Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsáppenzó

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jónagy Kanál Blogértékelők 2018.02.03 17:30:06
  esPRESSo  Mivel hatalmas különbségek vannak a szerzők személyiségjegyei között, elég sarkos írások születtek a félév során. Én nagyon szeretem, hogy szélsőségekbe kapaszkodnak a szövegek egymáshoz képest. Van, hogy szakirodalmi jellegű, konkrét, információdús elemzéseket olvashatok, van, hogy…..
Árus Péter színész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház munkatársa. Gyergyószentmiklóson született, 1993-ban. A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karán végezte el a színművészet szakot 2015-ben. Ekkor kezdett el játszani a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, ahol többek között A…..
Jónagy Kanál Egy napod 2018.01.15 12:40:33
  Lelkesen tornáztok, dolgoztok a kalóriák ellen. Nem meritek ott hagyni a puha szőnyeget, a vastag árnyékot. Még olyan egy-két óra lehet délig, már ilyenkor kegyetlen tud lenni a forróság. Amíg meg nem csappannak a (gyorsan apadó) víztartalékok, csak bámuljátok a pultot, a hullámzó embersereget, a…..
Jónagy Kanál Egy napod 2017.12.17 21:06:50
Két-három napja nem tudod, hogy hány óra van. A telefonod valahol a szélekre felgyűrt cuccok alatt lehet. Nem is fontos tudnod, hogy egyáltalán mikor jártál vele utoljára. Csak úgy… van. Nem tudod mennyi lehet az idő. Fényből, hőmérsékletből ítélve olyan hét és nyolc között lehet. Félig-meddig le…..
Szombat este a IX. Kommunikációs Napok utolsó előtti előadására közömbös tekintettel, üres belsővel ültem be. Velem volt kedves barátnőm is, elrángattam az egyetememre, művelődjön ő is cseppet. Ahogy azt sok KommNapokra látogató gondolja, az előadások címeit nem minden esetben kell komolyan venni,…..
Azon netes felhasználók közé sorolom magam, akik nem ragadnak a képernyőre, ha zenéről van szó. Inkább csak kiválasztok – rohadtul nehezen – egy kedvelt vagy akár teljesen ismeretlen összeállítást vagy albumot, és mehetnek a tennivalók. Háttérzene. Legtöbbször így fedezem fel a zenei világ…..
Jónagy Kanál Őfelsége, Macbeth! 2017.11.13 08:57:51
Amikor a színház világa kerül szóba, fölöttébb nehéz helyzetben vagyok. Isten tudja miért, évek óta „küszködök” ezzel a témával. Bármennyire nyilvánvaló számomra, hogy a művelődés e formája páratlan, nagyon ritkán ülök be a közönség soraiba. Pedig mindenik ilyen gyér alkalommal megfogadom, hogy…..
Jónagy Kanál A tét Gotham! 2017.11.06 11:25:09
A filmszínházakkal párhuzamban virágzó népszerűségre tettek szert a szolgáltatásszerű sorozatfilmes felületek. Ezek lépésenként bebizonyították, hogy nem függőség előfizetni, evadról évadra követni kedvenceinket. Nyugaton már trend, a kelet-európai „kalózkodó” országokban pedig egyre többen…..
A „megtörtént események alapján” címszó alatt készült filmekből folyót lehetne rekeszteni. Számuk növekedése nem hagy alább. Évente kijönnek való életből merített alkotások. Ezeknek kishányada rúg labdába a vetélytársakkal szemben. Kétségtelen, hogy akár a tizenegy Oscart nyert hajótörés vagy az…..