Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Funi

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első kérdésem, ami felmerül, hogy jó irány ez? Nagy fájdalmam, hogy nem nagyon van álláskeresés tantárgy az iskolákban, erre most ilyen feladat volt az érettségin: Érvelés témakörben volt ez feladat, ennek örülök, mert  motivációs levél – a közhiedelemmel ellentétben – nem egy bullshithalmaz,…..
Az előző, az amolyan nulladik nap volt csak, mint a fesztiválokon;) Szóval kedd. 10 perccel az ébresztőm előtt gyönyörűségesen pattannak ki a szemeim, hogy aztán A-C. megreggeliztessen a homemade barna kenyérből és lekvárból, na meg valami furcsa zöld teából álló menüvel.…..
A Kispál és a Borz originál koncertjéről az előző bejegyzésben írtam, de ahogy már ott is megjegyeztem, külön jó pont jár a szervezőknek, amiért annak ellenére sem tették egydimenzióssá a szerdai napot, hogy nyilvánvalóan Lovasiék adták a fő attrakciót. Rajtuk kívül még…..
HamPLÓ Zetorral Dunaújvárosban 2013.10.16 06:00:00
Nemrég megint Magyarországra látogató angol vasútbarátokkal tartottam: ezúttal Dunaújváros, Paks és Börgönd környéke volt az attrakció, a vonóerőt pedig ismét az angol feketeség szolgáltatta. Legalábbis részben, mert a dunaújvárosi vasműben ez az öreg jószág húzott…..
HamPLÓ Busz esztétika 2013.01.08 08:00:00
Az ember néha elbizonytalanodik: lehet, hogy a 200-as Ikarusok igazából csúnyák, csak azért szeretjük őket, mert hozzánőttek a mindennapjainkhoz? Aztán elmegy mellettünk egy ilyen francia busz Aradon: ... vagy egy ilyen román troli Temesváron: ... és rájövünk, hogy nem: a…..
Belsőség Hurrá, hétfő! 2012.07.27 11:07:35
Hurrá péntek, de most nem ez számít, mert szeretném már kimondani, hogy hurrá hétfő. Nem vagyok normális, mi? Hisz ma kezdődik a Belsőség találkozó, én meg siettetem a napokat. Pedig, így van, maholnap mulatunk, vasárnap kijózanodunk, hétfőn pedig egy picit dolgozunk azért,…..
Hogy kicsoda Lapo Elkann? A Fiat marketingigazgatója, 2003 óta. Hát akkor mitől oligarcha? Oké, az oligarcha talán kis túlzás, de aki látta már valamelyik olasz Fantozzi-filmet, az tudja, hogy az óriásvállalatnál minden felső vezető születési alapon kerül oda, ahova. De Elkann…..
Funi 2012.06.19 19:00:24
@GrenAbla: mert gondolod, a mangalányokat nem hamisítják?:)
Csak a Szépre! Jövünk! 2012.06.02 17:00:00
Kedves Olvasók! Hosszas szünet után hamarosan ismét jelentkezünk vadonatúj posztokkal, sok szépséggel. Ráadásként egy igazi különkiadás is várható, mely legyen meglepetés! Köszönjük az eddigi türelmeteket.    ..
Nyim Karácsonyosságok 2012.01.07 18:00:00
Kellemetlenül elkéstem ezzel a poszttal, de először nem volt netem, aztán időm és kapacitásom az írásra. De most itt figyel:Füred felé menet félúton megálltam ajándékozni és ajándékot kapni (jó érzés mindkettő) és a gasztró ajándékok (Kerítésszagató pálinka,…..
A 2012-es Sziget sajtótájékoztatóján jártunk, ahol megkérdeztük, hogy mi lesz szerencsétlen metálosokkal a Metál Nagyszínpad hiányában? Továbbá Pici bácsi felhívta figyelmünket arra, hogy egyszer mi is megöregszünk és az érdekes lesz!  ..
Mire jók az ingyenes programok? Tegnap délután volt szerencsém eljutni a Zsolnay negyedbe. Az egész nem tartott tovább másfél óránál, de arra pont elég volt, hogy a figyelmemet felkeltse a helyszín iránt. Minden kiállításra be lehetett jutni és körbenézni. A szervezők eredeti…..
TComment Astra plusz, Manta mínusz 2012.03.12 06:15:00
Ez valami egész más, mint aminek látszik. Csodás, áramvonalas kupé, elöl, az orrban, bőséges mennyiségben lóerők… Mégis, ez igazából egy tisztességes családi autó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Péter 69-cel ment a 70-es táblánál, 30 000 forintra büntették. És ez csak a kezdet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Ángyán József 59 éves, agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, országgyűlési képviselő, 2010–2012 között a második Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.…..
    Biztos jó oka van annak, hogy valaki ennyire ingerszegény környezetre vágyik, bár el nem tudom képzelni, mi lehet az. A szépséges finn minimalizmus két minősített esete következik. Az első otthon Joanna Laajisto finn belsőépítész és férje, Mikko…..
Az autóbuszok helyett jövő hétfőtől zebrákon közlekedhetnek az utasok. A buszsávban jövő hétfőtől nemcsak a kerékpárosoknak és motorkerékpárosoknak, de a gyalogosoknak is szabad közlekedniük, már ahol ezt az útburkolati jelek lehetővé teszik. Ilyen zebrát festenek fel…..
Funi 2012.02.23 21:31:12
@dr. Aszongyaja Prof. Zanyósom: Ó, milyen szép lenne, akkor lett volna értelme azt a 40 000 hamis BKV-bérletet kinyomtatnom, mert itt Pekingben nagyon nem veszik:(
Funi 2012.02.24 08:17:25
@dr. Aszongyaja Prof. Zanyósom: Sajnos azt kell mondjam, igen. A nemzeti énem pedig elsüllyed szégyenében, hogy miattam csődölt be szegény MALÉV. Ha nem lettem volna önző, továbbra is a saját légitársaságunkról nyilazhatnánk hátrafelé. Bocsánat. Nem ezt akartam, csak szarrá keresni magam. De úgy látszik, ez a hamisítás-dolog nem jön be, politikusnak kell menni.
Funi 2012.02.24 17:50:59
@dr. Aszongyaja Prof. Zanyósom: hát persze, ez a lényege az egésznek. Ha már nem dolgozok, ne kelljen dolgoznom.
HamPLÓ Egy kis Szeged, csak úgy 2012.02.03 20:00:00
Hó nem esik, mindenhonnan a Malév csődje folyik (azért a bérbeadóhoz visszainduló első három gépet én is megnéztem a flightradar24.com-on), sötét van és hideg, úgyhogy most következzen pár napsütéses kép Szegedről (mert néha azért van olyan, hogy nem folyamatosan esik, amikor…..
Funi 2012.02.04 10:03:46
@Hamster: Idén augusztus végén, SZIN-ről mentünk Bociba, akkor még be volt zárva. Nem örültünk, mert Szegeden muszáj itt-ott megállni közben, vagy másfél órás sétát csináltunk a fél órásból, aztán farkaséhesen egy hatalmas, elkerített gödröt találtunk a bejárat előtt:( (A táblájuk egyébként még kint volt az épületen, ezért feltételeztük, hogy csak a felújítás miatt zárták be és újranyitnak.)
Funi 2012.02.04 15:36:45
Tavaly, december 13-án számoltunk be az év egyik nagy hülyéjéről, a tolvajról, aki sztreccslimót lopott egy szál cerkával felfegyverkezve, majd érthetetlen módon, feltartott kezekkel próbált menekülni a megtermett rendőrkutya elől. A történet felettébb vicces végkifejletét…..
Kezdjük egyből egy szemléltető ábrával, hogy be tudjuk lőni, hogyan is mennek nálunk a dolgok. Ha van egy aranyos, nagyfülű tacskód, meg egy 30 millió vitorlásod a Balatonon, melyik után kell adót fizetned? Logikus? Ésszerű? "Minden kutyára szükség van az…..
Funi 2011.11.01 18:18:52
Nyim Szorulásos múzsa 2011.10.05 08:00:00
 Kezdjük (majdnem) az elejéről: augusztus 20. - a novellaárus fazon - óta érzek késztetést arra hogy kerek, egész történeteket írjak. Szomorú, hogy a töredékek mind a laptopon vannak, így nagyjából a nulláról kell most kezdeni.A témaválasztás miatt, nehogy bárki is…..
immortalis Az aktuális Török... 2011.07.15 11:23:00
Önök küldték rovatunk újabb gyöngyszeme...: van aki szerint az Aktuális Török túl hangos...és nem volt rest megosztani ezen véleményét egy ingatlan-apróhirdetés formájában. Nem tudom, hogy június 25-én, hajnali egykor milyen koncert zavarhatta ennyire a választópolgárt, de…..
Funi 2011.08.18 07:47:12
@Meszes91: azért az oktatókat megvédeném. Hogy a keze kinn van az ablakban, az egy dolog, nem hinném, hogy ez a nagyképűség jele lenne. A hibákról pedig annyit, hogy ami nem veszélyeztet senkit/semmit (mint az indexes példád), azt jellemzően hagyják elkövetni, de nem azért, mert leszarják, hanem mert közben/utána elmondja, hogy miért ne. Egyébként az emberek véleményformálása is érdekes, én 2007-ben az egyik legparasztabbnak kikiáltott kalocsai oktatónál tanultam és abszolút korrekt volt, tehát óvatosan az ítéletekkel:)
immortalis *&#@!°**@&! 2011.07.19 18:46:12
Sajnos nem írhatom le, amit gondolok, mert holnap jönne értem a transporter, de azért annyit megosztok veletek, hogy az alábbi sorok írójának azt kívánom, hogy az édes jó anyjával -aki a legősibb mesterséget űzi, s gyermeke is munkájának gyümölcse-, azzal aki sajnálatos módon…..
Nyim Történet a fiókból 2011.06.01 12:54:00
 Kedvem támadt írni.Persze mindenhez kedvem támadt ami nem a megtanulandó tételekhez kapcsolódik. Egy hét és világvége.Na de visszatérve az első mondatra, két opció van: 1., írok valami újat és jót látványosan megható jelenetekkel, hatalmas…..