Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elemér Erdélyi

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kildin szigeten elhelyezkedő Felső Kildin nevű kis falut 1914-1916 között kezdték el építeni, hogy egy esetleges északról jövő német támadást ki tudjanak védeni a cári csapatok. 1914-ben hozták létre az első megfigyelőállásokat a Kola-félszigeten. 1935-ig azonban Felső Kildinnek nem volt jelentős…..
Reggel a szokásos időben kelek fel. Tegnap ugyan esett hajnalban 10 centi hó, de gondolom, egy teljes nap alatt csak sikerült azt letakarítani a városi utakról. Leviszem a biciklimet a panel második emeletéről, majd a folyton visszacsukódó ajtón átküzdve magamat kitolom a küszöbön; bele a…..
Az a csúnya matek beférkőzött a pálinkák világába is. Milyen pici az üveg és mégis milyen nagy az a szám a cédulán… Vajon milyen gonosz képlet alapján számolják ki a végső árát egy magától termő, az erdőben bárki által leszedhető vadgyümölcs pálinkájának?..
Elemér Erdélyi 2019.01.18 16:16:07
Kordos Szabolcs legújabb könyvében megmutatja, miként és hol mulat a hazai társadalom legfelső, tehetős rétege a budapesti éjszaka bugyraiban. Mesél azokról, akik műveltek, iskolázottak, életmódjukkal, társadalomban betöltött szerepükkel kerültek az elit köreibe, és azokról…..
Zónázó vonaton ülök. Korán érkeztem, két perce állt be a vonat. Felszálltam és leültem az ablak mellé. Még huszonhat perc van az indulásig. Rengeteg időm van. Bedugom a fülesem és a telefonom a kedvenc rádióadómra hangolom. Előveszem az e-könyv olvasómat és folytatom a megkezdett krimit. Mikor újra…..
Elemér Erdélyi 2018.12.02 12:01:29
A magyar hatóságok Dezső András oknyomozó újságírót vádolják és nyomást gyakorolnak rá – közölte a Committee to Protect Journalists nevű szervezet...
A burgenland.orf.at október 24-én tett közzé egy listát, amin a továbbra is használható határátkelők szerepelnek. Azon lista alapján az osztrák-magyar átkelők a következőképpen változnak (pirossal az autók előtt lezárt átkelők):..
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
A gazdasági egyenlőtlenség ösztönzi valószínűleg a nőket arra, hogy szexualizálják magukat a szelfikkel és nem az elnyomó, patriarchális társadalom, vélekedik egy kutatás, mely több, mint 100 országból vizsgált fotókat...
Elemér Erdélyi 2018.09.18 11:50:54
Néhány török városban meghökkentően sok macska van, lehetetlen előlük menekülni. Minden utcasarkon, a házak előtt étel és víz van kitéve, a törökök ugyanis szeretik őket. Az iszlám hit szerint a macska bőséget hoz a házhoz. Dorombolását dhikr-nek, Isten említésének hallják. Mohamed prófétának is…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma - rendhagyó módon - három évet ívelünk át 1963-tól 1965-ig. 1963. január 18. Hómarós ZIL teherautó és hómunkások tisztítanak egy utat valahol…..
Az osztrák fővárosban rengeteg magyar él, vagy ha nem is él ott, de sokan dolgoznak ott, vagy szaladnak néha ki egy rövidebb-hosszabb látogatásra. Nemrégiben a blogon is olvashattatok posztot, melyben Bécsben élő külföldiek mondták el a véleményüket annak kapcsán, hogy az…..
Elemér Erdélyi 2018.09.08 10:27:01
@Din Serpahis: Ez nem hiperliberális poszt. Ez pont az ellenkezője. Azt erősíti, amit a Lázár Jankó mutatott be a Favoriten kerületből...azám. Bécsben élsz?
Elemér Erdélyi 2018.09.08 10:27:04
Ahogy az orvostudomány egyre meggyőzőbb és szerteágazóbb bizonyítékokkal szolgál a kannabisz gyógyászatilag kedvező hatásaira, úgy szaporodik azon államok száma, ahol a kannabisz különböző formákban elérhetővé vált a betegek számára. Mi is részt veszünk a közelgő budapesti gyógyászati kannabisz…..
Idegen helyen szarás, ahol a WC ajtó nem zárható te kézzel tiszta erőből fogás, feloldódni nem tudás, folyamatos résen levés ezért kevéssé sikeres szarás, fele bentmaradás, azt WC papírral a seggeden szétkenés, emiatt kb 50 méter felhasználás, segged véresre törölés.…..
Úgy tombol a Fidesz-Izrael barátság, hogy a kormánypropaganda vezérpublicistája antiszemita tréfával kénytelen kedveskedni az olvasóinak. ..
Ahogy a bérházakban lévő lakások többségében, a mi, felújításra váró otthonunkban is konvektorok biztosítják a meleget. És mint a felújítók többsége, én sem ragaszkodom ezekhez, szeretnék korszerűbb, komfortosabb, jobb hatásfokú rendszert. Azt gondoltam, hogy könnyű lesz a választás, de tévedtem...
Somogyvámosról sokaknak a Krisna-völgy jut eszébe először. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen a nem egész 1000 főt számláló település csendesen megbújik Somogy megye dombjai között, a Fonyódi járásban. Az 1993-ban alapított Krisna-völgy azonban országos szinten ismertté tette ezt a kis falut az…..
Nem csak az autó nepperek vernek át visszatekert órájú autókkal, hanem a bútorkészítők közül is sokan. Nem akarok általánosítani, de a legtöbb kárpitozott bútor vázát így készítik el pillanatok alatt. A videóban látható olaszos stílusú szófa vázának összeállítása…..
• Most már Bécs is belekerült a szórásba, elképzelhető, hogy Orbán Viktor ideges? Az osztrák fővárosban kiakadtak Lázár János állításaitól • Van pozitív populizmus is, de az nem a tekintélyelvű változat, mert utóbbi veszedelmes és harcolni kell ellene, Bannon szerint viszont most jött csak el…..
Elemér Erdélyi 2018.03.13 09:16:03
@Épüljön stadion a CEU helyére: A kés mindenkinek kés a kezében...engem például és itt viselem a bal oldalamon a hegeket, - még 1992-ben egy dr. Vági Sándor nevű fehér, keresztény, jogi végzettségű nem arab, nem cigány, egy napsütötte délután az V.ker. Nádor utca Aranyjános utca sarkán szurkált meg szívtájékon, - arra hivatkozott a bíróságon, hogy gyenge napja volt...kettő év múlva gyilkossági kísérlet helyett bírói figyelmeztetést kapott,egy emocionális jogtudós kollégétól...a késelő akkor éppen az APEH főmunkatársa volt...az elkövetés eszköze nem egy 7 centis svájci bicska volt, hanem egy merevnyelű 30 centis tőr....majd elfelejtettem. A kés a te kezedben is kés. Engem ilyen érvvel nem tudsz leoltani.
     Fűszoknyás lányok, békésen csámcsogó kövér malacok és nyílvesszőket faragó, egy pénisztokon kívül semmi más ruhaneműt nem viselő férfiak, akiket látszólag még nem ért el a modern világ szele. Ilyen lenne a Pápua valóság? Megjegyzés: A bejegyzés képein a Baliem-völgyben élő dani törzs tagjai…..
Elemér Erdélyi 2018.03.04 14:54:45
fáymiklós Rod, a skót 2018.01.30 07:22:55
Merengeni az idő múlásán. Ez is lehet egy koncert témája, és attól még nagyon jó is lehet az a koncert. Körülbelül erre is számítottam, nem sorolnám magam a stewartista fenevadak közé, leginkább angol nyelvleckének használtam a dalait, Pedagogical Pop volt a sorozat címe. The morning sun in your…..
A misstravel.com oldalt olyan platformként reklámozzák, ahol az utazók társakra lelhetnek, de az oldal kimondatlanul arra specializálta magát, hogy a piaca legyen az utazási költségek megtérítésére szexért cserébe. A misstravel azon a módon funkcionál, mint az összes többi társkereső oldal: a tagok…..
Elemér Erdélyi 2017.11.28 11:40:20
Még soha nem nyert külföldi előadó a magyar X-Faktorban, de együttes sem, ma ezt is megéltük. Gáspár Laci volt a mentoruk, tehetségkutató-veteránok, a cseh-szlovák közös X-Faktorban már van egy második helyük. Kár, hogy minden előadásuk tökegyforma, és legfeljebb egy bárban, liftzenének vagy…..
Elemér Erdélyi 2017.11.26 17:21:28
Az emberek véleményét szondázni nem ördögtől való babonaság, a reggeli műsorok vagy a Napló csinálja is a mai napig, szóval az ötlet, hogy úgy mondjuk, tálcán hevert az utcán. Aztán hogy arra érdemes-e műsort építeni, hogy Szalay Piroska műkörömépítő hányszor szereti a férjét szájjal egy héten, az…..
Elemér Erdélyi 2017.11.23 17:30:46
.