Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsuzsi Hoffer

25 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fordul a kocka! A tökéletes bokor 2020.03.22 15:52:55
FIGYELEM! A KÖVETKEZŐ ÍRÁS EGYESEKET ÉRZÉKENYEN ÉRINTHET! Hát igen... engem biztosan...  vannak dolgok, amikről az ember csak a szűk környezetének (vagy még annak sem) beszél... de vannak esetek, amikor az egyén ettől eltekint... most "a szükség törvényt bont" - elvén úgy döntöttem, hogy kivételt…..
Ezt a bejegyzést 2018 áprilisában írtam... ezzel kezdem, hogy kicsit ismerkedjünk... egy cseppet aktualizáltam, és hogy hol tartok most, azt is beleírtam... szemérmetlenül hosszú lett, de hát eltelt két év...szóval... A sas leszállt... Újra megtörtént, április derekán... 6 év külföldi "kiküldetés"…..
Kedves Mindenki, elég hosszú idő után elérkezettnek láttam, hogy újra startoljon a Fordulakocka Blog. Csak így itt hagyom Nektek, hogy legyen mit olvasgatni... Sosem volt olyan aktuális újra indítani a blogomat, mint most, de már annyi gondolat jár a fejemben, hogy legjobb lesz, ha elkezdem…..
Manapság nem esik szó az idősekről... Napi témaként szinte semmi más nem kerül szóba velük kapcsolatban, csak az, hogy át kellene nekik adni a helyet a buszon, rossz az egészségügy, kevés a nyugdíj. Ennyi. Nem igazán gondoskodunk róluk, ezáltal nem gondoskodunk SAJÁT MAGUNKRÓL sem. Hogy mit értek…..
Dec.28. Lista megvan Szilveszterre? Meg, nem teljes, jön még rá "álákárt" is. 180 eddig, de lesz az 200 is. Hova tegyem őket, a büfére? Nincs hely. Megoldod. Megoldom. Nincs hely. De van. Asztal van, csak hely nincs neki. Szék sincs. Majd hozok másikat. Menü? Szokásos. 6 tányér, jön a "szorbé" is,…..
  (fotó: www.deviantart.com) Igen... ma a piáról lesz szó... Arról, hogy mit iszunk mi, magyarok, ha kikapcsolódásról, kertipartiról, egy nehéz nap végéről, fesztiválról, vagy éppen családi ünneplésről, baráti beszélgetésekről van szó... Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a bort meg a…..
Zsuzsi Hoffer 2017.12.26 18:11:31
@initalia: Köszi, nem nèztem utàna... csak a hatalmas citromültetvènyeket ismerem Limone-ban... ott helyi Limoncello-t àrulnak... borban jobb vagyok...
Nő vagyok. Fiatal vagyok. Főpincér vagyok. Külföldön vagyok. Már régóta érik ez a bejegyzés... Azért írom, mert szeretném megmutatni a sokszor aprónak tűnő, mégis meghatározó részleteket. Azokat a dolgokat, amik másoknak talán fel sem tűnnek, mi - vendéglátásban dolgozók- viszont minden nap…..
Zsuzsi Hoffer 2017.12.19 12:34:34
@Kicknick: Igyekszem mèg formàban maradni a következő 10 èvre... 40 felett màr nincs is èlet, tartòs tejet màr inkàbb nem is veszek
Zsuzsi Hoffer 2017.12.19 12:40:48
@commentes nikk: nem kell elolvasnod...azèrt ìrtam, hogy ne tedd... a cìmet az index adta, az èn bejegyzèsem cìme: NŐ VAGYOK, FŐPINCÈR VAGYOK... hidd el, nem sirànkozom, csak elmesèlem, hogy nèha nem könnyű, ahogy azt is, hogy mi benne a szèp... ahogy azt is, hogy merjük felvàllalni a magyarsàgunkat külföldön... nem kell, hogy tetsszen... csak lapozz tovàbb, ès keress valami szàmodra èrdekesebb posztot, vagy ìrj egyet arròl, ami tèged èrdekelne... vagy menj sètàlni, ha van időd ès süt a nap... ne vegyètek màr olyan komolyan!! Ez csak egy blog!!!
Zsuzsi Hoffer 2017.12.19 17:04:43
@erkölcsi hulla: Köszi, nem veszem magamra
Vajon kik állnak a háttérben, vajon mi kell ahhoz, hogy egy pincészet kiváló csúcsborral rukkoljon elő? Épp most nyitjuk a szezont itt, Obereggenben... A szálloda -ahol dolgozom- ma még nincs ugyan tele, de az előkészületeket ez nem érinti... Így pár napja nekiálltam beállítani az asztalokat,…..
Poggio Rozzi, Toszkána, Olaszország. Egyike azoknak az észak-olasz pincészeteknek, akik a kiváló minőségű "nagy toszkán vörös" mellett igazi borkülönlegességgel is szolgálnak az odalátogató borkedvelőknek. Ilyen az a fehérbor is, amelyet ma bemutatok. "Fehérbort fehérszőlőből, vörösbort…..
Olaszország jelenleg a világ legjelenősebb bortermelő- és exportőr országa. Prosecco, Asti, Chianti, Brunello, Barolo... körülbelül ez jut eszébe egy átlagos borfogyasztónak, ha az olasz borokról kérdezzük. A némi hozzáértéssel és kiváncsisággal rendelkezők már hozzáírhatják a listához a…..
Fordul a kocka! Mindenki számít! 2017.11.18 20:29:47
Ma, amikor egymást érik a motivációs konferenciák, egymásnak adják át a legnagyobb rendezvényközpontok kulcsait azok az előadók, akik minden erejükkel és tudásukkal azon vannak, hogy saját módszereik alkalmazásával minden ember elérhesse a kitűzött céljait, bizony el kellett gondolkodnom. Szuper,…..
A munkahelyváltásnak több oka is lehet, mint például a munkahely megszűnése, rossz kapcsolatunk van a munkáltatóval, vagy a kollégákkal, az elismerés hiányát érezzük, más irányú motivácónk van, lejárt a munkaszerződésünk, leépítés történt, jobb lehetőséget kapunk, kiégtünk stb.   (fotó:…..
Napjaink meghatározó és vissza-visszatérő kérdése, hogy itthon dolgozzunk-e, vagy inkább külföldön próbáljunk szerencsét. Ez az írás mindenkihez szól. Azokhoz, akik még csak rövid ideje élnek egy idegen országban, vagy jelenleg épp a külföldre költözés gondolatával kacérkodnak. Hasznos dolgokkal…..
Fordul a kocka! Elérhetőségek 2017.11.03 16:14:20
Az oldal szerkesztője: Hoffer Zsuzsi E-mail: zsuzsanna.hoffer@gmail.com Facebook: www.facebook.com/hofferzsuzsi  ..
  "Ha jól mennek a dolgok, senki sem tudja, ki a polgármester." /H.Zsolt, London/ Na ezen a mondaton annyira röhögtem, hogy majdnem összepisiltem magam...  Pár nappal ezelőtt felmentem a Facebookra, és megkerestem a legnagyobb osztrák-, londoni-, és dél-tiroli (olasz) csoportokat, majd…..
Érdekes dolgok ezek, gondoltam, megkérdezek pár embert, hogy ők hogyan vélekednek a saját motiváltságukról... a kérdést persze nem így tettem fel, ennek különböző okai vannak, de erről később talán felvilágosítást kapsz... Szóval a Facebook-oldalamon (aminek szintén a Fordul a Kocka nevet adtam és…..
Nem is húzom az időt... Alighanem így a WSET vizsga előtt 1 nappal, a születésnapom éjszakáján... közeledve a 32. életévemhez... megcsinálom életem első blogbejegyzését, borkóstolással egybekötve... A kiszemelt áldozatom:   Illene tudnom valamit a borászatról, a termőföldről meg a tavalyi…..
Valahogy gyerekkorom óta ezt csinálom... a komédiát... Komédiáztam én már az oviban is, amikor kétszer megszöktem... először hazáig szöktem...azért, mert nem tetszett a ruha, amit anyám rámadott...fodros volt...hát én mondtam neki reggel, hogy ebben én aztán nem maradok... nem hitte el... hát én…..
 Nagy a szám, és már nem félek használni... Visszanézegettem az elmúlt pár év képeit, és rájöttem, hogy valahogy tudat alatt már fotóztam a szőlőtőkéket... tetszettek már akkor is, amikor még nem tudtam, hogy ez komolyabban érdekelni fog... valami már mozgatta az agyamat... Kaltern,…..
Apám mindig mondta: "Mindegy, mit dolgozol, Lányom, de félmunkát sose végezz..." Dolgozom... mit jelent ez? Mutatom. Munka = "egy célra irányuló erőfeszítés, értékteremtő emberi tevékenység" (Értelmező Szótár) Munka = "szláv eredetű szó, eredeti jelentése: kín, gyötrelem, szenvedés, erőfeszítés"…..
A sas karácsonyozik... Hát igen... az első Karácsony külföldön... itt voltunk: Ischgl A sztori onnan indul, hogy ugye kimentem a Marcival ide, 2012. november 28-án... Ezt megelőzte egy intenzív német nyelvtanulás (asszem 1 hónap)... Mivel semmit sem tudtam németül, csak annyit, hogy ezek az…..
A Sas kockázik... A Rubik-kockát még sosem sikerült kiraknom... már tudom, hogy azért, mert nekem nem is kell... jó az úgy, ahogy van... szépen, színesen... összevissza... látszólag nincs is benne logika, gyakorlatlan kéz és elme nem is látja az összefüggéseket, hogy hogyan lesz belőle egység... én…..
Sokáig gondolkodtam, hogy hogyan is tudnám bevezetni ezt a kis szösszenetet, de arra jutottam, hogy nem köntörfalazok: A pali BESZART a lakás ajtajában...  Miközben ezt írom, még mindig elfog a röhögés... asszem, nem is bírom ki könnyek nélkül... Szóval a történet ott kezdődik, hogy a 2013/14-es…..
A sas fázni fog... 2012.  Felmondtam az iskolában, ahol tanítottam, majd hozzávetőlegesen 600 emailt küldtem és 100-szor telefonáltam, azért, hogy ezt a kupac mosatlant végre betehessem azokba az ipari gépekbe... Tirolba készülök... már a gondolat megfogalmazása is abszurd volt, mindenesetre ebben…..
Fordul a kocka! Csakazértis 2017.10.16 16:53:56
A SAS LESZÁLLT... Az úgy volt, hogy ezt is kitaláltam, és ezt is megcsináltam... "csakazértis"... Gyakorlatilag nálam erről szól minden... Lesz itt utazás, munka, tanulás, sztorik, amiktől dobtok egy hátast, olyanok, amiktől előveszitek a zsepit és minden alkalommal valami, amit "csakazértis"…..