Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moses_prophet

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Kedden a brit miniszterelnök beterjeszti az Alsóháznak a Kilépési Egyezmény Tervezetet. Nagyjából mindenki egyetért abban, hogy súlyos vereséget fog szenvedni. Majdnem a teljes ellenzék ellene fog szavazni és rengeteg tory hardliner. Elterjedt, hogy May még tesz egy utolsó kísérletet…..
Március 2-án 10 éves az örülünkvincentblog. Basszus, még a nevén is milyen vitáink voltak… :-)  És ma már mennyire távoli, piti vitának tűnik ez. 2009. szeptember 10-én született az első bejegyzésem itt. Meglepődtem az újraolvasásakor, mert nem színházról, hanem könyvről szólt, Spiró…..
moses_prophet 2019.03.02 19:05:36
@Kettes: en par eve dobbentem meg, h az elso holland utlevelem (amit meg csak ot evre kaptam) lejart, es kellett uj :-) Most mar a 14. itteni ev kozepen, a masodik utlevelem mar 10 evre szol uh van meg belole 5 ev hatra :-)
Neked hogy all az allampolgarsagod?
           A Heti Válasz "nagyinterjút" közölt Barabási-Albert Lászlóval. Heti Válasz. Nagyinterjú. Barabási-Albert László. Tökéletes (csak azért nem írom, hogy priceless, mert az kissé modoros, de persze valójában priceless, sőt szinte definálja a pricelessness-t).    …..
moses_prophet 2015.02.28 09:48:40
Hello,

Ebbe most szaladtam bele es gondoltam erdekes lehet:
yaledailynews.com/blog/2015/02/24/researchers-solve-50-year-old-problem-with-novel-method/

Although the paper has only been published online, a duo of computer scientists from the University of California at Berkeley has already applied the method to the traveling salesman problem. The traveling salesman problem asks the question, “Given a list of addresses and a map, what is the shortest route one can take to visit each house?” The Berkeley team used the interlacing polynomial method to derive an approximation answer to that problem.

Semmi skalazhatosag, csak meglevo eszkozok uj felhasznalasa. Uncsi, kevesbe lehet eladni a TVben, de a Traveling Salesman problema elso komolyabb approximacioja, amirol hallottam

Akit erdekel, a LinkedIn-en a kov csoportban gyakran vannak hasonlo nem-technikai osszefoglalasok:
www.linkedin.com/groups?home=&gid=1940519&trk=anet_ug_hm
moses_prophet 2015.02.28 14:03:37
@jotunder: Koszonom szepen!

Sajnos en mostanaban egyreszt eladott lelek folytan (business akademia helyett), masreszt csaladi allapotom kapcsan (3 gyerek mellett nehez a kulfuldi ut) nem nagyon jarok konferenciakra, de majd ranezek a konferencia publikacioira.

A magyar szalrol sem tudtam, vicces h egy amerikai fejvadasz altal kigyujtott cikkbol tudom meg Hollandiaban :>
A Civil Összefogás Fórum célja, hogy a civilek országszerte megismerjék egymást, találkozzanak és hallassák hangjukat, véleményüket. Ennek egyik formája lehet a CÖF klub. Ide világnézettől függetlenül várunk bárkit, akit érdekelnek a közügyek,  és hajlandó civilként a…..
ÉLJEN A REKLÁMADÓ BEVEZETÉSE 2013-ban a reklámipar bevétele 175.410 milliárd forint volt, melyet a lakosság duplán fizet meg. Öntik, ömlesztik ránk a reklámokat! Az ODE, mint fogyasztóvédelmi egyesület, örömmel üdvözli a reklámadó bevezetését. Jelenleg már olyan mértékű…..
moses_prophet 2014.06.11 09:49:23
moses_prophet 2014.01.15 15:03:37
Egy tehergépkocsival ütközött kerékpárost látnak el a mentők Camdenben, 2013. november 18-án. Fotó: Peter Macdiarmid Két héten belül hat biciklis halt meg London egyetlen útszakaszán. Volt olyan, hogy egy nap alatt többet, a másodikat éppen az elsőt gyászoló tömeg…..
A Magyar Nemzeti Bank biztosítaná a devizát a frank-, euró- és jenadósok hiteleinek forintosításához – egyre inkább egy ilyen elemet (is) tartalmazó devizaadós-mentő forgatókönyv tűnik kibontakozni az elmúlt hetek médiaértesülései alapján. Utánaszámoltunk: egy ilyen…..
moses_prophet 2013.08.15 06:56:43
Az tenyleg senkinek nem tunik fel, h az MNB devizatartalekanak feleleserol van szo?!?!?

Hany poszt is volt arrol, h ezert kell oda Matolcsy? Csak mert nem egy het alatt leptek meg, hanem egy ev utan, meg uugy valora valnak a legsotetebb felelmek.

A poszthoz viszont -
@bogel: teljesen igazad van, ha MtM alapon konyvelnek (ami ugye a Basel II miatt a kereskedelmi bankoknak kotelezo), akkor ez bizony veszteseg... ha meg bekerulesi erteken, akkor az istenek sem tudjak, h vajon mennyit er a devizatartalek...
Sziasztok! Május 8-án 15 órától nyílik a Belvárosi Galériában Fekete György professor emeritus, Kossuth-díjas belsőépítész iparművész ARANYKOR CÍMŰ életműkiállítása. Gondolom ismerős a név, ő a Magyar Művészeti Akadémia elnöke!!!! Kérlek, segítsetek abban, hogy…..
moses_prophet 2013.05.09 08:41:31
@szempontpuska: bevallom oszinten, eszembe jutott, h ez lehet a kovetkezo, de nem birtam megallni. nem igaz h meglepett, de ettol meg megdobbentett.
Örülünk, Vincent? Placebopátia 2013.05.06 00:48:00
Akárcsak az előző írás, eredetileg ez is a kornyezetvedelem.co.hu számára készült; a korábbiak jobb oldalsávunkból érhetők el. A homeopátia (avagy hasonszenvi gyógymód) a XVIII. században élt Samuel Hahnemann (1755–1843) találmánya, napjainkig az úgynevezett „alternatív…..
moses_prophet 2013.05.06 08:51:23
@aronsatie: erre nehez am mit mondani :D
moses_prophet 2013.05.06 09:19:30
@V8: en sem vagyok jogasz, szal a jogi hatteret csak a ram kozvetlen hatassal biro dolgoknak ismerem... viszont ez is csak ramutat, h a definicioban keresendo a problema gyokere.

@aronsatie es @Pásztörperc adott egy definiciot ami alapjan egyetertek veluk a homeopatia-bashingben. ezzel szemben egy tetszoleges orszag (ok, Mo kivetelt kepezhet) jogi szabalyozasaban nagyon fontos a korrekt definicio, kulonben nem lehet egyertelmuen eldonteni h melyik torveny alkamzhato ill alkalmazando, es ez serti a jogbiztonsagot. utana kell jarnom h mi az itteni definicio, ha megtalalom es le tudom normalisan forditani elkuldom kommentben
moses_prophet 2013.05.06 09:20:11
@moses_prophet: alkamzhato = alkalmazhato
Nagyjából a biztosítóváltó kampány félidejénél tartunk, már ami a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítást (kgfb) illeti. Iparági becslések szerint 2010-ben 1,2 millió, 2011-ben pedig 800 ezer autós váltott biztosítót, azaz a tavaly üzembentartók kb. 20%-a. A kgfb…..
Amióta felmerült tervként a választási regisztráció, azóta próbálok rájönni, hogy mi lehet a valódi értelme. Miért éri meg Orbánéknak ezzel egy újabb pofonba beleszaladni, újfent átlátszóan hamis magyarázkodással égetni magukat, hisz teljesen egyértelmű, hogy szó sincs…..
moses_prophet 2012.09.26 10:32:02
@is:
A) itt a KSH megfeleloje csinalja, es megkoszonnem ha nem javitanal ki ha nem tudod melyik orszagrol van szo
B) tenyleg felreerthetoen fogalmaztam, es azt impplikaltam h en tenylegesen protestszavaztam, pedig nem. Nem tudtam szavazni azota, h a Centrum Part eltunt, mert nem volt kire, ugyanis nem voltam hajlando protestszavazni. Most vegre olyan orszagban elek, ahol nem is kell; olyanra szavaztam akire szerintem erdemes volt.

rendszeresen olvasom a kommentjeited, szeretem is oket, nem vartam toled ilyen szintu megmondast, kar volt ezert.

A lebirkazasomert kulon koszi :> Jelenleg az en adoeuroimat is szorja a ti kormanyotok, akire en nem szavaztam, szal egy kicsit vissza kene venni az arcbol.
moses_prophet 2012.09.26 10:59:10
@is:
Viszont, jol szetoffoljuk a topicot pedig szemelyeskedes helyett nagyon erdekelne a velemenyed a tartalmi hozzaszolasomrol:
mit gondolsz a valasztokeruletek atirasarol a regisztracio + Kubatov lista alapjan?
moses_prophet 2012.09.26 14:00:32
@is:
Egyetertek az elemzessel, de tartom hogy ha komoly eselye van annak, h a Fidesz veszit, akkor at fogjak rajzolni a keruleteket meg egyszer - es ahhoz keves azt tudni h ki szavaz rad, azt is tudni kell h hova szavaznak a tobbiek kb ;-)

Ha mostanaban (=meg iden) ujra atirjak a valasztokeruleteket, akkor meg nem lesz akkora (nemzetkozi) visszhangja, mint ha honapokkal a valasztasok elott tennek.

Az az igazsag, h feltetelezve a racionalis optimalizalast (de nem feltetelezve moralt), a leglogikusabb valasz arra h miert most van levelben regisztralas, ez a legjobb valaszom.

A Posta kezben tartasa es hasonlo okokbol viszont el kell ismernem h a meglepetesszeruen nagy Fideszes regisztralo bazisra tokeletes megoldast vazoltal te, es ebben megint egyet kell ertenem - minek kockaztatni h vki szabin van v egyszeruen meg olvasni sem tud, ha ki lehet nekik tolteni elore? Egyebkent minek alairatni veluk szemelyesen, ha sosem vallanak be h nem regisztraltak? Kopogtatocedula es a tollak szine visszakoszon.
Tegnap este Berlinben Lovasz Laszlo es Szegedy Balazs kapta az egyik idei Fulkerson-dijat. Ezt a dijat konkret cikkekert adomanyozzak. Lovasz es Szegedy a Limits of dense graph sequences cimu cikkert kapta a dijat. Ezt a cikket tartjak a kombinatorikaban a graflimesz-elmelet alapcikkenek. A…..
moses_prophet 2012.08.21 07:51:15
@ijontichy: +1. Matiematikuskent, 5 eve alkalmazott matemakiai melot vegezve, kis kutatasi hatterrel meg mindig ledobbent h milyen sok osszefuggest nem latok, es nem is fogok latni soha. Egyenkent reszeredmenyeket meg csak-csak, bar nyilvan megerteni sokkal konnyebb, mint belatni. Viszont ATLATNI, tenyleg latni az eredmenyt, na azt nagyon ritkan es nagyon szuk teruleten :-(

Jo hir viszont, bar nagyon off, h mar nem (ujdonsag h mar Magyarorszag szerint sem) vagyok magyar allampolgar igy aztan az ekezetek miatt nem erdemes panaszkodni ;-)
Örülünk, Vincent? Alapok 2011.10.29 13:08:00
Az a legnagyobb baj a demokráciával, illetve annak a nyugatibb változatával, az egyszerűség kedvéért hívjuk liberális demokráciának, hogy nem igazán működik magától. Nem olyan, hogy ledobjuk repülőről a pusztába, ott elkezd sugározni és akik a hatáskörén belül…..
A Megújul a magyar tanügy elnevezésű országjárás eddigi tapasztalatait firtató kérdésre válaszolva Hoffmann Rózsa azt mondta, hogy a várható változásokról szóló fórumokon még nem találkoztak "erős kritikai hanggal". És nem szakad rá! De legyen. Ha ez a büdös…..
moses_prophet 2011.09.30 19:40:52
@graboczjulia: Rosszul olvastad: nem az alapitvanyi hanem az egyhazi iskolak a kedvezmenyezettek... HR KDNPje leroja tartozasat.

Egyebkent kicsit off, de elkoltozni nem eleg am - a magyar alkotmany (nem tudom h az ujban is igy van-e, de nem hinnem h kiszedtek volna) kimondja, h a magyar torvenyek a magyar allampolgarokra kulfoldon is vonatkoznak.

Nekem eheten irta ala a kiralyno (nem mondom meg melyik :D) az allampolgarsagi kerelmemet, meg iden megkapom az uj utlevelemet es "sajnos" fel kell adnom a magyart. Az egyetlen bajom h a lanyomnak meg kell tartania amig nagykoru nem lesz, de hat addig legalabb nem is igazan tudja a magyar allam elovenni. Ennyi, ninsc tovabb.
moses_prophet 2011.09.30 19:59:41
@9mmPara: Mikor zavarta a magyar allamot utoljara, h nem tudja betartatni a torvenyeit? Es mikor volt utoljara olyan allapot, h a magyarok fele nem jelentett volna fel boldogan ha lehetosege van ra, csak a moka kedveert?

Egyebkent meg - nem feltetlenul buntetojogi kategoriakban kell am gondolkodni, eleg pl a visszamenoleges hatalyu diploma adora gondolni: ha diplomad van amit "ingyen" kaptal (adot fizettem mar az egyetemi eveim alatt is, koszonom szepen, most meg a tamogataskent atutalt adoeuroimbol tartajk fent a haveri koreiket) es ezutan kulfoldre koltozol, fizess, akar visszamenoleg is - ismeros valahonnan? En ram pl vontakozik ez a felallas, es nem szeretnek ertesitest kapni az itteni adohatosagtol h megkerestek oket, ugyan hajtsak mar be ezt az adot a kettos adoztatast elkerulo megegyezes alapjan az o nevukben. Mint nem magyar allampolgart (attol tartok a fentiek alapjan ki lehet kovetkeztetni az ujat, de engem most mar nem nagyon zavar) engem ez a veszely joval kevesbe izgat, mert relfexbol nemzetkozi birosagon kene nekik igazolniuk h nekem ezt ki kell fizetnem, marpedig a visszamenoleges hatalyu ado EU torvenyeket / megegyezeseket sert.
Kitelt az esztendő, elszámol az aprónép, nézem, hogy „Emberismeret” ötös, akkor rendben is lennénk. Éreztem én, hogy nem kéne kérdezzek, de kíváncsi fajta vagyok, vesztemre, most legalábbis. Valami etikaszerűség lett volna, de az egyetlen tanárnő, aki ilyesmihez hozzá…..
w Seggel előre 2008.06.19 05:00:00
Mikor végre eljutott az Orbán Viktor agyáig, hogy a szélsőjobb rossz társaság, egyszer csak megmondták a híveknek, hogy mostantól ne árpádsávozzanak Fidesz-gyűlésen. Aztán kiszivárgott két pofon terve. Az összekacsintás vádja el is halkult. Igaz, vesztett a népszerűségéből…..