Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oddball

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A száraz november kampány kapcsán összegyűjtöttünk 7 tényt az alkoholfüggőkről...
oddball 2018.11.07 14:42:58
@Kertigörény: "ha egyedülálló lennék, nem lennének gyerekek, asszony, stb. akkor tuti alkesz lennék"

Nem akarok pálcát törni feletted, de így is az vagy. Attól, hogy nem baszol be minden nap, hanem csak hetente egyszer, az még bizony ugyanúgy függőség, legfeljebb kontrollálhatóbb valamivel. Az alkohollal, vagy inkább az emberekkel az a legnagyobb baj, hogy a piálást csak szélsőséges módokon tudják végezni, azaz vagy semmit sem fogyasztva, vagy hullarészegségig vedelve. Bár vallom, hogy aki ez utóbbit teszi, az valójában nem is magát a piát szereti, hanem az általa előidézett állapotot. Mondom ezt úgy, hogy majd mindennap iszok valamit, mert szeretem a jó söröket, borokat, részeg viszont kb szökőévente vagyok. Lehet mértékkel is csinálni, csak valamiért ez keveseknek szokott sikerülni.
Pár éven belül lesz egy nagyon komoly gond a magyar gazdasággal. Túlzott mértékben építünk a nagy német autógyárakra. Ezek mind benzines autókat gyártanak nálunk. A benzines autók eladása 3-4 éven belül durván elkezd majd hanyatlani. A két nálunk már termelő gyár és a beszállítói hálózatuk kb…..
Ezerrel pörög az ingatlanpiac, tényleg már a háziasszonyok is befektetési célú lakásvásárláson törik a fejüket, így aztán nem meglepő, hogy mára minden második sarkon egy ingatla iroda virágzik. Persze, ahol felfutás van, ott előbb-utóbb megjelennek azok az ügyeskedők, kóklerek és szerencsevadászok…..
oddball 2018.08.18 09:02:51
@Zsuzsi25: Jó eséllyel olyan ügyvédet sikerült kifognotok, aki cimborája/üzlettársa a szóban forgó ingatlanosnak. Más okát legalábbis nem látom, hogy miért akarná ebben az esetben a peren kívüli megállapodást szorgalmazni, ráadásul ennyire képtelen indokokra hivatkozva.
Magyarország nem szállít 1000 buszt Iránba, csak kifizeti, hogy a perzsák gyártanak maguknak. A NER már megint át lett verve. A választókról nem is beszélve...
oddball 2017.12.07 09:03:09
@Jakab.gipsz: Széles szerepe az Ikarus privatizációjában, ugye megvan? Ha esetleg nem, nézz utána mennyiért jutott hozzá, és mennyiért passzolta tovább a franciáknak 1999-ben...
Miután az MSZP csúcsra járatta a töketlenséget, és még az előre meghirdetett jelöltállító kongresszusát sem volt képes megtartani, elhatározták, hogy ha már mindenképpen végük lesz, akkor vidáman masírozzanak a szakadékba. Szóval valaki kitalálta, hogy amíg jobb ötletük nincs, addig legyen Kunhalmi…..
2011-ben, a munkáltatók hazai „uralkodásának” idején, magas munkanélküliségben, kínálati munkaerőpiacon egy blogger megírta kis posztját, miszerint „Tőlem ezért nem kapsz munkát”. Leírta, hogy az ideális munkaerő az egyenlő a rabszolgával, hogy neki igénye, hogy úgy és akkor rúghasson már ki…..
Budapest szórakozóhelyeit járva újra és újra találkozom egy bizonyos nőtípussal. 35 feletti, csinos, jól szituált. Barátnőivel járja a bulinegyedet, szeret inni, de persze a szalonspicc határán legfeljebb néhány lépéssel megy túl. Imádja a zenét, szívesen táncol, kell a pezsgés, pörgés, minden…..
Egy kis popsi paskolgatás, combsimogatás és pikáns szexuális élc… Varga Anna Gizella a Képzőművészeti Egyetem volt grafikushallgatója érzékeny témát választott diplomamunkájának. A szexuális zaklatás tárgykörét merészen, elgondolkodtatóan jelenítette meg plakátsorozatában amely, mostanra már…..
Már megint a munkaerőhiányra hivatkozva került elém egy jelenség, amit érdemes kicsit kibeszélni. Régebben is hallottam, hogy munkavállalók kiszólogatnak, főleg témához kapcsolódó blogok kommentjeiben: ha ez vagy az nem úgy van, akkor azonnal fel kell mondani, munkaerőhiány van, na... Van pár…..
oddball 2017.11.22 10:15:31
@vu2: Sok helyen, főleg kkv-knál még csoki sincs, egyszerűen csak megöröklöd az épp felmondott/kirúgott kolléga munkakörét. Ennek annyi előnye ugyan van, hogy legalább nem sokat kell hezitálni azon, megéri-e felmondani.
A minap olvastam a munkahelyiterror.blog.hu ízletes sztorijait és szembejött velem egy cikk arról, hogy nem munkaerő hiány van Magyarországon, hanem normális munkáltatóhiány. Erről a cikkről beszélek. Ezzel kapcsolatban, most én is megosztom veletek  a véleményem, mert néha úgy érzem, jó munkahelyet…..
oddball 2017.11.15 12:49:59
@teéjesenmindegy: Akár még egy recepciós kiesése is lehet igen rossz hatással az egyéb kollégák hatékonyságára. Például ha az addig általa végzett lótifuti feladatokat ráosztják mondjuk a pénzügyes csajokra, akiknek egészen biztosan nem fog jól jönni, ha könyvelés, bérszámfejtés közben fél percenként fel kell venniük egy telefont, és valami számukra irreleváns üggyel kapcsolatban kell intézkedniük. Na meg nem is csak recepciós kaliberű emberkék hiányozhatnak, hanem mondjuk melósok, mérnökök is, az meg viszonylag hamar el tud ám odáig is fajulni, hogy az addig kétműszakos rendben futó termelésben délutáni műszakot már nem lehet szervezni, mert nincs kivel. Láttam már ilyet, hidd el. Csupán csak ennyi veszélye lehet a kizárólag kapni akaró, de adni semmit nem akaró szemléletnek.
És a "hülye emberek" jellemzően azzal is tisztában vannak, hogy az alkalmazásuk pénzbe kerül a munkáltatónak, sajnos - és ebben igazad van - irreálisan sokba. Ezzel együtt viszont a munkáltatók is tisztában lehetnének azzal, hogy a szar és/vagy megváltozott körülményekhez való alkalmazkodásból ők is kivehetnék a részüket, és nem kizárólagosan a munkavállalóktól kell ezt elvárni.
oddball 2017.11.15 13:07:27
@teéjesenmindegy: várni nyugodtan lehet arra, csak közben nem kéne telesírni a világot, hogy munkaerőhiány van. Meg azon sem kell majd meglepődniük az ilyen cégeknek és vezetőiknek, ha előbb-utóbb mennek majd a levesbe.
oddball 2017.11.15 16:44:13
@teéjesenmindegy: nyilván nem azt várnám én sem, hogy az adott területhez minimálisan sem értő embereket álljanak neki a cégek átképezni, csak gondoltam, ezt nem kell külön kihangsúlyozni. A gond az, hogy a cégek semmilyen képzést nem akarnak nyújtani, olyan embereknek sem, akik végzettségük, munkatapasztalatuk alapján simán alkalmasak lehetnének az adott munkakörre, csak be kéne tanítani őket pár dologra. Pl. egy gyártáselőkészítő mérnök, aki ezidáig AutoCAD-et és SAP-t használt a munkája során, az egy másik cégnél is elég jó eséllyel alkalmas lenne gyártáselőkészítőnek, akkor is ha történetesen ott másfajta CAD és ERP szoftvereket használnak, mert az azokra történő betanítása sem emésztene fel nemhogy éveket, de még egy hónapot se, csak erre sem hajlandó egyik szarrágó cég sem. Pedig a próbaidőnek eleve erről _is_ kéne szólnia. De nem, inkább megy az elvárásokhoz való merev ragaszkodás és a csoda várás évekig.
A csillagporos gyermekmesékben a hercegnős-békás smacit hepiend követi. Néhányan el is hiszik mindezt, sőt! A következő szintre emelik: egyenest az álruhás gáláns világbékát várják, hogy a lenge fotókra cuppanva ő igényelje a csókot koitálást.A szikár valóságban a srácoknak temérdek békaöltőt kell…..
Afrikába alapvetően nem azért megyünk, hogy a modern építészet csodáit nézegessük. De Eritrea ez ügyben is kivétel. Aszmara Afrika legszebb modern városa. ..
oddball 2017.11.13 10:12:35
@E.T.A.: Valami hasonló fogalmazódott bennem is a képek nézegetése közben. Nagyjából mindent, ami emlékeztet a civilizációra, még az olaszok építették, azóta meg csak pusztul az egész. Szépnek valóban túlzás nevezni, inkább egy közönséges harmadik világbeli koszfészek. Gyanítom, hogy még fekete Afrikában is vannak ennél jobb helyek, főleg a kínai újgyarmatosítás által érintett területeken.
Az ártatlan csipkebogyószedés életért való meneküléssé vált két pécsi fiatal számára október végén. Újabb videón tűnik fel a mecseki boszorkány, amint két sírhelyet őriz, senkit nem engedve a közelébe...
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi (T)error blog! Szeretnék megosztani veletek egy történetet arról, hogyan képes egy munkáltatói hozzáállás tönkretenni az embereket, csapatokat, tehetetlenné tenni a közvetlen…..
oddball 2017.11.11 09:19:43
@Hozzászólok: bár tegnap délután olvastam a posztot, és most nem fogom újra, de úgy rémlik, hogy az agresszor picsa még csak nem is nem felettese a posztolónak, innentől kezdve pláne nem értem, hogy a posztoló miért hajlandó elviselni akár egyetlen beszólást is a hülye picsától, és miért nem küldte már el rég a halál faszára. Erre tényleg csak két megoldás létezik: fölvenni a kesztyűt és saját pályáján legyőzni a hülye picsát - ami mondjuk roppant energiaigényes és az eredményessége is kétes, vagy mihamarabb otthagyni az egészet. Én ez utóbbit preferálnám, egy munkahely sem ér annyit, hogy rámenjen az ember egészsége.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre "Cégünk dinamikusan fejlõdõ, hazai tulajdonú vállalat. Munkavégzés során lehetõséged lesz a fejlõdésre egy fiatalos és szuper csapatban, mindezt versenyképes fizetésért. Nyújtunk: kellemes…..
oddball 2017.11.07 10:24:49
@Robur: Pontosan. A piackutatás, illetve adathalászat mellett sokszor erre irányulnak a folyamatosan futtatott hirdetések. Lakóhelyen legnagyobb termelő cége is tucatnyi pozíciót hirdet hónapok-évek óta, időnként még a helyi sajtóval is leközöltetnek egy cikket, hogy mekkora beruházások várhatóak, hány új munkahellyel, persze az egészből egy szó nem sok, annyi sem igaz. Nem hivatalos forrásokból meg bizony azt lehet hallani a szóban forgó cégről, hogy most x, máskor y embert építenek le, de ha fel is vennének épp valakit, azt is kölcsönzött munkaerőként szeretnék...

Jelenleg is álláskeresőként sajnos én is csak azt tudom hozzáfűzni a poszt tartalmához, hogy fájdalmasan igaz szóról-szóra. A munkaerőhiány mellett a másik leginkább bicskanyitogató hazugság a "legyél mobilis, menj a munka után" típusú lózung. A valóságban kb esélyed sincs más városban munkát kapni, ha a lakcímed több megyével távolabbi, mert a szárrágó cégek még annyit sem akarnak vállalni, hogy havonta kétszer kifizessék a hazautad 86%-át. Lakhatási támogatásnak meg már a szóbahozatalával is azonnal elkaszáltad magad.
Megdöbbentő sztorit posztolt a Facebookra ma délelőtt Szabó Zoli kollégám, akit tegnap este úgy megvert a a Nagykörúton a Király utca sarkán lévő KFC biztonsági őre, hogy több öltéssel kellett összevarni a száját a Baleseti Sebészeten. Hogy mi volt a bűne? Kérte a panaszkönyvet, mert elégedetlen…..
Állásra jelentkezőket sem könnyű találni, de ez egy szakmai nehézség, majd megoldja a HR-szakma. De ha már ott az álláskereső, akkor akadnak igazán bajaink, és nemcsak a HR-esek küzdenek ilyenkor, de mindenki, aki szeretné, hogy az adott álláskeresőnek állása legyen. Vannak álláskeresők, akiken…..
oddball 2017.10.12 12:24:20
@kukatr: lassan már az álláshirdető portálokon se nagyon lehet olyat találni, ami mögött tényleges munkaerő felvételi szándék állna a hirdető részéről. Ugyanazok vannak fent hónapokig. Ha be is hívnak valahova interjúra, akkor is 48 órán belül jön a "nem önre esett a választásunk" email, majd a hirdetés továbbra is ott virít a neten hetekig, hónapokig, kéthetente új feltöltési dátumokkal.