Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szendreiZOLA

24 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig van olyan nemzeti csapat, akik teljes kerettel érkeznek meg Franciaországba a 2018-as kontinensviadalra. Sérültek, visszavonultak, gyermekáldás előtt állók egyaránt fellelhetők szinte az összes válogatottban, a magyar is egy ilyen csapat lesz. Az egyetlen kivétel pont a világbajnoki címvédő,…..
Majd 2 nap utazás után érkeztünk meg Gangneungba, amely számomra majd' 2 hónapig rezidenciámul fog szolgálni. Hosszú volt az út, de hol van még a vége?! Inkább kezdjük az elejéről! Ja egyébként voltam annyira ügyes és már az egyszer megírt magyar részt kitöröltem.....
Az első rész nagy sikere után mutatunk még öt olyan elemet, mely mihamarabb javításra szorul Budapest közlekedésében. Miután sorozatunk első részében kitárgyaltuk a KÖKI, a reptér és az M0-s körgyűrű helyzetét, ideje tovább haladni néhány kisebb volumenű, valamelyest lokálisabb problémákra!…..
A nemrég a mozikba kerülő Elit játszma kapcsán megnéztük, melyek a legjobb szerencsejátékkal foglalkozó hollywoodi alkotások. Van közte vígjáték, akciófilm és igazi dráma is...
Már csak a vízilabda az egyetlen sport, ahol a női, és a férfi nemzeti csapat élén is magyar kapitány van. Elment mellettünk a világ? Az edzőképzés kritikája is, hogy a hat látványsportág 12 válogatottjából hetet nem magyar szakember irányít és próbálja meg kihozni belőlük a maximumot, és ki merjük…..
Budapest közlekedése szépen fejlődik az elmúlt pár évben, ennek ellenére mi mutatnánk még pár olyan elemet, amivel Budapest ezen a téren is világszínvonalú lehet. Bár az elmúlt években voltak ugyan számottevő és nagyon hasznos fejlesztések Budapest közlekedéshálózatában, melyek által „könnyebben…..
szendreiZOLA 2018.01.13 15:45:36
@nemecsekerno_007: Mivel ez az írás egy sorozat első része volt csak, ezért ez a közeljövőben meg fog történni. Plusz tervben van még további 5 fejleszteni való leírása is, melyek közül kettő már szerepelt itt a kommentek között is!
Visszavonuló klasszisok, új szövetségi kapitány, nehéz csoport – nagyjából így foglalhatjuk össze, milyen előjelekkel vág neki a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokságnak. Régen pályázott ennyire sok csapat reális eséllyel az aranyéremre egy férfi kézilabdás…..
A sportvilág 2018-ban sem áll meg, sőt egyenesen tövig nyomja a gázpedált. Most jöjjön egy-egy nagy esemény az előttünk álló 12 hónap mindegyikéből! Annyit előzetesen leszögeznénk, hogy listánk elkészítésekor nem csak a lehetséges magyar sikerek helyszíneit vettük alapul, hanem az is szempontot…..
Mutatunk tíz olyan helyszínt, melyektől 2018 garantáltan az utazás éve lesz számotokra. Kelet-Európától Afrikán át Kaliforniáig, a nyüzsgő nagyvárosoktól a tengerpartokig mindenféle desztináció megtalálható a listán. Az alábbiakban leírt tízes lista jó néhány helyszínén jártunk már, ahol még nem,…..
Vajon képes lesz-e 2018 túlszárnyalni az előző esztendőt a szuperhősfilmek terén? Nem lesz könnyű, ugyanis tavaly már a DC is letett ezt-azt az asztalra, nem csak a Marvel, így egy kicsit magasabbra került került a mérce. Nagy bajban lennénk, ha meg kéne neveznünk az előző év legjobb képregény…..
Világbajnoki- és Európa-bajnoki címek sora a hagyományos sikersportokban, két Bajnokok Ligája-trófea és számos bravúros győzelem csapatsportokban, és rég nem látott csodák jellemezték a 2017-es esztendőt. Bár 2017 a legutóbbi nyári olimpiai játékok utáni első esztendő, így egy négy éves olimpiai…..
Kevesebb, mint 50 nap és kezdődnek a XXIII. téli olimpiai játékok a Távol-Kelet egyik legfejlettebb országában, Dél-Koreában. Lássuk, hogy ki lesz az a tíz sportoló, akik miatt érdemes lesz korán kelni februárban! Vajon Phjongcshang, avagy eredeti nyelven PyeongChang lesz-e a helyszíne a magyar…..
Legyőzték a verhetetlennek hitt Norvégiát a 2017-es női kézilabda-világbajnokság fináléjában. A Németországban megrendezett torna legfontosabb mérkőzésén a norvégok nem tudtak mit kezdeni Franciaország szenzációs védekezésével, így a gallok 23-21-es győzelmet arattak a sportág uralkodója felett. A…..
Bár szinte mindenki látta az összes egész estés Star Wars filmet, gyanítjuk, azt már annál kevesebben tudják, hogy az egyes részek kronológiailag hogyan helyezkednek el egymáshoz képest. Semmi gond, mi most segítünk eme hiányosságot pótolni! Az utolsó Jedik előtt érdemes átvenni, hogyan is jutott…..
Kevés sokszínűbb és csodálatosabb dolog van a világon a női szépségnél. Nem számít, a kor, a bőrszín, a divat, vagy hogy épp melyik országban járunk, a hölgyek ragyogása páratlan a maga nemében. Ezt szerette volna az objektíven keresztül megragadni Mihaela Noroc román fotós, aki hátizsákkal járta a…..
Az angyalok városa nem okozott teljes csalódást az ott töltött szeptemberi hétvégén, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagy elvárásokkal mentünk LA-be, így némely aspektusból vizsgálva mégis csak félig van tele az a bizonyos pohár. Számos kedvenc filmszériánk színhelye Los Angeles, többek között…..
„A város, mely soha nem alszik” – ez New York City, a modern világ egyik legnagyobb és leghíresebb városa, ahol tényleg mindent megtalál az ember, nincs ez másképp a nívós sporteseményekkel, sportcsapatokkal sem. Új sorozatot indítunk, melyben a világ legnagyobb városainak sportolói életét mutatjuk…..
Míg tavaly gyakorlatilag a „B csapattal” kellett kimenni az Európa-bajnokságra a magyar női kézilabda-válogatottnak, addig a most kezdődő világbajnokságra Kim Rasmussen a legjobbakat viheti ki. Bár a Ferencváros legendája, Szucsánszki Zita vállsérülése miatt nem került be a…..
A napokban került a mozikba a 90-es évek leghírhedtebb bűnözőjéről, Ambrus Attiláról szóló film, A Viszkis. Ennek kapcsán megnéztük, hogy merre csapott le a „balhék” előtti feszültségét rendre egy-egy üveg whiskyvel feloldó bankrabló. Ambrus Attilát a bankrablásai során bemutatott rituáléi miatt a…..
Grigor Dimitrov 2017-ben elkezdett olyan eredményeket bemutatni, amiket már nagyon régóta várnak tőle a szakértők. A 27 éves bolgár teniszező lett a sérülésekkel sújtott 2017-es teniszév világbajnoka, és a világranglistán a harmadik helyen zárja az esztendőt. Azt már a korábbi években is tudtuk,…..
A napokban került sor 2017 egyik legjobban várt képregény filmjének, az Igazság Ligájának a bemutatására. Ismerjük meg az egyes szuperhősök történetét, vagyis hogy hogyan jött össze ez a csapat! A szuperhősök bemutatásánál nem az volt a célunk, hogy korszakalkotóan új információkat mondjunk a…..
Bár Felipe Massa 2008-ban fél percig világbajnoknak érezhette magát, mégsem ez élete legnagyobb sikere, hanem hogy – a kiváló magyar sebészeknek és – akaraterejének köszönhetően nemcsak hogy túlélte 2009-es hungaroringi balesetét, de utána még nyolc idényen át helyt tudott állni az F1-ben. Felipe…..
Három hónapot készülni arra, hogy levigyem a tíz kilométeres egyéni csúcsom 40 perc alá? Megtörtént. A futószezon utolsó versenyén úgy gondoltam minden adott lesz az új PB felállítására. Valóban. Bár az egész nyarat egy amerikai nyári táborban töltöttem, ott minden lehetőségem adva volt arra, hogy…..
Régen látott valódi meccshangulat uralkodott egy Fradi-meccs lelátóján! Három és fél év után megszületett a szurkolók által várva várt megegyezés, így ismét elfoglalta helyét a B-közép a stadionban. A Groupama Arénában első ízben volt – jó értelembe vett – hátborzongató hangulat, ugyanis a 2014.…..
  Ezt az utazást már több, mint fél éve elterveztük, október utolsó hétvégéjén pedig meg is valósítottuk. Négy nap a cseh fővárosban. Mivel nem ez volt az első szervezésem, ezért tisztában voltam vele, hogy lesznek visszamondások. Eredeti tervek szerint nyolc fővel mentünk volna Prágába, azonban –…..