Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tke

0 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ferenc egyike azoknak, akik még a németországi munkaerőpiac megnyílása környékén mentek ki dolgozni. Nem nagyon volt más választása, a családját szinte tönkretették a hitelek, vidéken munka nem volt, valahogyan el kellett tartania őket. Azóta kilenc év telt el, ma már az egész család (felesége,…..
Az idő mostanában mintha az eddiginél is nagyobb szerepet játszana az életünkben, nem utolsósorban azért, mert (mint a mai poszt szerzője, Zita írja) szobafogságra ítélve feje tetejére állt az időérzékelésünk, de azért is, mert éppenséggel itt az óraátállítás, ami mindig megkavarja kicsit az embert…..
Nehéz mit írni akkor, amikor egy blog elér a 3000. poszthoz, egy több mint 8 éves út mérföldkövéhez. Szép kerek számról van szó, megszámlálhatatlan érdekes, szívszorító vagy éppen pozitív történetről – ezúton is köszönöm, hogy megosztottátok a bloggal és legyen ez így a jövőben is! Szinte lehetetlen…..
Mi szezon elején, vagyis az iskola után azonnal próbáltuk ki a Wizz új nyaralójáratát, de akár augusztus végén is tehetünk egy rövid kört a spanyol tengerparton. Akár szűk egy hetet is eltötlhetünk Valencia környékén, hogy szeptember elsején essünk vissza Budapestre. Főszezonban a járat már…..
Becsomagoltunk egy jó kis kiránduláshoz, hogy te se hagyj otthon semmi fontosat! Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat az alapvető és egyéb praktikus holmikat, amiket jó ha magaddal viszel, ha túrabakancsot húzol...
Szerintem Zebegény az ország egyik legromantikusabb települése. Pont! Nyáron is gyönyörű, de ha van olyan időszak, amikor valóban kötelező meglátogatni, az egy behavazott hétvége. Hosszú még a tél, jön még hideg, lesz még hóesés (most is esik!) - úgyhogy ha nem tudod, hová szaladj ki fél napra…..
Mostanában meglehetősen divatos lett buddhista kolostorokba vagy indiai ashramokba elvonulni, a Dániában élő Noémi azonban teljesen más helyszínt választott arra, hogy kicsit elvonuljon a világtól. (A képeket is ő küldte, köszönöm szépen!)..
Sok ember életében jön el egy olyan pillanat, amikor úgy érzi, nem lehet tovább halogatni egy sorsfordító döntést, legyen az munkahelyváltás vagy külföldre költözés. Emese életében öt évvel ezelőtt jött el ez a pillanat, akkor vágott bele a határátkelésbe. Nagyon kemény…..
KultúrSokk Arlingtonban jártunk 2018.11.21 22:39:53
Egy washingtoni utazás kapcsán talán nem a legvidámabb programlehetőség, mégis kihagyhatatlan élményt nyújt egy séta az Arlington National Cemetery-ben. Két héttel ezelőtt, egy kellemes őszi napon mi is meglátogattuk. 1963. november 22., Dallas. A nyitott autóban a feleségével és a texasi…..
Colorcam Adventezz külföldön! 2018.12.04 13:26:08
Felejtsük el a klasszikus helyeket: a bécsi adventi vásárban mindenki volt már és mindenki rég rájött, hogy túl sok az ember ahhoz, hogy igazi meghitt karácsonyi hangulatba kerüljünk. Ha szeretnél kiszakadni a hundogok és nem kicsit túlárazott csülkök nyújtotta bazári hangulatból, akkor fogd magad…..
Előző posztomban a 8 legismertebb szülőtípussal foglalkoztam (ezúton is köszönöm a 21 ezer megtekintést). Írásomban kitértem azokra az archetípusokra, akikkel rendszeresen találkozunk szülői értekezleteken illetve fogadóórákon. Itt következő posztomban most a tanárokat veszem górcső alá (így…..
  Természetesen a teljesség igénye nélkül tudok beszámolni a nemzeti parkokról, hiszen annyi időnk nem volt, hogy az Usa összes parkját bejárjuk, de ami 5 hétbe belefért, azt belesűrítettük. Sok félelmem volt a kirándulásokkal kapcsolatban, főleg a gyerekek miatt, hogy majd túl hosszú túraútvonalak…..
Sok évvel a Malév után újra lesz Budapest-Cork kapcsolat. A Ryanair repüli jövő tavasztól, a menetrend magyar turistáknak kifejezetten jó. Több mint egy éve a kinti magyarok petíciója kapcsán írtunk arról, hogy miért olyan kevés és drága a járat Magyarország és Írország között. Most megkapták,…..
Tke 2018.09.15 10:31:15
Ezt most nagyon fáj kimondani, de újabb gáz hétvégén vagyunk túl és nagyon mérges vagyok. Nem, nem flexelt senki, nem dübörgött traktor, nem zúgott fűkasza, nem kukorékolt kakas, nem bőgött tehén, mint bármelyik átlagos vidéki falucskában. A nagy családi nyaralás után levezetésként kiugrottunk…..
Tke 2018.08.23 22:49:12
@liebend: Laktam a Dunakanyarban, újabban egyre jobban visszajárok a rokonsághoz. És értékelem a csendet, és ha a patakcsobogás bizonytalan, attól még nagyon élvezem, hogy "fű, fa, virág". A falu élje az életét a szokott ritmusban, az utcabálokkal, a focimeccsekkel és helyi italkimérőkkel. Ez belefér, kell is, sőt, szívesen megiszom a söreimet még a késdobálóban is.
A diszkó értelmes keretek között, hétvégente 1x működjön, ha minden költséget vállal, ide értve az utcák reggeli feltakarítását. Az iparszerű buliztatás az a pihenés és a környék tönkretétele.
A fapados légitársaságok utasokat rendszeresen semmibe vevő húzásai nyomán indul kezdeményezés egy fogyasztóvédelmi csomag létrehozására, amely persze nem csak a diszkontcégekre vonatkozik majd. A cél első körben egy olyan uniós etikai kódex elfogadtatása a légitársaságokkal és repterekkel, amely…..
Nem hiszem, mi vagyunk az egyetlenek, akik teljesen bezsongtak már csak a gondolatától is, hogy a nyaralójukból mesekertet varázsoljanak. Hónapok óta álmodozunk - és szorgalmas vakond módjára gyűjtjük az ötleteket. Kezdjük a kerttel... Nálunk a  hátsó kert egy hatalmas lejtő - adja magát, hogy…..
Nem titok, hogy régi álmom, hogy egyszer majd valahol a nagyon zöldben, távol a pesti őrülettől éldegélünk nagy boldogan. Jó, nem annyira távol, és nem is egész évben, csak nyaranta, mondjuk még olyan távolságra, hogy túlélésünk biztosítékaként legalább kórházügyileg Pesthez tartozzunk. Na meg az is…..
Ha azt írom, car boot sale, akkor az Angliában élők rögtön tudják, mire gondolok. Akik nem, azoknak röviden csak annyit, hogy egy elég speciális bolhapiacról van szó, ahol azonban bőven több minden lehet csinálni a nézelődésnél és vásárolgatásnál. De át is adom a szót egy…..
Jövő héten jelenti be nagy debreceni bővítését a Wizz Air. Sajtótájékoztatóra szóló meghívóból nem illik cikket írni, de nem mindenki gondolja így, a Délhírnél például most is annyira örültek, hogy nagy bejelentést ígérnek debreceni nagy emberek jelenlétében, hogy helyből világgá kürtölték: jön a…..
Szent isten, két hónap fájó hallgatás után, újra valami hazai. Most a Visegrádi-hegységben mentünk egy kört, egy olyan alapvetést jártunk le, ahol én szégyen szemre még sosem voltam. Az útvonalválasztás másik indoka az volt, hogy 12-13 kilométert a 30 fokban elégnek gondoltunk egy első túrázós…..
Két hete jelent meg Pedro posztja a spanyol (egészen pontosan Malaga és környéke, szóval inkább andalúz) gasztronómia gyomorkorgató érdekességeiről, és akkor a végén említette a malagai Atarazanas piacot, de bővebben nem tért ki rá. Nos, mivel többen is kértétek, most kitért,…..
Tke 2018.05.06 00:57:34
@Olliék: Jól mondod, ha reinkarnációban utaznék, a helyet magam is szívesen elfogadnám, és rögvest meginnék egy sört a határátkelőkkel. Római kaotikusként inkább a tisztítótűzre tekerek, és ha ilyen helyekre is lenne bejárásunk jutalomként -legalább kicsit:), az jó kis földi ösztönzés lenne.