Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MacskaJancsi

2 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten kaptuk a megrázó történetet Yvestől, akit párjával több mint 2 órán keresztül fogvatartottak az Auchanban a pénztáros és a biztonságiak hibája miatt. Az Auchan kompenzációt ajánlott fel, ami, mint ahogy most kiderült egy 10000 forintos Auchan vásárlási utalvány…..
"Budapest - Májdaganat miatt elpusztult Bimba (†23) a Fővárosi Állat- és Növénykert nőstény jegesmedvéje. A macilány alig egy hónapja érkezett Olaszországból, hogy az itteni hím, Vitus (20) párja legyen.A gondozók reményei szerint a két fiatal állat frigyéből…..
MacskaJancsi 2011.05.05 06:19:03
Bár naivnak tűnik a levélíró kérdése, sokan nincsenek tisztába az ügyvédi letét mibenlétével, amin nem segítenek a sikkasztó ügyvédekről szóló híradások sem. A válaszadás lehetőségét – mint általában – a Zugügyvéd a kommentező kollégákra…..
Ugye milyen borzasztóan hangzik? Pedig nem is olyan durva a helyzet, mint azt elsőre gondolnánk. De nem is különösebben megnyugtató. Olvasónk, Lótumfaktum, a jelek szerint kiborult azon, hogy a Teletál Húsvét előtt adagonként egy műmarcipán meglepetéstojást küldött a…..
MacskaJancsi 2010.04.22 07:06:18
@Secnir:
én valódi marcipán nyuszit vettem húsvétkor ( jó drága is volt) annak a csomagolásán is fel van tüntetve egy rakás "E" szám, szinezék,aroma, fényező és az ördög tudja még mi minden. Ha színes élelmiszert akar az ember enni akkor abban színezőanyag lesz - ezen nincs mit csodálkozni. A Nagyi idejében ilyen nem volt még - most van, "mi akartuk" . A dolog rém egyszerű: ha ez nem tetszik, otthon kell főzni . Csokit, lekvárt, szörpöt - majdnem mindent.
Az alábbi levél írója még jól is járt, mert nem emeltek le a bankszámlájáról tévedésből pénzt. Sajnos egyre gyakrabban előfordul, hogy a végrehajtók tévednek, majd agresszívan túllépnek a hatáskörükön. Kedves Zugügyvéd! A múlt héten megjelent a családi…..
MacskaJancsi 2010.04.03 08:50:32
Közeli ismerősömnél is pont ugyanaz történt mint amit itt az alaptörténet tartalmaz.
Jegyzőkönyvet hagyott a végrehajtó az ingatlan postaládájában, az előző tulajdonos albérlőjének, aki már cca. 5 éve nem lakott ott, az ingatlanban.
A szolid jogkövető állampolgárt hallatlanul felbosszantja, ha kilátásba helyezik, hogy távollétében karhatalommal behatolnak az ingatlanra foglalni, egy olyan ügyben, amihez a világon semmi köze sincs, ezért
1. emelt hangon felhívta a végrehajtót, hogy ha a fenyegetését beváltja, akkor kártérítési pert indít személyesen a végrehajtó ellen a rongálások stb. miatt, plusz ha a kutyának csak a bajusza is meggörbül az eljárás során, világraszóló botrányt csinál, bevonva az Állatvédőket, a TV-t és mindenkit, beleértve a Büsszeli bíróságot is 
2. átolvastuk a végrehajtási törvényt ( itt már én is segítettem) valamint az interneten feltalálható iratmintákat, kistudíroztuk, hogy vajon melyik bíróság az illetékes az ügyben
3. Megfogalmaztunk egy „végrehajtási kifogás „ iratot, amelyben leírtuk, hogy miért is nem tetszik, ha a mi ingatlanunkat más (idegen) adóssága miatt le akarják foglalni, valamint ezzel egyidejűleg - a kilátásba helyezett károkozás miatt - bejelentettük (összegszerűen meg nem határozott) kárigényünket a végrehajtóval szemben. Az iratot elküldtük az illetékes bíróságnak 3 példányban, valamint a végrehajtónak is másolatban – tértivevénnyel.
A tanulság :
1. azóta hírét sem hallottuk az ügynek .
2: Ha hivatalos irat érkezik a házhoz, azt azonnal tértivevénnyel meg kell válaszolni, és ha igaza van az embernek – akár ellentámadásba is kell lendülni.
Ez Bp-en történt, de remélem, hogy a kutyákat vidéken sem lövik le , ugye ?
Érdekes levelet küldött EZ, tulajdonképpen egy monológot, amiben kiöntötte most a világfájdalmát, legalábbis azt a részét, ami a blogban jelen lévő témaköröket illeti. Lehet, hogy túl sok posztot olvasott mostanában, mert bár előfordul azok mindegyike az utakom, amiket…..
MacskaJancsi 2010.04.01 22:07:16
Ha már diszkriminálunk, én a frusztrált klimaxos pasikat nem kedvelem, 50-60 év körül, alsó kategóriás kocsi és tolakszik, nyomul, káromkodik . Ez a tipus egyszerűen életveszélyes. Dunakanyar, belterület, jó sok lámpa, csúcsforgalom, 50-55 körül megyünk libasorban egymás után, tisztes követési távolsággal. Mindkét sáv tele hazafelé igyekvőkkel. Itt aztán mindenre van idő, én is bekapcsolom a „robotpilótát” és a holnapi bevásárlás részleteit rakom össze. A belső sávban haladok, mert 2-3 perc múlva balra lekanyarodok. A piros lámpánál mellém ér egy ilyen pasi és átkiabál, aztán a zöldnél full gázzal kilő és bejön elém a belső sávba. A repülő start miatt jócskán megelőzött de szinte rögtön nekiállt fékezni, nekem csak a lábamat kellett picit levennem a gázról… és változatlanul megmaradt egy úri követési távolság közöttünk. A pasinak ez nem tetszett, újra fékezett és egy pillanat múlva - egyszerűen megállt :) Kitettem a vészvillogót és én is megálltam és mögöttem mindenki… vagy száz méteren keresztül. A pasi előtt meg üres lett az úttest. Aztán észrevette magát és eltűnt. Csak később jöttem rá, hogy ez valami csökött „befékezek előtted „ akció lehetett – amiről itt is sokan írtak , de elég nevetséges volt.
Én a szabályokat , sebességkorlátozást betartom, de ha van jelentkező aki a büntit kifizeti helyettem… akkor persze beszéljük meg !
Nem, nem az elmúlt napok ónos esős, havas, jeges útviszonyairól írt Laposmacska, hanem egy száraz, fedett parkolóház bejáratáról, ahol karácsony előtt bizony belépéskor is sor van a sorompó előtt, természetesen az emelkedőn is. Ha jól emlékszem, akkor már a rutin vizsga egyik…..
MacskaJancsi 2009.12.23 18:06:03
A bevásárlóközpont és a hozzákapcsolódó parkoló - akár mélygarázs akár emeleti – az én mint vevő kényelmét kell hogy szolgálja, azért építették. A meredek szűk felhajtó egyszerűen kényelmetlen. Vannak olyan bevásárlóközpontok is ahova úri módon kényelmesen be lehet hajtani, ezeket kell használni, hiszen annyi van belőlük, mint égen a csillag. Szerintem Debrecenben a tervező nem járt el eléggé körültekintően , ha tényleg annyira meredek az a felhajtó. A bevásárlóközpont bejárata nem azt a célt szolgálja, hogy ott az autósok vezetési tudását teszteljék és szelektálják a „selejtet” , hanem az épületbe történő bejutást és parkolást szolgálja. Ha ilyen helyre megyek bizony én is megvárom az emelkedő alján amíg az előttem levő túljut az akadályon, főleg ha látom, hogy kis csoffadt autóval próbálkozik az illető és még ráadásul fél is. Nem leszek kisegítve azzal, ha visszacsúszik az orromra, megtöri – majd elnézést kér, mert nekem nem lesz kocsim 2 hétig, amíg a szervizben javítják. Aki nem tud emelkedőn elindulni az ne költözzön hegyoldalba, de a bevásárlóközpont az más kérdés, ott alapvető, hogy a bejutás is vevőbarát legyen. Az a vásárló, aki be – vagy kimenet lezúzta a saját vagy egy másik vásárló kocsiját arra a helyre valószínűleg többet be nem teszi a lábát. Az ügyben a vesztes a bevásárlóközpont, aki egyszerre 2 vevőt is elvesztett.
MacskaJancsi 2009.12.24 09:14:21
@magyar-magyar szótár: A pesti alsó rakparton - ameddig a szem ellát - mindig én vagyok az egyetlen, aki kiengedi a szerencsétlen, reménytelenül indexelő autóst, pedig araszolgatunk.... tehát, semmiből sem állna, csak egy kis udvariasság. Arrafelé mások az emberek :)
...de nekem néha agyamra megy a macska. Imádom, szeretem, de amire nyűgös vagyok, az az, hogy hagyjanak aludni! A gyerek is szépen, saját szobájában(végre) alussza az igazak álmát, nekünk is rendben van a hálónk, és mióta ezek rendben vannak, azóta nem aludtunk egy éjszakát sem…..
Már nyolc hónapos Buborék, Magyarország legfiatalabb vízilova, aki Abonyban, egy magánállatkertben látható, ahova úgy száz kilóval ezelőtt került, írja Bohus Péter kollégánk, az alábbi videó alkotója. Buborék megsimogatható, etethető. A riporter szerint a vízilovak bőre…..
Ma nem jött dolgozni se Manna, se Majka, csak Kifli, a tacskó. Rajta kívül pedig két új kutya érkezett az Index szerkesztőségébe: egy agár és egy másik tacskó.Tevan főszerkesztő-helyettes csajának magyar agara öt hónapos kan, teljes neve: Olajosréti Győzős Futam, hívóneve…..
Mi még macskát így küzdeni sosem láttunk, izgulva röhögtük végig ezt a fél percet a függönykarnison, közben meg irigyeljük a cicát, hogy egy tollas portörlőért is így tud lelkesedni és harcolni...
MacskaJancsi 2009.01.11 09:06:20
@mnandy:
Szia,
azt hittem, hogy ezt a történetet már nem tanítják, nincs benne az olvasókönyvben... de az emberi hülyeség az határtalan !
Az én olvasókönyvemben is benne volt - cca 40 évvel ezelőtt !
Máig élesen emlékszem, hogy az osztály ( tiszta lányosztály volt még akkoriban) együtt zokogott, én hetekig rosszul aludtam és olyan mély nyomokat hagyott, hogy még máig is emlékszem a történetre és persze elfutja - vén fejjel is - a könny a szememet.
Miért kell szándékosan ilyen stresszt okozni 7-8 éves gyerekeknek ?! Ez felháborító !
A Zugügyvédnek az a kérdése merült fel az alábbi történettel kapcsolatban, hogy ilyenkor az ellenőrök nem magánlaksértést követnek el? És a társasházi magánlakásban mókoló villanyszerelő kisiparost is lehet így ellenőrizni? Javítsanak ki a kollégák, ha rosszul…..