Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elemér Erdélyi

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Románia hírhedt, magyar-ellenes kommunista diktátora, Nicolae Ceausescu közel negyed évszázadon keresztül vezette keleti szomszédunk népét 1965 és 1989 között, a hidegháborús korszak utolsó évtizedeiben. Hatalma megdönthetetlennek tűnt egészen 1989 decemberéig, amikor villámgyorsan söpörte el a…..
Elemér Erdélyi 2021.11.19 06:45:50
@Píszí Szilvi: Én úgy láttam, hogy az úr önként és igen nagy örömmel feküdt a zuhany alá. Ennek mentén a kettő nem összehasonlítható. Illetve igen, mert megtörtént. :)
Vannak olyan karizmatikus előadók, akik tehetségüknek és kitartásuknak köszönhetően nemcsak a közönség, de egy-egy világsztár figyelmét is felkeltik. A dán Ida Nielsen meseszerű karrierje is hasonló módon indult be, miután maga Prince szúrta ki a MySpace-en az egyik felvételét. Mit tanult mesterétől…..
Elemér Erdélyi 2021.04.29 00:13:16
Marilyn Manson 2008-as életrajzi könyvét beszerezni körülbelül a lehetetlen kategróiájába tartozik. Szerencsére volt olyan mázlim, hogy hozzájutottam egy példányhoz, és nem is haboztam. Az évek óta áhított példányon iszonyat tempóval átrágtam magam, mert ugye közben meg jön a Cliff Burton életet…..
Elemér Erdélyi 2020.10.12 13:12:09
...ha már a Szikora említve lett. A Manson úr és közötte az egyik nagy különbözőség, hogy utóbbinak van egy csak rá jellemző stílusa, míg az előzőnek már a megalakulása is másolat.

www.youtube.com/watch?v=kfEU6YdlL5Y

(Most azt hagyom a picsába, hogy volt egy olyan ötlet is, hogy Zoo néven punkot játszik, - csak szólok, hogy az nem olyan műfaj, hogy az otthon melegében impulzusok jönnek-mennek az ihlet elnyeréséért. A punk az nem parizer-, meg nyálpityuk műfaja.)

Továbbá a Manson úrra nem úgy hatott Mick Jagger és Prinz mozgáskultúrája, hogy ne tudta volna megőrizni a sajátját.
A címben feltett kérdés természetesen nem merül fel mindennapos munkám során, mert a legtöbb konyha, amivel dolgozom inkább helyhiányban szenved. Ebből következően inkább az a kérdés menjünk-e plafonig vagy sem. Én most mégis azt szeretném megmutatni, hogy nem kell feltétlenül, mindig, és kötelezően…..
A Kildin szigeten elhelyezkedő Felső Kildin nevű kis falut 1914-1916 között kezdték el építeni, hogy egy esetleges északról jövő német támadást ki tudjanak védeni a cári csapatok. 1914-ben hozták létre az első megfigyelőállásokat a Kola-félszigeten. 1935-ig azonban Felső Kildinnek nem volt jelentős…..
Reggel a szokásos időben kelek fel. Tegnap ugyan esett hajnalban 10 centi hó, de gondolom, egy teljes nap alatt csak sikerült azt letakarítani a városi utakról. Leviszem a biciklimet a panel második emeletéről, majd a folyton visszacsukódó ajtón átküzdve magamat kitolom a küszöbön; bele a…..
Kordos Szabolcs legújabb könyvében megmutatja, miként és hol mulat a hazai társadalom legfelső, tehetős rétege a budapesti éjszaka bugyraiban. Mesél azokról, akik műveltek, iskolázottak, életmódjukkal, társadalomban betöltött szerepükkel kerültek az elit köreibe, és azokról…..
Zónázó vonaton ülök. Korán érkeztem, két perce állt be a vonat. Felszálltam és leültem az ablak mellé. Még huszonhat perc van az indulásig. Rengeteg időm van. Bedugom a fülesem és a telefonom a kedvenc rádióadómra hangolom. Előveszem az e-könyv olvasómat és folytatom a megkezdett krimit. Mikor újra…..
Elemér Erdélyi 2018.12.02 12:01:29
A magyar hatóságok Dezső András oknyomozó újságírót vádolják és nyomást gyakorolnak rá – közölte a Committee to Protect Journalists nevű szervezet...
A burgenland.orf.at október 24-én tett közzé egy listát, amin a továbbra is használható határátkelők szerepelnek. Azon lista alapján az osztrák-magyar átkelők a következőképpen változnak (pirossal az autók előtt lezárt átkelők):..
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
A gazdasági egyenlőtlenség ösztönzi valószínűleg a nőket arra, hogy szexualizálják magukat a szelfikkel és nem az elnyomó, patriarchális társadalom, vélekedik egy kutatás, mely több, mint 100 országból vizsgált fotókat...
Elemér Erdélyi 2018.09.18 11:50:54
Néhány török városban meghökkentően sok macska van, lehetetlen előlük menekülni. Minden utcasarkon, a házak előtt étel és víz van kitéve, a törökök ugyanis szeretik őket. Az iszlám hit szerint a macska bőséget hoz a házhoz. Dorombolását dhikr-nek, Isten említésének hallják. Mohamed prófétának is…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma - rendhagyó módon - három évet ívelünk át 1963-tól 1965-ig. 1963. január 18. Hómarós ZIL teherautó és hómunkások tisztítanak egy utat valahol…..
Az osztrák fővárosban rengeteg magyar él, vagy ha nem is él ott, de sokan dolgoznak ott, vagy szaladnak néha ki egy rövidebb-hosszabb látogatásra. Nemrégiben a blogon is olvashattatok posztot, melyben Bécsben élő külföldiek mondták el a véleményüket annak kapcsán, hogy az…..
Elemér Erdélyi 2018.09.08 10:27:01
@Din Serpahis: Ez nem hiperliberális poszt. Ez pont az ellenkezője. Azt erősíti, amit a Lázár Jankó mutatott be a Favoriten kerületből...azám. Bécsben élsz?
Elemér Erdélyi 2018.09.08 10:27:04
Ahogy az orvostudomány egyre meggyőzőbb és szerteágazóbb bizonyítékokkal szolgál a kannabisz gyógyászatilag kedvező hatásaira, úgy szaporodik azon államok száma, ahol a kannabisz különböző formákban elérhetővé vált a betegek számára. Mi is részt veszünk a közelgő budapesti gyógyászati kannabisz…..
Idegen helyen szarás, ahol a WC ajtó nem zárható te kézzel tiszta erőből fogás, feloldódni nem tudás, folyamatos résen levés ezért kevéssé sikeres szarás, fele bentmaradás, azt WC papírral a seggeden szétkenés, emiatt kb 50 méter felhasználás, segged véresre törölés.…..
Úgy tombol a Fidesz-Izrael barátság, hogy a kormánypropaganda vezérpublicistája antiszemita tréfával kénytelen kedveskedni az olvasóinak. ..
Ahogy a bérházakban lévő lakások többségében, a mi, felújításra váró otthonunkban is konvektorok biztosítják a meleget. És mint a felújítók többsége, én sem ragaszkodom ezekhez, szeretnék korszerűbb, komfortosabb, jobb hatásfokú rendszert. Azt gondoltam, hogy könnyű lesz a választás, de tévedtem...
Somogyvámosról sokaknak a Krisna-völgy jut eszébe először. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen a nem egész 1000 főt számláló település csendesen megbújik Somogy megye dombjai között, a Fonyódi járásban. Az 1993-ban alapított Krisna-völgy azonban országos szinten ismertté tette ezt a kis falut az…..
• Most már Bécs is belekerült a szórásba, elképzelhető, hogy Orbán Viktor ideges? Az osztrák fővárosban kiakadtak Lázár János állításaitól • Van pozitív populizmus is, de az nem a tekintélyelvű változat, mert utóbbi veszedelmes és harcolni kell ellene, Bannon szerint viszont most jött csak el…..
Elemér Erdélyi 2018.03.13 09:16:03
@Épüljön stadion a CEU helyére: A kés mindenkinek kés a kezében...engem például és itt viselem a bal oldalamon a hegeket, - még 1992-ben egy dr. Vági Sándor nevű fehér, keresztény, jogi végzettségű nem arab, nem cigány, egy napsütötte délután az V.ker. Nádor utca Aranyjános utca sarkán szurkált meg szívtájékon, - arra hivatkozott a bíróságon, hogy gyenge napja volt...kettő év múlva gyilkossági kísérlet helyett bírói figyelmeztetést kapott,egy emocionális jogtudós kollégétól...a késelő akkor éppen az APEH főmunkatársa volt...az elkövetés eszköze nem egy 7 centis svájci bicska volt, hanem egy merevnyelű 30 centis tőr....majd elfelejtettem. A kés a te kezedben is kés. Engem ilyen érvvel nem tudsz leoltani.
fáymiklós Rod, a skót 2018.01.30 07:22:55
Merengeni az idő múlásán. Ez is lehet egy koncert témája, és attól még nagyon jó is lehet az a koncert. Körülbelül erre is számítottam, nem sorolnám magam a stewartista fenevadak közé, leginkább angol nyelvleckének használtam a dalait, Pedagogical Pop volt a sorozat címe. The morning sun in your…..
A misstravel.com oldalt olyan platformként reklámozzák, ahol az utazók társakra lelhetnek, de az oldal kimondatlanul arra specializálta magát, hogy a piaca legyen az utazási költségek megtérítésére szexért cserébe. A misstravel azon a módon funkcionál, mint az összes többi társkereső oldal: a tagok…..
Elemér Erdélyi 2017.11.28 11:40:20