Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aquí.y.ahora

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az ÉNYKK szerint utazás előtt a háromoldalú megállapodásaikat kéne olvasgatnom, hogy ne kelljen közel 3-szoros jegyárat fizetnem a közölthöz képest" - írta tárgymegjelölésként olvasónk, aztán a leveléből kiderült, hogy a közel háromszoros ár 330 forint, de természetesen sokszor nem az összeg a…..
Magyar idő szerint hétfő hajnalban ment le az amerikai HBO-n a Last Week Tonight with John Oliver idei utolsó adása, ami a világszerte egyre népszerűbb tekintélyelvű vezetőkkel foglalkozott. Az epizód fő szegmense végül természetesen Donald Trumpra futott ki, de a példák között ott volt Putyin és…..
aquí.y.ahora 2018.11.24 13:23:18
@Neo07: A 300 forintról annyit mondanék, hogy édesanyám, aki orvos, szerint amíg volt a 300 forintos rendszer, tizedére csökkent a leterheltségük. Mert bizony sok olyan beteg van, aki úgy állt hozzá, hogy "itt jártam a fülészeten (csak példa), akkor mát gondoltam, benézek önökhöz is". Azaz nem volt konkrét problémája, de mivel magányos volt, így oldotta a magányát... Ez egyrészről nagyon szomorú, természetesen. Másrészről viszont gondoljatok bele... Nem normális, hogy ilyenek vették el az időt a valóban betegek elől.
Amikor bejött a 300 forintos vizitdíj, ezek az "úgyis itt jártam..." betegek eltűntek.
Hétvégén már élő adásokkal jelentkezik a 8. évadát taposó X-Faktor, az RTL reneszánszát élő tehetségkutatója, amiről a ma délelőtti sajtótájékoztatón ránk zúdított számok is tanúskodnak, de ha agyonvernek sem tudom felidézni, hogy 46 vagy 58 aranylemezt termeltek-e ki az eddigi évadok versenyzői.…..
"Botka László szegedi városvezetését az elmúlt években hangos botrányok kísérték. A legutóbbi botrányt az okozta, hogy több, Botka Lászlóhoz köthető személyt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Gyulai Járásbíróság a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült ügyben. Solymos Lászlón kívül Mózes Ervin…..
aquí.y.ahora 2018.11.14 11:41:29
Olyan emberként szólok hozzá, aki:
- Nagyon régóta Szegeden él.
- Nem politizáló, a közéleti dolgokat folyamatosan figyelemmel követő fajta. Tehát amit írok, azt a régi és jelenlegi politikai csatározásoktól függetlenül írom:

Szeged kifejezetten élhető város. Megvan benne majdnem minden, amit egy várostól "elvár" az ember, ugyanakkor az itteni nyugalom, az emberek mentalitása (és a rengeteg napsütés!!) megfizethetetlen. (Ami meg nincs meg, azt megrendelem a netről.) Nem tudom, hogy aki szerint nem élhető, az élt-e itt hosszabb ideig (évekig). Az igaz, hogy magában a régióban kevesebb a munka és alacsonyabbak a fizetések, mint az ország nyugati részén. De maga a város nagyon jó. Abszolút őszintén mondom, hogy imádok itt élni.

Azok a gyárak, amik tönkrementek, az ország más részében is tönkrementek. Nem városfüggő. Szeged egyetemi város, az értelmiségre épít, az idetelepülő cégek is arra építenek. Ez a jövő, ez van. Sajnos túl kell lépni a "de jó volt, amikor még volt konzervgyár a városban" mentalitáson.

Amiket (nem politizáló) emberként én is látok mint negatívumokat:
- Óriáskörforgalom, LED-lámpák. Plíz, csináljátok már meg egyszer véglegesre, mert ez már tényleg a röhej kategória, hogy félévente kiégnek...
- Amit igazán szégyellnie kell a városnak, hogy a fogadalmi templomban étteremben van. Szégyellje mindenki magát, aki erre áldását adta. Annyira méltatlan a hely szakralitásához, hogy arra szavak sincsenek.
- Tarjánban lehetne több bankautomata.
- A 11-es busz újra vigyen el egészen az állomásig!
- A Belvárosi Mozinak meg üzenem, hogy szépen fejlődnek, de néha beleesnek a még nem jó, még nem jó, már nem jó hibába. A Queen-film dalait olyan erősen nyomattátok, hogy félig kiszakadt a dobhártyám :))
- A Szeged Plazának meg azt üzenem, hogy meg vannak számolva az óráitok, ha ennyire nem tudjátok felvenni a versenyt az Árkáddal... Régen jó hely voltatok, de lassan már egy éjféli temetőben is több az élet...
Gyerekkel és/vagy kisállattal mindent el lehet adni, mondja a marketinges alapvetés, és ugyan black tar heroinnal és AK-47-essel még nem tesztelték a dolgot, de van benne valami. De mi van akkor, amikor maga a gyerek az árucikk? És most nem arról beszélünk, amikor egy tehetségkutatóban produkálják…..
aquí.y.ahora 2018.10.17 12:06:24
@Flúgatlan: Hát nem tudom. Ha nekem azt mondaná egy HR-es, hogy azért nem vesznek fel, mert találtak egy 25 évvel ezelőtti tévéműsort, ahol 5 évesen azt mondtam, hogy nem én ettem meg a csokit, pedig én ettem meg, és ebből azt a következtetést vonja le, hogy én 25 évvel később egy beteges hazudozó vagyok, annál a cégnél nagyon nagy bajok vannak fejben, és ilyen helyen nem szívesen dolgoznék. Sőt ajánlanék neki egy profi pszichiátert, aki kigyógyítja az üldözési mániából meg a kényszerképzetekből.
Újabb reklámot forgatott a Nespresso nevű kávécégnek George Clooney, ezúttal nem úgy, ahogy az evidensen adná magát - őrülten jóképű sármőrként -, hanem életében először lovagi páncélba bújva. A reklámban egy sárkányt legyőző lovagot alakít, egy trónon ülő uralkodónő alattvalója. A legtöbbeknek…..
  A TV2 első, "rendes" fikciós sorozatának indulásakor azt írtam, hogy Sablonos, de szórakoztató romkom lett a Korhatáros szerelem (...) nem fogja megváltani a televíziózást és nemigen generál majd késhegyre menő vitákat sem, de szórakoztató, kifejezetten nézhető tartalom, amivel a tévé -…..
aquí.y.ahora 2018.10.16 12:27:51
@Árpa Attila: Ezen egyébként már sokat elméláztam, hogy egyesek szerint ha egy ún. híres ember a saját nevén kommentel, hú, az biztos kamu. Mert? A híres ember nem ember? Nincsenek gondolatai? Nem akar részt venni adott esetben egy beszélgetésben? Egyébként ez a nyuszika esete a sapkával: ha a saját nevén kommentel, akkor egyrészt biztos nem is ő, másrészt akkora az arca, hogy nem bírja ki, hogy nem szóljon hozzá, ha róla van szól. Ha meg már a töke tele van az életviteli ostobákkal, és úgy gondolja, hogy nem keresi a bajt, és álnéven fórumozik, akkor meg gyáva, aki még a nevét sem meri vállalni. Ahogy a Rózsák háborújában elhangzik: "Itt nincs győzelem. Csak a vereségnek vannak fokozatai."

Mielőtt valaki Serlok Halomészt megszégyenítő módon keresi, hogy ki vagyok: igen, létezem, csak ritkán érek rá fórumozni, nem vagyok troll, és nem ismerem Árpa Attilát személyesen.
Ezerrel pörög az ingatlanpiac, tényleg már a háziasszonyok is befektetési célú lakásvásárláson törik a fejüket, így aztán nem meglepő, hogy mára minden második sarkon egy ingatla iroda virágzik. Persze, ahol felfutás van, ott előbb-utóbb megjelennek azok az ügyeskedők, kóklerek és szerencsevadászok…..
aquí.y.ahora 2018.08.19 10:34:00
@CCnick: szerintem aki egy céget egy internetes blog alapján ítél meg, az hülyébb a sokéves átlagnál.
aquí.y.ahora 2018.08.19 11:45:11
@CCnick: Ebben igazad van.
Jobban kéne szűrni egyébként azokat, akik ide írnak. Egyes hozzászólásokról szinte ordít, hogy csak balhézni akar, egyébként az égvilágon semmi olyan gondolata nincs, ami akár csak köszönőviszonyban is lenne a poszttal.
aquí.y.ahora 2018.08.19 12:41:27
@Német Mátyás: Én azt nem értem, mért magyarázkodsz... Az okosakat nem kell meggyőzni, a hülyéket meg úgysem tudod :)
Balatonboglár Budapesttől 144 km -re fekszik. IC-vel (vagyis a ma lehető leggyorsabb vonatos megoldást választva) 1 óra 53 perc alatt lehet leérni, ennek az útnak az ára a pót- és helyjeggyel együtt 3365 ft. Kocsival mindezt letudhatjuk másfél óra alatt, 8 literes fogyasztással számolva 4608…..
aquí.y.ahora 2018.08.07 18:12:38
@9-143: Szegediként hadd mondjak egy jót is a MÁV-ról. Jelenleg Szeged és Dorozsma között nem járnak a vonatok, pótlóbusz visz. És tökéletes a hangolás, egyszerűen nem lehet belekötni. Minden teljesen flottul megy, gyakorlatilag csak annyi, mintha A vonatról átszállnál B vonatra.
aquí.y.ahora 2018.08.07 18:51:24
@LKerekes: Hát, én sokszor utaztam már IC-vel, és sosem fordult elő, hogy amikor leállt a légkondi, engedték volna az ablakot kinyitni. Egyébként én nem szeretem az IC-kocsikat, mert 99 százalékban csak a szélsőséget ismerik: vagy elromlik és leáll a légkondi, vagy ha működik, olyan erős van kapcsolva, hogy megfagysz.
aquí.y.ahora 2018.08.07 19:19:10
@LKerekes: Persze hogy van ablak, csak az IC-kocsikban nem lehet kinyitni.
Egyébként régebben, amikor bevezették, az IC sokkal jobb volt, mert az is az előnye volt, hogy gyorsabb volt, mint a sima gyorsvonat. Ezt ugye megszüntették, hiszen "egyben" van az IC meg a gyorsvonati rész. Mindig nevethetném támad, amikor pl. a Szeged-Bp. IC megáll Szatymazon. Ami egy falu... Az ilyen mitől IC? :)
Nem az első Booking.com-os panasz ez oldalunkon, sőt, legutóbb az is kiderült, hogy a online szálláskeresőt "egy holland gazdasági társaság üzemelteti és az oldal igénybevétele során felmerült panaszokkal kapcsolatban is a holland jog az irányadó. A vállalkozás a szálláshelyek közvetítését látja el,…..
aquí.y.ahora 2018.07.06 12:44:48
@gergo: bemondásra is elhiszem, nem kell példákat hoznod. Elhiszem, hogy nagyobb világutazó vagy, mint én :) Én csak a józan paraszti észből indultam ki. Minél olcsóbb, annál nagyobb az esélye, hogy valami minőségi gond van (vagy lehet). Százalékosan. A kérdés, hogy ki mennyire hajlandó lutrira menni.
aquí.y.ahora 2018.07.06 12:54:24
@KaTe: Persze, mások véleménye is sokat számít, elvileg a nagy számok törvényének itt is működnie kell, de amiben én igazán hiszek, az a realitás meg a logika. A falusi turizmus esetében lehet, hogy oda van írva, hogy az olasz bácsi beszél angolul, de ezt én vagy elhiszem, vagy nem, de inkább nem :) A Hiltonban persze én is elvárom, hogy legalább öt nyelven tudjanak köszönteni. De ha én mennék úgy Olaszországba, hogy nem tudok olaszul, viszont jó önismerettel tudom, hogy kekec, akarom mondani igényes vagyok, akkor nem falusi szállást keresek...
aquí.y.ahora 2018.07.06 13:01:55
@aquí.y.ahora: Egyébként a nyelvtudást könnyű leellenőrizni: fel kell hívni telefonon. Egy 2-3 perces telefon azért belefér a büdzsébe, gondolom, még külföldre is. És akkor azonnal kiderült, beszél-e a szállásadó angolul. Az e-mail semmire nem bizonyíték, lehet, hogy az angol szakos unokája írta :)
Megdöbbentő sztorit posztolt a Facebookra ma délelőtt Szabó Zoli kollégám, akit tegnap este úgy megvert a a Nagykörúton a Király utca sarkán lévő KFC biztonsági őre, hogy több öltéssel kellett összevarni a száját a Baleseti Sebészeten. Hogy mi volt a bűne? Kérte a panaszkönyvet, mert elégedetlen…..
aquí.y.ahora 2017.10.17 15:14:55
@élhetetlen: Csakhogy SzabóZ nem egy konkrét problémát akart beleírni a panaszkönyvbe (pl. nem volt kitéve információ arról, hogy csak elvitelre lehet kaját kérni, így a vevők közül sokan fölöslegesen álltak sorba), hanem csak annyit akart beleírni, hogy bunkó volt az eladó. Tehát semmiféle közösségi segítő szándék nem volt benne, csak a megsértett önérzetét akarta megtorolni.
aquí.y.ahora 2017.10.17 16:31:08
@élhetetlen: Engem nem lehet megsérteni. Ha igazad van, akkor azért, ha meg nincs, akkor azért.
De jól van na, értem, mit akarsz mondani, kapok cukorkát? :)

Egyébként itt szerintem nem az ártatlan vevő esete forgott fenn a bunkó eladóval, és nem a bunkó vevőé az ártatlan eladóval, itt két középnehézsúlyú bunkó csapott össze. A zsák meg a foltja :)
aquí.y.ahora 2017.10.17 17:13:14
@élhetetlen: Bunkó vevő találkozott a bunkó eladóval. Ott van a zsák meg a foltja.

Nem tudom, én rengetegszer eszem a KFC-ben, mert én is imádom, és hidd el, simán meg lehet enni egy hamburgert vagy bármit úgy, hogy nem leszel nyakig zsíros. Nem, egyáltalán nem kell összekenni magad.