Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vegaaa

39 bejegyzést írt és 400 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alapdíj ... ördögi egy találmány, a Rezsi gyomrában emésztődjön ezer évig, aki ezt kitalálta és bevezette ... oh, wait ... "A magyar államigazgatási munkamegosztásban a földgáz díjszabályozás elõkészítése a Magyar Energia Hivatal (MEH) feladata. A MEH-nek a…..
Vegaaa 2014.02.27 09:27:34
@kovi1970: "A legnagyobb problémám ezzel az "alapdíjjal" (azon kívül, hogy qrva pofátlanul magas), miért én fizessem az infrastruktúra fenntartását a szolgáltató helyett? Én aki amúgy nem fogyaszt?"

erről nekem a közérdeket szolgáló tömegközlekedés jutott eszembe. sehol a világon nem termel profitot, az államnak és az önkormányzatoknak kell pénzügyileg segíteni, hogy mari néni a 72Y jelzésű busszal ki tudjon menni a kiskertbe kapálni, mert magáncég ilyen viszonylatokat nyilván nem működtetne. a kihasználatlan, de közérdekű célt szolgáló viszonylatok költségeit mindenki fizeti, még az is aki már 30 éve nem ült buszon. nevezhetjük ezt is egyfajta alapdíjnak, amit annyira nem is sajnálnék, ha mindig a megfelelő helyre kerülne. na akkor lenne olcsóbb a szolgáltatás, de nincs ember/szervezet a világon aki/ami ilyen mértékű átvilágítást elvégezne. aki/ami ezt állítja, az hazudik.
Viszonylag ritkán fordul elő, hogy olyan írás jelenik meg a blogon, amely valamilyen utazás eredményeként született meg, ma mégis kivételt teszek. Egyrészt, mert Bandi Republic „régi motoros” a Határátkelőn, másrészt pedig nem utazott messze Svédországból, csupán Izlandig,…..
Vegaaa 2014.02.25 12:04:31
én szeretem Izland művészi oldalát (is), ezért van pár filmem meg albumom. a bejegyzésről eszembe jutott, hogy a Jar city (Vérvonal) című filmet Baltasar Kormákur nemhiába rendezte meg. nekem tetszett, ajánlom mindenkinek.
az izlandi emberek ereiben egyébként nem csak őshonos vér csörgedez, hanem bizony magyar is! anno a Flickr-en nézegettem fotókat, amikor is egy Húsavík-ban élő lány képei nagyon felkeltették érdeklődésemet (természetfotókról van szó...). nagyon nehéz volt vele kommunikálni, mert igen távolságtartó volt és állandóan az érdekelte hogy ki vagyok és miért kérdezgetem őt. 10-20 levélváltás után - amikorra két ember azért valahogy csak megismeri a másikat - is képes volt visszatérni a kiindulási pontra, mintha csak az első érdeklődő mondataimat olvasná. később kiderült, hogy az zavarja, hogy én magyar vagyok. ezen nagyon meglepődtem és rákérdeztem mi ezzel a baj. a lány elárulta, hogy nagyapja '56-os forradalmár volt, és amikor Budapesten az utcán valaki egy kést döfött a hátába, akkor döntötte el hogy elköltözik ebböl az országból a világ végére, Izlandra.
a szóban forgó hölgyemény szerencsére nem tagadta meg gyökereit, felkereste magyar rokonait. személyesen is eljött, csak zavarta hogy az itteni hozzátartozói nemigen tudnak angolul, így félig kézzel lábbal kommunikáltak. ettöl függetlenül persze jól érezte magát, tetszett neki Budapest nyüzsgése és a nyíregyházi állatkert is. hogy szokták mondani? ja, igen. kicsi a világ :)
Amikor házról-házra járva gyűjtjük a támogatói aláírásokat, a gondnokok általában nem szoktak repesni az örömtől, sőt, legtöbbször elküldenek minket melegebb éghajlatra. Tegnap azonban egy kifejezetten kedves gondnoknőbe futottam bele, aki még alá is írt nekem. Egy ideig…..
Időnként többet gondolkodnak az emberek egy néhány napos nyaraláson, mint az akár több tízmillió forintos kiadást jelentő otthonuk kiválasztásán - pedig a nem kellően előkészített döntés hosszú távon pénzügyi veszteséget jelenthet. Az is könnyen előfordulhat, hogy…..
Péntek Orsolya, az Oroszlános Udvar című kulturális portál szerkesztője azt is fejtegette egy interjúban, amellyel tegnap más összefüggésben foglalkoztam, hogy „Inkább legyen tíz értő olvasóm, mint ötvenezer hülye.” Olykor engem is megkísért ez a gondolat, amidőn…..
hacsaknem Karácsonyi has-magyarok 2013.12.25 13:14:32
Egyáltalán nem az ünneprontás szándéka vezérel - vagy ha igen, csak legfeljebb annyira, mint a helyszínen fotókat készítő újságírót - amikor a Blaha Lujza téren kígyózó, éhező magyarok alkotta sorról készült felvételekkel kapcsolatban próbálom ünnepinek alig nevezhető…..
Vegaaa 2014.01.06 18:46:59
@pocaklakó minimanó: "És akkor meghalt a topic... :)"
jaj de vicces. viszont annak a szomszédomnak, aki hajnalban az éj leple alatt kukázik hogy ismerősei elött ne legyen szégyenben, egészen más a leányzó fekvése. neki jelenleg teljesen mindegy, hogy 1989, 1994, 2002, 2006 vagy 2010. mutogassál még a másikra te is pár évig és mehetsz büszkén kukázni, vagy nem .hu identtel kommentelni szutyok ballib blogokra.
Vegaaa 2014.01.11 23:46:10
@pocaklakó minimanó: ismerek/látok még ilyen embereket. olyan is van, akinek van háza közel ahhoz az áruházhoz ahol én dolgozom, és oda jár üres üvegeket meg dobozokat kukázni, hogy aztán az automata által kidobott bónból vehessen valamit. az előző kommentemben és ebben sem fogom felsorolni az összes ilyen helyzetben levő MAGYAR embert, mert aki két lábon jár a földön, annak ez alap. a maradék meg kommentel szutyok ballib blogokra...
Vegaaa 2014.01.22 18:44:50
@pocaklakó minimanó: hát persze. hová is jutna a világ, ha egyesek észrevennék hogy mi folyik közvetlen környezetükben, és nem azzal foglalatoskodnának, hogy kinek a kezében van népszava vagy magyar nemzet.
Tudnak róla, mégis mindig visszateszik, miután szólnak, hogy lejárt. 2014. 01. 15-én a Bp. XI. ker. Bocskai úton, a Kosztolányi Dezső térnél levő Reál élelmiszerüzletben vásároltam. Harmadszor fordult elő, hogy az üzlet polcain lejárt minőségű termékekkel találkoztam. A…..
Sajnos már kora reggel ellőttem a nap hirdetését, de sebaj, mert ez több napra előre borítékolhatóan a legjobb. A 444 talált rá, és fel is hívták az ingatlanost aki sajnos nem árult el részleteket. ..
Vegaaa 2014.01.15 09:49:52
@Mrs.Columbo: én jó környéken lakom, így sűrűn előfordul hogy valaki a faliújságra kiragasztja, miszerint venne lakást ebben a házban. a hülyéktől sajnos így sem lehet szabadulni, az ingatlanosdi többismeretlenes egyenlet. nálunk 15 lakásból ötöt albérleteztetni szoktak, de az egyik tulaj valószínűleg már unja a banánt, úgyhogy felhívta a faliújságra kiragasztott telefonszámot. a hirdetésben világosan le volt írva, hogy több szobás lakást keresnek erkéllyel. az agyhalott tulaj meg idecsődítette valszeg kamu dumával a szerencsétleneket, oszt mutogatta a zárószinten levő 35 négyzetméterest.
Határátkelő Új élet Angliában 2014.01.14 06:49:00
Érdekes, hogy némi csend után mostanában ismét megszaporodtak az angliai történetek, ami egyáltalán nem baj. A mai főszereplője egy házaspár, Emily és Thomas, akik lassan hat éve élnek a szigetországban, történetük azonban nem időhöz kötött. (A kép…..
Vegaaa 2014.01.14 08:55:33
@Babette_: lehet hogy csak az akarta érzékeltetni, hogy ők ketten majdnem dupla annyi idősen kitartóbbak voltak. a nyámnyila meg hazament, gondolom nyámnyiláskodni.
Gondolom mindenki olvasott már olyan balesetekről, amit a sofőr azért okozott, mert vagy tapasztalatlan volt, vagy nem ismerte az adott kategóriájú autót - mivel frissen ült át trabiból bmw-be. Hát igen. Van az az autókategória, ami külön felkészítést igényel. Vagy csak rutint.…..
Ebben a blogban már több újrahasznosított alapanyagból készült épületet mutattunk be, ezt a sort folytatjuk a mai bejegyzéssel. Elsőként a Costa Rica tengerpartján található Costa Verde hotel egyik lakosztályát mutatjuk be, ami egyszerűen egy már nem működő 1965-ös Boeing…..
Vegaaa 2013.10.23 14:04:06
anno a szegedi vidámparkban is volt egy gép:
www.repulomuzeum.hu/Tikuldtetek/HA-LIUSzeged2.jpg
pár másodpercig nyilván látványos, de mára szerintem kicsit azért elcsépelt ez a kategória.
Cikksorozatomban a jelöltpanaszok feldolgozását az állásinterjúkkal folytatjuk (előző epizódjai itt). Itt még rosszabbnak tűnik a helyzet. A jelöltek többsége ahelyett, hogy lehetőséget látna egy-egy kérdésben, helyzetben, azt keresi, hogyan lehet kritikával illetni a…..
13 éves bicikliző gyermek ütközött teherautónak a Kálvária sugárúton a nagykörút kereszteződésénél. Igen, ott, ahol minden létező hibát elkövettek a bicikliút kialakításánál. Utáljuk, hogy folyton igazunk van. Melyik lámpára induljanak a biciklisek? Miért nincs…..
Vegaaa 2013.10.03 18:04:43
igazából nem értem a fenti kommenteket. az egyiknek igaza van abban, hogy át lehet tekerni a zebrán átvezetés hiányában is, ha megadod az elsőbbséget, ellenben átmegy rajtad egy teherautó. a másiknak is igaza van hogy telizöldnél kanyarodáskor gyakorlatilag oly mindegy hogy van e átvezetés vagy sem, számítani kell keresztforgalomra (annak iránya mondjuk nem mindegy, viszont a Kálvárián azért eléggé egyértelmű). viszont a cikkben világosan le volt írva, hogy alapvetően a forgalmi kialakítást tervezők a barmok. hogy miért? már csak azért, mert a Kálvária sugárút és Moszkvai körút kereszteződése (ahol történt a baleset) forgalomtechnikailag ugyanúgy néz ki, mint a Makkosházi körút és Csongrádi sugárút kereszteződése. a lényeg a lényegben, hogy mindkét kereszteződésben zöldnél ráengedik a kanyarodókat a gyalogosokra és kerékpárosokra. a különbség, hogy míg a makkosházi keresztben van átvezetés, addig a kálvárián toljad táblát helyeztek ki, miközben forgalomtechnikailag nulla a különbség a két helyszín között. a kerékpárosokkal a tervező asztalon nem mindenki bánik ugyanolyan szinten, mint mondjuk a gépjárművekkel (ez is le van írva a fenti cikkben egyébként...), ez pedig káoszt eredményez. az egyik tervező maximálisan betartja az útügyi műszaki előírásokat, a másik magasról tesz rá, a két infrastruktúra között csak pár száz méter a távolság, a hülye pedig a felhasználó lesz, a kerékpáros.
Karrier Café Örök második? 2013.08.26 23:20:44
Több olyan álláskeresővel találkoztam a munkám során, akik rendkívül jó készségekkel és nagy tudással rendelkeztek adott területen, a szakmai vezetők és HR-esek azonban az utolsó (sokszor 4.-5.) fordulókban mégsem mellettük tették le a voksukat. Ráadásul nem is ritka ezen…..
Vegaaa 2013.08.27 18:37:17
@Szelesztia: "Nem tudom, hogy ez magyar szokás vagy világi... de siralmas. Mi lenne ha nem az alkalmazott személyiségével törődnének a cégek, hanem a munkával, amit teljesíteni kell?"

ha egy olyan jelentkezővel találkoznak szembe, aki fejben túlkvalifikált és így személye nem illik bele a cég hosszú távú terveibe, akkor elfogadnám a döntést. mondom ezt annak ellenére, hogy jártam már így többször is. érettségi után fuvarozást (nemzetközihez angol nyelvvizsgát) és logisztikát (2 szinten, szakmai angollal) végeztem, és a B mellé még targonca jogsit is szereztem, hogy ezen szépen mondott interdiszciplináris tudomány legaljáról kezdjem, mert az ott szerzett gyakorlat többet ér bármelyik papírnál. 3 évig húztam egy hipermarketnél, ahol szerencsére a főnökeim bíztak bennem, és engedték hogy helyettük dolgozzak, nagyobb rálátásom legyen a kereskedelemre. aztán lépni akartam és a gyártást, mint logisztikai szegmenst választottam. be is hívtak interjúra gázszolgáltatóhoz, de már akkor láttam rajtuk hogy nekik egy kiégett negyvenes emberke kell, aki elvegetál náluk még 20 évig, és nem pedig egy olyan fiatal mint én, aki valószínűleg pár év után megpattan. nem adtam fel, gondoltam majd a versenyszférában több esélyem lesz. jelentkeztem is hát egy nemzetközi cég helyi bővülésének okán raktárosi állásra, az interjún még angolul is kellett kommunikálni, úgyhogy talán joggal éreztem hogy ez az én szintem. utólag sajnos kiderült hogy mégsem.
a poén az egészben, hogy mielött (ekkor már 5 év) elmentem volna hiperbe melózni, jelentkeztem egy igen neves nemzetközi céghez. tőlük azóta sem kaptam választ, de jelenleg többek között nekik is dolgozom, mert a kereskedelemben nem csak tapasztalatra, hanem kapcsolati tőkékre is sikerült szert tettem.
Határátkelő Szüksz? It sucks! 2013.08.25 06:50:00
Nagyszerű posztok születtek kedvenc blogjaimon az elmúlt napokban is, úgyhogy van mit ajánlani így vasárnap olvasgatásra. Ott van például Szandra ausztráliai beszámolója arról, hogy jobb híján hogyan kísérletezik egy szórólapos munkával. Ha már munkahely, akkor érdekesek Barna…..
Érdekes lenne, ha a Dunánál megjelennének a munkagépek és autópályát építenének rá. Szöulban végrehajtották, gyorsforgalmi utat építettek a Cheonggyecheonra, de rájöttek, sokkal izgalmasabb a víz, így visszacsináltak mindent. Eléggé elképzelhetetlen, de…..
Vegaaa 2013.08.20 22:03:00
@Nick Leeson: jártál már Szeged belvárosában? egy rakás utcába maximum csak áruforgalom vagy ott lakó hajthat be engedéllyel, oszt mégsem szellemkerület a környék. egyedül a Honvéd téren van parkolóház, de azt se használják ki teljesen. egy-két üzlettől eltekintve nem ment csődbe a környék, állandóan tele van emberekkel. az Árpád és Dugonics teret most újították fel, anno ott parkoló volt, most meg közösségi tér. semmivel sem lett kevesebb a vásárlóerő, ugyanis az ottani egyik nagy üzletbe több éve hordok árut és nem látok változást. béke:)
Bob Mazzer két évtizedet töltött a londoni metrón ingázva munkahelye és otthona között. Vannak ezzel még így pár millióan, ami viszont megkülönbözteti őt a többiektől, hogy mindig nála volt a fényképezőgépe. Az így készült fotókból adunk közre egy kis…..
Vegaaa 2013.07.30 22:42:35
@vittore: ja mert nyilván a képen látható indiai család tagjai csak turisták, és azzal bizonygatják majd hazájukban londoni kirándulásukat hogy a képen látható 2 négyzetméteres helyiségben anyuci csináltat magáról 4db képet egy automata géppel, miközben a háttér egy nagy fehér fal. te sosem csináltattál még igazolványhoz fényképet?
Úgy tűnik, ezt még majd jónéhányszor le kell majd írnom ahhoz, hogy bevésődjön. A demokrat blogon olvasom az ő 12 pontjukat arról, hogy mit is kellene majd a Fideszt leváltó következő kormánynak szerintük tennie ahhoz, hogy Magyarország ismét élhető, az ő szavukkal élve,…..