Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anyacska7

403 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Robert Sarah, a 74 éves, guineai származású bíboros Isten vagy a semmi c. könyvéből meglehetősen pontos képet kaphatunk annak kapcsán, hogy hol tart ma a katolikus egyház. A szerző a hívők világában rendkívül ismert és népszerű, érthető módon: intelligens, művelt, egyszerre szenvedélyes és…..
anyacska7 2019.08.06 14:43:14
@Zabalint: Mozes könyve egy igazi nagy téveszme. Ha az ember figyelmesen olvassa mit lát benne? Testvéreket akik egymást meggyilkolják, Istent, aki az egyiket jobban szereti mint a másikat, átkokat, ellopott áldásokat, csalást gyilkolást és sok sok hazugságot. A kiválasztott nép akinek joga van olyat csinálni, amit ha egyébként mások teszik akkor bosszúért kiált az ég és még sorolhatnám végig, de fárasztó. Hihetetlen, hogy erre a Bibliára épül a kereszténység. A hátához meg apró mellékletkánt oda van csapva az újszövetség, ami szerintem még nem is teljes. Emberek ébredés, hát nem látni az agymosást? Nem látni milyen átlátszó hazugságok vannak ?
Napló gyermekeimnek Hiányzik 2018.05.04 16:23:20
aki nincs itt. Régóta nem írtam, mert mindig van valami amivel félre lehet tenni, és ez a napló nem igazán az én világom, de gondoltam most elmondom, hogy NAGYON üres az a szoba...
Hóbelevanc Folytatás 2010.02.09 13:00:00
A blog ezzel a bejegyzéssel véglegesen lezárásra kerül. Tartalma azonban értékes, és - sok esetben sajnos - továbbra is aktuális. Ezért tessék belőle nyugodtan szemezgetni, és a kommenteléstől se tartsa magát vissza a kedves olvasó, ha úgy érzi, megjegyzése van az…..
anyacska7 2018.04.28 10:51:24
RP története Készen állok 2018.04.13 07:15:18
Azt mondtad, hogy a szerelem megtalál majd, amikor készen állok rá. Hazudtál… - Németh György – RP története..
anyacska7 2018.04.13 18:17:10
RP története A szívünkben 2018.04.04 08:43:11
 El kell fogadnunk, hogy néhány ember csak a szívünkben él, nem az életünkben. - Szigeti Németh György – Elszalasztott szerelmek..
anyacska7 2018.04.05 16:51:57
RP története Isten velünk van 2017.06.12 10:21:06
A kereszténységben fontos elvek, odafigyelésre méltó princípiumok vannak. A kereszténység az emberek életéhez az élet nehézségeinek leküzdéséhez és az élet örömeinek megtalálásához szükséges hasznos intelmeket is tartalmaz. Nem nehéz belátni: a kereszténység és az Egyházak jelentősen hozzájárultak,…..
Szingy Street Megyek és megkeresem 2018.03.16 16:39:29
Virágok vannak a hajában, virágok a szívében. Így ha elfelejtem, hogy az élet szép megyek és megkeresem. Ő ott lesz valahol az erdőben, a tengerparton vagy a kertben. És vár rám, hogy jöjjek és nézzem… - Németh György – Révházi Péter (RP) története..
anyacska7 2018.03.24 11:40:08
@németh györgy: Az ember tragédiája jut erről eszembe, hány meg hány életen át játszhatunk az élet színpadán, míg végre eljutunk valahová....de hová is?
RP története Árnyék és tánc 2018.02.13 20:34:00
Akkor is, ha majd a korábbi énünk árnyékai leszünk, ezek az árnyékok sohasem fogják elfelejteni hogyan táncoltunk egyszer… - Németh György – RP története..
El kellett menjek az orvoshoz, egész héten itthon ülök és pihenek. Talán kell is egy kis nyugi. Átgondolom a dolgokat. Mind a két fiamnak határidőt szabtam ki. Ha nem mennek dolgozni nem fog érdekelni, hogy miből élnek meg. Én, amikor ennyi idős voltam már rég dolgoztam. Talán azt kell, mondjam,…..
Már két hete beteg vagyok, megfáztam, vagy felfáztam nem tudom, de mindegyre kiver a víz, aztán reszketek. Amint hazamentem a munkából bele az ágyba, forró palack a lábam közé és tea és tea és várom a csodát. Aztán belenézek az internetben és elolvasom. A felfázás lelki oka a düh, a harag valami…..
Voltam Zürichben, mint mindig, most is jó volt, sétáltunk, beszélgettünk, vendéglőben voltunk és moziba. Kicsit zavar az, hogy a vendéglőt mindig ő fizeti, de nem akartam most ezen hosszasan vitázni. Mindig azt vágja a fejemhez, ha majd én is többet keresek és blabla… A film érdekes volt, tetszett……..
Ócska kis ribancok vagyunk mindannyian. Van, aki beismeri, van, aki nem. Néha akkorát tudok hajlongani egy jó szóért, egy mosolyért, egy kis elismerésért. Nem akarom többet ezt megtenni, inkább legyek rongyos koldus, de még az se, mert nemhogy kolduljak, de el se fogadom, egyszerűen, bezárom a…..
Hétfőn vizsgáztam német nyelvből. B1 re sikerült, jó lett volna a B2, de ez is jó, mert így tovább tudok lépni. Következő lépés az ápolói kurzus. Nem mintha nem lenne már meg, de azt nem ismerik el, amíg a svájci rendszer szerint is nem teszem le. Hát ez van. Kifutottam az időből, ha gyorsabb…..
Most azt is mondhatod, hogy hogy lehet ilyen címet adni, de érdekes dolog jutott eszembe, amit el szeretnék mondani. Ha rossz ötletnek tartod, akkor lapozz tovább, nem olyan fontos ez. Szóval mondom. Az jutott eszembe, hogy amikor óvodás voltam az óvodában olyan volt a budi, mert akkor még csak…..
Anyácska kérésére legyen ma egy tápláló vegán recept vacsorára. A csicseriborsó fogyasztása nagyon ajánlott azoknak a diétázóknak, akik nem fogyasztanak állati fehérjét, mert viszonylag magas a fehérje tartalma (7%), ideális kombinációban több hasznos tápanyaggal. Tehát a ma esti vacsora…..
Évek óta nem teszek fogadalmakat, ma azonban egyet szeretnék mégis megfogadni. Gonosz leszek és önző, és nem kérek Istentől semmit, nem kérem, hogy gyógyítsa meg a szívem, mert azt se bánom, ha darabokra törik össze és nem kérem azt se, hogy gyógyítsa meg a gyermekeimet, akik látszólag…..
anyacska7 2018.01.01 16:16:17
@Karcsú ínyenc: Boldog új évet inyenc, arra gondoltam valami jó receptet kell kérjek tőled így az új évre. De légyszíí valami húsmenteset :)
Segíts Ég anya vagyok!!! 480. 2018.01.01 16:04:19
Néha arra gondolok, jó volna egy diktafont venni, és amikor a jó ötletek elé jönnek akkor gyorsan felmondani rá. Olyan jó dolgokat szoktam kigondolni néha, de mire odakerülök, hogy leírjam, már elfelejtettem mit is akartam. Pedig volt már rá példa, hogy teljesen kidolgoztam magamban, lépésről…..
Év vége, már megint eltelt egy év. Érdekes év volt, sok minden történt, most mégis amikor visszatekintek, úgy érzem egy pillanat volt az egész. De lássuk mi mindenért lehetnék hálás, mi az, amiért köszönetet kell, mondjak. Nem azért, mert muszáj, hanem mert úgy akarom. Tavaly novemberben kezdtem el…..
Waking Life Miért jó, ha nem jó 2017.07.12 22:20:10
Mit nyerünk azzal, hogy ha szenvedünk, leegyszerűsítve: miért jó, ha nem jó?Ma egy nagyon érdekes gondolatot hallottam, és megkockáztatom, hogy lesz, akit elvesztek vele olvasás közben.Szóval az állítás az, hogy minden tényező, ami/aki szenvedést okoz az életünkben, abból mi nyerünk, merítünk…..
Szingy Street Törött vázák 2017.12.30 07:49:23
Időnként mindannyian csak törött vázák vagyunk, és ilyenkor - sajnos - a virágokat nem tudjuk életben tartani… - Németh György – RP története, (Kép: DP Brown - Broken Vase, 2006)..
Waking Life Egy vonaton 2017.11.01 18:36:20
"A halál ad értelmet az életnek. A tudat, hogy egyszer eljön a vég. Hogy kevés az idõnk. Azt hihetné, hétszáz év után készen állok, de láthatja, több ezer pillanattá nyújtom el ezt az egyet, csak azért, hogy nézhessem a havat." A végesség tudata lelassítja az időt, belehelyez a jelenbe, és…..
anyacska7 2017.12.31 11:13:56
nephros@nephros: Igen már sokszor tapasztaltam azt, hogy bár azt hiszem én alakítom a sorsom, néha csak szenvedő alakja vagyok. Hogy is van? Ha nem engedem magam vezetni a sors által akkor erőszakkal cibál végig az utamon. Óriásnak képzeljük magunkat, miközben csak dagadt mellű törpék vagyunk.
Karácsony előtt pár nappal szólt a telefon, hogy meghalt a volt férjem. 50 évesen csak úgy összecsuklott és elment. Szívinfarktus. Annyira ledöbbentem, hogy napokig még a gondolataimat se tudtam rendesen összerakni. Elkérezkedtem a munkából és hazautaztam, a fiuknak szükségük volt rám. Otthon minden…..
Az ember életében fontos szerepet tölt be. Polc Alennek van egy ilyen könyve, érdekes pszichológia, ajánlani tudom. Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy milyen viszonyom van nekem a rendhez és rendetlenséghez? Nem vagyok egy mániás rendcsináló, de szeretem, ha a helyén vannak a dolgok és érzelmek.…..