Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hatja

0 bejegyzést írt és 397 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazai lakáspiac már hosszú évek óta szinte folyamatos esést mutat, mind az adásvételek számát, mind az árakat tekintve. Az okokat már unalomig ismételte mindenki, így mostanában inkább az a fontos kérdés, hogy milyen új környezetre kell berendezkednünk. A hitelezés…..
hatja 2014.04.09 21:51:10
@murray: pedig pont azon kívül van a lényeg. se nem belváros se nem külváros, szellős, jól megtervezett utcák, kertes társasházak, a főutakon jó közlekedés.
ott van pl a Szent Imre kórház mögötti rész, csandes utcák, kevés lakásos kertes társasházak, közben meg busszal, villamossal, sőt mostmár metróval is egy köpésre van a belváros, nem a napi 2 órát ingázol kategória.

igazából annyi a titka, hogy fiatalabb mint a klasszikus belváros, és tágasabb, élhetőbb a beépítés, nem a 2-300 éves szűk utcákba préseltek be 4-5 emeletes kaszárnyákat. pont az általad felhozott Gellért-Móricz tengely a kerület rossz értelemben vett belvárosi része.
Rita majdnem 14 ezer forinttal drágábban vette meg hármójuk Wizzair-repülőjegyét. Csoportosan ugyanis a második 30 ezres jegy után a harmadik váratlanul 60 ezer forintra drágult. Külön vásárolva csak 46 ezer volt. Közérdekű közlemény annak, aki wizzair klubtag. Vigyázzatok,…..
A 4-es metró klassz, szép, szeretem, de azért azt látni kell, hogy ahhoz hogy igazán ki lehessen használni, folytatni kellene. Mégpedig Őrmezőn át a Madárhegy felé, bekapcsolva az eddig nem igazán feltárt területeket. Bár 2020-ig nincs tervben a fejlesztése - megelőzi azt a sorban…..
A budapesti Vajdahunyadvár hivatalos neve nem véletlenül Történelmi Épületcsoport. Ugyanis a magyar építészet múltjából válogatott bele össze egy csomót Alpár Ignác (lenyúlva Schickedanz Albert ötletét - mint arról a szép emlékű Városképp blogon olvasható egy két…..
HamPLÓ Hajógyári daruk 2014.03.21 07:00:00
A múltkori hajós képeken látszott néhány daru, és szerintem senkit nem fog itt meglepődni, ha bevallom, hogy azokra is rákattintottam egyet-egyet: A legszebb ez a kalapácsdaru: örülnék, ha valaki tudna róla mesélni, mikori jószág, mit tud, miért ilyen! Ránézésre akkora…..
hatja 2014.03.22 09:02:35
@Tapmancs: és egy kis háttérsztori:

"BUDAPEST – Szamurájkarddal és nuncsakuval felszerelkezett banda csapott össze biztonsági őrökkel a Népszigeten, a Mahart egykori ingatlanán. A csatát végül az új tuljadonost képviselő őrző-védő emberek nyerték, elfoglalták a bűnözőktől az értékes területet.

Kiderült, hogy a szigeti maffia bordélyházat, illegális autóbontót és marihuánaültetvényt üzemeltetett az ingatlanon. A XIII. kerülethez tartozó szigeten a Mahartnak több ingatlana található, amelyek a hajózási vállalat eladásával, 2006-ban új gazdához kerültek. Ám az ír befektető azóta sem tudta elfoglalni jogos tulajdonát, mert ebben az ingatlanon megtelepedett maffia erőszakkal meggátolta. Végül megbíztak egy vagyonvédelmi céget, hogy vegye birtokba a területet.

– Beépítettük emberünk megfigyelte az irányítókat, az emberek mozgását – nyilatkozta a Blikknek az őrző-védő cég tulajdonosa, Gy. István, aki teljes nevét biztonsága érdekében nem vállalta. Kiderült, a banda főnöke a Hotel Népszigetből irányította a csapatot. Egy üzleti tárgyalás ürügyén elhívták, és amíg a bűnbanda feje odavolt, a biztonsági őrök benyomultak, mindenkit elűztek, aztán belülről egyszerűen bezárták a kapukat.

A kiebrudalt bérlők a héten viszszatértek. Többtucatnyian, karddal és nuncsakuval felszerelkezve, erővel megpróbálták visszafoglalni a területet. A riasztott rendőröket látva azonban elinaltak. A telepen negyven luxusautót találtak, egy bordélyt is felszámoltak, valamint egy félreeső épület helyiségeiben 1500 tő melegházi hasiskendert is megsemmisítettek.

Tóth Piroska"
7.Nem szeretik az amerikai konyhát úgy látszik Ezért egy szaggatott vonallal elválasztották az étkezőt a nappalitól és külön helyiségnek tüntették fel - pedig nem az. (Hogy miért szuszakolták fel az alaprajzot a kép bal felső sarkába, az egy külön történet lehet). Pedig…..
hatja 2014.03.17 18:02:28
@borzimorzi: egyébként a képek szerint van is ott egy oszlopokkal áttört fal.
Már írtam arról, milyen nagyszerű dolog, hogy a különböző külföldi villamosbarátok nem egyszerre jártak Magyarországon, mert így szinte teljesen mást láthatunk Geoffrey Tribe '69-es, Peter Haseldine '76 februári, és Ab van Donselaar '76 augusztusi felvételein. Geoffről és Abról már írtam korábban,…..
hatja 2014.03.03 18:41:50
@Generic Jingle: nem azért, de ott a képek 90%-a Hampage, Fortepan vagy az az antik képeslapos honlap összelopkodva.
hatja 2014.03.03 20:02:59
@Hamster: arra nem gondoltál esetleg, hogy a közelmúltban eltűnt dolgokról is legyen poszt? Pl. a 14-es villamos régi végállomása Káposztáson stb... gondolom azokról van saját fotód is, és pl az is már vagy 15 éves sztori. köszi
Tavaly novemberben megnéztük a 2-es villamos építésének állását, világos volt, hogy el kell menni az első napra is. Még az időjárás is mellénk állt: sütött a nap, és múltkorral ellentétben a szél se volt túl erős! Ugyanez a nap volt a CAF alacsonypadlósok utasforgalmi…..
Dávid nagyon ráérzett a pusztulás témára. Mindig élvezettel olvasom az ilyen írásait az elhagyott versenypályákról, orosz katonai gépekről, és amerikai roncsokról. Egyszerre megdöbbentő, szomorú és mégis érdekes ezeket a rohadó, vagy szétrohadt dolgokat nézni. A…..
hatja 2014.03.01 16:19:24
@malkolmcole: talán mert a tulajnak inkább nyűg volt és egyszerűbb volt otthagyni. a 90-es években itt a lakótelepen is sok kocsi "ottfelejtődött" a patakparton vagy a földutakon. gyerekként mondjuk poén volt beleülni meg ugrálni rajtuk stb... a legfurább nekem egy Ikarus busz volt, kb két hétig volt ledobva a házak melletti füves területre a gyerekek nagy örömére. na pl egy Ikarus buszt hogy lehet elhagyni?
7. Ez a pali mit kajakozik a nappaliban? Oké, hogy House of Secrets néven árulják, na de akkor is. (via: treap)   6. Eladó házban ennél jobb falfestményt még nem láttam Ja és ebben is van több, elefánttól a Spongya Bobig. Még kitömött zsiráf is, igaz nem ennyi. (via…..
hatja 2014.02.25 17:38:04
@aeidennis: ez a ház a Duna parton van amúgy nem a forrás dűlőn, valószínűleg oda tette a rendszer. a fészek közben van, a google maps ad is rá ki felhasználói képeket.

de tény, hogy amíg ingatlanoztam sok kollégám csalt a panorámával, mondjuk teleobjektívvel átfotóztak az amúgy szemben álló két 10 emeletes között, vagy ablakon kihajolva jobbra az utca végén valóban látszik a Dunából egy 20 méteres sáv, az már nekik panoráma. (ez pont a posztban szereplő loft ház környékén volt visszatérő gond, ahol a legtöbb lakás a szemben lévő panelra néz, csak oldalra nézve látszik pár méter Duna).
HamPLÓ Csúcsformában a Beszkárt 2014.02.23 04:00:00
Nemrég levelet kaptam egy kedves olvasómtól, két klassz kép társaságában. Néha landolnak ilyesmik a postaládámban, de ezek a fotók régebbiek voltak a szokásosnál. A feladó, Andrási Balázs a következőket írta: "Találtam kettő, talán számodra is érdekes képet a régi íróasztal fiókjában. Az egyik…..
hatja 2014.02.23 12:55:00
@bioLarzen: a 30-as években már népszerűek voltak itthon a "modern" építészeti stílusok, különösen ilyen funkcionális, nem lakóépületeknél. más kérdés, hogy mára a felismerhetetlenségig összebarmolták...
Föltoltak egy csomó képet a Határ úti végállomás megújításáról. A három kerület határán fekvő térnek sikerült annak idején úgy plázát kapnia, hogy az vajmi keveset javított az állapotán. Megújítása tehát már jó ideje esedékes. Már tavaly megindult az…..
hatja 2014.02.21 12:08:44
@Kux: a csövesek kulturáltabban piknikezhetnek majd.
hatja 2014.02.21 16:02:06
@zsoci: kifejtenéd, mik ezek a potenciális villamoshosszabbítások? remélem nem egy újabb építsük vissza a villamost a metró fölé mozgalom...
hatja 2014.02.16 20:50:26
@magyar bucó: és szerinted hogyan fotóznak le egy kocsit alulnézetből ami a kerekein áll????
hatja 2014.02.16 23:03:38
@JTom: oké, de amit ő írt az akkor sem logikus, hogyan lehetne alulról lefotózni egy kerekein álló kocsit?

gondolom valami rámpán ugrattak úgy lettek lefotózva.
Múltkor elmeséltem, hogyan kerültem kapcsolatba Tim Boric-kal, most ismét mutatnék néhányat a hetvenes évek második felében készített képeiből. Kezdjük Óbudán, mondjuk a Flórián téren! A kereszteződés északnyugati sarkán még állt a Weisz áruház épülete, szemben a…..
hatja 2014.02.16 10:13:53
@montmartre: nem nézett el szerintem semmit, mint ahogy te is írod nincs ott út, így kicsit nehéz lett volna a gugli kocsinak bemenni oda. a mondat meg úgy szól, hogy a KÖRNYÉK hogy megváltozott azóta.
Annak idején az "elveszett sínek" témakörének feldolgozása közben más elveszett dolgok is útba estek - például mozik. Különösebb feneket nem akarok ennek a három képnek keríteni, mert a bezárt moziknak is megvannak a szakértői, akik biztosan többet tudnának mondani a témáról, de hátha másban is…..
hatja 2014.02.04 20:20:20
@gaborbalk: hát a szomszédságában azért túlzás :) de mi is a Luxban voltunk többet, a Jurassic Park amire határozottan emlékszem hogy ott láttam.
A New York-i Waldorf Astoria Hotel (kép: AARP) és ami alatta van: az egykori titkos VIP vasútállomás oylan vendégeknek, mint Franklin D. Roosevelt (kép: Deserted Places). Nagyon klassz képpársorozatot az Architizer. Ezúttal nem előtte-utána, hanem felette-alatta…..
Elég sok olyan levelet kapok, amiben arról számoltok be, hogy szemetes a város, meg már megint mit firkáltak össze ezek a büdös kölkök. Persze annyi ilyen hely és helyzet van a városban, hogy egy külön blogot meg lehetne tölteni vele, amit persze valószínűleg senki nem olvasna,…..
A Panama-csatorna 2014-ben ünnepli megnyitásának 100. évfordulóját. A nem mindennapi építménynek hála a hajóknak nem kell több mint tízezer km-et kerülniük, így hamarabb célba érhetnek. Nélkülözhetetlen mind a világkereskedelemben, mind az USA keleti és nyugati part közötti…..
hatja 2014.01.12 11:15:21
@károly szántana: nem baj, de minden nagy találmánynál azonnal beindulnak a nagy tervezgetések, nem tudom miért olyan hihetetlen ez. ha te találtad volna fel mondjuk az elektromos autót, te is úgy kommunikálnád, hogy "mindenki nyugodjon le, ez még 30 évig drága és kis hatótávolságú lesz, ne is törődjenek vele..."? szerintem nem.
Az elmúlt hónapok egyik kiemelt témája volt a nyugati (elsősorban az angol és a német) sajtóban a bevándorlás korlátozásának igénye, főleg annak kapcsán, hogy január elsejétől a román és a bolgár állampolgárok is korlátozás nélkül vállalhatnak munkát az Európai Unió…..
Sziasztok!   Az én történetem 2013. augusztus 20-án kezdődőt. Interneten találtam egy állás hirdetést, másnap fel is hívtam a hirdetőt. Aki jól fizető, biztos munkahelyet kínált, megnéztem a körülményeket, más munka híján kénytelen voltam elvállalni. Az illető még…..
Rövid történetem talán segítség másoknak,akik járhattak így mint én. Magamról néhány szó.: Egy  egyszerű hétköznapi lány vagyok,normális családi háttérrel. Szüleim dolgoztak – már nyugdíjasok- mindig is, apám a munkára nevelt nem a henyélésre. Óriási…..
Veterán Pannoniákat loptak el egy garázsfeltörés alkalmával Várpalotáról. Mindkét motor egyedi fényezésű, így könnyen felismerhetőek. Az ügyben már természetesen a rendőrség is nyomoz, de talán a közösség ereje is segíthet megtalálni az ellopott motorokat. Aki…..
Boldog vagyok minden listától, ahol Budapest az élen végez (és nem kamu). De azért már kicsit a könyökömön jönnek ki a PR-cikk gyanús, teljesen szubjektív összeállítások. Nos a sightsmap.com nem egy ilyen kamulista, egyszerűen azt mutatja, hogy a világban melyik helyről…..
hatja 2013.12.27 19:02:37
@Kata Pokrivcsák: ezt meg tudom erősíteni, mivel a streetview előtt én is kb 9200 fotóval gyarapítottam a panoramio-t, és van aki még ennek is a sokszorosát töltötte fel, mostanában meg be sem léptem vagy fél éve.