Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tilikov (törölt)

0 bejegyzést írt és 1585 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját, a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk. Felelősséget viselünk utódainkért, ezért anyagi, szellemi…..
Tilikov (törölt) 2012.07.04 15:02:09
@bélaybéla:

De minden fiú genomja az anyja és az apja genomjából tevődik össze. Ha tehát elkülönítenénk az anyjától kapott emberi géneket, akkor a maradéknak a kaporszakállú génjeinek kell lenni.

Egy próbát megérne, hisz lépten-nyomon azt hajtogatják, hogy szeretnék minél jobban megismerni az urukat. Nosza, ott a nyolcszáz éve friss vér a birtokukban, a génvizsgálat olcsó rutinművelet, bagóért utánajárhatnának, ha tényleg kíváncsiak rá.

Hogy mégsem teszik az vagy azért van mert nem kíváncsiak rá, ami nehezen elképzelhető, vagy azért mert nem akarnak csalódni és szembesülni a középkori ereklyegyárosok olcsó átverésével.
Tilikov (törölt) 2012.07.04 18:05:21
@YganA: Én ugyan nem anyáztam senkit. Azt meg már megszoktam itt, hogy néha sértő szándék se kell, és sokan mégis felháborodnak. Egyszerűen nem viselik el, ha másféle véleményeket hallanak mint amilyen az övék, és a másféle véleményekre túlérzékenységgel és sértődéssel reagálnak.

Bár néha én se értem miért próbálok párbeszédet folytatni ennyire más gondolkodású emberekkel, de bizonyára nem folytatnám ha nem lenne számomra érdekes. Vagy tán szeparálják el magukat az emberiség egyes csoportjai, és mindenki különüljön el a maga világába, amibe a többiek elképzelése egyszerűen nem illik bele?

Én biztosan nem fogok hisztizni, ha egyesek nem azonosulnak az én nézeteimmel, és nem fogom eljátszani a vérig sértettet, ha kétségbe vonják a véleményemet.

@bélaybéla:

Hát ez az. Egy ilyen azonosság még a magam fajtákat is meg kellene hogy győzze. Már csak ezért is érthetetlen, hogy miért nem csinálnak ilyen vizsgálatot, mert egy ilyen egyezés kényszerítőleg hatna a racionális elmékre is. Lenne benne potenciál, lehetne egy csomó új hívő, az ateista Európa is visszatérne az egyház kebelére, az pedig biztos fincsi lenne nekik.

Persze ha az az eredmény jönne ki, hogy egyes ereklyék mondjuk disznócsontból vannak, akkor meg veszíteni is lehetne a hívek számából. Hát nem csoda ha nem erőltetik a komolyabb vizsgálatokat. Ők tudják miből csinálták.

Persze ha az igazság lenne a legfőbb szempont, akkor mindegy lenne, hogy hozna-e hívőket vagy pedig vinne, mert akkor csak az számítana, hogy fény derüljön a valóságra.

De ugyan kit érdekel az igazság és a valóság, ha abból nincs bevétel és nincsenek báránykák?
Tilikov (törölt) 2012.07.04 23:30:32
@YganA:

Az nem döfködés, ha az ember elmondja amit és ahogy gondol. Még ha megtéveszteni vagy átverni akarnék, akkor esetleg lehetne aljas szándékkal illetni, de ha azt mondom ami szerintem igaz és helyes, azzal vajon nem jót teszek-e, az én szempontomból legalábbis. Hogy más szempontból ez döfködésnek tűnik? Te talán döfésnek szántad azt, hogy kétségbe vontad a vallástalanságomat? Mert ez kábé olyan mintha én kétségbe vonnám a te vallásosságodat. Azt te döfésnek értékelnéd? Valószínű, de én mégsem gondolom, hogy szurkálódni akartál, mert tudom azt, hogy a te szemszögedből ez pozitív feltételezés volt.

Igen, azt hiszem rájöttem, hogy pont azért folytattam én ezt itt, mert nekem igényem van rá, hogy megértsem a másféle gondolatmeneteket. Nem is tudok, nem is akarok azonosulni vele, ez egészen biztos, nem ez volt a célom, szándékomat csak az vezérelte, hogy szembesülnöm kell vele, hogy a földi pályafutásom során együtt fogok élni ezen a bolygón kábé kétmilliárd kereszténnyel, ugyanennyi muszlimmal, egymilliárd hinduval, félmilliárd budhistával, és ki tudja mennyi más vallásúval és persze ateistákkal, viszont nem szeretnék olyan szemellenzőt, amilyen a lovaknak van, hogy csak egy irányba tudjanak nézni.

Megvan nekem a magam iránya, amely felé próbálok haladni, mert egyszerre több irányba tényleg nem lehet menni, de attól még szétnézni lehetséges más irányokba is és megnézni mik vannak ott. Ez egyáltalán nem könnyű dolog, példának okáért az én úti célom végén ugyebár csak a szétbomlás és eltűnés van, esetleg néhány száz vagy ezer évvel túlélhet még a szellemem néhány szikrája egypár halott papírlapon, de ez a legtöbb amit várhatok.

Mivel én vettem a fáradtságot, hogy valamelyest kiismerjem az észjárásotokat tudom, hogy mennyire nehéz felfognotok azt mi lehet a jó egy ilyen úti célban. Én csupán arra próbálok rávilágítani, hogy ti is megértsétek másnak milyen nehéz felfogni, hogy mi lehet a jó a ti célotokban, a mézes-mázos örömködő klubban, ahol nincsen semmi nehézség és küzdelem, csak habkönnyű bájcsevej a régi rokonokkal, valamint egy kétezer éve kivégzett hippifiúval és az apjával, aki a bolondulásig szeret mindenkit, és mindez a cukros szirup egy örökkévalóságig fog csordogálni, ahonnan már kiszállni sem lehet. Lehet, hogy ez nektek nem így jön át, de bizony ti is együtt éltek néhány milliárd olyan emberrel, akiknek bizony így, és ezzel nektek is szembe kell nézni valahogyan. Persze ha a szemellenzőt választjátok, akkor csinálhattok úgy, mintha egyedül a ti irányotok létezne, és azon kívül semmi más, csak a szemellenző vakfoltja.

De ha menet közben a magatok útján azért néha nálatok is felmerülne az igény megtudni, hogy milyen célok felé tart olyan sok másik ember, akkor javaslom inkább próbáljátok megérteni más emberek másféle gondolatait, mint hogy személyes sértésnek veszitek tőlük, amiért nem azt az utat választják amit ti.

Túl hosszúra nyúltam? Nem baj, még nem fejeztem be, mert én tényleg tényleg azért voltam itt, hogy valamelyest belássam ezt a tájékot is, és itt volt erre jó rálátás, nem pedig a hasonszőrű útitársak között, akik közt szintén vannak szemellenzősök is, akiket nem érdekel a teljes panoráma, de az hülyeség, hogy az igazi ateistát nem érdekelhetné a vallás. Az igazi ateista nem fog utat változtatni a szerinte szeretettúltengésben szenvedő túlhatalmú skizofrén uraság felé, de valamit kezdenie kell azzal a ténnyel, hogy emberek milliárdjai teszik ezt, és ugyan mit veszíthet azzal, ha megpróbálja elképzelni, hogy mi járhat a fejükben?

És ti ugyan mit veszítetek azzal, ha megpróbáltok elképzelni egy Isten nélküli világot, amit olyan erők uralnak, melyekben annyi érzelem sincs mint egy darab botban? Ijedtség ne legyen belőle, de ha végigolvastátok mindezt, akkor pontosan ilyen gondolatok fordultak meg a fejetekben. Nyilván ettől még nem fogtok letérni a saját utatokról, és ugyanolyan idegenek maradnak nektek ezek a gondolatok, mint nekem a teológiai csűrés-csavarás, de legalább elmondhatjuk magunkról, hogy vetettünk néhány pillantást a szemellenzőnkön túlra, és ez is több mint a semmi.

De az az igazság, hogy ennél többet nem tehetünk, és azt hiszem, hogy nekem itt már nem maradt túl sok mondanivalóm, valamint úgy érzem, hogy ti is már egy ideje csak ugyanazokat a frázisokat ismételgetitek nekem, amit már nagyon jól ismerek.

Úgyhogy ideje továbbállnom, eljött a búcsú ideje és nem foglak többé zargatni többé titeket. Nekem most sürgősen új tájékra kell vetődnöm. Járjátok be ti is azt az utat, amit részben magatoknak választottatok, részben pedig elétek vetett a sors, amit ti Istennek neveztek.
Döbbenetes a Fidesz szomszédság-politikája, de még azon is túltesz, ahogyan a párt lakáj médiája bemutatja a környező országokat. Legújabb mélypont, Szlovénia. A kommunista Moszkvából adott valaha Csák Elemér hasonló, egyoldalú beszámolót, amit a Mandiner követett el a…..
kerdem Ugyanaz a cirkusz 2012.06.29 07:50:00
Az ellenzékben lévő baloldal pontosan ugyanazzal a trükkel próbálkozik, ami egy évtizeddel ezelőtt bejött neki: görcsösen igyekszik ország-világ előtt antiszemita, kirekesztő, antidemokratikus rezsimnek bemutatni az Orbán Viktor vezette polgári kormányt. A magyar rockzenekarok…..
  Kis délnyugati szomszédunk sokáig bezzegország volt a magyarok szemében, amely a szocialista blokkból indulva, a délszláv polgárháborút némi csetepatéval megúszva gyorsan fejlődött, s már inkább emlegették Ausztria kistestvérének, mint balkáni országnak. Vannak magas…..
Höll quondam dictus, cum suspicit astra Viennae       Hell clarum merito nomen adeptus erat.   Sic ex visceribus terrae, noctisque cavernis       In coelos gentem sustulit ille suam. Kepler 1631-ben figyelte meg először a Vénuszt, amint…..
Tilikov (törölt) 2012.06.25 11:38:59
@Ferdinandus:

Ha te így gondolod, akkor higgyél nyugodtan a pokolgyíkok létezésében, én az engedelmeddel továbbra is az idióták közé sorolom azokat is, akik ezeket kitalálják, és még inkább azokat, akik el is hiszik. Ha tudományos cáfolatra vársz, akkor hiábavaló a várakozásod, mert a tudománynak nem feladata, hogy teljesen eszement pokolgyíkos-űrlényes-jézusos-fényangyalos-megcsipelős agymenéseket cáfoljon meg.

Micimackó létezését sem cáfolta még meg a tudomány, mégis minden ép eszű ember tudja róla, hogy mesehős nem pedig valós személy. Aki meg nem tud különbséget tenni a mesehősök és a valós személyek között, az ilyen szánalmas mélységekbe süllyed, mint ezek a fényangyalai, és azok, akik elhiszik ezeket a bárgyú meséket.

És az se véletlen, hogy ez az agymenés 50%-ban a jézusozásra van ráépítve, mert az már egy jól bevált brand amire könnyű ráépíteni az űrhajós-megcsipelős-pokolgyíkos narratívát. Úgy látszik tévedtem, amikor azt írtam, hogy csak a tudomány képes a fejlődésre, lám itt a továbbfejlesztett kereszténység pokolgyíkokkal és űrhajókkal, meg persze Jézussal. Jó szórakozást hozzá.
Tilikov (törölt) 2012.06.25 15:08:03
@csaba carmarthen:

Ez nem szcientológia, mert abba Xenu van, meg Thetánok, ebben viszont Jézus jön az űrhajóval Ptaah barátjával és megszabadít bennünket a pokolgyíkok által belénk ültetett csipektől. Ez inkább amolyan new wave kereszténység, felütve némi sci-fivel, hogy trendibb legyen.

De egyébként ha szerinted az reális, hogy az NWO az influenzaoltással ki akarja irtani az emberiséget, akkor már csak egy lépés kell, és az oltásban benne van a chip is, a nővérke maszkja mögött pedig ott egy pokolgyík. És ha Jézus is reális, akkor miért ne érkezhetne űrhajóval? Tán nem áll hatalmában? És miért ne jöhetne vele Ptaah barátja, vagy akár Xenu?

Nem kekeckedni akarok, de a te vízióidat is csak egy hajszál választja el ezektől.
Tilikov (törölt) 2012.06.25 16:03:17
@csaba carmarthen:

Azt az elméletet hallottad már, hogy atombomba robbant a WTC-ben? A tudjukkik és a gonosz tudósok el akarják titkolni előttünk, hogy egy fissziós bomba döntötte le az épületet. De szerencsére egy renegát igazságkereső csoport nem törődve a tudjukkik fenyegetésével, nyilvánosságra hozta a bizonyítékokat:
www.nucleardemolition.com/

Durva mi?
  Tovább tart Kövér László és a magyar kormány Nyirő-ügyi vesszőfutása. Előbb Elie Wiesel magyar származású, Nobel-békedíjas író adta vissza a Magyarországtól kapott nagykeresztjét, majd Izrael vonta vissza a házelnök Wallenberg-emlékünnepségre szóló meghívását. Most…..
Tilikov (törölt) 2012.06.25 11:50:42
@Dr. TaTa86:

Miért mi volt a Prohászka? Tán filoszemita? Felőlem amúgy nyugodtan előkotorhattok nála még ezerszer nácibb figurákat is a történelem szemétdombjáról, és kultikus táncokat járhattok a bálványaik előtt.
  Újabb fordulójához érkezett a magyar belpolitika Tabu játszmája: most éppen a kommunista diktatúrákhoz köthető személyek és intézmények nevének használatát tiltanák kormánypárti politikusok hivatalos elnevezésekben. Az előterjesztéshez csatolt listában példaként a…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
Mandiner blog Madarak 2012.06.20 07:01:00
„Aki vagyok, szomorúan köszönti azt, aki lehetnék.” (Nietzsche)   Öregember koromra koránkelő lettem. A csípős tavaszi kora reggelek hódolója. A reggelek lényegét a madarak adják a kertben. A dombok közötti szeszélyes völgyek oldalait elvadult bozót borítja, kitűnő…..
Tilikov (törölt) 2012.06.20 14:12:05
@bbjnick: Ez a fentebbi magának is szól. Látom, hogy maga is szenved a pszeudoszakrális ontológiai fogalmak által keltett fenomenológiai zavartól, de fogadja meg a tanácsomat és ne higyjen Aristonak.
Tilikov (törölt) 2012.06.20 15:03:49
@Doomhammer:

Nem nagyon tudok elképzelni más alternatívát a probléma kezelésére, mint a tudati forradalom és az ezáltal helyreállított szakrális szuperstruktúra.

Ha maga lát más megoldást, amivel visszaszerezhetjük az elszivattyúzott fogalmakat a periféria számára, akkor ne habozzon cselekedni, ez mindannyiunk érdeke.

Elszorul a szívem, amikor látom, hogy Aristo, bbjbaboon, és a többiek hogyan vergődnek a pszeudoszakrális terminológia álspirituális lételméleti emésztőgödrében.

Szükségünk van azokra az ontológiai terminusokra! Nélkülük semmik vagyunk!
Tilikov (törölt) 2012.06.20 16:20:42
@bbjnick:

Maga könnyen beszél, maga sohasem téved, de mi lesz ha az a szerencsétlen öngyilkos lesz amiatt, hogy maga nem világította meg előtte a tévedését? Tud majd akkor tükörbe nézni?
Tiso szónokol   Vhailor és Agent Ungur sorozata   A szlovák önkép és legendák egyik legfőbb toposza a szűzies ártatlanság, miszerint a szlovákok mindig csak mások áldozatai voltak. Ezt fura módon a külvilág is így látja. Pedig a szlovák elit jókora részt vállalt a…..
Tilikov (törölt) 2012.06.15 14:55:40
@Vhailor:

Ez akkor is egy egyenes egyes lenne, sovány vigasz, hogy nem nyíltan neonáci, hanem csak sunnyogva, látensen.

Amúgy az avatarod az nem egy elcseszett horogkereszt? Így első látásra ha nem is a germán, de valami más fasisztoid brigád logója lehet, úgyhogy hiába mosdatod a szerecsent.

De légy kemény, add le ezt a profodnak és meglátjuk mi lesz.
Tilikov (törölt) 2012.06.15 16:41:58
@Vhailor:

Ebből még nem derül ki, hogy ez minek a logója. Továbbra is fenntartom a gyanút, hogy ez egy neonáci milícia jelvénye.

Hasonlít a szíriai náci párt jelvényére
en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Social_Nationalist_Party

És ha így van, akkor legalább ne etess itt azzal a sztorival, hogy a szlovák történelemre akarod okítani az olvasókat, amikor közönséges fasisztoid propagandát terjesztesz.
Tilikov (törölt) 2012.06.15 17:31:30
@Kandeláber:

Ha már Mikszáth, akkor a Tót atyafiak. Az megvolt? Mert ha igen, akkor tudnod kell, hogy Mikszáth is csak megvetőleg köpne az ilyen szlovákok ellen uszító duplanullákra mint ti.

Nem tudjátok elviselni, hogy a fasiszta ideológiátok a történelem szemétdombjára került, és ti itt maradtatok elrettentő példaként. Szar lehet nektek, de ez a vonat már örökre elment, a führeretek már nem jön vissza többé.
Mivel mostanában egyre többektől hallani, milyen elképesztően nagy szükség lenne egy „normális liberális pártra”, nem is csoda, hogy hónapokkal ezelőtt Kuncze Gábor, a múlt héten pedig Fodor Gábor is létrehozták különbejáratú protopártjaikat, sőt, lassan blogok jelentik…..
Mandiner blog Géza a rengetegben 2012.06.13 11:01:00
  Szőcs Géza lemondott. Ez mindenkinek jó, s leginkább talán Szőcs Gézának. A költő-politikus fantomokat, Esti Kornélt, barátokat és ellenségeket megszólító, lírai hangvételű közleménnyel búcsúzott hivatalától. A kultúrpolitika nehéz, embert próbáló feladat, s szinte…..
  A Magyar Hírlap szerint  Boross Péter vezetheti a Nemzeti Emlékezet Bizottságát. A kormánypártok által az ügynökügyek tisztázására kitalált bizottságosdi értelme már önmagában is erősen kétséges (hiába mondta Lázár János, hogy mindenki közös érdeke, hogy ne…..
"Az Európai Unióba való belépésünk a kisebbik rossz választásunk volt. A morális ismer olyan helyzeteket, amikor nem két jó, hanem két rossz között kell választanunk. Ha kint maradtunk volna az Európai Unión, nagyobb nyomás nehezedhetett volna ránk, és nem lett volna…..
Tilikov (törölt) 2012.06.06 11:27:33
@Pandit:

Szerintem te olyan dolgokat tulajdonítasz a tündérmágus tanításának, ami valójában nem is része neki. A szíriuszi származás szó szerinti értelmezése csak a kocsmafolklórra jellemző, ennél sokkal fontosabb az allegorikus és az erkölcsi értelmezés, amely végül elvezet a szíriuszi eredet anagogikus értelméhez. A materialisták leragadnak a Szíriusz csillag szó szerinti értelménél, de nekünk hívőknek ez csak ugródeszka.

A pilisi energiák közvetlenül jelennek meg minden hívő tudatában, és felesleges bármilyen műszerrel megmérni azt, mert a szívcsakra misztériuma felette áll a fizikai világ természettörvényeinek, és csak a belőle áradó végtelen szeretetből bizonyosodhatunk meg a léte felől.

A bolygót körülvevő tudathártyát szintén csak a balgák képzelik el anyagi burokként, pedig valójában tisztán szellemi szubsztancia, a lélek anyagából van fonva, érzékszerveink számára fel nem fogható, csak a hitünk által juthatunk el a felismeréséhez.

A helyzet az, hogy az emberek nagy része előitéletek, torzitások alapján ismeri a tündérmágiát. Én a Tündérkirályra bíznám annak megitélését, hogy ezek az előitéletek mennyire legyőzhetetlenek, kinek volt esélye az elfogulatlanságra és menyire tudott ezektől megszabadulni.

És egyébként is, bizonyítsd be, hogy nem a Szíriuszról származunk, hogy nem árad a pilisi energia, és hogy nincsen planetáris tudathártya. Eddig még senki sem bizonyította be, de a boldogoknak nincs is szüksége bizonyítékra, mert a bizonyítéknál is biztosabb bizonyosság van a szívükben és ez a Hit.
Tilikov (törölt) 2012.06.06 13:03:21
@YganA:

Mondhatnám azt, hogy én a Tündérkirályról, tündérmágiáról, Szíriuszról, szívcsakráról, és a tudathártyáról írtam, nem pedig sokkal komolyabb és valószerűbb kereszténységről, de nem ezt mondom.

Vagy mondhatnám azt is, hogy nézd meg milyen két kommentre reagáltál. Az egyik talán komolytalanul veszi a dolgot, a másik nagyon is komolyan. Vajon melyik a rosszabb?

De igazából azt kérdezném meg, hogy miért is olyan érzékeny nektek ez a téma? Merthogy valóságos túlérzékenységgel reagáltok mindig, ha bárkinek ellenvetése van, pedig javíts ki ha tévedek, de:

Ti vagytok, akik közvetlen kapcsolatban vagytok egy mindenható erővel, ami elképzelhetetlenül szeret titeket, és minden úton-módon próbál segíteni nektek, és meghallgatja az imátokat, és válaszol is rá, plusz ha úgy gondolja, akkor teljesíti is, de úgy általában is mindig mögöttetek áll, és ennek a tudata olyan boldogsággal és békével tölt el titeket, amit mások (akik nem állnak ilyen közvetlen kapcsolatban vele) aligha tapasztalhatnak meg, akiknek elhagyatva istentelenül csupa üresség és értelmetlenség az életük, akik hozzátok képest csak szenvednek és tévelygésükkel elzárják magukat az elől a boldogság elől, amelyet ti Istentől kaptok.

Ti vagytok, akiknek esélye nyílik Jézus követése által a Mennyországba jutni, ahol örökös boldogság és a jók üdvös társasága lesz a fantasztikus jutalmatok, szemben azokkal az istentelen elkárhozókkal, akik sorsa a tiétekéhez képest elképesztően rossz lesz.

Ti vagytok, akik megtaláltátok a végső dolgokról való bizonyosságot a hit által, szemben azokkal az örökké keresőkkel és soha nem találókkal, akik állandó kétkedés közepette, egy bármilyen szilárd pont nélküli céltalan világban vergődnek.

Hát ilyen előnyökkel a zsebetekben, és ilyen szánalomra méltó kötekedőkkel szemben, miért van mégis ez a túlérzékenység és megbántottság a hívők között, ha tudatlan kritikáikat harsogják ezek a szerencsétlenek? Miért magatokat sajnáljátok, amikor őket kéne sajnálni? Hát nem ti vagytok ezerszer jobb helyzetben? Nem ti ismeritek az igazi múltat és jövőt magának Istennek a kinyilatkoztatásában? Számít akkor mit mond a ti megrendíthetetlen hittételeitekről néhány tévelygő pokolravaló?

Ezért nem lehet komolyan venni, ha a hívők azt mondják, hogy megbántva érzik magukat az ilyen piszkálódások miatt. Ha igaz, amit mondanak, akkor ez nem lehet így, hisz bennük sokkal nagyobb a bizonyosság, mint amit a szűk látókörű materialista érvek meg tudnának rengetni. Akkor ők sokkal jobb helyzetben vannak mint a hitetlenek, és igazából nem sértődöttnek kéne lenniük hanem a kiválasztottak nyugalmával hallgatni a tudatlanok vergődését.
Tilikov (törölt) 2012.06.06 13:54:12
@matthaios:

Csakhogy a túlérzékenység (amiről már elég hosszasan taglaltam, hogy miért nem kéne indokoltnak lennie) gyakran az érveket is sértésnek veszi.

Ha például azt mondom, hogy Máriát valaki jól felcsinálta, akkor biztos egyből felfortyanna a túlérzékenység, pedig mi mást mondhatnék, hisz ez nem sértés, hanem olyan teljesen természetes érv, mint hogy minden anya fel van csinálva.

Vagy ha azt mondom, hogy totál értelmetlen volt Jézusnak feltámadnia, ha visszajőve már nem is csinált semmi emlékezeteset, csak visszajött köszönni és megmutatni magát, aztán távozott pont úgy, mintha standard halált halt volna. Ez sértésnek tűnik? Pedig távol áll tőlem, mert szerintem ez így tényleg értelmetlen, és csak úgy lett volna értelme, ha a feltámadás után maradt volna és meggyógyít még X embert meg varázsol még Y tonna halat és Z hekto bort. Ezért érdemes lenne feltámadni, de nem élni ezzel az egyszeri lehetőséggel, ilyen erővel akár szimplán meg is halhatott volna, mint hogy visszajön a nagy semmiért aztán meg mégis visszamegy a mennybe, anélkül hogy bármire felhasználta volna ezt az egyedülálló alkalmat, teljesen elpocsékolva ezzel a feltámadást.

Szóval az már eleve sértés, ha az amúgy eléggé természetes és kézenfekvő érveim nem fekszenek bele abba a mézesmázos narratívába, ahol a kilógó lólábakat jobban szeretik inkább elfedni egy lepellel, mint hogy tüzetesen megvizsgálják milyen állattól származik?
Tudtátok? Szeptember 20-án, este 19 órakor találkozhatunk egymással – jezsuita és nem jezsuita bloggerek – egy kis ismerkedésre, (élő-) beszélgetésre, kávézásra. Most fény derülhet a „titkokra” is, hogy ki kicsoda… :-) Ha akarod, hozd el a…..
Tilikov (törölt) 2012.06.05 13:33:18
@matthaios:

Még ha nem is feltétlenül fogadnám el, de azért érdekelni érdekelne, hogy mi a keresztény magyarázat a világ vallási sokféleségére. Az is érdekelne, hogy ez a sokféleség vajon problémaként jelenik-e meg ebben a magyarázatban.

Előfeltevései mindenkinek vannak, és a te teológiai előfeltevéseid alapján az emberiség nagy többsége pokolra kerül, csak azért mert nem keresztény. És hogy ez elvileg egy olyan Isten rendeletéből van így, aki egyébként annyira szereti az embereket, hogy majd elájul, de azért az emberiség túlnyomó részét pokolra veti.

És ezt nem teszi elfogadhatóbbá az a gyenge teológiai mentőöv sem, hogy az önhibájukon kívüli nemkeresztények megúszhatják a poklot, mert az a helyzet, hogy a mai világban a többi vallás híveinek és az ateistáknak is a 98%-a ismeri a kereszténységet és ennem tudatában marad meg a maga vallásában vagy vallástalanságában.

Ez a mentőöv megmentené a túlnyomó többség 1-2%-át, akik tényleg nem is hallottak még Jézusról (néhány amazonasi vagy pápua bennszülött lehet még ilyen), viszont a maradék 98%, a buddhisták, hinduk, muszlimok, más vallásúak, ateisták, akik nem választják inkább a kereszténységet, azoknak eszerint a teológia szerint pokolra kéne kerülni.

Szerinted ez nem lenne igazságtalan és emberiségellenes?
Tilikov (törölt) 2012.06.05 17:23:03
@matthaios:

Mindig ezzel jössz, ha valami ellentmondás kerül elő, hogy az nem is része a kereszténységnek, azt csak a balgák hiszik, de soha nem fejted ki, hogy akkor valójában hogyan is van az igazi kereszténység szerint.

Nem része az a kereszténységnek, hogy csak Jézus által lehet üdvözülni? Dehogynem, hisz ezt mondogatjátok állandóan. Ezzel pedig bizony az jár, hogy a buddhistákra, hindukra, muszlimokra, zsidókra, egyéb vallásúakra, ateistákra kárhozat vár, mert ők bizony nem jézusoznak, nem csevegnek vele, nem tőle várják a megváltást, nem is foglalkoznak vele.

Arcpirítóan igazságtalan, hogy többmilliárd ember elkárhozik csak azért mert nem nyugaton született és a saját ősei hitét követi, nem pedig a másokét. És ha ez az arcpirító igazságtalanság nem áll fenn, és a mennybe kerülhetnek a buddhisták, hinduk, ateisták, stb., akkor viszont az nem áll meg, hogy csak Jézus által lehet üdvözülni.

Szóval légy oly szíves ne azzal gyere, hogy ez nem része-az nem része, hanem add elő nyíltan a ti álláspontotokat arról, hogy automatikusan a pokolra kerül-e mindenki, aki nem keresztény, csak azért mert az ott egy privát klub a keresztény elitnek, vagy elég az is, ha jó ember az illető, a mennybe kerülhet ha rendes és becsületes, és nem feltétlenül kell jézusoznia, hanem allahozhat, vagy krisnázhat, vagy ősrobbanásozhat is, a lényeg, hogy viszonylag jól viselkedjen.

Kérlek egyenesen válaszolj és erre a kérdésre.
Tilikov (törölt) 2012.06.05 19:43:43
@matthaios:

Hát igen, nehéz is lenne védeni az ellenkezőjét, a privát keresztény klubos menny koncepcióját.

Bár a vatikáni dogma még mindig erre hajaz, említettem is, hogy ez az "önhibáján kívüli" dolog már egyáltalán nem létezik. A múltban rengetegen voltak, akik soha nem is hallottak a Bibliáról, de az internet korában ez már tényleg csak a legkivételesebb eset lehet, úgyhogy a nem keresztények 95+%-a nem az "önhibáján kívüli nem keresztény" esete, hanem a tudatosan mást választóké.

És ha ők sincsenek elrekesztve az üdvösség elől, akkor az bizony nem csak Jézus és a kereszténység által érhető el, hisz ha úgy lenne, akkor az maga a privát keresztény klubos koncepció.
Egyik közösségi esténken valamelyik rendtársam hívta fel figyelmemet E. Leclerc Egy szegény ember bölcsessége című könyvére. „Zseniális könyv” mondta szokásos lelkesedésével, és tényleg. Most épp ez a lelki olvasmányom, megosztok veletek egy részt, ami fontossá vált számomra.    Élete vége felé…..
Tilikov (törölt) 2012.06.02 11:14:24
@kaleidoscope:

Vajon miért nem meglepő, hogy már megint a pénz miatt kesereg? Igazi cash-olikus módjára már megint kevesli a pénzt amit kapnak. A probléma amiről beszél, egyébként az egész felsőoktatást érinti, de persze nem ez zavarja, csak az ő intézményeiknek ne kelljen visszafizetni, a többiek le vannak ejtve.

Közben meg arról szemérmesen hallgat, hogy az általános és középoktatásban dupla normatívát kapnak az intézményeik, ezért dőlnek a karjaikba az iskolák. Dupla pénzből nyilván könnyebb fenntartani egy iskolát, és még a Szent Perselybe is csurran-cseppen valami.

Ha ezek a magas rangú cash-olikusok a szegény, elesett emberekkel is foglalkoznának annyit, mint a kőgazdag egyházuk tovább gazdagításával, akkor talán javulhatna valamicskét a hírük, és nem arról szólnának a híradók, hogy a vatikáni kalodába elzárták az a "bűnöző" komornyikot, aki elkövette azt a szörnyű "bűnt", hogy nyilvánosságra hozta az egyházi korrupció és gátlástalan pénzhajhászat bizonyítékait.

Erre meg Erdő megint sír a pénzéért. Nem elég neki a dupla normatíva. Nem elég neki a szegényedő népesség 1%-a. Nem elég, hogy az államközi szerződést is módosították, hogy többet kapjon a Vatikán?

Van egyáltalán annyi pénz, ami elég lenne a katolikusoknak??

A "ne evilágon gyűjts kincseket" kezdetű krisztusi tanítás meg egyszerűen nyakon van fosva?
Tilikov (törölt) 2012.06.04 12:17:13
@korizoli:

A stílussal persze lehet vitatkozni, de vajon a mondanivalóval is tudsz?
  A magyar jobboldalt elemző Mi a jobb? sorozatunkban Rajcsányi Gellért, a Mandiner főszerkesztő-helyettesének írását olvashatják.     „Elfussunk? Nincs hová, sohun másutt Magyarországot meg nem találjuk... Az mi nemes szabadságunk az ég alatt sohun nincs, hanem…..
Caspar David Friedrich: Mann und Frau den Mond betrachtend   A magyar jobboldalt elemző Mi a jobb? sorozatunkban Aristo (Mandiner) írását olvashatják.     „Lényünk és létünk gyökere az igazság, és az ember csak azért hazudhat, és züllhet le és lehet korrupt, mert bármit…..
Összességében nekem nincsenek illúzióim a nőknek a játékvilágban betöltött szerepéről, például ezért is indítottam annak idején a heti játékcsaj rovatot. Azt sem gondolom, hogy a játékokban megjelenített erőszaknak jelentősége lenne az elszaporodónak mondott erőszakos…..
Mindnyájan ismerjük az úgynevezett Apostoli Hitvallásban mondott fenti mondatot. Tudni kell, hogy az Apostoli Hitvallás, bár nagyon ősi hittételeket tartalmaz, mostani formájában az ókori Római helyi egyház hitvallása volt, melynek legrégebbi szövege a 2. század vége felé…..
Tilikov (törölt) 2012.05.29 13:46:03
@egyérintő:

Amit a Szovjetunió urai a tudomány nevében, vagy a kommunista társadalmi utópia nevében tettek, annak semmi köze nem volt ezekhez, csupán hamis önigazolásként tartottak maguk előtt, de már akkor is tudta mindenki, hogy mekkora hazugság ez. A legfelső szinteken csak a hatalom és a pénz érdekelte őket, nem a nemes célok, az ő bűneiket pedig nem lehet a tudomány nyakába varrni ahogy te próbálod.

Ugyanúgy ahogy az egyház legfelsőbb szintjein is, ahol a legtöbb pénz és hatalom gyűlik össze, az egyház urai is csak önigazolásként tartják a nemes eszméket, közbe meg korrupcióval, pénzmosással, pedofil ügyek elleplezésével, gyerekrablással vannak elfoglalva.

Nem kell összetéveszteni a nemes eszméket azoknak a bűneivel, akik csak visszaélnek ezekkel, hogy minél több hatalomra és pénzre tegyenek szert.

Ez ugyanúgy áll a tudománnyal visszaélő szovjetekre, és a vallással visszaélő egyházakra.
Tilikov (törölt) 2012.05.30 19:57:01
@khamul:

Lehetne kísérletileg reprodukálni, időutazás kéne hozzá, ami elvileg nem mond ellent a fizika törvényeinek. Ez persze ma még nem kivitelezhető, de azért én kíváncsi lennék, hogy ha egyszer valaki megtervezne egy működőképes időgépet, és elhatározná, hogy egy kézi kamerával visszamegy Jézus idejébe, hogy egyszer s mindenkorra tisztázza, hogy mi is történt valójában, nos kíváncsi lennék, hogy akkor a hívők többsége nagy örömködésben lenne-e, hogy hamarosan videót láthatnak az istenükről, vagy inkább összeszorulna a gyomruk, hogy a kamerás fickó lehet hoz egy felvételt, amin harmadnap ugyanúgy fityeg a kifeszített hulla.

Te hogyan állnál hozzá, ha holnap indulna a tényfeltáró időutazó, és még aznap hozná a felvételeket? Örülnél, hogy végre lesz képanyag is? Vagy lenne azért némi izgulás, nehogy olyat hozzon amit nem szeretnél látni?

Tuti lenne egy pár fundi, aki meg próbálná ölni a kamerás fickót :D

Ütős felvételek lennének az biztos. Ha nincs rajtuk csoda azért, ha meg van, akkor azért XD
Tilikov (törölt) 2012.05.31 11:01:51
@Pandit:

Gondolom ez fordítva is így lenne :)

Ha ott lenne a felvételen, hogy harmadnap is a kereszten lóg, akkor biztos lennének, akik valahogy megkerülnék a dolgot, például hogy nem a teste támadt fel újra, hanem a lelke jött vissza, hogy elhozza az örömhírt, a lelket meg nem veszi a kamera, és csak a hívők hallották a lélek üzenetét, a szkeptikus operatőr pedig nem.

És persze nem maradna el az sem, hogy ezt természetesen nem lehet megcáfolni, úgyhogy hihető :)

Én egyébként nem kekeckednék, ha látnám a felvételt, hanem simán elhinném amit látok. No de ugye egy írott szöveggel nem megy olyan simán, főleg ha a műfaja ókori fantasztikus abszurd irodalom.
IDDQD Fizikaóra, sokadik osztály 2012.05.30 10:35:10
A CryEngine 3-ból esett be egy fizikai szimulációt bemutató videó, a Rig of Rods című indie-freeware autós játék fejlesztőitől, szóval hipszterek is nyugodt szívvel bevallhatják hogy tetszik nekik. A játékfejlesztés egyik nagy kihívása már jó ideje, hogy a technológia, a…..