Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orsika29b

63 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csirkékkel indítunk, sok – sok csirkével, meg egy nyugger kinézetű haspók fazonnal, aki a csirketelepen karézol a baromfik közti ösvényen, mert a túlsúlya miatt csak kiskocsival képes mozogni. Ő publikálja a csirkék számát, így alakítva ki az árat, ebből lesz az arkansasi csirke index. Helyszínt…..
hogyvolt Viktória 3x05 - Egység 2019.06.21 09:00:00
Szabadságot Írországnak! – felkiáltással próbálja lelőni a szokásos kocsikázásán résztvevő királynőt, egy gyermekét babusgató anyának öltözött ír merénylő. Szerencsére azonnal lefegyverzi a tömeg, a golyó célt téveszt. Visszaérve a palotába, a hirtelen sokkot…..
Hét éve már, hogy lement az első évad, akkor négy teljesen különböző, de a maga módján érdekes karaktert sikerült beválogatni a műsorba, akik aztán nem jártak sikerrel, de ennyi idő alatt, úgy tűnik, begyógyultak a sebek, és nekiesünk a következő szériának! A koncepció ugyanaz: a most bemutatott…..
Axe hozzá is kezd a Taylor körüli oxigén kiszívásához, szinte az összes komolyabb bank hitelnyújtó bankárát lefizeti, hogy Ő ne kapjon hitelt, így nincs tőke, amit be lehetne fektetni. Vörös zsenink és kedvenc dali bajszos igazgatónk egy robotika előadáson őgyeleg befektetési…..
A királyi házaspár jelenleg sűrű levélváltások közepette érintkezik egymással. Albert Cambridge-be készül utazni, hogy felkenjék az egyetem kancellárjává. Valamint javasolja a kedves őkirályi feleségének, hogy lesz szíves férfi tanítót keríteni Bertie mellé, mert a kisfiú…..
Akkor hát csapjunk bele a negyedik évadba: Axet mostanában hat testőr kísérgeti, mindenhol ott vannak, alig férnek be együtt a liftbe. A felhajtás Andolov veszélyes árnyéka miatt van, természetesen. Chucknak pillanatnyilag ügyvédi tanácsadó irodája van, ahol egy lóversenyben…..
Kossuth Lajos megérkezik Angliába, menedéket keresvén. Palmerstone macskának nevezi, akit beengedtek az osztrákok a galambok közé, így gyötörvén a monarchiát. Néhány galamb tart is attól, hogy Kossuthtal kelljen beszélgetni, sőt, el is menekült a fészkéből. Utalva ezzel a…..
Viktória világra hozza a következő hercegnőt, a kis Viki és Bertie persze leskelődnek. A kisfiú fél, hogy anyjuk meg fog halni. Nővére gyakorlatiasan rávágja: "Akkor Te leszel a király, Bertie, lesz koronád és pukkedlizni fognak Neked." A trónörökös nem érti a dolgot, nem is ő…..
Párizs, 1848 február. Lajos Fülöp francia király menekül éppen, mivel a forradalmárok letaszították trónjáról, kikiáltva a Második Francia Köztársaságot. Eközben Angliában, a Buckingham palotában Viktória a 6. gyermekét várja a szokott, utálom az egész terhességet…..
Poldi bácsi nagy sebbel - lobbal bemasírozik Ernst szobájába, ekkor veszi észre az ágy mellett álló higanyport. A bácsi szeretné, ha unokaöccse összekapná magát az esti operára, meg az is jó lenne, ha feleségül venné Gertrúd hercegnőt, akivel ugye korábban múzeumlátogattak.…..
orsika29b 2018.06.01 18:19:03
@Csillepityu:
Kedves Csillepityu! :)
Minden hozzászólásoddal megerősítést nyer, hogy érdemes művelni a hogyvoltozás műfaját. Nagyon nagyon köszönöm elismerő szavaidat, azt hiszem nem túlzok, hogy madarat lehetne fogatni velem örömöben. És azt is tegyük hozzá, hogy a te szókincsed is nagyon rendben van, ahogy látom ;)
orsika29b 2018.06.02 20:42:30
@Csillepityu:
Már nagyon várom, hogy írhassam a kövi évadot :) :) :)
Addig is nézz rá a Billionsre, azt is én írom, habár teljesen más műfaj, de egyúttal kiváló sorozat :)
orsika29b 2019.01.30 18:35:32
@Csillepityu:
Kedves Csillepityu!
Nagyon köszönöm, hogy hozzászólásoddal bearanyoztad a napomat! :) Általában hbo go-n keresztül írom a posztokat, de a hír kétségkívül felvillanyozott :) Esetleg tudnál abban segíteni, hogy hozzájussak egy meghívóhoz? Ha nem nagy kérés.
Hatalmas befektetési buliba csöppenünk, 30 milliárd dollár fog gazdára találni a nap végére. Taylor pont most késik, ugyanis Andolovval tárgyal a saját kis cégében. Az orosz rá is kérdez, hogy miért hagyja ott a nagy fehér bázist. Mert számomra ez a túlélés egyetlen módja -…..
hogyvolt Billions 3x11 - Kompenso 2018.11.19 13:00:00
Nusret török hentessel indul a rész, ez az a fazon, aki az alkarja segítségével sózza a steaket az éttermeiben. Kate tisztára rá van gerjedve az pisére és roppant hálás Chucknak, hogy elhozta ide. Befut a kopaszodó kolléga is, sajnos erősen döcög a Jeffcoat nyomozás, nincs…..
hogyvolt Billions 3x10 - Redemption 2018.11.08 13:00:00
Chuck belekezd a jó kis merénylet felépítésébe az igazságügy miniszter ellen. Egy parkolóházban talizik egy pénzügyi újságíróval és átadja neki a Buffaló polgármester jelöltjével kapcsolatos korrupciós és vesztegetési anyagot. Két résszel ezelőtt erről tett ígéretet…..
hogyvolt Billions 3x09 - Icebraker 2018.11.01 15:00:00
Nyugat - Texasban az igen savanyú képű Chuck az igazságügy miniszterrel prérifarkasra vadászik éppen az éccaka közepén. Egy lövésből le is teríti az állatot, a miniszter meg csodálkozik, hogy lőni is milyen remekül tud. Chuck apu erre is megtanította. A miniszternek az a…..
Chuck és Wendy éppen a kínai csajszihoz érkeznek meg egy kis "kényeztetésre", amikoris a hátsó szobából előbukkan Chuck apu és Foley. Full döbbenet az arcokon, az öreg Chuck még arra is megkéri Wendy úrnőt, hogy vegye le a kabátját, úgyis meleg van.... Édes Fiam, otthon ez…..
Chuck a jódoktorral beszélget, a szokásos okoskodó történetbe oltott kérdés a következő: Dokikám, együtt tud élni a gondolattal, hogy hamisan vádolunk valakit, aki persze amúgy is bűnös. Persze, nem lesz ezzel semmi gond, járulékos veszteség. A dokinak hős ügyészünk azt a…..
Az évad legviccesebb snittjével indulunk ebben a részben: Wags meg Axe konyharuhával a fejükön ülnek az asztalnál, pont mint két helyre fejőlány, az indokoltnál jóval több égő gyertyával körülvéve...
Dollár Bill ismét illegális vizeken hajózik: egy gyógyszergyár még gyorsan meg akarja magát szedni, mielőtt kiderül, hogy szart sem ér a rák elleni pirulája. Szokásos sporttáska pénz a laborosnak, shortolás, ha Spyros rámondja az áment...
Chuck apuval indítunk, Bryan egrecéroztatja, hogy vallja be, benne voltak Chuckkal az üdítős szabotázsban Axe elfogásának érdekében. Vagy 5 év börtön hamis tanúzásért, tessék szépen választani. Chuck apu csendben bámulja az asztalt, majd felnéz Bryanre, mi pedig visszaugrunk 3…..
Lara és Axe aláírták a válási papírokat szépen, csendben. Mindennek a fele Laráé, mert nem volt házassági szerződésük, csak egy a bökkenő, ha a kormány elvesz mindent, amire ráhúzható az illegálisan szerzett bélyeg, alig marad potom 300 millió dollár, aminek a fele bizony…..
Axe aludni sem tud a kereskedési engedélye nélkül, még Wendyt is felhívja az éccaka közepén, hogy mekkora hibát követett el. Úgy érzi elveszítette a szabadságát, amelyért egész életében dolgozott. Wendy rámutat, hogy most az elengedést lehet megtapasztalni, ami egy erősebb…..
Az új igazságügy miniszter a Trump általi kinevezése óta csak hét államügyészt tartott meg, ebben kivételesen Chuck is benne van egyelőre az Axe - ügy miatt. A miniszter egy kis cetlin sorolja fel, hogy mely ügyekkel kell foglalkozni és melyeket hanyagolni, hát ez nem nagyon tetszik…..
Boyddal indítunk, szinte megfiatalodott a szabadlábra helyezéstől. Hajnali hatkor meglátogatja az éppen meditáló Axet, viszonozván a korábbi szívességet: ma letartóztatnak, de szívesen vigyázok az órádra. Lara is ledobja a bombát, hogy sorry, de ő meg a gyerekek nem fognak Axe-el…..
Ebben a részben elég sokat fogunk ugrándozni az időben. Beindul az Ice Juice részvény kibocsátása, Boydnak igaza volt, csak úgy hasít a részvény árfolyama fölfelé, ezt nincs értelme shortolni, Axe mégis megteszi. Hiszen úgy egy héttel korábban elindította az üdítős cég…..
orsika29b 2018.07.05 16:45:17
@RTB: való igaz, ez a shortolás lényege, bár a részben nem esik arról szó, hogy meg is vették az Ice Juice-t. Elképzelhető, hogy jelen esetben csak a részvények zuhanására fogadták, vételi szándék nélkül. A részvények pedig marha nagyot estek, ezen kerestek nem is kerestek.