Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hodicska Gergely

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor 2006-ban először jártam Amerikában, azon belül is New Yorkban, a legmenőbb telefon a Motorola Razor V3 volt. Aki adott magára, és nem volt blackberrys üzletember, mind Razr-t szeretett volna. Ne feledjük, akkor még nem volt iPhone. Az Apple-telefont csak fél évvel később…..
Márciusban vásároltuk meg az első Macbook Air-ünket, majd áprilisban vettünk egy másikat is. Miért vettünk ilyen gyorsan kettőt, miért nem vártuk meg az új szériás Air-eket, és mik a tapasztalataink? Tavaly év végén egy konferenciáról lopták el kedvenc táskámmal együtt azt…..
A Google tegnap jelentette be, hogy újabb élő műsorok lesznek elérhetőek a YouTube-on. Milyen hatással lehet ez a fejlemény a magyar fejlesztésű Ustream.tv-re, valamint a Justin.tv-re? Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a YouTube mást csinál, hiszen ők nem a felhasználóknak adnak…..
Hodicska Gergely 2010.09.14 09:05:57
@Dunder Krisztián: Egyrészt van, másrészt meg azt lásd, hogy a legtöbb platform nem vagy csak mostanában kezdett el támogatni úgy egyáltalában live tartalmat. A live és a VOD nem ugyanaz. Az a meg külön érdekesség volt, hogy volt olyan top tévégyártó, aki minket kérdezett meg, hogy mit kell nekik ahhoz tenni, hogy legyen live támogatás a TV-jükben, és abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a számunkra ideális irányba terelhettük őket.
Az eddig elsősorban az amerikai piacra koncentráló Ustream.tv év elején kapott a Softbank japán befektetőtől 75 millió dollárt, kedden pedig kiélesedett a lokalizált japán verzió is, ami nem csak nyelvesítést, de a helyi tartalmakra épülő nyitóoldalt is jelent. Vagyis a cég…..
Hodicska Gergely 2010.04.30 00:32:51
@wiener: Csak azért, mert GP nem tudja még megnyitni az új főépületet. Szeptemberben költözünk át oda, egy teljes emelet a miénk lesz.
Japán befektetőktől (Softbank) érkezett a 75 millió dollár. Az élő streameléssel foglalkozó webes szolgáltatás feltehetően a mostani befektetést az USÁ-n kívüli piacokon való terjeszkedésre fogja elsősorban használni.A Softbank korábban olyan cégekbe invesztált, mint…..
Hodicska Gergely 2010.02.03 00:05:56
@[nev]: Komolyan ezt szűrted le? Azért majd egyszer próbálj meg elbíbelődni azokkal a problémákkal, amikkel sok területen meg kellett kűzdenünk, és rá fogsz jönni, hogy varroda-e vagy sem. Döntsd el te magad.
Hodicska Gergely 2010.02.03 02:12:55
@[nev2]: De akkor is hülyeség amit írsz, mert nem lehet olyen hirdetést feladni, hogy keresünk 20 darab ezermestert. Vannak elég jól elkülönül területek, ezeket meg kell nevezni. Tehát ebből a hirdetésből nem vonhatsz le kb. semmit, így amit levontál az az, amit szeretnél belelátni. Az meg hogy miért ezt szeretnéd belelátni, az legyen a te bajod.
Így év vége felé sokkal jobban körvonalazódik, hogy mi várható jövőre. S ennek tükrében könnyebb is kicsit összeszedni a jövő évre vonatkozó várakozásokat, mint tavaly ugyanilyenkor. Mindenekelőtt kezdjük pár olyan mantrával, amiket már idén is mondogattunk, de várhatóan…..
Talán a legnagyobb ingyen reklámot kapta a magyar prezentációkészítő startup azzal, hogy Bajnai Gordon Corvinus egyetemen tartott előadásában az ő szoftverüket használta. A több mint egy órás műsort a közszolgálati televízió élőben közvetítette. A miniszterelnök egyébként…..
Email-, rss-, csetintegráció, játékok, eszközök, botok, fordítógép, szavazás. Már 2009 végére komoly eszköztára lehet a Google Wave-nek. Nyilván maga a Google is készül számos core szintű integrációval. Elsősorban a google-os kontaktlistát érintő megoldásokra számítunk.…..
Hatvanháromezer helyen jelent meg az elmúlt napokban a weben, hogy a nyilvánosságra került hotmailes jelszavak között a leggyakoribb az "123456. Nos, sajnálatos módon a jelszavak elemzése nem tért ki arra, hogy hány ideiglenes vagy tesztaccount lehet a kikerült adatok…..
Nem hiába ökörködött annyit a webkamera előtt Angelday "Júsztrím" Józsi. Hétvégén megindult a háztáji Indavideó élő streamelős megoldásának tesztelése. Az Inda az - amúgy magyar fejlesztők által üzemeltetett - Ustream technológiáját vette meg használja.Nem csak…..
A Ustream Viewer után kikerült a webre a Ustream másik iphone-os alkalmazása, a livestreamelésre alkalmas Broadcaster. A jailbreakes telefonokon működő szoftver segítségével bárki élőben közvetítheti azt, amit az iPhone kamerája lát. Nem várható, hogy az Apple be fogja engedni…..
Megnéztem, hogy a photohall.hu oldalon mennyire könnyű egy fényképezőgépet megvenni. Milyen a vásárlási folyamat, mennyire kellemes vagy éppen nehéz?Az oldal első benyomásra lényegesen jobb, mint a mediamarkt.hu. Szellős, designban is frissebb. A logó jó helyen van, bár nem…..
Egy viszonylag bonyolult regisztrációs folyamattal rendelkező szolgáltatáson kísérlem meg bemutatni, hogyan lehet rávenni egy netezőt arra, hogy akár tíz lépésen keresztül se unjon rá a regisztrációra. Tesztszájtunk az Emlékgéphez és a Futrinkához hasonló emlékmegosztó…..
Hodicska Gergely 2009.01.24 15:05:12
@cadmagician: ez nem olyan egyszerű, mert sok mail szerver úgy van konfigurálva, hogy "kamuzik", külöben a spammereknek szabad pálya lenne.
Mától minden iPod Touch és iPhone tulajdonos kipróbálhatja a Ustream videónéző alkalmazását. A Ustream Viewing Application néven futó program ingyenesen letölthető az iTunes App Store-jából. Viszont az Apple SDK-jának felhasználási feltételei miatt ez a progi alapból csak a…..
Hodicska Gergely 2009.01.24 14:53:54
Múltkor már írtam arról, hogy a Ustream hamarosan kijön egy olyan alkalmazással, melynek segítségével mobilról azonnal tudnak a felhasználók live streamelni. Amiről most szó lesz, az még nem ez a fejlesztés, de szintén hasznos lehet.Az iPhone Viewer egy olyan alkalmazás, mely…..
Európa legrangosabb tech expójára idén egyetlen magyar induló vállalkozást sem válogattak be. A decemberi Párizsban megrendezésre kerülő LeWeb-en a következő startupok mutatkoznak be hétperces előadásokban... 2Win-Solutions (francia), 3scale networks S. L. (spanyol), Apture…..
Hodicska Gergely 2008.11.12 00:40:31
Nagyon sok ötletük, vagy komolyabb stratégiájuk nincsen. Legalábbis számomra ez derül ki a FAZ.net-en tegnap megjelent Zuckerberg-interjúból. A német lap munkatársa arról faggatja a Facebook alapítóját, hogy hogyan fognak betörni arra a német piacra, ahol már most is tízmillió…..
Azt hiszem több olyan embert ismerek, aki kifejezetten felháborítónak tartja a TinyUrl és társai létezését, mint aki nem. Miért? Hát mert a rövid url-ből egyáltalán nem lehet következtetni arra, hogy milyen weboldalt rejt a link. És ezzel sokan szeretnek is visszaélni. (Akiket nem…..
Büszke Manhattan Portage-tulajdonosként persze nem szívesen javasolnék más táskát. (Ok, esetleg a Rickshaw vagy a Timbuk2 jöhet még szóba nálam.) Egy negyedik cég, a MobileEdge viszont meglátta a lehetőséget a sok unott képű reptéri geekben, és olyan laptoptáskákat dobtak…..
Hodicska Gergely 2008.07.30 17:05:54
Én ilyet használok:
acer.icecat.biz/en/p/Samsonite/D31009047/D31%252A047%2520750%2520Series%2520%252F%2520PRO-DLX.htm

Alap volt, hogy hátizsák legyen, mert bicajjal mászkálok, plusz lehet bele még bőven pakolni mást is. Illetve nem akartam olyan táskát, amiről lerí, hogy laptop táska, nem is annyira az érték miatt, hanem mert általában elég rondák. :)