Regisztráció Blogot indítok
Adatok
43joy

26 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Részletes leírás   Kindle Ebook olvasó  ..
Kedves Viktor! Régen írtam neked utoljára, de mostanában eléggé sok baj szakadt rám. Most pótolom az elmaradást, nehogy úgy érezd, hogy egyedül vagy a harcodban és magadnak kell megvédeni Európát, a Kereszténységet és az Igaz Magyar Embereket! Itt vagyok én neked, itt állok a…..
Kedves barátaim az Úrban,  csak meg tud néha lepni az Amazon. A Voyage-ot még mindig nem szállítják hivatalosan Magyarországra, utoljára Kindle 2-vel csinálták ezt meg 2010 őszéig, ellenben jön a Paperwhite harmadik inkarnációja (autósnyelven faceliftje), sőt, nem is kell az…..
Néhány hónapja találtam ezeket a fotókat fantasztikus márványba faragott fátyolról és csipkéről. Kérem, ha valaki tudja bármelyik szobor alkotójának nevét, ossza meg velem...
A kormány és az RTL Klub közötti egyeztetésen egyebek mellett abban állapodtak meg a felek, hogy a Fidesz belátható időn belül meg fogja változtatni a médiatörvény 38. paragrafusát akként, hogy a jelentős befolyásoló erővel rendelkező kertévéknek ne kelljen kötelezően…..
43joy 2015.02.19 09:00:04
Apám hithű kommunista volt. Mi lett volna más. Újpesten, a Pamutgyár árnyékában, a cselédsoron, a legutolsó lakásban, ahol a budi az orgonabokor mögött van, ahol a szobakonyha luxus, és ahonnan a mama igenis a moziba megy takarítani, meg a gyárba, pulóvert magára kapva,…..
enciklopédista Iskolatársak 2014.08.24 17:31:04
1950. Rókusi Általános Iskola I./f (Én az alsó sorban jobbról az első vagyok.) 1953. Juhász Gyula Általános Iskola. IV./b (Én az alsó sorban jobbról a második vagyok, utánam Hajdú Bandi, középső sorban balról az első Hortobágyi Bandi) 1954. Juhász Gyula Általános…..
enciklopédista Blog rádió 2008.07.28 21:06:00
Hallgasd   "Frissítettem"  Blog rádiómat és áttettem ide is. Közel 20-40 évesek a számok, de nekem örökzöldek. Yanni zenéi érzlelgössek inább, Különösen Neil Young, Chris Rea az örök ifjú zenék és Santana feledhetetlen. Rekedtes bariton, füstös…..
43joy 2014.08.24 11:39:08
enciklopédista Box.net 2008.09.29 14:04:00
Ez egy csodálatos megosztható webes tárhely fájloknak, amit itt kínálnak. Készíthetsz magadnak saját dobozt, feltölthetedet/lejátszhatod számaidat, dokumentumaidat. /szöveg, táblázat, pps/ Mások számait, - akár az enyémet is letöltheted magadnak, csupán a szám melletti…..
43joy 2014.08.24 11:27:10
Kedves Tibi bácsi! Igen tisztelt szomszédom! Megtisztelt azzal, hogy közreadhatom kedves sorait. Ime: "Az alábbi verssel szeretném megköszönni Szegednek, ennek a nagyszerű városnak, hogy befogadott engem és családomat, és több mint harminc éve otthont ad…..
enciklopédista 100 éve autózunk 2008.10.02 19:04:00
Henry Ford praktikus és megfizethető autóival megváltoztatta az emberek életmódját. Feltalálta a mozgó összeszerelősort és a tömegtermelési technikákat, amelyek azután a XX. század első felében az egész világon az iparág szabványává váltak. Tovább is van >>> A…..
A soul zene koronázatlan királya aki Sam Cooke és Jackie Wilsonnal együtt a a stílus fejlődésének egyik legnagyobb előmozdítója. Azon kevés zenészek egyike akiknek tehetségét korán felismerte és elismerte a kritika. A soul mellett a rythm&blues és a jazz területén is…..
Már írtam erről a témáról, de nem tudok elszakadni tőle és lehet, hogy a NOL blogomat kevesen olvasták, bár nem ez érdekes, hanem a téma amit nap mint nap újra átélhetek és csodálhatom.Ebből Szeged építészete is kapott egy csipetnyit.  (Egy csipetnyi Párizs Szegeden:…..
enciklopédista Michael Thonet 2008.09.26 13:29:00
Az ifjabb Johann Strauss, a "valcerkirály", muzsikájával elbűvölte Bécset, már virágzott a Németországból odatelepült asztalosmester, Michael Thonet bútorgyára. A kecsesen formált, könnyed, jól használható Thonet-bútor legalább olyan hírnevet szerzett a császárvárosnak, mint a nagyhírű…..
Érdemes megnézni a DM-ben megjelent videóimat;A múlt években készítettem egy pár videót és feltöltöttem a You Tube-ra. Nem a legtökéletesebb minőség, mert ezt még tanulni kell, a tömörítés mértékét a bítrátákkal együtt, a megfelelő kierjesztést, képméretet, stb...mert…..
enciklopédista Dire Straits 2008.09.24 21:51:00
Mára egy kis zene a 70' évekből ..
Jean Michel Jarre - Oxygene       November 12-én a Papp László Sportarénában lép fel Jean Michel Jarre. Az idén hatvanéves zeneszerző Oxygene című régi-új albumának lemezbemutató koncertjét tartja a magyar fővárosban. Az album zenei anyagát ötven analóg…..
Újszeged Heavytex üzemcsarnokok Szegedi Kender     A SzegedMa.hu című honlap lehozta az egyik bejegyzésemet: Hogyan menekült meg Dömötör tornya? ( Mert akkor még voltak Móra Ferencek és Cs.Sebestyének) Majd tovább böngészve a lapot ismát találtam egy cikket - melynek…..
Tiltakozások ellenére Hont Ferenc bekerült a szegedi pantheonba. A tények röviden: Hont 1928-37 közt a szegedi színház rendezője volt, s komoly érdemei voltak a Szegedi Szabadtéri Játékok megalapításában, ahol aztán szintén sokat rendezett. Ezek érdemei, ezekért talán…..
43joy 2008.07.20 12:21:14
enciklopédista Hont Ferenc 2008.07.20 12:15:00
A napokban a Szoborlap.hu oldalra töltöttem fel Hont Ferenc és Buday György közös emléktábláját. Adatgyűjtés közben visszaemlékeztem, hogy 2007-ben nagy vihart kavart e tábla avatása. Felkavaró volt újraolvasni az akkori véleményeket. Itt egy kis ízelítő, hogy kinek van/volt…..
enciklopédista Esti fények 2008.07.07 21:17:00
Klauzál tér..
       A kör  János Árpád Nincs a kerek világon semmi más, amit látunk, érzünk, hallunk, amit szenvedállyel magunkénak vallunk. Csak az van.  Csak mi magunk. Csak Te meg Én vagyunk. * Szám a szádon, hímpor a virágon. Párnánk a nap és a fű az…..
 A Szegedi Szabadtéri játékok plakátokban     A XX. század első felében Európa nagy szellemi centrumaiban egyre divatosabbá váltak a különböző kulturális értékekre, hagyományokra épülő fesztiválok, valamint a nagyszabású szabadtéri rendezvények. A…..
enciklopédista Ivan Mestrovic 2008.06.23 20:04:00
Ivan Mestrovic(Vrpolje, 1883. augusztus 25. – South Bend, Indiana, Amerikai Egyesült Államok, 1962. január 16.) horvát szobrász és építész. Ivan Meštrović Horvátország és az egykori Jugoszlávia legnagyobb, világhírű szobrásza, számos jugoszláv, horvát és szerb témájú,…..