Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lajos Kovács tanaka

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem rég jelent meg a 73 éves Bródy János legújabb lemeze bakeliten is, melyről az ATV élő adásában beszélgetett a napokban. [A fiatalabbak kedvéért kiemelném, hogy Magyarország egyik legkiválóbb, leghumánusabb veterán zenészéről van szó.] Szóba került az „Akit a hazája nem szeret” című dal is,…..
A kétkulacsos politikával Orbán jól elvan az európai geopolitikai törésvonal mentén.  Magyarország mutatja, miként porladhatnak szét olyan alapjogok, mint a sajtószabadság, miközben korunk Trumpjai és Orbánjai nem győznek lázítani a szabad sajtó ellen. Az izraeli és a magyar kormányfő egyaránt…..
A nacionalisták ellenségek, mert szét akarják verni az EU - hangsúlyozta a Bizottság elnöki tisztének néppárti várományosa;  A populisták ácsingózhatnak vezérszerepre Strasbourgban, csak éppen a közhangulat nem támasztja alá nagyra törő terveiket és éles belső ellentéteik is zavarják a saját…..
Az ellenzéki pártok és szavazók mintha megfeledkeztek volna Orbán Viktor idehaza és Európában is heves vitákat kiváltó kormányzásáról. Az ádáz cicaharc, amit egymás lejáratása és egymás szavazóinak elhappolása érdekében folytatnak leginkább a mérsékelt szavazók elriasztását váltja ki, és így a…..
Lajos Kovács tanaka 2019.04.23 09:45:40
@ulpius66: az a 700 jó lesz 199-nek is!
Elképzelhető, hogy az ellenzék kényszeríti ki a Fideszből, hogy hagyjon fel a migráció veszélyeit sulykoló permanensnek tűnő kampányával. Van ugyanis egy olyan aspektusa is a migránsozásnak, amely nem vet túl jó fényt a kormánypártra. Ha ugyanis komolyan veszünk olyan propaganda célokkal meghozott…..
Arra fogadni lehetett, hogy a kampány alatt elszigetelik a Fidesz kínos ügyeit az Európai Néppárttól. Az Orbán szavaival egyszerűen csak "hasznos idiótáknak" nevezettek ugyanis - az előbb említett miniszterelnökkel ellentétben - tudnak kettőig számolni: pontosan látták, hogy a Fidesz politikája…..
Lajos Kovács tanaka 2019.03.22 16:32:14
Akik Orbán ellen ténykednek elfelejtenek egy nagyon fontos tényt: már harminc éve politizál, nem csak kiváló helyzet felismerése van, de fontos kérdésekben rendszerint jól dönt (lásd netadó elleni tüntetés utáni azonnali visszavonulás, kerítés építés, ....) ravasz, nagyon ravasz politkus. Aki csak ocsárolja, trágár jelzőkkel tudja illetni azok akár most abba is hagyhatják az olvasást. Hollandiában egy két és fél éve alapított bevándorlás ellenes jobb oldali párt nyert. Ahogy jól mérte fel a migráns hullám mértékét és okozatát, ugyanilyen jól méri fel a május választást is. Ő megtette, amit még komolyabb presztizs veszteség nélkül megtehetett a néppárt felé - jelezve a kompromisszum készségét, de nagyon komoly matek megy a háttérben, hogy a néppárton belül vegye vissza a vezető szerepét és legyenek többségben a bevándorlás ellenesek, vagy olyan szintű földindulás lesz májusban (holland merénylet, olasz merénylet kisérlet és ugyan nagyon bízom benne, hogy nem lesz több, de sajnos más a realitás), hogy egy új eu szkeptikus, bevándorlás ellenes pártszövetséget hozzanak létre. Látható, hogy oriás erőket mozgosított az Timmermans (otthonában súlytalan pártal rendelkező) féle bal oldali erő, hogy még egy másik párt szövetség belügyeibe is beavatkozik. Egy erős, biztos alapokon álló párt, pártszövetség nem foglalkozik ilyen szinten az ellenfelekkel, azok tesznek így akik félnek, bizonytalanok és nem a maguk erejét, hanem az ellensége gyengeségét hangoztatják. Mi (magyarok) tudjuk, hogy hetente bukik az Orbán rendszer, átlag havonta jön az új "megváltó", pl: kockás ingesek - ki a fene emlékszik már a vezetőjük nevére -, a fekete nővér - vagy hogy is hívták, Botka - no comment , "Blanka" - már el is tűnt, Márky zaj - aki már most miniszterelnök jelölt (Táncos Ferinek azért lesz még ehhez szava)...és szép sorban ők is el fognak tünni. Szóval amit az Orbán ellenesek gondolnak, hogy bukás - az valójában egy jól kigondolt taktika része, és nem számít hogy akár a hívek is megfutamodásnak gondolnak, ő nem egy-két hétre előre gondolkodik, hanem hónapokra. És aki az ellenfelét lebecsüli, az sohasem győzhet!
Végre érdemi problémát vetett fel Orbán Viktor idei évértékelőjén, ám a kormánya által nyújtott segítség aligha állítja meg népességfogyást. A hét pontban összefoglalt akcióterv azonban arra mindenképpen jó lesz a Fidesznek, hogy közpénzből kampányolhasson vele a közelgő uniós választás előtt. Orbán…..
Karcag szülészeti osztályára is megérkezett a Mikulás. Zsákjába rakta az összes anyjától elszeparált újszülöttet az osztályról, mindegyikükre „cuki” piros Mikulás-sapkát is húzott. Az újonnan a világba érkezők nyilván mind elnézően, csöndben mosolyogtak a kedves akció közben, és a kattanó vaku sem…..
Macedónia ugyan nem szomszédos ország, és nem tagja az Európai Uniónak sem, de a Gruevszki-botrány finoman szólva nem tett jót Magyarország regionális megítélésének. Már régóta egyértelmű, hogy Orbán Viktor csak olyan kétoldalú kapcsolatokban érzi jól magát, melyekben ő diktálhat, ám például…..
Kormánypártiként nyilvántartott szerkesztőségeket szánt be a kormány, egykori kormánytagok exkuzálják magukat, mert nem akarnak azonosulni sokkal kormánypártibb kultúrharcosok kijelentéseivel. Ha van valami haszna a Nemzeti Együttműködés Rendszerének az az, hogy az ifjú generációknak nem a…..
Az elhíresült kirgizisztáni baromságán mutatta be, milyen az ugor (zöld), az iráni (szürke), a szláv (kék) és a török (piros) eredetű szavak aránya Orbán saját mondatában. Mint látható, Laakso szerint a mondat túlnyomó többsége finnugor, 1-1 szláv és iráni elemmel. A török eredetű elem száma Orbán…..
Kata és családja öt évvel ezelőtt költözött Norvégiába. Mint oly sokan, nekik is a svájci frankos hitel tett be, így voltaképpen kényszerhelyzetben voltak. Akkor úgy tervezték, maximum 5 évig maradnak, így most felmerül a kérdés, visszaköltöznek-e. Írásra annak kapcsán…..
Felfokozott várakozás, hatalmas részvételi arány, majd győzelmi mámor az egyik, mély csalódás és felháborodás a másik oldalon. Így jellemezhetnénk Magyarország elmúlt egy hónapját. Most, hogy szinte valamennyi jogorvoslati kezdeményezés visszapattant a Nemzeti Választási Irodáról, a sorosozás pedig…..
Gerillamarketing Csata után 2018.04.10 11:45:14
Érdekek Ami a Fidesz részéről ebben a hosszú kampányban történt, az európai értékrendű ember számára utálatos és elfogadhatatlan! Mottó: „A hírek az actiumi csata kimenetelérőligazán váratlanul jöttek.De új okmányt fogalmazni ezért fölösleges.Csak a nevet kell átalakítani. Ehelyettott az utolsó…..
BEKIÁLTÁS Orbán, a kártékony 2018.03.16 23:40:56
Kordont már bontott önkényesen, de nem fog habozni polgárháborús hisztériába is belevinni az országot. Hadd szögezzem le ismét, amit az orbáni, március 15-ei választási szónoklatról azon melegében rögzítettem az Aki nem rám szavaz, nem magyar című posztban: ha valaki nem tartozik Orbán Viktor…..