Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csiribusz

815 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számtalan furcsa esetet láttunk már különböző országokban, különböző emberek eltűnéséről, különböző történelmi korokban. Az egyik leghíresebb, s mondhatni leghírhedtebb a kis Oliver Larch rejtélyes eltűnése. Már csak azért is, mert sokan megkérdőjelezik a történet hitelességét. A különös esemény…..
Csiribusz 2020.06.24 11:28:42
@Slepy: Így van.
Rejtélyes állatot pusztítottak el pásztoremberek, amely úgy nézett ki, mint egy hiéna és egy kutya keresztezése. A szakértőket is zavarba hozta, nem igazán tudják, miféle állatról van szó. A bizarr lényt Románia keleti részén, Oancea falu környékén ölték le, miután birkákat, madarakat és…..
2015-ben farkastámadás borzolta a kedélyeket a közép-oroszországi Borovicában. A rendőrség felfegyverkezve vadászott a gyilkos fenevadra, ami egy idős, nyugdíjas asszonyt falt fel. A helyi lakosok nagyon féltek, a rendőrség gyors intézkedésében bíztak. A hetvenhét éves Lima Ankudinova hazafelé…..
1931 karácsonyának szentestéjén, különös „ajándék” érkezett az arizonai sivatagba. Egy fiatal házaspár – Ed és Julia Stewart – a sivatag menti autópályán haladtak, amikor autójuk defektet kapott. Ed félreállt az út szélére. Míg kereket cserélt, ifjú asszonykája türelmesen várakozott. Ám ahogyan a…..
Nem húzom az időt azzal, hogy bemutassam Bennington környékét, ezt már ismerjük az előző részekből, és azt is, hogy a gyönyörű festői táj csúnya titkokat őriz. A Bennington-háromszög ismertebb eltűnései közül a negyedik eset alig egy évvel James Tedford eltűnése után következett be. 1950. október…..
A Bennington-háromszög harmadik eltűnt személyéről nem sok adat maradt fenn. James Edward Tedford 1884-ben született Vermontban. Korai életéről nem sokat tudni. 1940-ben a vermonti Fletcherbe költözött fiatal feleségével, Pearlel. Tedford ötvenhat esztendős volt ekkor, Pearl mindössze huszonnyolc.…..
Bennington egy apró település az amerikai Vermont állam délnyugati csücskében. Az 1940-es években még ennél is kisebb volt, de mindennek ellenére már akkor is otthont adott a Bennington Főiskolának. Ennek az intézménynek volt másodéves hallgatója a tizennyolc éves Paula Welden, egy ismert…..
Bennington egy kisebb városka az USA Vermont nevű államának délnyugati szegletében. A terület magába foglalja a Green Mountain Nemzeti Parkot. Ez a park gyakorlatilag egy elképesztően sűrű, nagy kiterjedésű erdőségből áll, ahová szívesen járnak kirándulni a turisták, de a vadászok, horgászok is…..
A másik blogomon négyrészes írást közöltem a Bennington-háromszög különös eltűnéseiről. A téma iránt érdeklődök bizonyára hallottak már a történetről, de most egy olyan teóriát akarok megbolygatni, mely jobban illik erre az oldalra. Azok kedvéért, akik nem ismerik a részleteket, vegyünk át egy gyors…..
A Lincolnshire-i vérfarkas vagy Dogdyke-i vérfarkas esete a 19. század első felére nyúlik vissza. A történet Christopher Marlowe 1926-ban megjelent A Fen vidék című könyvéből vált ismertté. A történet egy fiatalemberről beszél, aki Langrick Fenben élt, nem messze Dogdyke-tól. Ez az ifjú ember…..
Dél-Afrikában széles körben elterjedt hiedelme van a tokolosh (tokoloshi, tikaloshe) nevű lénynek. Állítólag xhosa eredetű a róla szóló történet, de igazából minden afrikai folklór ismeri, a zulu mitológiához is tartozik, bár néhol hilinek, máshol gilikangonak nevezik. Mi is ez a teremtmény? Az…..
Andalgalá városa az argentin Catamarca tartományban található. Az itt zajló esemény híre már nem olyan friss, évekkel ezelőtt történt. 2016 márciusában egy férfi, éjszaka egy óra körül a motorjával a Hipólito Yrigoyen és a Bárcena utca kereszteződésében robogott el, amikor felfigyelt egy furcsa,…..
Évekkel ezelőtt, úgy 2013 táján különös lényt fedeztek fel a maláj szigetvilág egyik területén, a Santubong-i Pantai Pasir Pandakban. Hamzah Pelita, a tengerparti falu egyik lakója reggel, úgy nyolc óra tájban a parton sétált, amikor meglátta a homokba ágyazódott furcsa teremtményt. Azonnal…..
Mint tudjuk, számos alkalommal tűnnek el emberek, nők, férfiak és gyermekek a világ minden tájáról, s az esetek egy részében soha nem kerülnek elő. Nemcsak manapság van ez így, a múltban is előfordult. Eltűnésüket kérdések sorozata, elméletek, teóriák, mindenféle pletykák és ötletek próbálják…..
Tényleg voltak udvari bolondok? A középkori főurak és főpapok nem minden aggodalom nélkül tekintettek egy-egy udvari esemény elé. Számtalanszor el kellett viselniük, hogy az udvari bolondnak nevezett paprikajancsi büntetlenül sértegeti őket, és így köznevetség tárgyává válnak. Ugyanakkor ez a…..
2014-ben az alábbi fotó bejárta az internetet. Egy férfi bocsátotta a szakértők elé a képet, maga kérve, hogy mielőbb vizsgálják meg a hitelességét. A képet édesapja készítette egy olyan helyen, ahol már huszonöt évvel korábban is összeakadtak egy vörös szemű bestiával. A fényképek végre…..
Csiribusz 2020.05.12 08:46:00
@Slepárszki Nemuidesu Slepy: Ez egy jó kérdés.
Az Egyesült Államokban egyre több polgár észleli egy bizonyos kutyaszerű lény garázdálkodásait. A lakosok állítják, hogy ez a félig ember, félig kutyaféle teremtmény rendszeresen dézsmálja a háziállatokat. /egy figyelőkamera véletlenszerű felvétele az állítólagos lényről/ A vérfarkasra hasonlító…..
A tatzelwurm egy olyan mitikus lény, amelyet Franciaországtól Ausztriáig több szemtanú látott az elmúlt évszázadokban. Ezt a titokzatos állatot legtöbbször az Alpok hegyeiben figyelték meg, s többnyire macskafejű, kígyótestű teremtményként írják le. A tatzelwurmot, mely karmos férget jelent, több…..
Brassknocker Hill titokzatos bestiája Angliában, Bath városához közel tűnt fel 1979-ben. Egy szemtanú úgy írta le, mint medveszerű fenevadat hatalmas agyarakkal és szeme körüli fehér gyűrűfolttal. 1979 júliusának közepén egy környéken élő házaspár – Ron és Betty Harper – észrevették, hogy öreg…..
Tény, hogy az internetnek nagyon sok hasznos tulajdonsága van, de sajnos akadnak kártékony hatásai is. Persze nem maga az internet, mint olyan tehet róla, hanem az a pár haszonleső vagy beteglelkű ember, akik ugyanúgy hozzáférnek az internet-lehetőségekhez, mint a társadalom egészséges tagjai. A…..
Hegedűs Péter írása Egy régi beduin legenda szerint a nagy homokviharok idején, amikor alkonyi sötétség borul a tájra, egy lobogó, fekete hajú asszony sziluettje tűnik fel a sivatag dűnéi között. Ő volt Zenobia, a kis-ázsiai Palmüra (Palmyra) erős kezű királynője, akinek volt mersze szembeszállni a…..
Mindenkori történelmünk egyik legnagyobb „mi lett volna, ha...” kezdetű talányának alapja: Viktória angol királynő leányának, Vickynek a rajongása Németország iránt. A királyi hercegnő végül is a porosz trónörököshöz ment feleségül, és ő lett az édesanyja II. Vilmos német császárnak. Kézenfekvő a…..
A spanyolok messze földön híresek a különböző ünnepeikről, imádják élvezni az életet és nem telik el szinte úgy nap, hogy ne tartanának valahol az országban egy hagyományos ünnepet vagy épp egy őrült szokást. Már alapvetően az esti órákban akkora a nyüzsgés egyes városokban, mintha fiesta zajlanak…..
A 25 éves, hajadon Blanche Monnier már kissé túlkorosnak számított 1876-ban, amikor végre megtalálta az igazit egy elszegényedett ügyvédben. Az arisztokrata édesanya azonban megtiltotta, hogy lánya egy közemberhez menjen feleségül. Ám Blanche makacsul ragaszkodott kérőjéhez, mire édesanyja…..
Csiribusz 2020.04.25 07:49:46
@Cicaszemű: Huh! Teljesen megfeledkeztem a válaszról, bocs! Azt kérdezed, mire gondolok. Tekintve, hogy 1901-ről van szó, egy prominens családról és nőkről, kicsit sem csodálkozom az enyhe büntetésen. Ezt mai fejjel viszont nagyon nehéz megérteni, mert előkelő család ide vagy oda, az igazságtalanság, akkor is igazságtalanság.
Sok szörnyhistóriát hallhatunk életünk során. Legtöbbször megborzongunk, nevetünk rajtuk. Pedig számos történet kering olyan lényekről, amelyek egészen közel élnek hozzánk, mondhatni a közvetlen közelünkben, városainkban. Egy Egyesült Királyságban élő, nyugalmazott rendőr, aki 1977 és 1988 között…..