Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Falatom

375 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsonykor sokunknál, a halászlé kerül fel először az asztalra, viszont most azon olvasóimnak szeretnék kedvezni, akik nem igazán szívlelik. A kacsaleves önmagában is egy isteni finom húsleves, viszont ezzel a csomboros húsgombóccal, még tartalmasabb és ízletesebb. Minél hosszabb ideig főzzük,…..
Nagyon egyszerű, gyors, feledhetetlen karácsonyi desszert receptet hoztam Nektek. Mindössze csak 4 össze tevő kell hozzá, és kb. 25 perc az elkészítése, süléssel együtt. A marcipánért szerintem alapból mindenki oda van, így elsőre, bekeverhetsz nyugodtan dupla adagot is, mert biztosan nagy sikert…..
Ízletes, alternatív vegetáriánus karácsonyi köret. Sült és rántott halhoz, csirke mellé tálalva különleges ízharmóniában lehet részetek. A kelbimbónak, a rákellenes hatáson kívül figyelemreméltó jótékony hatása van még a csontokra is. A kevés K-vitamin-bevitel összefüggésbe hozható a csonttörések…..
Ez a recept, tipikusan az édes és sós világ, egyvelegének a tökéletessége. Ami legfantasztikusabb, hogy a külső szalonna réteg ropogóssá sül, a húsunk pedig omlós és puha marad. Tökéletes fogás az ünnepi asztalra.    Hozzávalók:   1 szál sertésszűz Só, bors ízlés szerint 2 evőkanál barna…..
Ugyan ezzel az eljárással, bármilyen olajos magvat kandírozhatunk, ízlésünk szerint.  Kiváló házilag készített Karácsonyi ajándék, celofánba, becsomagolva. Hangolódjunk az ünnepekre együtt.   Hozzávalók:   20 dkg sótlan földimogyoró 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál tej 2…..
Falatom Kávékrémes, diós szelet 2019.12.09 08:00:00
Igazi téli finomság. Krémes is, diós is, kávés is, és még a rumot se sajnáltuk belőle. Gyorsan elkészíthető, egyszerű és napokig eláll a hűtőben. Mindenképp étcsokoládés mázat készítsetek a tetejére,hogy ne legyen túlzottan csömör. Kávé imádók, ezt ne hagyjátok ki. Hozzávalók: 6 tojás 14 dkg…..
Kihagyhatatlan sült tök recept, ahogy még sosem etted. Az egészben sütött tök vékony szeletei ropogóssá sülnek, de közben a belseje lágy marad. Édes és fokhagymás máza, valamint ropogós pisztácia és parmezán egyvelege, mennyei ízt varázsolnak a szádba.    Hozzávalók: 1 közepes fej fokhagyma 2…..
Egy igazi férfias, kiadós őszi vacsora. A Bajor sült is önmagában egy mennyei, ízletes étel, de ezekkel a fűszerekkel tovább fokozva, mindenkit levesz a lábáról. Kiválóan bele illik akár a Karácsonyi menüsorba is, és még másnap hidegen reggelire is tökéletes.   Hozzávalók: Húshoz: 1,5 kg bőrös…..
Falatom Lila káposzta krémleves 2019.11.30 08:00:00
Vörös káposztából nem csak párolt káposztát készíthetünk, hanem nagyon finom és különleges krémlevest is, ami méghozzá tej, liszt és húsmentes is. A receptben sima burgonya szerepel, de aki merészebb, készítheti lila édes burgonyával is. A vörös káposztában rengeteg a C-vitamin található, akár…..
Falatom Ropogós rántott Tofu 2019.11.28 08:00:00
A tofut szójatej megaltatásával és a visszamaradt „túró” összenyomásával készítenek. Magyarul szójababsajtnak is nevezik. Kínai konyha alapvető élelmiszere és hagyományosan része a japán, koreai és a délkelet-ázsiai országok konyhájának. Mára az egész világon széles körben elterjedt, magas…..
Falatom Karfiol tábornok módra 2019.11.25 08:00:00
A tábornok módra egy igazán különleges karfiolból készült köret, ami liszt, tej és húsmentes. Vegetáriánusok, vegánok nagy kedvence. Nyáron nyársra húzva is elkészíthetjük, sütőben és akár grillezve.   Hozzávalók:   1 fej karfiol 2 evőkanál repceolaj 1 evőkanál kukoricakeményítő 1 evőkanál…..
Gyorsan, könnyen elkészíthető őszies desszert, ami nem csak nagyon mutatós, hanem mennyei finom is. Tipp: Juharsziruppal meglocsolva még tökéletesebb az íze. Bátran fűszerezzük készítés közben a masszánkat, mivel a banán édessége vesz el az erőteljes ízekből.   Hozzávalók:   175 g joghurt 7+1…..
A pasztinák vagy paszternák a petrezselyemmel és a sárgarépával rokon, íze és megjelenése hasonlít a petrezselyeméhez, levele pedig a zelleréhez. Főzhetjük levesbe, de ilyenkor vigyázzunk vele, mert édesebb, mint a petrezselyem és elviheti az étel ízét így pontosan nagyon jól illik az almához is.…..
A burek, vékony, rétestésztához hasonló, vékonyra húzott-nyújtott tésztából készül. Nagyon sok változata ismert, leginkább sósan: túróval, különböző húsokkal, zöldségekkel, ritkábban pedig édesen szokták készíteni. Ma én egy húsos, gombával töltött mennyei, szaftos receptet hoztam el Nektek,…..
Falatom Szezámmagos sós perec 2019.11.16 08:00:00
Amikor perecet készítek itthon a családnak, vagy épp a vacsoravendégeinknek sörkorcsolyaként, mindig elmerengek a régi szép gyermek időkön, milyen jó is volt az akkori gondtalan időkben. Vettük az óriás sós perecet a boltban, és ettük reggelire az iskolában. Ez a recept szerinti perec is nagyon…..
Mennyei, omlós ropogós csirkecombokat készíthetünk ezáltal a szenzációs tojás nélküli recept alapján. Ha tojásérzékeny vagy, ne keresgélj tovább, itt a megfelelő recept számodra, ebbe biztosan nem fogsz csalódni.   Hozzávalók:9 csirkecomb 3 dl tej 1 teáskanálnyi kakukkfű 1 teáskanálnyi…..
Akik lelkiismeretesen tartják a diétájukat, Karácsony előtt még, ők is fogyaszthatják a következő forró italt, nyugodt szívvel. Nem csak, hogy cukor, de még tejmentes is és csökkenti az édesség iránti vágyunkat. Őszi, hűvösebb napokon, meleg takaróba bújva a legjobb elkanalazgatni ezt a finomságot.…..
Nincs is jobb, egy forró, bőséges, laktató, magyaros levesnél. A burgonyagombóc egy klasszikus levesbetétnek számít, de nálunk itthon mindig mindenkit levesz a lábáról. A gyerekek- felnőttek egyaránt imádják, és ezután az egytálétel után, bőven elég egy adag palacsintát sütnöm. Igazi vasárnapi…..
Falatom Hokkaidos gyümölcskenyér 2019.11.07 08:00:00
Sokan óckodnak a répás-sütőtökös süteményektől, viszont nagyon is jól passzolnak az édességük miatt, a desszertekhez. A japán hokkaido tök, kevésbé ismert viszont, érdemes kipróbálni, ugyanis intenzív édes ízével igazán különleges élményt nyújt. Kerek, sötétzöld vagy narancssárga héjú lehet. Ősszel…..
Készítsünk mennyei, guszta reggelit, csupán 20 perc alatt. Az avokádó nagyon sokoldalú, sokféleképpen felhasználható a konyhában, viszont kevesen készítenek belőle, finomabbnál finomabb ételeket, pedig 20 különböző vitamin, és ásványi anyag található benne. Jót tesz a szívnek, a szem egészségének és…..
Ez a csodálatos ázsiai mártás, tökéletesen illik a sertéshúshoz, csirkéhez, pulykához. Nem csak mártásnak megfelelő, hanem grillezéshez, pácként is használhatjuk egyaránt.    Hozzávalók:                                                                                   : 1 kis vöröshagyma apróra…..
Ma egy nagyon egészséges ételt készítettem el Nektek, amit fogyaszthatunk köretként, illetve meleg salátaként is. A kecsketejből készült élelmiszerek könnyen emészthetők és kevés allergén anyagot tartalmaznak. Migrén és stressz esetében is igen jótékony hatásúak. A kecsketej kiváló alternatívája a…..
Gyorsan elkészíthető, főzés nélküli szendvicskrém. Egyszerű, de nagyszerű. Mindenmentes, és egyben egészséges. Kevesen tudják, viszont a segít a fogyásban főként a fehér bab, mivel kevés kalóriát és sok rostot tartalmaz, beindítja az emésztést, így több kilótól is meg tudunk szabadulni segítségével.…..
Ha ősz, akkor mamám minden hétvégén kedveskedik nekünk a vasárnapi ebédre, egy tálca süteménnyel. Az egyik kedvencem, ez az isteni krémes, mákos szelet. Próbáljátok ki, Ti is.   Hozzávalók:   Tészta: 25 dkg liszt 6 dkg porcukor Csipet só 18 dkg hideg Vaj 1 tojássárgája 2 ek hideg…..