Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eloi

0 bejegyzést írt és 2042 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang Nézz fel! 2022.01.13 06:06:00
Megnéztem az új sztárfilmet. Felesleges volt. A szereposztás: csupa sztár. Akiket sajnáltam, mert ezekhez a szerepekhez amatőr színészek is megfeleltek volna, annyira sematikus, szinte szappanoperai szint. Egyedül a főszereplő férfi csillagász karaktere nem teljesen egysíkú. Mindenki más…..
eloi 2022.01.13 14:11:31
Ez egy karikatúra film.
Korábban számos film készült ebben a témában, nagyon jók, közepesek. Nagyjából mindben úgy reagáltak a szereplő karakterek - politikusok, elnök, hadsereg, média...-, ahogy az elvárható.
És szinte mindben be is csapódott mélyen az üstökös (Deep Impact), talán kivéve az Armageddont, ahol végül Bruce Vilice önfeláldozásával mégis csak szétrobbant.

Ez a film most az ellenkezőjét akarta megmutatni. Mi van, ha mindenki hülye? És nem képes a napi hülye üzemmódjából kizökkenni, még akkor sem, ha jön egy üstökös. (Persze a Föld többi országáról szós em volt...)

Ez nyilvánvalóan nem a realitás lenne. Még akkor sem, ha a személyes ügyeskedések és haszonlesés ott lenne. (Pl. SPOILER!, az első hullámot kizárt, hogy ilyen okkal bárki visszarendelhetné.)

Volt kritikus, aki meglátta benne - ahogy én is - azt, hogy ez a film is Trumpról szól. Még mindig. (A HBO-n is a mai napig ütik, ahol érik!) A balos filmesek, demokraták nem bírják elengedni, mert még mindig veszélyes rájuk nézve. Hiszen, bármennyire igyekeztek, hogy börtönbe küldjék, eltiltsák az új indulástól, az általuk felheccelt csőcselékből valaki végre lelője..., még mindig él és politizál. Vagy, ha ő maga már nem is annyira veszélyes, a szerintük létező "trumpizmus" igen. (Vagyis minden, ami nem balos-libsi-demokrata, az veszélyes rájuk.)

A filmben az elnöknő Trump! Vagy egy - demokrata aggyal nézve - trumpista.
Elmaradott, primitív, bigott, valóságtagadó, haszonleső... Szóval minden, amit Trumpra aggattak!

Elég ránézni a szereplőkre, alkotókra, hogy hová is tartoznak MIND ideológiailag, politikailag!!!

Szóval ez egy újabb anti-Trump (propaganda) film!
Akár a NER történetének utolsó fejezete is lehet a következő néhány hónap, de az is elképzelhető, hogy soha nem látott módon megerősödik a Fidesz a tavaszi választásokat követően. A bizonytalanság tapintható mindkét térfélen, a védők és csatárok egyaránt úgy gondolják, hogy soha nem volt még olyan…..
eloi 2022.01.11 23:34:45
@6.Lenin: Én az állítólagos EU-s "szakértőkről" írtam, akik szerint OV nem akarja majd átadni a hatalmat (vagyis az EU/NATO készüljön, hogy megsegítse az ellenzéket)!
Ez nettó hangulatkeltés.
Ja, persze, lehet, hogy itt is készítik már fel a hátizsákosaikat.
Az nem lepne meg. Hiszen a dezinformációs hadviselés után a tettek jönnek.
A "forradalom"!
eloi 2022.01.12 00:26:52
@dare: "félő az, hogy Pandora szelencéjét nyitogatná csak vele.
Csak azért nem támogatom azt, hogy MZP nyíltan beszéljen erről, mert túl nagy a feszültség a felszín alatt."

Hát... Azt a szelencét sajnos azok a kormány és magyar ellenes zsidó publicisták (politikusok és pénzemberek...együtt) nyitogatják főleg, akik Magyarországtól, Nyugat-Európán át az USA-ig NAPONTA végzik aknamunkájukat, dezinformációs hadviselésüket, dühödt, hazugságokkal nyíltan és szemérmetlenül operáló hangulatkeltésüket a kormány és így az ország ellen.

MZP könnyen össze tudja számolni a zsidókat a Fideszben - szerinte -, de előbbieket szinte össze sem lehet számolni. Meg nem is akarja senki, csak nem lehet nem látni, tudni.

Szóval, ha valóban nem gond, ha "mindenki felvállalja azt aki, ami", azt is, ha roma, azt is, ha zsidó..., akkor azok esetében sem gond, akik az országot gyalázzák, marják nap, mint nap. Gondolom.

És sajnos ez a tény az, ami nyitogatja azt a szelencét, és amiből egyszer baj lehet. Ne legyen!
Érdemes alaposabban megvizsgálni kérdésben szereplő a szavak jelentését, beleértve azokat többletjelentéseket, konnotációkat, amik a közbeszédben való használat során rájuk rakódtak és általában negatív értelműek. (A köznyelv minden alapvető, klasszikus értékjelölő fogalmunkat elkoptatja és…..
eloi 2022.01.08 22:38:33
@a nagy hohohorgász: "amúgy jogász szakon a normális iskolákba már 2000-ben csak nyelvvizsgakkal lehetett eleve BEJUTNI!!! "

Nem. Én 2007-ben kezdtem. :-) Csak a végére volt előírva.
Nyelvoktatás - órarendben, ingyen - viszont nem volt!
eloi 2022.01.08 23:05:27
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A DK elnöki posztján?
eloi 2022.01.08 23:11:14
@midnight coder: Túl késő van már ahhoz, hogy ezt megértsék.
Nem mintha akarnák. Hiszen ezek mind tudott, de lényegtelen dolgok. Lölőstől, "korrupcióstól", mindenestől. Nem ezek az igazi problémáik nekik (sem).
Egy lényeg van: ki diktálhat, ki hoz törvényeket, ki mondja meg mi legyen, merre menjen az ország, MERRE NE!, ki van a kasszánál?! Vagyis: kié a hatalom!
A többi púder.
Nehéz lenne vitatni, hogy a 2022-es parlamenti választások végkimenetele alapjaiban határozza meg Magyarország politikai, szellemi, gazdasági, sőt kulturális jövőjét is. A tét tehát hatalmas, amivel tisztában vannak ellenzéki és kormányzati oldalon is. Az év végén és az idei esztendő elején tett…..
eloi 2022.01.03 19:02:11
@ulpius66: Igen, túladagoltatta neki a... homokot...
Isten nyugosztalja nyughatatlan lelkét.
eloi 2022.01.03 19:22:54
@6.Lenin: Valószínű, hogy nem működhetünk másképp. Erre valóban a történelem a tanú.
Én éppen ezért nem hiszek semmilyen utópiában, szocialista-kommunista embertípusban, tökéletesen igazságos és egyenlő társadalomban, nyitott társadalomban, földi mennyországban...
És úgy látom, hogy ezeket mindig a baloldal ígéri és kezdi el megvalósítani, erővel is, diktatúrával is, ha kell, és persze mivel utópiák, sosem sikerül, csak rámegy egy csomó élet, évek, évtizedek.

Az is igaz, hogy ellensúlyok nélkül minden rendszer előbb-utóbb diktatúra lesz. Szóval igen, az árnyékra, rosszra is szükség van, a más véleményekre is, más gondolatokra is.
Csak nem mindegy, hogy az inga mekkorákat lendül ki a nagy hadakozás közben. Minél nagyobbakat, annál jobban fáj, annál több seb, halott lesz.

Most mi "jobboldalon" úgy érezzük, hogy baromira nagyot lendül, már megint, a negyven év balos elnyomás után újra, és kb. elsöpörni készül minket nyugaton, itthon újra.
Igazi Jolly Joker Orbán Viktor számára Novák Katalin. Szóba került már szegedi polgármester-jelöltként, dolgozott a fiatalokat és a családosokat megcélzó tárca nélküli miniszterként, a nők jogaiért küzdő mosolydiplomataként, és volt egy darabig a Fidesz alelnöke is, de kevesen gondolták, hogy a…..
eloi 2021.12.22 22:15:32
@birkamenet: Ez egy ballibtől olyan, mint egy extra nagy dicséret!

Onnan tudjuk, hogy a jó és igaz úton járunk, hogy látjuk ahogy ti egy normális, három gyermekes anyát, nőt, fasiszta kurváztok, szoftfasiszta homofóbozzátok, sunáznátok, ba..atnátok...

Ilyenek vagytok ti.
Tőletek minden gyalázkodás dicséret!
És ez szánalmas.

Még, hogy nemzet egysége! VELETEK??? :-(
eloi 2021.12.22 22:32:43
@CSOKKI MÁLNA:

A magyar ballib oldal szolgálatra jelentkezik!

:-( Ahogy szokta.
eloi 2021.12.22 22:36:08
@CSOKKI MÁLNA: Igen, beszédes, hogy a 444 dobta fel a témát.

Az meg vicces, hogy ma egy másik elfogulatlan "kutatócég" (muhahahaha), gyorsan kihozta, hogy szó sincs durva lemaradásról, fej-fej mellett van az ellenzék és a Fidesz! Persze.
Érdekes méltatlansági-jogelméleti vita látszik kibontakozni Hódmezővásárhelyen, hiszen az önkormányzat hírszolgálata két fideszes önkormányzati képviselő esetében arra célzott, hogy akár a mandátumuktól is megfoszthatják őket, mert nem közöltek helyreigazítást egy (részben) elvesztett perben.…..
Kezdjük az elején: honnét veszed ezeket összeesküvés-elméleteket, hogy „Clemenceau-terv”, meg „Soros-terv”? Azt most nem is hánytorgatom fel, hogy a keresztnevüket rosszul írtad: az elsőt Georges-nak írják „s”-sel a végén, a másodikat George-nak! De ez utóbbit igazából György-nek mondjuk, mert…..
eloi 2021.12.17 17:44:56
@arthurthedent: Ez a te hited! :-)

Egy magasabb értelem szükségszerű létezése mellett nagyon is jó észérvek vannak. Tehát az Isten hit is lehet racionális. Ezért nem mindegy, hogy ki, milyen keretrendszerben gondolkodik.
Ahogy én látom, az ateisták egy sokkal szűkebben, mint akik teret hagynak a világban egy teremtőnek is. :-)
De itt azt hiszem ez off topic.
eloi 2021.12.17 18:11:42
@arthurthedent: "ezért a józan ész úgy működik, hogy amíg nincs észérvünk arra, hogy valami létezik addig nem követelünk rá bizonyítékot, hogy tényleg nem létezik."

A teremtő/Isten létezése melletti érveket a hívők meggyőzőnek találják, vagyis igazoltnak, igazolhatónak, hogy létezik. Ezeket kellene egyértelműen cáfolnia annak, aki mást állít. Amíg ez nem történik meg, addig az ellentétes állítást is igazolni kell! Mint minden állítást.
Vagyis, ha egy Istenben hívő azt állítja, hogy van Isten, igazolnia kell. Azzal pl. hogy milyen jelek mutatnak erre, avagy milyen gondolkodási séma, út vezethet el ennek felismerésére. Ezt a hívők meg is teszik.
Ha egy ateista azt állítja, EZZEL SZEMBEN, hogy nincs, azt is igazolnia kell. Mindenek előtt a másik fél érveinek egyértelmű, hézagmentes cáfolataival és nem csak a tagadással.

Hozzuk közelebb: Ha van egy autónk, de sosem láttuk sem a gyártóját, sem a tervezőjét, akkor az ő létezésük puszta feltételezés. Nem tudhatjuk, hogy léteznek-e?!
Sosem láttuk őket.
Viszont van két ellentétes állításunk:
- Az autónak van/kell hogy legyen tervezője, gyártója.
- Az autónak nincs tervezője, gyártója.

Két állítás, amit igazolni kell. Nem lehet - jó lehet, de érvénytelen kifogás - azt mondani, hogy az autó tervezőjének nem létét nem kell igazolni, mert nem létet nem kell igazolni, csak létet.

Lehet ilyenkor az is, hogy akik azt állítják, hogy az autónak kell legyen tervezője, mert egyrészt azzal magyarázható legkevesebb feltételezéssel a létezése (Occam), másrészt az autó sok jelét viseli magán annak, hogy nem magától létezik, hanem értelem által... stb., ezért ők ezt igazoltnak vélik. Tehát az a hitük, hogy az autónak van tervezője/teremtője. És ezt a hitet ők racionálisan alátámaszthatónak és támasztottnak gondolják. Pl. magának az autónak a tudományos vizsgálata alapján, amely mutat egy tervező értelemre. Inkább, mint a spontán kialakulásra.

A másik csoport meg azt mondja erre, hogy nem fogadjuk el a ti autó tervezettsége melletti érveiteket, mert szerintünk meg nem lehet/nem kell/nem szükséges a tervező értelem feltételezése. Inkább: 1. Elfogadjuk az autó létezését csak úgy magában.
2. Kreálunk egy sokkal bonyolultabb magyarázatot, sokkal több igazolatlan feltételezéssel arról, hogyan jöhetett mégis létre magától. (És abban hiszünk inkább.)
3. Kihúzzuk magunkat az igazolási kötelem alól, azzal, hogy amire azt mondjuk, hogy nincs, azt nem is kell igazolnunk/cáfolnunk.
Szerintem valahogy így néz ki a van Isten, nincs Isten vita is.
Egy komoly tekintéllyel és befolyással bíró nyugati politikusnak kellett Magyarországra látogatnia ahhoz, hogy Orbán Viktor szembesüljön a nemzetközi realitásokkal. Emmanuel Macron főleg gesztusokkal demonstrálta, hogy nem tartja helyesnek azt az utat, melyen Orbán halad évek óta. A magyar kormányfő…..
eloi 2021.12.16 17:16:00
@jotund: Csak most sokkal nagyobb a GDP!!! :-)
Szinte mindenki hallott már az Anonymous-csoportról, melynek szimpatizánsai (és tagjai) híres maszkjaikkal rendszeresen bukkannak fel a különböző híradásokban. Céljaik szerteágazóak és sokrétűek, de rendszerint a diktatúrák illetve elnyomó vagy önkényes szervezetek ellen lépnek fel különféle…..
eloi 2021.11.25 17:26:11
@Örömhernyó: A szupranacionális katolicizmus volt az első jelentős próbálkozás Európa és a világ egyesítésére. Római központi vezetéssel (lásd Brüsszel) és helyi kormányzatokkal. Éppen, mint most az EU-ban. A nemzeti katolikus egyházak erős önállóságot élveztek, ahogy a mostani nemzeti kormányok (még) az Eu-ban, és csak bizonyos területeken volt meg Róma elsőbbsége (hit és erkölcs dolgában főleg). Minden másban igen erős szuverenitás volt. ...

A protestantizmus valóban egy hatalom és vagyon átcsoportosítás volt. És a nagyobb szuverenitás elérése, ami éppen szembement mindazzal, amit az egyház és ma az EU jelképez és akart(t). A népek egységét.

A protestantizmus lázadása elsősorban tehát nem is vallási kérdések miatt lett sikeres, hanem mert a vezetők - előbb a németek, aztán VIII. Henrik is - felismerték, hogy növelhetik a saját, regionális hatalmukat és vagyonukat persze a nemzetközi egyház kárára.

Maga VIII. Henrik a protestantizmus egyik legnagyobb ellenzője volt. Könyvet is írt a protestantizmus ellen a katolikus hit védelmében!!!
Egészen addig, amíg bele nem szólt az egyház a házasodási, megcsalási, asszonykivégzési dolgaiba.
Akkor, látva a német példát, ő is "protestált". Ami annyit jelentett, hogy magához vonta az egyházi/vallási hatalmat és ellenőrzést is, ő lett az angol "pápa", és elvette és újraosztotta a saját követőinek az egyház vagyonát. És nem mellesleg vallásháborút robbantott ki, mint az többi protestáns, amelyekben aztán százezrek haltak meg... És többek között az európai integráció, egységesülés hajója is elsüllyedt évszázadokra.
De legalább a saját egyháza saját főpapjaként már senki nem szólhatott bele a házasodási, válási szokásaiba...
Deansdale Sztrájk 2021.11.22 18:32:57
Eljutott hozzám a hír, hogy pár pedagógus megunta a szakszervezetek töketlenségét, ezért szeretnének saját erőből sztrájkot szervezni a kényszeroltás ellen. Abszolút egyetértek ezzel a kezdeményezéssel, és teljes mértékben támogatom is - ez a cikk ezért íródik. Szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy…..
Magyarországon védettségi igazolványhoz juthat mindenki, akit beoltottak vagy igazoltan átesett a Covid19 betegségen. A most megjelent kormányrendelet szerint azonban a munkáltató elrendelheti a kötelező oltást minden alkalmazottja számára, aki nem tudja igazolni, hogy ez nála orvosilag…..
Végigolvastam, inkább csak összefoglalóként, a lengyel és magyar vita lényegét, amely végső soron az EU-s és nemzeti jog elsőbbsége körül forog. Az összefoglaló bizonyos interpretációival nem teljesen tudok azonosulni (úgy érzem, hogy pl. a "liberális demokráciának" nevezett berendezkedés…..
eloi 2021.10.30 19:24:44
@birkamenet: A kommunista-libsi EU nem tetszik, és ehhez jogunk van!
Ugyanis EGYENJOGÚ tagországok vagyunk, lehet más véleményünk és más politikánk olyan kérdésekben, amelyek NEMZETI HATÁSKÖRBEN VANNAK!
Az EU terjeszkedik túl a saját hatáskörén! És ilyenkor vagy behódolsz, mint ti balosok, ahogy szoktatok, vagy ráütsz a kezére, hogy el onnan, ahol semmi közöd, dolgod nincs. És a szerződések sem teszik lehetővé valójában.
Erről szól a történet.
eloi 2021.10.30 19:38:43
@chrisred: Mire gondolsz? Az EU tagságra? Én mellette szavaztam és jónak is tartom, ha nem akarnak leuralni minket és új Moszkvává, új birodalommá válni.
Egyszerűen az EU-nak nem kellene túlterjeszkednie a megszabott jogain és mindenbe beleszólni, abba is, ami a SZERZŐDÉSEK SZERINT nemzeti hatáskör! És főleg nem lenne szabad erőszakkal kikényszerítenie azt, amit egy-egy tagállam jogosan (!!!) nem akar! Mert az ő hatáskörében van és mást gondol adott dologról. És ehhez joga van! Az EU most ezt a jogot akarja sok-sok kérdésben elvitatni. Nem véletlenül kényszerült már Németország után (!) Lengyelország is arra, hogy tisztázza, kinek hol a beleszólási határa?
Csak annyi kell, hogy az EU vonuljon vissza a saját, szerződésekkel szabályozott határai közé és békesség lesz.
Vagy szakadások.
Archiregnum Márki-Zay hét halála 2021.10.24 22:24:47
Márki-Zay egy politikai hulla, vagy macska. Ezt onnan tudom, hogy már hétszer láttam elpusztulni: egyszerűen nem élhet. Nem lenne szabályos, ha létezne. Kizárt. ..
eloi 2021.10.26 20:17:50
@dare: Az illiberálist természetesen úgy kell érteni, hogy, ha azt nevezzük liberalizmusnak, amit a mai erőszakos, diktatórikus liberalizmus jelent, ahhoz képest akarunk egy normálisat, ahol a szabadság valódi jog, amit nem korlátozhatnak a liberalizmus nevében. Tehát lehet más a véleményem (bármiről!), más az ideológiám és más a politikám is, mint amit a liberálisok elvárnak, sőt, ki akarnak kényszeríteni!

És ezeket anélkül elmondhatom és képviselhetem, hogy pl. lenáciznának xenofóboznának, homofóboznának... folyton, meg képviselhetem is nyilvánosan, retorziók, meg ellehetetlenítés nélkül.
Ez az illiberális, amikor a liberális a vélemény- és ideológiai terrort és (el)nyomást jelenti.
eloi 2021.10.26 20:27:35
@6.Lenin: Sajnos lesznek. Igény van rájuk! :-(

Az Orbán fóbiásoknak egy vasmacska is jobb, csak ne ő legyen.
A fideszes kampánystáb minden bizonnyal hosszú idő óta tervezhette az idei október 23-át. Profin meg volt komponálva minden: jól működött a szokásos buszoztatás az ország minden részéből (sőt, még azon is túlról) , a 2006-os események helyszínein vonult fel a tömeg, az utcákon a résztvevők pedig…..
eloi 2021.10.24 12:22:59
@midnight coder: Ez így nem egészen igaz. OV egy felvállaltan kereszténydemokrata politikát visz, és ez tény. Mind anyagilag, mind elvekben teljes mértékben támogatja a kereszténységet. Szemben a poszt-kereszténnyé vált, újpogány nyugattal is. Amely ezért dühödten támadja!

És ez a dolga, ker.dem. politikusként.
És tőle nem is várunk többet.
Azért választjuk meg, hogy az érdekeinket és értékeinket védje és előmozdítsa. Ezt pedig magas szinten meg is teszi.

Nem kell neki sem papnak, sem szentnek lennie. Mi sem vagyunk azok. Elég, ha jól ellátja a mi politikai érdekképviseletünket!
És ez rendben van.

(Az inkvizíció azt jelentette, hogy senki sem volt elítélhető kivizsgálás és nyomozás nélkül, mint korábban! Nagyon komoly előrelépés volt ez akkor a vádlottak érdekében.)
eloi 2021.10.24 12:32:35
@midnight coder: "Kis hazánkban annyi százmilliárdot lopott már mindkét oldal a közvagyonból, hogy a korrupciós vádak ma már kb. a lõtéri kutyát nem érdeklik. Nagyon hülyének kell ahhoz lenni, hogy valaki elhiggye, hogy ha esetleg az ellenzék aminek a fõ ereje a DK hatalomra kerül, akkor egy centit is csökken majd a korrupció mértéke."

Ez pontos.

Azzal a kiegészítéssel, hogy azért nem ül senki ezek miatt börtönben, mert adott helyzetben minden törvényesen ment, jól lepapírozva.
Szóval a lopás szó valójában jogilag nem áll meg. Inkább a mondás, hogy "minden szentnek maga felé hajlik a keze". Vagyis minden kormányzat a maga körét eteti, hozza helyzetbe.
A világon mindenütt.
Ha ezt a realitást elfogadjuk, akkor be is kalkuláljuk. Ezért "pereg" már le.
Mert senkinek nem ez a fontos valójában, hanem az, hogy e mellett mit kapunk mi és az ország arra megy-e, amerre mi akarjuk?
Ha igen, akkor betudjuk a politikusok és holdudvaruk árát, mint szükséges költséget.

És, hogy valójában ez a fontos (nem a pénz), hogy milyen ideológia mentén, hová tartunk, az is mutatja, hogy a nép simán visszaszavaz bárkit, bármit csinált is korábban, ha azt gondolja, hogy majd ő viszi a számára megfelelő ideológiák mentén tovább az országot.

A választás tehát mindenek fölött ideológiai és érzelmi!
eloi 2021.10.24 12:54:13
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A nyugat klasszikus értelemben nem bukik meg - ez egyébként sem rövidtávú folyamat -, hanem átalakul. A kétezer éves zsidó-keresztény civilizációból éppen átformálódik egy (új)pogány civilizációvá. A keresztény kultúrát éppen kiszorítják, felszámolják, és egy másikat építenek a helyére.
A nyugat ezen túl is speciális helyzetben van, mert egyszerre verseng ott a pogányság és az iszlám.
Meg persze utóvéd harcait vívja a kereszténység is.
De nyugodtan mondhatjuk a nyugatra ma már, hogy poszt-keresztény.

Mi keleten speciális helyzetben vagyunk, mert a negyven év szocializmus után vissza szerettünk volna térni az évezredes hagyományokhoz, a keresztény civilizációhoz. De közben azzal kellett szembesülnünk, hogy ezt a nyugat diktatúra nélkül is elhagyta már. Tehát miközben mi építenénk vissza amit a negyven év lerombolt, és azt hittük, hogy a nyugattal egy közös, európai és keresztény kultúrában egyesülünk, rá kellett döbbennünk, hogy nem lesz ilyen közös alap, mert közben ők már nem a keresztény Európát építik. Hanem egy újpogány Európát, egy párhuzamosan futó iszlám szállal.

Nem véletlen, hogy egy magyar, lengyel kereszténydemokrata kormány már nem talál keresztény szövetségeseket nyugaton!!!
Elvileg egy CDU-CSU... nem folytathatna más politikát (pl. az iszlám bevándorlás, a gender, az LMBTQ, az abortusz, a gyermekek és keresztények védelme, stb. ügyekben) keresztényként, mint a magyar vagy a lengyel ker. kormányok!

Csak, hogy ők már nem keresztények, mert nem keresztény politikát folytatnak!
Mivel ezt még nem akarják beismerni, ezért nem is keresztény alapon akarják a magyar és lengyel kormányokat félreállítani - egy ilyen vitában nem nyerhetnének! -, hanem kitalált, kreált "jogállamisági", meg korrupciós bull shitekkel. (Miközben a saját portájuk előtt is bőven találnának söpörni valót!)
Egy keresztény alapú vitát nem nyerhetnének meg!!! Mert a kereszténység tanításai egyértelműek gender, LMBTQ, stb. ügyekben.
"Gyümölcseiről ismerjük meg a fákat", ugye.
A gazdaságtörténeti könyvekben külön fejezet lesz majd a mostani támogatás-alapú gazdaság...
eloi 2021.10.20 22:42:02
A mai volt a legfontosabb nap, mióta írjuk ezt a blogot. Hittük már többször is ezt, aztán mindig pofára estünk. De ez most valóban más. Az előválasztók azt mondták, hogy tele tökük Gyurcsánnyal is és Orbánnal is, jöjjön egy új, tiszta, esélyes jelölt. A full lipsi Budapest földbe taposta az…..
eloi 2021.10.19 20:40:43
@cavalry: Ausztriával, ahol most bukott meg a kancellár (is)? Jópofa.
eloi 2021.10.19 20:41:11
@Behajtó70: A poén az lenne, ha jól összevesznének, aztán a Fidesz-KDNP-MMM alakítana kormányt!
Végül is elvileg ezek a jobbos-konzi-ker.dem. pártok, politikusok! Eleve nonszensz, hogy egy (állítólagos) konzi-keresztény vezeti a nem konzi, nem keresztények - hogy finoman fogalmazzak - listáját!!! Ilyen is csak nálunk van. Vagy MZP nem az, aminek mondja/tartja magát. Mert úgy érthető, hogy hol áll és kikkel.)

Nem? :-)
eloi 2021.10.19 20:42:04
@J.W. Booth: "Ettöl a fidesz és a Viktor Gyurcsány-fobiája nem mulik el, csak átalakul.
De a nevétöl a Viktor idönként még ma is véreset vizel, igaz, Pelikán elvtárs? "

Nem! :-)

De nagyon jó egy kampányban, hogy ott van a térképen, mert megtestesít mindent, amit a magyar baloldal jelentett és jelent.
Így egy szóval kifejezhető, minden, amit a baloldalról tudni kell a választóknak.

És igen ezzel szívességet tesz a kampányguruknak.
Miért nyer az egyik, s miért nem a másik? Az előválasztást követően különösen sokan tehetik fel a kérdést maguknak. Mégis, mi alapján döntöttek a szavazók? Személyiség? Kormányzóképesség, netán pártszimpátia?..
eloi 2021.10.18 17:18:38
@Ekrü: A DK nem fog kiszállni, egyrészt mert már kormányozni akarnak, ha megosztva is, másrészt mert van még zsarolási potenciálja bőven, harmadrészt, mert elég sok "fordulatot" lenyelettek már a szavazóikkal, azért, mert az "összefogás mindenáron", így kiszállni nem lenne kockázatmentes a sajátjai felé sem. (Lenyelték pl. a Jobbikot, Jakabot is..., a "jó cél" érdekében.)
eloi 2021.10.18 17:33:00
@ben2: ""tényszerűen nagyon sok az eddig anyátlan jobbos-konzi szavazó"

Ezt miből gondolod?"

A környezetemből. Rakás konzi, templomjáró keresztény nem akar a Fideszre szavazni, voltak akik kifejezetten megnevezték MZP-t már egy hónappal ezelőtt, hogy rá igen... Gondolom, most még inkább, hogy esélye is van.
Továbbá, látom, hallom a szülői állásfoglalásokat azokban az egyházi (!) iskolákban, ahová a gyerekeim járnak.
Az egyik gyerekemet egy tucat osztálytársa nevette ki és győzködte, amikor azt mondta, hogy ha szavazhatna a Fideszre szavazna, mert az a legjobb, arról, hogy OV-ék csak lopnak, szemetek..., stb. Vajon hol hallja ezt egy tíz, tizenegy-két éves gyerek?
Otthon. És, mint mondtam, egyházi iskola. A szülők egy nem kis része tehát simán egyháziba íratja a gyerekét, de lesszavaz(na) az ellenzékre.
Sőt, egyházi iskolában tanító tanár jajjongott azon - amit időnként újra és újra bevetnek, hiába cáfolták már, most éppen DKlára dobta be, de már MZP is rezonált rá!!! -, hogy az egyházi iskolásokat a kormány jobban támogatja, mint szegény állami iskolásokat!!!

Szóval lássuk ezeket, mert nagy meglepetés jöhet!
eloi 2021.10.18 17:43:09
@Ekrü: Így is lehet. Én most a potenciálisan megszerezhető zsákmány vonzását erősebbnek érzem. Ha kiszállnának, biztosan oda a kormányzati pozíció.
És Feri sem lesz fiatalabb... De a maga szeletének megszerzéséhez még meg van az ereje. Most még.
Négy év meg túl nagy idő már.
Mostanában az ellenzéki jelöltek egymást felülmúlva ígérnek súlyos áristomokat Viktornak, családtagjainak, strómanjainak, meg úgy általában mindenkinek, aki az elmúlt tizenkét évben a Fidesz környékén megfordult. És a neten zsizsegő kommentelők reakcióját elnézve erre van igény. Az a jó ebben, hogy…..
eloi 2021.10.15 21:33:02
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "- biztos hogy csökkenne ha ezeket elvinnék vezetőszáron. Meg az előző gárda nem kérkedett a vagyonával és nem röhögött az arcunkba. "

Na de miért csak ezeket???????

Ja, igen, Kóka sem járt helikopterrel...
Ki kérkedik??? Az lenne a kérkedés, hogy lesifotósok loholnak a nyomukban és eladják a róluk, a privát szférájukban készült képeiket, amin aztán rágcsál az ellenzék meg az irigység?
Különben hol jelenik meg a kérkedés?
Ja és miért irritáló ez neked, ha valakinek van pénze rá??? Mert mondjuk felépített egy autópályát, gyárat... és x ezer embernek adott, ad közben munkát? Miért nem legyen ebből gazdagabb? Ha egy külföldi lenne akkor oké? Miért? Mert a külfölditől nem irigyeljük?
De, ha magyar akkor dögöljön meg? Miért? Főleg, ha valamit kaptunk is a pénzünkért. (Nem úgy, mint...)

Pontosan ez a szocialista gondolkodás, hogy akinek van az biztosan lopta, szemétláda, el kell venni tőle, vezetőszár...

Hát, ha egy gondolkodás undorító, akkor ez az. Kapitalista rendszerben meg egyenesen irracionális.

Aki meg tényleg lop, nem ad vissza arányos értékű ellenszolgáltatást, azt ki kell vizsgálni, fel kell jelenteni! Én sem támogatom a jogalap nélküli gazdagodást, amikor nem kapunk a pénzünkért semmit.
De akkor ezt igazoljuk, ne csak a szánk járjon, és vádaskodjunk.
eloi 2021.10.15 21:37:26
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az ország, a családok, a gyerekeket nevelők, a munkavállalók döntő része..., állapota fényévekre van attól, ahogyan a baloldal átadta (persze nem önként)!!!
Ha nem vak...
eloi 2021.10.15 21:51:39
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem írtam, hogy nincsenek stiklik (ha ez az, nem ismerem a részleteket). Csak azt, hogy közben másnak is jó/jobb.
És azt, hogy bizonyos ár megéri azért, ha közben a mi/én értékeimet, érdekeimet, nemzeti- és konzi-keresztény értékeimet is támogatják, kiállnak mellette. És bőven kiállnak. Nekem ez fontos, és megér némi pénzt, mert a pénz csak pénz! Por és hamu.

Húsz-harminc év múlva nem fogjuk tudni, ki volt Mészáros, XYZ, de azokkal a döntésekkel és következményeikkel együtt fogunk élni, amiket ma, holnap, holnapután meghoznak!
Ezért nem mindegy kik hozzák meg ezeket! Nekem nem. Nagyon nem. És az országnak sem.
Ma a két oldal nagyon más irányba menne tovább.

A politikus drága dolog, és nem szent, neki is maga felé hajlik, főleg, ha már kormányszintű. :-) Mindennek ára van.
A baloldaliaknak is.
Csak azt nem szívesen fizetném meg (újra), mert nem kapok érte semmit vagy nem azt, amit szeretnék.

Ezért nem nehéz a választás számomra. A hibákkal, gyengeségekkel együtt sem. (Amiket minden kormánnyal megkapnék szintén.)
Az embernek tudnia kell mit akar.
Sokan még mindig nem értik, főleg az ultrabalos oldalon, hogy az előválasztás azt is magával hozta, hogy a legtöbb ember nem csak a Fideszt váltaná le, de a régi ellenzéki politikát, politikusokat is. Karácsonynak valószínű megkönnyebbülés a visszalépés, főleg, hogy a bejelentése után a közvetlen…..
Az előválasztás egyik legnagyobb hozadéka, hogy a pártok már nem csupán a közvélemény-kutatások alapján ítélik meg a választóikat és önmagukat. Ha valaki hibázott, annak következményei voltak, ha valaki jól csinált valamit, akkor lendületbe jött. A politika már nem csak az elemzők okoskodására épül,…..
eloi 2021.10.13 15:19:27
@ulpius66: Egy keresztény a ballib összefogás élén? Ez önmagában abszurd. És ennél erősebb "fogást" találni rajta nem is kell!
eloi 2021.10.13 15:48:34
@ben2: Elég pontos.
Az elbukták még nem biztos. A választás elsősorban nem racionális, hanem érzelmi alapú! És a tömeg manipulálásban a ballib oldal abszolút profi! És ne felejtsük el, hogy mögöttük áll az egész nemzetközi mainstream média!!!
Elég megnézni, hogy egy állítólagos konzi angol lap miket és milyen hangnemben ír az országról és az OV kormányról a meccsen történt balhé miatt - amiről még azt sem tudni, miért tört ki valójában? Alap, hogy le szélsőjobbozzák, rasszistázzák!!! :-(
És kit kérdeznek meg Magyarországról? A BAJNAI kormány miniszterét!
Érted.
Nyilván nem elfogult, nem a kormány bukása az érdeke, és nyilván nem fog ezért simán hazudozni is. :-(
Szóval gigantikus ellenszélben kell ma egy konzi-kereszténydemokrata kormánynak küzdenie és talpon maradnia.
Ezt nem szabad lebecsülni.
És itthon is egyre több a jobboldalon a baloldalnak dolgozó hasznos hülye!!!
MZP is erre kell. Erodálni a jobb-konzi-ker. szavazótábort!
Mert ő kereszténynek mondja magát...

Holott annyira keresztény aki összeáll a keresztényellenes ballibekkel, mint amennyire Hegedűs hadnagy egri várvédő!!!
Napokig tartó huzavona után eldőlt, hogy Karácsony lép vissza Márki-Zay javára, és ezután az is kiderült, hogy az MSZP, az LMP és a Jobbik sem áll be Márki-Zay Péter mögé, csak a Momentum. Karácsony pártjáról nincs információ, a Párbeszéd mint párt nem nyilatkozott, de Karácsony pártja nehezen…..
eloi 2021.10.10 00:23:36
@Boldeone2: Tények: most jól megy az országnak és az embereknek is. Tény 2: mindenki a maga holdudvarát eteti! Itthon is, Németországban is, az USA-ban is! Különben nem lenne tétje a választásoknak és milliárdosok nem tolnák a lóvét a politikusok kampányaiba, aztán nem lennének nagykövetek, miniszterek...!!!! Értsétek már meg!

Álmodoztok. Vagy hazudtok.

Elég megnézni az ellenzék által elvitt önkorikat! Hogy ott is milyen kiegyensúlyozott a helyzet, annyi megbízást kapnak a "fideszes", jobbos vállalkozók is, mint az övéik! Ja, nem.
Ne játsszuk már a hülyét!

A hat párt hat haveri és rokoni köre visz majd mindent! Mert ez a valóság, nem az utópia.
eloi 2021.10.10 00:40:42
@Boldeone2: Ez a térdelés egy rutin, ha az intézkedés alá vont ellenáll és veszélyesnek tűnik a rendőrre nézve. Pl. ha be van drogozva, agresszív vagy csak száz x kiló izom.
Sajnálatos, hogy ez halállal végződött.

De emiatt miért is kellene pl. a magyar focistáknak a meccsek előtt térdelniük?

Az örmény népirtás miatt nem kellene, vagy a tuszik és hutuk népirtása miatt, valami szintén szimbolikusat csinálni? Vagy a Franciaországban lefejezett idős pap miatt? Vagy a...
Érted. Ha egy ügyet bevisznek a sportba, akkor a többit miért nem? És, ha mást is, mi lesz a sportból, amelynek összekovácsolnia kellene, nem konfliktusokat gerjesztenie?

Ez ugyanaz az erőszakos, kierőszakolt letérdeltetése a focistáknak, mit az LMBTQ erőszakos nyomulása.
Ha nem csinálod, homofób vagy meg rasszista.
Akkor is, ha nem, csak ezzel a kötelező nyomulással, térítéssel, átneveléssel nem azonosulsz.
eloi 2021.10.10 00:42:44
@Boldeone2: Ja, ha a mesékben hiszel...

Szép álmokat!
Megpróbálom felölteni az elemzői bohócsipkát (nehogy már csak az írhassa meg a tévképzeteit és tévedéseit, akit valamelyik közvéleménykutató foglalkoztat), és mondani valami okosat erről az előválasztásról. Azért mertem egyáltalán a poszt megírására vetemedni, mert - legnagyobb meglepetésemre - nem…..
eloi 2021.10.05 21:22:01
@whateveritis: Értem. Sajnálom, ha így van, ha ezért nem vesznek fel valahová. Ez hiba. :-(

Régen mondom, hogy a Fidesz is önmaga ellenfele ilyenkor. Meg azt, hogy nem ártana megnézni, hogy akik elfordulnak tőlük, miért fordulnak el? Akik elmennek, miért mennek el? És hogyan jönnének vissza?

Szinte biztos, hogy MZP legtöbb szavazója ilyen elment ember. Sokan okkal, mások ok nélkül, az ellenzéki propaganda hatására. Mert ilyen is van.
Ezt le kéne kutatni, utánuk kéne menni, vissza kellene őket hozni. Akit lehet. És egy részüket biztosan lehetne. Sok ismerősöm is köztük van. (Akik sajnos nem mérik fel, hogy mivel jár, ha jó hiszeműen vagy felindulásból a hatpárti káoszt ránk hozzák. DK-stól, MSZP-stől, Momentumostól...! :-( )
eloi 2021.10.05 22:09:05
@whateveritis: "ha 2022-ben a Fidesz listavezetőjét Lévai Anikónak hívnák, akkor a DK-s nyuggerkommandó mellette is ilyen véresszájúan szólalna fel, hogy "dehát ő nem a Zorbán embere!!"? "

Ez aligha fenyeget. :-)
De értem, amit mondasz. :-)

Volt egy érdekes élményem a Jakab Pétert támogató FB csoportban. Ha a DK nyuggerkommandó véres szájú, nézz szét ott!!! Húúú...
Szóval egy hölgy erősen érvelt DKlára mellett (akkor még Péter őt nyomta!), és a hangsúlyt arra tette, hogy nő és kell végre egy női miniszterelnök.
Erre beírtam, hogy ha ennyi kell, lehetne akár Varga Judit is. Karakán, jó politikus, nemzetközi tapasztalata is van már..., NŐ!
És visszaírta, hogy: akár.
Meg is lepődtem. Mondjuk ő éppen nem a kemény magból volt. Egy ott ragadt régi jobbikos lehetett, akinek még nem jött át, hogy ez már nem az a buli. :-)
eloi 2021.10.05 22:25:41
@whateveritis: Szorítok! Remélem, ahhoz, hogy neked jobbra forduljon a sorsod, nem szükséges, hogy az országnak rosszabbra.

Én is köszönöm!
Sokan írták, hogy végre értelmes beszélgetések mennek egy poszt alatt. Annyit tennék hozzá, hogy "amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten"! :-)

Szia!
Most egymástól függetlenül több közeli barátom is átküldött egy fantrailert, amiben a Mátrixot összemosták a John Wickkel. Ráadásul, ami még furcsább, valami különös oknál fogva Mátrix 4-ről kezdtek el beszélni. Jó vicc, mintha a Mátrixnak valaha készültek volna folytatásai... Teljesen…..
eloi 2021.09.10 21:37:53
@midnight coder: És még sorolhatnánk. Az SW számomra mindörökké három részes. :-)
Na jó, plusz a Zsivány Egyes.
eloi 2021.09.10 22:14:35
@otunde: Amúgy persze. De egy mesében sok dolgot el lehet hinni, hiszen mese, csak legyenek következetesek, koherensek, valamennyire logikusak, legalább a saját sztorin/világon belül.
eloi 2021.09.10 22:29:48
@Kovacs Nocraft Jozsefne: És hány százalékát teszik ki a zsidók? Mert a fehérek 90%-a egy hollywoodi filmben az. Ha már kvótáznak... (Han Solo fiáról csak a kipa hiányzott, meg a pájesz..., és a jófiú is az.)

És ezt ma már nem kéne azzal magyarázni, hogy Hollywoodot a zsidók hozták létre, még ha igaz is. Talán az SW sorozatnak is jót tenne, ha néha nem zsidó is írhatná, rendezhetné.
(Ha a Wiki jól tudja a világon kb, annyi zsidó él, mint magyar. Ehhez képest mindenhol ott vannak és nem telik el nap egy se, hogy ne lenne róluk szó valamilyen formában.)
Érdekesek ezek a kvóták...