Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pithecus

305 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy aprócska késre mindig szükség lehet. Pláne ha jó éles és hegyes.    Egy érdekes félszerzeti bökő. Már nem törp, de még nem emberi alkalmazásra.Persze kellően univerzális lévén jól használható mindkét élőlényfajtánál, például a nyársonveréb* szalonnával tűzdelésére, kutyaszalonna**- reggeli…..
motto: "Olyan nincs, hogy valamiből nem lehet kést csinálni"  (PTA) Békanyúzó 2.0. A Késmúzeum örömmel mutat be egy jövőbeli kiskést. Az anyagok a romok közül beszerezhetőek lesznek, manapság meg minden jobb háztartásban előfordulnak. Így gyakorolhatunk a jövőre.   Az anyagok újrahasznosított és…..
Megelőlegezve a közkívánatot, PTA Késmúzeum bemutatja egy különleges kését. Univerzális darab, alkalmas a műhelysarki szalonnareggeli elfogyasztására éppúgy mint az otthoni reggelizésre és uzsonnázásra, átéri a mai zsemléket és zöldség éppúgy darabolható vele, mint a jó paprikás-fokhagymás…..
  Hogy a törpök továbbra is jól érezzék magukat, a Késmúzeum bemutat egy valódi béka- és gyíknyúzó törpvadász és erdőjáró kést.  A penge a szokásos TSTM, a kínai 440C-hez közelálló késacél darabka, a lehetőségeknek megfelelően szálra húzva, a bakni lapított vastagfalú  orichalcum cső, a…..
motto: "Távozz Tőlem Sántán!"  (ősi gonoszűző mondás*) Karacsun kés. Az ősi magyarság egyik legnagyobb ünnepe a Karacsun – a Téli Napforduló, vagyis a sötétség fordulása. Emlékezzünk meg róla egy Karacsun-késsel.H&H No.III. azaz a Heaven and Hell kés harmadik típusa. A téglák, azaz a…..
motto: "Kuntu saghidan fi shababi." * Egy ősi egyiptomi szertartási kés. Nem a mai sivatagi-nomád Egyiptomból, hanem az eredeti egyiptomi Egyiptomból, feltehetően III. Rumszesz fáraó korából. Legalábbis - sok más egyéb tárggyal együtt az ő maszturbájából került elő. A full-tang kés atlantiszi…..
Ha már korábban történelmi tények kerültek górcső kés alá, emlékezzünk, hogy ma van a német egység napja.Még a múlt évszázadban, arrafelé jártamban-keltemben besegítettem a bennszülötteknek a fölöslegessé vált építmények bontásának megkezdésében. Izzasztó munka volt, viszont néhány bontott…..
Készülhetett volna a Kiskakas gyémánt félkrajcárjából is, de a PTA szakértője különféle megmunkálási problémákra hivatkozva lemondta a projektet. Így lett a kés Kétforintos.Bár valójában két forint 50 fillér lenne a pontos meghatározás, de egyrészt ki emlékszik már a fillérre, másrészt ne…..
Ezt a különleges kést Rumcájsz, a jičini zsivány készítette fiának Csibészkének. Eléggé csehül érezte magát, amikor a barátságos suszterájból az erdőbe kellett költöznie, a fiát legalább egy saját késsel akarta kárpótolni. Íme a család, a kés készítésének időpontjában: A Řáholec erdőben…..
Egy rendkívül különleges, őstörténeti paradigmaváltó kés került a PTA Késmúzeum gyűjteményébe.A markolat két oldalán a csillagképek meglehetősen pontos ábrázolása és egyes csillagok külön jelölése borzolja a todományos világot. Az eszközt a tenger mélyéről felhozott, többezer éves  hajóroncsban…..
A Fekete Kés, konkrétabban a Fekete 3 Árnyalata! Egy valódi, hamisítatlan hadi-bugyli a PTA Késmúzeum legújabb kiállítási tárgya. Magán viseli a hadiipar gyakorlati részében (v.ö. lövészárok) található anyagok unaloműző de a praktikumot szem előtt tartó felhasználását.Ez a kés az, ami elindította a…..
Macska a lövészárokban. Még mindig háború. A II... Közben az idő könyörtelen vasfoga elszállt felettük és a Föld is megkerülte a Napot jó harmincszor. Egy málenkíj robotnyik hagyatékából került a PTA Késmúzeum tulajdonába a következő bicsak. Foglalkozását tekintve kuznyec lévén, a ritka ráérő…..
Há'derűre há'ború. Már több mint 100 évvel ezelőtt, amikor még éljenezték a háborút. Megjegyzem ilyen marhák manapság is bőgnek. Aztán sírnak. Node a lényeg a lényeg, Doberdó. És egy rokon aki hazajött. És nemcsak gondolati, hanem tárgyi emlékeket is hozott. És kézen-közön a PTA Késmúzeumba került…..
motto: "Ne csak mindig készítsünk, néha találjunk is!" (Pithecus)  Különleges vintage bicska került - különleges körülmények között - a PTA Késmúzeum tulajdonába.A Pithec Művek markolatanyag-beszerzője éppen az Északi sarkon* kutatott, amikor megütötte a fülét az anyagkupac alól kiszűrődő…..
A következőkben egy ATSM LPC edition* kés kerül bemutatásra. Az eszköz megfelel az SHTF utáni újrakezdés és a gazdaságos környezetvédelem követelményeinek. A penge a szokásos 56-58 HRC TSTM acél. Valaha negyedmagával mérlegelte a dolgokat. A kiindulási teszteken viszont, bár csak egyedüli…..
Ez bizony szemmel láthatóan egy "kici occo" kínai kulcskés, a Tigris Évében készült. A "Xiáo Jíbá Zhángwó" népi manufucktura kézműves gyártmánya.A gyengébb felfogású ősemberek kedvéért ősi jelekkel, a Gregorian naptár szerinti dátumot is feltüntették. Arabusul viszont nem tudtak a falusi mesterek,…..
Valahol ... "egy messzi-messzi galaxisban"... kulcskés volt... Aztán egy látogatás alkalmával elmesélték a Föld lakóinak, hogy miként néz ki. Ők pedig megcsinálták, hogy emlékezzenek a lényegre, hogy egy kettőscsillag bolygójáról jöttek a látogatók, meglátogatni a csillagcsángó elődeiket. A PTA…..
Csak a közeli aktualitás okán... Hiszen köztudható, hogy a kulcskés örök! A "Forradalom Lángja" kulcskés. A kulcskések doyenje. A sok akkori és utólagos marhaság lángoló tanúja. Aztán csak csodálkozott, hogy melyik párhuzamos világból jöhetett, hiszen itt a győztesek és a vesztesek is külön-külön…..
Ha már az ősembereknnél tartottunk, ne hagyjunk ki az itteni egysejtű őslények kedvéért egy ostoros egysejtűt, mint  a PTA Késmúzeum következő bemutatandó darabját. Nyilván ez is az aprófarkúak "kedvence" lesz. A késre a PTA külső tagja, a TÖKI-MIKROKUKI ( a Törpkések Intézetén belül működő Mikro…..
motto: "Ha megdobnak kővel, dobd vissza kettővel. És célozz jobban!"  (PCsel. 2.7) Hogy kedvezzünk az itt is előforduló csillós egysejtűeknek, a PTA - Késmúzeum bemutatja a papucsállatka - kést.  ( Paramecium spicc-nyissz P.) Mivel igencsak éles, így a csillóit már kezdetben lenyesi, gy.k.…..
A kulcskések óriási népszerűségét kihasználva a PTA - KUKI tárgyalásokat folytatott az El Zett* városba kihelyezett részegükkel. Ennek eredményeképpen Lopez Chalez egy rendkívül ritka és elpékesztően érdekes kulcskést küldött a Múzeumnak. Egyértelmű, hogy emberek és a fejlettebb törpök is használni…..
motto: "Távozz Tőlem Sántán!" Asmodeus* levelező tagtársunk jóvoltából újabb értékes ritkaság látható a PTA Késmúzeumban. A Fehér Ördög szerencsekése. Egy H&H** No. II. démonkés felső tagozatos démontanoncok számára. Alapigazság, sőt dogma, hogy aki a Fehér Ördögöt*** fogja, annak szerencséje…..
Csak hogy elkerüljük azt a rettenetet, hogy a törpök tüntikézni kezdjenek a Trantoron a PTA székház előtt, íme egy megbékélésre okot adó kulcskés, kifejezetten törpikék számára. A Késmúzeum TÖKI - KUKI  hiánypótló beszerzése. A beszerzés után a két részleg, a Törpkések Intézete és a Kulcskések…..
Egy rendkívül ritka csemege, egyfajta Heaven and Hell (H&H) kés. Állítólag a legkisebb H&H kés, bár erre most még nem fogadnék jelentősebb összegbe. A törpök - ha ezt meglátják - még jelentkezhetnek a Késmúzeumnál akár egy DH&DH késsel is.Ez egy Mazikeen Jr. démonkés, alsó tagozatos…..
  Egy speciális kulcskés került a Késmúzeum tulajdonába. Formáját tekintve a legelfogadottabb értelmezés szerint egy hatalmas hullámhegy, vagy nyitott cápapofa, tehát valami vizes helyről származhat, vagy a vízözön korából. De az is feltételezhető, hogy a SILCA* felirat csak átvitt értelemben…..