Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chris_007

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban igen szélsőséges időjárás köszöntött be Magyarországon, volt hó és szél dögivel. Sok helyen akadozik még a poszt írásakor is (szombat reggel) az áramszolgáltatás, de a legjobban azokat viselte meg a szokatlan időjárás, akiket autóikban ért utol a…..
Chris_007 2013.03.19 11:20:07
Chris_007 2013.03.19 12:30:53
Városi túlélő A kaméleon 2013.01.30 01:13:24
Megunhatatlanok Selco írásai a délszláv háború napjairól. Egy teljesen átlagos, az egészségügyben dolgozó hétköznapi ember beszámolói szinte érinthető közelségbe helyezik a húsz évvel ezelőtti háború napjait. A Magyarországtól szó szerint kőhajításnyira történt…..
Esett már szó a passzív biztonsági megoldásokról egy korábbi posztban, ezúttal az aktív védelem egyik legelterjedtebb módszeréről lesz szó, azaz a lőfegyverekről. A mai írás egy lelkes olvasónk gyűjtése alapján született, ezúton is külön köszönet neki a fáradozásáért!…..
Chris_007 2013.01.28 16:59:55
@astonferi: filmkészítés? 8 év után a cég tarthat full automatát :)
Chris_007 2013.01.28 22:35:59
@Cuba-Libre: de sajnos azt a vadászt magyar engedi vadászni. :)
Városi túlélő A rejtekhely 2013.01.06 14:25:31
A preppereknek két fő veszélyforrással kell számolniuk, ha a felszerelésük biztonságáról van szó. A felhalmozott készlet odaveszhet önhibájukon kívül (megromolhat, megsemmisülhet), vagy külső tényező miatt (lopás, rablás). Ebből kifolyólag minden komoly preppernek érdemes…..
Egy korábbi műsorajánló posztban sokat beszélgettünk a különböző műsorokban szereplő prepperekről, hogy milyen képet alakítanak ki rólunk az átlagember számára. A leginkább nyomatott műsor a témában jelenleg a Doomsday's Preppers, ami hagy némi keserű szájízt a…..
Két-három napra bevásárolt a magyar, ez maradt utána. A kép az óbudaiban készült 23-án...
Ha a dolgok rosszabbra fordulnának és a világ káoszba fulladna körülötted, hova menekülnél? Sokan közülünk már rendelkeznek valamilyen menedékkel (alfabázissal ;) ), rejtekhellyel, ahol kihúzhatják addig, amíg jobbra nem fordulnak a dolgok. Ha neked még nincs ilyened és nem…..
Az index is írt már egy cikket róla (itt olvasható), hogy Hawaii összes szigetén cunamiriadót rendeltek el egy korábban bekövetkezett 7,7-es erősségű földrengés miatt. Az utakon máris dugók alakultak ki - a sors iróniája, hogy sok helyen éppen a partmenti útszakaszokon torlódtak…..
Chris_007 2012.10.29 15:15:36
:)
Sok olvasó tette fel a kérdést az elmúlt hetekben, hogy mégis mi értelme felkészülni, mi rossz történhetne Magyarországon? Hiszen egy viszonylag szerencsés földrajzi elhelyezkedésű, mérsékelt éghajlatú országról beszélünk, ahol gazdagok az erdők, elegendő vízkészlettel és…..
Régen jelentkeztem utoljára recepttel. Most itt egy nagy kedvencem. Hozzávalók: olivaolaj hagyma, cukkini, ananász (nem konzerv!) csirkemell mustár, só, bors Elkészítés: Olivaolajon pirítsd üvegesre a hagymát. Ezután mehet rá a kockákra vágott csirkemell. Ha a hús…..
Korábbi cikkekben már foglalkoztam különböző felszerelésekkel, sátrakkal, túlélőzsákkal vagy hogy hogyan tároljunk vizet. Arról eddig nem ejtettem szót, hogy ha beütne a krach és el kellene hagynunk a biztonságot jelentő otthont, hogyan tehetnénk meg ezt a lehető…..
A BOB-unk legjobb esetben tartalmaz egy sátrat vagy egy ponyvát. De mi alapján düntsük el, hogy számunkra melyik a legjobb megoldás? Néhány érv és ellenérv következik. Sátor Előnyök: Ellenállóbb az időjárás viszontagságaival szemben (csapadék, szél, napsütés) Jó…..