Regisztráció Blogot indítok
Adatok
how german

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki változatos tájakra, sportra, kirándulásra vágyik, itt a helye. Ha apróbb várakat, várromokat is felkeresne, úgyszintén. Bajorország ezen része bővelkedik a látnivalókban, programokban, bájos kisvárosokban. Akár egynapos kirándulást tervez az ember, de akár több napot vagy egy hetet is el…..
Németországban a karantén-kötelezettségre vonatkozó előírások tartományonként eltérhetnek, ha a németországi beutazás rizikóterületről történik, ezért célszerű internetes honlapokon tájékozódni a helyi előírásokról. Az egyes tartományok szeptember 25. - október 15. között léptetik hatályba a…..
Miért van az, hogy amint valaki kimegy és elkezd Németországban dolgozni 1-2 éven belül már egy gyönyörű Audival, vagy BMW-vel jön haza meglátogatni a rokonokat? Tényleg ennyire jó a fizetés? – fogalmazódik meg a kérdés sokunkban. Hiszen csak reptéri segédmunkás állásban dolgozik! És idehaza is alig…..
Idén, amikor éppen lazultak a koronavírus miatti korlátozások, két ok miatt is esett Türingiára a választásom. Az egyik, mert korábban nagyon megtetszett az egész környék a másik pedig a híreket figyelve a vírus szerencsére csekély létszámban okozott megbetegedést és az elsők között lazultak a…..
Az a személy, akik németországi beutazása előtt a Robert-Koch-Intézet által publikált rizikóterület valamelyikén 14 napon belül tartózkodott, köteles a Németországba történt beutazását követően a legrövidebb úton lakhelyére, vagy egyéb szálláshelyére utazni és 14 napig házi karanténban tartózkodni.…..
John D. Spooner befektetési tanácsadó a karrierje kezdetén gyakran a hétvégén is bement pár órára az irodájába dolgozni. Rajta kívül ezt nyilvánvalóan csak nagyon kevesen teszik meg. Az irodaépület mélygarázsa ezeken a napokon szinte teljesen üres volt. Az autókat megfigyelve viszont egy dologra…..
Német viszonylatban nagynak nem nevezhető tartomány rengeteg a látnivaló azoknak, akik szeretik a középkori várakban tett időutazást, a szép műemlékekben gazdag városokat vagy a természet kincseit. A négynapos utazásom elsődleges úti célja Wartburg Vára és Eisenach volt. Biztos nem vagyok azzal…..
A Bundesbank számításai szerint a német gazdaság 2021-től fokozatosan lábal ki az idei pándémia okozta recesszióból. A kormány számításai szerint a német GDP az év során 6,5 %-al csökken, a jegybank pedig 7,1 %-os csökkenést valószínűsít. A mély és az egész 2020-at érintő recessziót már a jövő…..
Ha teljesen elbizonytalanodtál abban, hogy a korona vírus körül kialakult mizéria miatt hová menj kirándulni, akkor ezek a gyönyörű, zöld vizű, kiváló vízminőségű tavak el fogják felejtetni veled minden aggodalmad. Nyáron a fürdőzésé és a vízi sportoké a főszerep: szörfözés, vitorlázás, kajakozás,…..
Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter ma, 2020. április 15-én, döntött arról, hogy a koronavírus miatt Ausztria, Svájc, Franciaország, Luxemburg felé bevezetett határellenőrzéssel egybekötött általános beutazási korlátozást Németország további 20 nappal, május 4-ig meghosszabbítja.   Ennek…..
A kijárási korlátozások: 2020.03.21-én 00.00 órakor lépnek életbe, és 2020.04.03-ig maradnak hatályosak.  Általános rendelkezés: Mindenkit megállítanak azért, hogy az emberek közötti fizikai és szociális kapcsolatokat, leszámítva az egy háztartásban élő közvetlen hozzátartozók közötti…..
Tisztelt Ügyfeleink! A Bajor Belügyminisztérium megküldte az általuk kidolgozott ún. Pendlerbescheinigung-ot, amelyet a németországi belépéskor kérhetnek a határellenőriző szervek.    Az igazolás alsó részét, kinyomtatva ki lehet tenni a gépkocsi szélvédő üvege alá, és ezzel talán gyorsulhat a…..
Beszedi a nagy pénzeket... A szemétláda otthon is csak ügyeskedett, itt is ugyanazt csinálja. Szerinte itt is mindent meglehet oldani „okos”-ba. Vállalkozgat, szedi be a nagy pénzeket a magyaroktól, és most már a románok, a lengyelek, ráadásul még a németek is hozzá járnak. Mocsok egy ember.…..
Jövedelemre szert tenni mindenki tud, aki munkaképes, és rendelkezik munkahellyel. Viszont az már kevesekre mondható el, hogy tudnak is a pénzzel bánni! Kevés munkavállaló tudja hatékonyan kezelni az eurót/forintot, és sajnos a többségnek emiatt könnyen ki is folyik a pénz a kezei közül, amiért…..
A német Lufthansa Technik repülőgép-javítással és - fenntartással foglalkozik. Az új beruházással egy szervízközpontot telepít a városba a cég. A magyar kormány képzési támogatással járul hozzá a kezdetben 200, majd a későbbiekben 400 új munkahelyet teremtő üzem létrejöttéhez. A 20 ezer…..
A Német Adóbevallás készítéséhez szükséges dokumentumok listája: Összeállította:  WSP Consulting Nonprofit Kft. (Könyvelő és Adótanácsadó iroda) (Német adóbevallás készítés - maximális adóvisszatérítés) Kapcsolat: e-mail: nemetjovedelem@gmail.com WEB: http://www.nemetjovedelem.hu/   Általános…..
Ki az, aki velem szembe ül? A hr-es szeretné megfejteni, hogy ki a jelentkező, és a jelentkező is szeretne többet megtudni a leendő munkaadójáról. A munkaadó arra kíváncsi, hogy az illető ugyanazt a benyomást kelti-e személyesen is, mint amit a pályázati anyagából leszűrtek róla. Ehhez kérdéseket…..
Az ELStAM gyakorlatilag az adóhivatal központi adatbázisa, ahol az adóalanyoknak az adólevonáshoz szükséges adatait tartják nyilván. Ezek: egyházi adó tényező (Kirchensteuerabzugsmerkmale) / Religionszugehörigkeit adóosztály (Steuerklasse) adómentesség mértéke a gyereket nevelőnél (Anzahl der…..
Németországban az alkalmazottak esetében 1.000 euró költségátalányt automatikusan elszámolnak a német jövedelemadó törvény szerint. Ehhez nem kell gyűjteni a költség számlákat, nem szükséges igazolni a keletkezésüket, ez az adómentes rész minden dolgozónak jár, és a havi bérszámfejtésben is, majd az…..
A diszkont áruházlánc ezzel a lépéssel hadat üzen az autókereskedőknek.  A klasszikus autókereskedések egyre inkább háttérbe szorulnak majd a jövőben. Azért, hogy a kereskedők által lefölözött hasznot kikerüljék, a gyártók új értékesítési modelleket keresnek. A berlini Vehiculum céggel közösen…..
A Te döntésed, hogy megpróbálod, vagy megcsinálod, de később senki nem fog arra a fickóra emlékezni, aki csak "megpróbálta".  Ezt kell napi szinten tenned: Minden nap gondolj a céljaidra. Ki szeretnél lenni, mire vágysz, mi az álmod? Képzeld el olyannak az életedet, mintha már elérted volna a…..
Minden Németországban tevékenykedő cégnek be kell jelentenie a tevékenységét. Ezt a telephelye, vagy a munkavégzés helye szerinti illetékes helyi önkormányzatnál (Landratsamt, vagy Gewerbeamt) kell megtennie. A tevékenység-bejelentés igazolását az illetékes hivatal minden esetben kiadja az illeték…..
A német adójogban azokat a ráfordításokat nevezzük utazási költségeknek (Reisekosten), amik a munkahellyel kapcsolatos utazások során merülnek fel. Az utazás (Reise) alatt értendő az egyidejű távollét az otthontól, és az első munkahelytől.  (pl. szállásköltség, utazással kapcsolatos járulékos…..
A „Werbungskosten” munkavállalói kiadásokat takar, vagy, ahogy a német adótörvény fogalmaz, olyan anyagi ráfordításokat, ami a munkabér megszerzéséhez, biztosításához és megtartásához szükségesek. Gyakorlatilag az összes költség ide tartozik, ami a munkához kapcsolódik. Ugyanakkor ide tartoznak…..
ELVÁRÁSAINK: – szakképesítés és min. 1-3 év szakmai (alsóvezérlésű toronydarun szerzett) tapasztalat– teherkötözési ismeretek– agilis, megbízható, önálló munkavégzésre képes személyiség– “B” kategóriás jogosítvány (előny, de nem feltétel)– építkezési munkálatokban való részvétel– nem igényel…..