicsi: Egy volt gimnáziumi osztálytársam jutott eszembe rólad, amúgy nagyon kedves lány, aki egyszer teljesen komolyan kifejtette, hogy szerinte az emberek kizárólag sznobizmusból olvasnak szépirodalmat. Szegény...
Többször írtunk már arról a sokak számára meglepő tényről, miszerint a méhnyakrák bizonyos módszerekkel szinte teljes mértékben megelőzhető. Mivel hazánkban a méhnyakrák az egyik leggyakoribb halálozási ok a nők körében, feltétlenül beszélnünk kell róla – add tovább,…..
A Kisoroszi-révnél található nyaralójába rendre betört valaki, valakik. Nem tűnt el semmi, csak az élelmiszer. Sokszor megismétlődött az eset, mire Hilda néni megelégelte a dolgot, s egy levelet hagyott jól látható helyen. A lényege annyi volt, hogy a hűtő tele, jó étvágyat,…..
eo 2015.04.01 21:05:28
Nagy-Britanniában a Lordok Háza is megszavazta azt a törvényt, melynek eredményeképpen három biológiai szülővel rendelkező gyermekek jöhetnek világra. A februári alsóházi szavazás után már csak ez választotta el az utópiának ható elképzelést a valóságtól. Innentől zöld…..
Persze egyelőre csak képzeletben, mert hát ki tudja ugye, hogy lesz-e valaha magyar euró, és ha igen, mikor, és ha akkor, egyáltalán milyen lesz a kinézete?! A lényeg az, hogy Bernát Barbara grafikus, illusztrátor eljátszott ezekkel a gondolatokkal, és mesterszakos diplomamunkájaként megtervezte azt…..
Szakadó hóesésben húztuk a bőröndjeinket Stockholm utcáin február második napján, hétfő este...A barátom túl volt az első svéd, kicsit sem unalmas munkanapján, én pedig az újabb pakoláson. Tudtam, hogy vége a városnéző időszaknak, és elkezdhetem én is a "távmunkát", de…..
Szerencsére lassan túljutunk azon a beidegződésen, hogy haspréssel, felülések ismételgetésével elérhetjük a lapos has látványát, helyi zsírégetés egyszerűen nem létezik. Egyre többen belátják, hogy a hasi zsírpárnák eltüntetése főleg az étkezésen múlik, a kockás has…..
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
AnyaMama Szuper gyerekszobák 2014.05.13 07:05:00
Gyerekkorában az ember csupa kalandról álmodik, és például varázslóiskolát képzel el megának, ezért tartja unalmasnak az igazi sulit. Így a gyerekszoba is minél varázsosabb, fantáziadúsabb, annál jobb. Emlékszem, nekem a nagy álmom a csúszdás emeletes ágy volt, de nem volt…..
Szép napot mindenkinek !   A főnököm egy kolléganőmmel együtt kihívott minket a munkából . Egyesével behívott én mentem elsőként , majd közölte meg kell váljanak tőlem . Elém rakta a közös megegyezés felmondást ,, mondtam köszönöm nem írom alá. Erre becsapta az ajtót…..