Regisztráció Blogot indítok
Adatok
klebermann

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Nitrós gyorsulás 2008.06.19 08:10:00
A bogárszerű külső rejtett nitró palackot takarhat mivel a nénike 5 másodperc alatt gyorsul fel félelmetesen gorombára. Van egy gyönyörű felépítése annak ahogyan begurul, ipari darálás és abból rugaszkodik…..
klebermann 2008.06.19 09:31:36
Vastagbőr Viktortotó 2008.06.09 13:50:00
Tippelj az EB-re Viktorral és a Fideszes politikusokkal és tippeld meg melyik Fideszes politikus ért a legjobban a focihoz ...xD Kövér László vagy Pelczné? Jaj, kire tippeljek? Remélem legalább Simicskó Istvánt lenyomom tippelésben ... Nagy pacsi a webmester@fidesz.hu -nak, pár ezer…..
 Az alantas, hataloméhes, populista rágalmakkal szemben Gyurcsánynak igenis van nemzetstratégiája, de csak az Idősügyi Tanácsnak hajlandó azt megmutatni. „Nem azért védjük most a hatályos, törvénybe foglalt nyugdíjemelési módszert, mert bizonyos pártok támadják; ez az…..
 2007. május 4-én Budapesten E. Zsanett bejelentést tett arról, hogy szolgálatban lévő rendőrök az éjszaka folyamán megerőszakolták. (Lásd E. Zsanett nyilatkozatát az ügyről: http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video\&video_id=376061) Mit állapított meg E.…..
Itt egy kicsit kötetlenebb a hangnem, mint a saját házam táján, de ha már jelezték, hogy itt is elfér a szösszenetem, akkor hát kiteszem. Magyarország öregedő ország. Statisztikai tény. Nekünk két területen van tartalékunk, ahonnan jelentős számban tudunk bevonni embereket…..
klebermann 2008.06.01 11:11:32
Nemrég kaptam magyar állampolgárságot, most kettős állampolgár vagyok. Sepsiszentgyörgyről "jöttem ki" (lesz még pár ilyen fordulat a szövegben) Budapestre, hat éve élek itt.
Kettős állampolgárság: országon kívül semmi haszna, sokan el sem mennének kiváltatni-beiktatni-átvenni az okiratot, ahogy nagyon sokan, főleg az idősebbek, az útlevél iránt sem érdeklődnek. Az váltaná ki stb, aki használni is tudná, márpedig a kettős állampolgársági törvény értelmében Romániában román, Magyarországon magyar állampolgár vagyok, tehát egyik országban sem kettős, csak egyes. Ergo annak hasznos a kettős áp, aki Mo-n van.
Hadd mondom el a véleményemet a szellemi együvé tartozásról is. Erdély, Magyarország: két külön világ, különösen szellemiekben, lelkiekben. Téves az ötlet, hogy Magyarország szellemi támogatására volna szükség, ki kell terjeszteni az óvó szárnyat stb. Esetleg háború esetén kéne, ha magyar voltunk miatt fenyegetne a többség.
Akkor vándorolna ki nagyobb számban a magyarság Erdélyből, ha jobb volna a gazdasági helyzet Magyarországon. Ez sokáig így volt, de Románia behozta a hátrányát, és pár éven belül szinte minden vonalon lekörözi Magyarországot, köszönhetően a siralmas magyar politikának. Ebből a politikából a tetterős erdélyi fiatalság nem kérhet. Nem kell sem jobb, sem bal kiterjesztése a magyar politikának, megvannak a saját tulkaink, Markó, Tőkés, Szász. Se az egyik, se a másik oldal ne kovácsoljon magának semmiféle politikai tőkét a mi állampolgárságunkból.
Az, hogy magyar állampolgár lettem, egyéni döntés volt, nem a gazdasági helyzet, politika stb következménye. Csalódtam Magyarország potenciáljában. Miért képtelen ez az ország, hogy magyar érzelmű, mégis nyitott, világias szemléletű politikusokat válasszon? Hogy alakulhatott ki ez a rendőrterror, ez a gyűlölködés, ez az idegenszívűség, bizalmatlanság? Ez az ország már nem adhat Erdélynek semmit, esetleg kiküldheti tanulmányútra oda a fiatal politikusait. Mihelyt befejeztem az itteni tanulmányaimat, én is állok tovább.
Végül is szerencsésen alakulnak a dolgok. Az erdélyiek otthon maradnak, az EU-n belül, és ha beigazolódnak a Románia fejlődéséről szóló előrejelzések, ötven év múlva lesz két erősnek mondható magyar népcsoport egymás mellett.
Mi köze a koreai film egyik legzseniálisabb rendezőjének, Kim Ji-woonnak (A Tale of Two Sisters, Bittersweet Life) a legnagyobb élő új-zélandi (Peter Jackson) és mexikói direktorhoz (Guillermo del Toro)? Az égvilágon semmi. Viszont praktikus okokból (vö.: vasárnap délutáni…..
Aki eddig nem mert belépni egy szex-boltba, mert félt, hogy ott valakivel összetalálkozik a gyülekezetéből (ne adj Isten magával a lelkésszel), az most fellélegezhet. Végre van erkölcsös, biblikus, újjászületett keresztények által vezetett szex bolt.  A kereskedést egy…..
klebermann 2008.05.24 10:26:25