Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soymilk (törölt)

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elhiszem sok a dolog, de menjen el mosogatni, ha nem tud emberhez méltóan bánni az emberekkel. Tisztelt Praxis!   Most jöttem az újpest Károlyi kórházból, ahol apukám fekszik két napja. Sajnos már nem a régi (83) éves mindig elfelejt inni, kapott valami fertőzést is kiszáradt,…..
Felreppent a hír, hogy bizonyos minisztériumok 2016 márciusáig valamely vidéki nagyvárosba költözhetnének a fővárosból. Az első híradásban a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költöztetéséről, illetve az agrártárca Debrecenbe településéről volt szó. Utóbbi…..
A Ténytár és a Mérték Médiaelemző Műhely közös kezdeményezésének célja a kirekesztés és a diszkrimináció elleni fellépés. A kirekesztés a kisebbségek, a társadalom egyes csoportjainak emberi minőségét kérdőjelezi meg azzal, hogy nem tekinti őket másokkal…..
soymilk (törölt) 2014.05.24 00:20:11
@taka2: Ha a politikusok elhúznának a fenébe, akkor nyilván anarchia lenne. Azért elgondolkoztató, hogy ha nem lettek volna a politikusok a rendszerváltás óta, akkor vajon tényleg rosszabb helyzetben lennénk-e. Nem tudom, elgondolkozott-e valaha egyikük is azon, hogy amikor 1 milliárd forint sorsáról döntenek, az hány állampolgár éves adójából jött össze és mennyiben javulna azon állampolgárok életszínvonala, ha azt a pénzt nem kellett volna befizetni. Ha ebbe képesek lennének belegondolni vagy egyáltalán érdekelné őket, akkor talán másként döntenének bizonyos helyzetekben és nagyon finoman fogalmaztam.
soymilk (törölt) 2014.05.24 00:26:58
@taka2: És az a furcsa, hogy a politikusok és a közcégek vezetői a társadalmi normák szerint élnek. A magyar társadalomban a korrupció, gazdasági bűncselekmények, mint adócsalás, sikkasztás, valahogy sokkal elfogadottabbak, átitatják a társadalmat. Időnként persze felháborodunk ezeken, de hány olyan ember van, aki mindig kér számlát a lakásban elvégeztetett munkáról, minden mellékes jövedelmet fillérre pontosan bevall és egyetlen fillér adót sem csal el. Na ugye. Az "ügyeskedés" nálunk társadalmi norma, ezért nem kergették még el a fent említett személyeket.
Alibanya jegyzetel Pasi pedagógia 2014.05.03 22:11:11
Érdekes jelenség figyelhető meg egyes pasik viselkedésében, nem tudtam mást kitalálni rá, mint, hogy ez egy sajátságos "férfi pedagógia", amelyet a nők fegyelmezésére használnak, annak érdekében, hogy nehogy túlságosan elbokrosodjanak holmiféle érzelmek, egy-egy bimbózó…..
soymilk (törölt) 2014.05.05 21:20:14
@szanalmas: Első randin valószínűleg nem derül ki. Ezért is nem kell rögtön ágybabújni. Jók a megérzéseim, kiszúrom a link pasikat, nincs kitartásuk és pár alkalom után elszublimálnak. Nem kár értük ;)

Szóval csajok: ahelyett, h egy pasira ácsingóztok, randizzatok minél többel, beszélgessetek a férfiakkal
Itt is elmondják a véleményüket, nektek is el fogják. Volt már, aki a qvàzást is bevallotta. :)
soymilk (törölt) 2014.05.05 23:01:16
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Ettél már húst? Nem, de a bátyàm már látott :)
Samantha Harrisről elmondható, hogy sikerült nemzetközi modellkarriert befutnia, ausztrál őslakosként elsőként. Már szerepelt az ausztrál Vogue címlapján, majd az Sydney-i első őslakos divathéten is, ahol őslakos tervezőket is szerettek volna bevezetni a köztudatba. A…..
soymilk (törölt) 2014.04.16 17:28:56
Egész csirke kicsontozása Sokszor olvasgatom a bloggerek, a "kollégák" posztjait, kapom innen-onnan a kommenteket - és ezekből mindig merítek újabb ötleteket, sokat tanulok belőlük, vagy csenek el belőlük ezt-azt. Egy ilyen keresgélés kapcsán jutottam el A fickó fakanállal…..
Megpróbálta a beépített hívógombbal a nővért hívni, amely nem járt sikerrel, mert a nővérhívó ki volt kapcsolva, végül betegtársa ment ki a nővérért. Tisztelt Praxis Blog! Édesanyám tapasztalatait fogom önöknél közzé tenni, amely nem rövid történet, és valójában…..
soymilk (törölt) 2014.03.04 17:49:23
Sajnálom a kedves posztoló édesanyját, remélem, hogy javul az állapota. Akinek az egészségügy működésével kapcsolatban panasza van, el kell ismerni, hogy nagyrészt jogos. A nővérnek az a dolga többek között, hogy észlelje a beteget és ha baj van, szóljon. Az ügyeletes orvos biztosan nem lesz boldog, hogy felkeltik, de mindenki jobban jár, ha minden ügyeletben felkel 1x feleslegesen, mintha 1x nem szólnak és reggel derül ki, h baj van.

Minden betegnek és a hozzátartozónak az intelligens rámenősséget tudnám javasolni. Ha panasz van, vegyék komolyan. Ha történt vizsgálat, kaptak gyógyszert, igenis kérdezzék meg, hogy ez a vizsgálati eredmény pontosan mit jelent, milyen jellegű a gyógyszer, mennyi időn belül és milyen hatás várható, mi várható a betegség lefolyásával kapcsolatban, el fognak-e múlni a tünetek, stb. Idő sosincs, ha azonnal nem kapnak választ, meg kell kérdezni, hogy mikor lenne némi alkalmas idő ezeket megbeszélni. Ha a panasz továbbra is fennáll vagy rosszabb lesz, inkább újra visszamenni ugyanahhoz az orvoshoz. Sokan ilyenkor már új orvost keresnek, vagy nem mennek vissza, mert úgysem történt semmi. Pedig ha a beteg visszajön, újabb tünetek vannak, lehet, hogy segít a diagnózis pontosításában, a kezelés javításában. Ha úgy érzik, hogy valami nem stimmel, akkor nem szabad annyiban hagyni.

A posztoló édesanyja lehet, hogy depressziós, de ettől simán lehet szervi baja is. A súlyos vagy elhúzódó betegségek érthető módon rányomják a bélyegüket a hangulatra, szóval annyival biztos nem lehet elintézni, hogy depressziós, húzzon a pszichiátriára. Majd ha már a szervi dolgok egyensúlyban lesznek, akkor menjen pszichiáterhez IS.

Kitartást és jobbulást kívánok!
Azért az nonszensz, hogy az év első rendelésén máris az év első bunkóságával kellett szembesülnöm. Talán egy vaskos borítékkal kellett volna kezdenem, akkor más bánásban részesülök? Tisztelt Praxis!   Az év első rendelése a háziorvosomnál emlékezetesre sikerült,…..
soymilk (törölt) 2014.01.04 07:36:28
@DarthVader: Az a legkisebb probléma, hogy nem vizsgálta meg a beteget? Anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat nélkül hogy lehet felállítani iránydiagnózist? Pont a 13.-at szopja be az ember így. A nem köszönésért még senkit sem csuktak le...
Az atlatszo.hu egymillió forintot gyűjt arra, hogy elindíthasson egy olyan oldalt, amelyen az emberek a kenőpénz fizetési helyzetekről szóló kellemetlen – vagy éppen a jófejség miatt kellemes –, anonim sztorikat oszthatják meg. Segíts te is, hogy elérjük a…..
Nagy megdöbbenésemre a 22 hónapos kislányom ott kószált egyedül, felügyelet nélkül. Épp a lefelé vezető lépcső előtt kaptam el, simán leeshetett volna. Gyermekünk másfél éves volt, mikor feltűnt, hogy a viselkedése valamiért furcsa, valahogy nem olyan, mint a többi gyerek.…..
Az ünnep és a pihenés általában nem a fogyókúráról szól, de vajon teljesen el kell-e engedni a gyeplőt? Vagy érdemes akkor is egy kicsit odafigyelni arra, hogy mit eszünk, mert hosszú távon jobban jövünk ki a dologból, mint egy jó kis zabával? Az Egyesült Államokban a…..
A képébe vágtam, hogy rendben, akkor adja csak szépen a borítékot vissza, amit megkapott, erre az arcomba nevetett és megkérdezte: „Miről beszél, milyen borítékot”? Tisztelt Praxis!   12 éves kislányomnak szeptember elején volt mandulaműtéte. Már hónapokkal…..
soymilk (törölt) 2012.09.21 20:23:48
@Seligsohn: Nagyon sajnálom a posztot író Anyukát, biztosan rettenetesen nehéz lehetett ez a helyzet. Akinek a magyar egészségügyi ellátásra panasza van, maximálisan megértem.
Ugyanakkor a másik oldalról is meglehetősen nehéz kezelni ám az ilyen helyzeteket. Egy-egy konfliktus egy hozzátartozóval bármilyen okból sokkal-sokkal többet kivesz az emberből, mint a betegellátás.
Mivel ilyen rémes a kapacitás az egészségügyben, mint amilyen, sokan már eleve úgy jönnek, hogy csak a boríték és a rámenős hozzáállás révén juthatnak úgyis megfelelő ellátáshoz. Ez az agresszivitás agresszivitást szül. Egy-egy normálisan viszonyuló, barátságos beteg és hozzátartozók kész felüdülést jelentenek, sokkal szívesebben, nyíltabban közelít az egészségügyi személyzet is, kellemesebb lesz a gyógyulás is, érdemes lehet kipróbálni.
Nem, cikkünk címe nem hatásvadász. A kormány anti-Tobin adója (erről később) megadóztatná a banki utalásokat, többek között a készpénzfelvételt és a munkabér bankszámlás utalását, de a cégeknek a járulék- és és áfa-utalás után is fizetniük kéne az új adót.  …..
soymilk (törölt) 2012.04.12 07:10:58
@Member: Tévedés. Ha 47000 HUF elkölthető pénzed van havonta és a tranzakciós adó 1%, akkor ha készpénzben egy összegben veszed fel, akkor is 470 HUF-ba fog kerülni ez a csodaadó, és ha apránként utalod el vagy veszed fel, akkor is. Matek hogy ment az isiben?
Tisztelt blog!   Családunkat szomorú veszteség érte még 2011 júliusában. A blogot körülbelül ezután egy-két hónappal kezdtem el olvasni. Nagyon tanulságos, sokat lehet belőle tanulni és végeredményben a legjobb az benne, hogy a beküldők, akik közé immár én is tartozok,…..
soymilk (törölt) 2012.02.21 17:05:29
@ReignOfdark: Az OMSZ-nál van az a szabály, hogy ha a szolgálatvezető kiadja a riasztást, egy percen belül a kocsinak indulnia kell. Szóval ilyenkor az ember eldob a kezéből mindent, bepattan a kocsiba és már szirénázva húz is a helyszínre, nem b@ssza a rezet, már bocs.
Béremelést ígértek, fizetéscsökkenés lett belőle. Engem konkrétan nem nagyon érdekel, hogy az adójóváírás, az infláció, a GDP, a bérkompenzáció vagy netán a kőolaj világpiaci ára az, ami belerondított a végösszegbe.  Engem - szakkifejezéssel élve - a reálérték,…..
Először egy évértékelő félét szerettem volna írni a mögöttünk hagyott évről, de aztán úgy döntöttem, hogy összekötöm azzal, hogy mit várhatunk 2012-ben. Ahogy egy másik blogban (Michael Knight) megfogalmazták karácsonykor: Nincs sok ok az ünneplésre. Akkor ezzel a…..
soymilk (törölt) 2011.12.30 20:27:25
A napokban Budapesten, a 9. kerületben végzi az éves lomtalanítást a Budapesti Közterület-fenntartó. Az utcákon a felhalmozott szemét mellett megjelentek a lomizásból élők is. Sokan keresgélnek a felhalmozott hulladék között, hogy pénzhez jussanak. Általában vas után kutatnak.…..
Praxis Magyarországi orvos horror 2011.09.22 06:00:00
Tisztelt „praxisblog” ! Az én kálváriám az orvos szakértőkkel és a műtétemet elvégző orvos hanyagsága miatt, a mai napig is tart, a bírósági joggyakorlat a szakértői véleményre hagyatkozva hoz döntést! Gratulálok az orvos lobbisták munkájához, akik a polgári…..
soymilk (törölt) 2011.09.22 20:24:10
@Balangó: Hogyan lehet a szakmai szabályoknak szerint korrektül ellátni a beteget, ha nincsenek meg a feltételek? El kellene dönteni, hogy mi számít orvosi munkának. Az, hogy a csavart hány mm-ig fúrják be a beteg nyakcsigolyájába vagy pedig az, hogy számon tartsuk, hogy pontosan annyi műtét legyen, amennyit a TVK megenged és pontosan azok a nevek szerepeljenek a zárójelentésen, mint a többi papíron. Magyarországon valahogy ez a nyomorult sok adminisztráció is mind az orvosra hárul.
Akinek panasza van a magyar egészségügyre, kétségtelenül jogos. De pénz, megfelelő asszisztencia és felszerelés nélkül nem lehet a szakmai szabályok szerint ellátni a beteget.
Teremtsenek megfelelő körülményeket, ahol adottak a feltételek és az orvos valóban csak orvosi munkát végez, és akkor lehet számon kérni is. Addig marad a szívás mindenkinek sajnos.
hogyvolt Aranypart - 1x03 2011.08.25 06:48:00
A tegnapi dráma utóéletével folytatjuk a siófoki állatkert nyílt napját, Pókmajom ugye távozott, mert nem szegény, mint a többiek, így nem is dolgozik. Szegény Korvettádám (aki szerint…..
Nehéz ezt néha benyelni az új élettársnak, de korábbi házasságból született gyerekek akkor is örökösök maradnak, ha az apjuk új családot alapított. A kötelesrész –a kitagadást kivéve – mindenképpen jár nekik.Tisztelt Zugügyvéd! Valószínűleg nagyon…..