Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tfruzsa

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt években nagyon népszerűvé vált megmászni a „Föld istenasszonyát”, hisz ehhez manapság tényleg nem kell más mint rengeteg pénz, szabadidő, meg mondjuk - ne legyen az ember hajlamos a hegyi betegségre. Azonban itt és most nem a 8.000 méteres hegyek szuperhőseiről írok, hanem egyszerű földi…..
  Ha csak egy szóval lehetne ezt az országot jellemeznem, akkor az a szó a varázslatos lenne. Imádtuk minden percet, amit ebben a gyönyörű országban tölthettünk. Drága? Persze. 5 percenként változik az idő? Bizonyám. Visszamennék? Minden szó nélkül...
Lány bőrönddel KubaKubaKuba 2019.03.15 07:59:00
2018. szeptemberében majd két hónapos túrára indultam hátizsákkal az óceán túlpartjára. Három országot jelöltem ki az 55 napos kalandomnak, Egyesült Államok, Mexikó és Kuba. Bár sose tartottam magamat egy nagy Amerika-fannak, de persze azért rajta volt a listámon, hogy egyszer látni kéne. Az USA-val…..
Bécsből, május 5-én kora reggel indultunk tovább első megállónk Ljubljana felé, hogy megkezdődjön a tényleges Balkán túra Interrail-lel. Amennyire pöttöm Szlovánia, annál több kedvesség és csoda található benne. :) Korábban Szlovénián mindig csak keresztül utaztunk a…..
  Éld át újra az egy hónapos vonat kalandunkat a Balkánon, most már a blogon is elérhető formátumban! :)  Okéoké, kezdjük az elején: vonat, azon belül is Interrail, Balkán, két fiatal nő, hátizsák, 11 ország, de mit is akarnak ezek?? Hogyan jött az egész?..
Egy szó, de legalább ezer jelentés. Elérkezett az idő, hogy egy kicsit személyesebbre vegyem a figurát és egy kicsit érzelmesebb legyek, és ne csak az utazásaimról írjak mindig, bár tudom, az oldal igazából arról szól, de mivan, ha egy ponton az otthon is az utazás részévé válik, és a honvágy…..
Ha nem is akkora hanggal, mint Robin Williams (ill. Bajor Imre, mint szinkronhangja) a Jó reggelt, Vietnám! című filmben, de legalább akkora lelkesedéssel készültem a vietnámi útra 2017. szeptember elején. Hogyan és miként jött, hogy én feltétlenül el szeretnék jutni ide, azt már meg nem mondom, de…..
  Két részben szerettem volna megírni ezt a bejegyzést, de túl hosszúnak találtam, három lett maradhat? :)  íme hát a harmadik rész, és egyben az utolsó rész Észak-Koreáról...
tfruzsa 2018.07.08 21:14:18
@Loona83: Szia Kata, köszönöm a kedves kommentedet, és én köszönöm, hogy elolvastad a blogomat. Remélem egyszer neked is sikerül eljutnod oda, és mindenhova, ahova csak szeretnél.
Én is így gondolok erre az utamra, a kíváncsiság hajtott. Részben ezért is kezdtem el írni, hisz szeretném, ha nem mindenki negatívan tekintene ezekre az országokra. :) Üdv, Fruzsi
Az igazat megvallva Tallinn nem tartozik a kedvenc városaim közé, mégis úgy gondolom, hogy érdemes róla írni. Egyrészt azért, mert a világ legnagyobb útikönyv kiadója, a Lonely Planet 2016-ban első helyre sorolta Észtországot a 10 „best value destinations” („legjobb értékű célállomások”) között,…..
  Bár a harmadik baltik országba(Litvániába) nem jutottam el, azonban visszavonhatatlanul szerelembe estem Rigába, és bármikor visszamennék. :)..
Lány bőrönddel Eiger❄️ 2017.12.28 17:16:48
tfruzsa készítette ezt a képet...
Lány bőrönddel Korea másik arca 2017.12.03 08:08:56
  2015-ben egy szemeszter erejéig Bécsben tanultam, ahol megismerkedtem egy dél-koreai lánnyal, aki később nagyon jó barátnőm lett. Az együtt töltött félév után se szakadt meg a kapcsolatunk, bár nem beszélünk minden nap, mégis tudjuk, hogyan alakul a másik élete. A szemeszter végén…..
Elnézéseteket kérem, hogy ilyen sok idő eltelt az első rész óta, de jelenleg végzős vagyok az egyetemen, és a teendőim száma eléggé megnövekedett. Sokan tettetek fel kérdéseket, hogy mik voltak azok a kérdések, amiket nem tehettünk fel, vagy mik a játékszabályok az út során. Megpróbálok a posztban…..
Valószínűleg sokan nem értenek egyet a döntésemmel, hogy ellátogattam Észak-Koreába, mert az utammal a rezsimet támogatom. Őszintén tényleg ezen múlna, hogy Észak-Korea létezhet a mai 21. században? Véleményem szerint, akik veszik a bátorságot az utazáshoz, kíváncsiságból teszik, egyszerűen…..
Egyszerűen beleszerettem ebbe az országba. Lehet érte utálni, szeretni, de én csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy egyszer el kell menni és át kell élni, mert valami elképesztő. 2015 őszén Helsinkiben dobtam fel először az Erasmusos barátnőimnek, hogy én el akarok menni Izraelbe – jójó – aztán…..
Lány bőrönddel Az én Budapestem 2017.10.18 16:05:38
  Ötletek reggelitől vacsoráig Budapesten Utolsó frissítés: 2017.10.17. Lehet utálni, szeretni, én csak szimplán imádom, a történelmével, koszosságával, gyönyörűségével együtt.. Ugyanúgy próbálom az otthonomat is felfedezni, mint a világot, minél több helyre eljutni, múzeum, templom, éttermek,…..
Lány bőrönddel 100 szóban 2017.10.17 18:16:02
Ismerős ismerőse révén kezembe került a ‘100 szóban Budapest’ című kis zsebkönyv ( http://budapest.in100words.eu/hu ), aminek a kis történetei teljesen magával ragadtak. Aztán azon kaptam magam, hogy elkezdtem gyártani fejben a saját kis száz szavas versikéimet, a néhai lelki válságaimnak…..
Lány bőrönddel Rólam 2017.10.17 10:53:29
  Név: Fruzsi Kor: 23 Jelenlegi város: Budapest Foglalkozás: tanuló, másodállásban mindenevő utazó  Nyelvek: magyar, német, angol IG: tfruzsa Országszámok: 34 (beenapp) Egy 23 éves, a világra nyitott, életvidám lány, hölgy, nő vagyok, akinek a lét eleme az utazás. Jelenleg az egyik…..