Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oreghorgasz

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Kegyelem szegény fejüknek 2010.04.26 09:30:00
Elvégeztetett. A jó kormányzásnak csak a matematika szab már határt, azt viszont mostantól érdemes komolyan venni. Sajnos ez bele fog rondítani az eddigi mesékbe, és az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók elvárásaiba. Orbánnak sikerült, ami eddig soha, és ami mindig…..
oreghorgasz 2010.04.26 19:59:34
Kedves TWÁ!

Olvastam már szórakoztató írást is tőled, de ez most elég fröcsögősre sikeredett. Két gondolatodat vágtam ide, ami nem méltó hozzád.. lássuk:
"...az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók..."
Lehülyézted azon választók 68%-át, akik vették a fáradságot és elmentek az urnák elé. Az emberek nem hülyék akkor sem, ha most neked egy kicsit savanyú a szőlő.

a másik:
"...Ahhoz, hogy az MSZP megmaradhasson váltópártként, óvatos, mértéktartó, kímélő elszámoltatás kellene. Ettől a vérszomjas, akasztani vágyó szavazók elégedetlenek lennének,.."
Szerintem nem kell megmaradjon váltópártként! Ha majd lesz egy másik, amelyik mögé felsorakozik a baloldal, akkor képzelhető el egy szociáldemokrata váltópárt. Az emberek "megüzenték" mit gondolnak a jelenlegi alakulatról.
A mondat második felét pedig egyenesen sértőnek találom a hozzám hasonló Fidesz szvazók nevében. Nem vagyok vérszomjas, Sőt!
Azt viszont elvárom, hogy olyan legyen a közélet ahol nincs helye bűnözőknek.

Arról nem írtál, hogy mekkora örömöt okozott az MDF-SZDSZ "formáció" eltűnése. Nekem ez volt az egyik legfontosabb értéke az idei választásnak. Felismerték az emberek, (te is felismerted?), hogy semmi más nem érdekelte őket, mint a pénz. Nem számított semmi, nem voltak elvek, nem voltak más értékek csak és kizárólag a pénz. Tönkre tették saját pártjaikat, kihátráltak a szavazók mögül.
Megkapták amit érdemeltek!! Én erre bontottam pezsgőt!
oreghorgasz 2010.04.26 20:30:56
@lorantka_a_gall: "...Az amerikai politikai rendszer rég nem demokrácia. Gondolkozz, mielőtt (hülyeséget) írsz. Bár lehet már túl öreg vagy a váltáshoz."

Bocs, de te írsz hülyeséget! Azt hiszem, még nem vagy elég öreg ahhoz, hogy megértsd mit jelent a demokrácia. Én azzal is kiegyeznék, ha az unokáim valami hasonlóban élnének, mint az amerikai demokrácia. Nagy divat pocskondiázni persze, de ettől még létezik. Ha egy amerikai bajba kerül bárhol a világon bátran bízhat (és bízik is) benne, hogy a világ legerősebb országa nem engedi el a kezét. Abban az országban néhány száz szavazaton múlt a korábbi elnökválasztás. Ha itt történik hasonló, még évekkel később is szavazatot számláltunk volna. Az a fontos inkább, ami "másnap" történt. Ott volt az ELNÖK, aki kétszázmillió ember elnöke lett. Az, hogy miket csinált ebből a szempontból nem is fontos. (a következő elnökválasztáskor kapta az útilaput)
Sok-sok hibát felsorolhatnánk, de a demokrácia, szabadság, tolerancia kérdésében lenne mit tanuljon tőlük a világ.
oreghorgasz 2010.04.26 20:30:56
@zulu: "..Egy nagy lófaszt Árpi. Az mszp bőven megérdemli a lenullázódást. Nem egy párt létén vagy nem létén áll vagy bukik a demokrácia. Mehetnek a levesbe, sajnos már húsz éve kellett volna, talán nem itt tartanánk..."

Szia zulu :)
Minden szavaddal 1etértek
Üdv :)
w Non est vita 2010.04.09 06:00:00
Nemcsak a Jobbik rendezte át a terepet. Hagyományok halnak ki, íratlan szabályok szűnnek meg, sőt az írott törvényt is telibe lehet szarni, ha úgy kényelmes. Volt például egy szép rituálé az utóbbi három választás előtt: a miniszterelnök-jelöltek kiálltak a tévébe, és…..
oreghorgasz 2010.04.10 18:19:05
@Tóta W. Árpád:
Kedves Tóta W. Árpád!
Nem vagy te buta fiú, néha még élvezem is azt amit írsz :) Most viszont nem értelek!
A Fidesz olyan támogatottságú, amihez már nem lehet hozzátenni. Legalább is ezt állítják az elemzők. Az ellenfele szavával élve nem közvélemény kutatást, hanem választást kell nyerni. Mivel ezt nem segítené egy TV vita, nem csinálják. Ilyen egyszerű.
Arról ne is beszéljünk, hogy az ellenfele BÁRMIT mondhat, tudja, hogy úgysem kell beváltani az ígéretét.
Jól csinálta na... és azt is megértem, ha savanyú a szőlő egyeseknek.
Leírtam már egyszer-kétszer, hogy az 1999-es évjárattal új időszámítás kezdődött a Bacsó András vezette, spanyolok tulajdonolta Tokaj–Oremusnál. Amit azóta készítenek Tolcsván ők, az mindig kiváló, ráadásul besztbájilag is versenyképes, legyen szó száraz furmintról…..
Sok helyütt javában szedik még a szőlőt a világ legjobb borvidékén, de már látszik, a pincészetek zömében kivételes minőségű 2007-es borok készülhetnek. Szépen beérett a gyümölcs, aszúszemben sem volt hiány – mi kell még? Ahogy tavaly, úgy az idén is elkészítette…..