Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csiribusz

823 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bobby Dunbar története semmivel sem kevésbé rejtélyes, mint Dorothy Arnold eltűnése vagy a Beaumont testvérek titokzatos esete. Mi történt Bobby Dunbarral? A kérdésre nem tudjuk a választ, és soha meg sem tudjuk már, de repüljünk vissza úgy bő száz évvel az időben, s nézzük meg, mi történhetett…..
Írta: Takács Nikolett A világutazók és kalandorok a 19. század elején gyakran barangoltak Észak-Amerika addig fel nem fedezett területein. Akik efféle kalandra adták a fejüket, nagyon edzetteknek kellett, hogy legyenek, mert tudták, hogy a mai USA területén lévő Sziklás-hegységben számos váratlan…..
Írás: halcsontosfuzo.reblog.hu A 19. század elején egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy ha nyáridőben valaki meleg (vagy hideg) vizű tengert lát, meg is mártózik benne. Hiszen az sem volt magától értetődő, hogy fürdőruhára vetkőzik, és napsütésnek teszi ki magát. A fürdőruha amúgy is a közös,…..
Írás: torimaskepp.cafeblog.hu Tudjuk, hogy voltak cselédek, és voltak úriasszonyok a 19-20. század fordulóján, sőt még az 1930-40-es években is. Az Édes Annából még azt is sejtjük, hogy a viszonyuk nem mindig volt felhőtlen. De vajon ez a feszültség mennyire volt általános? Vajon miből fakadt az…..
/A cikk idegen nyelvből lett átvéve, így előfordulhat véletlen félreértés a fordításban, esetleg egy-két mondat kimaradt vagy betoldódott. Megengedtem magamnak annyi szabadságot, hogy a magyarítás, illetve az olvasmányosság érdekében, kicsit kikerekítettem a mondatokat. Ha ennek ellenére valaki úgy…..
Senki sem tudja, hogy milyen ragadozó áll a támadások hátterében. Rettegnek a namíbiai Ohaingu falu környékén élő emberek, akik napok óta nem mernek kilépni a házukból, ugyanis a területen egy rejtélyes ragadozó szedi az áldozatait. A titokzatos lény eddig több tucat kecskét gyilkolt meg úgy, hogy…..
Mexikó csendes-óceáni partján idegen, azonosíthatatlan lényt találtak. Az állat a tenger mélyéről jöhetett fel, megtalálásakor már nem élt. Külső megjelenése alapján kígyóra vagy angolnára hasonlít. A legtöbb szemtanú nem fordított sok figyelmet a tetemre, míg nem egy hölgy – Beatrice Morales…..
2020 februárjában óriási vihar csapott le Írország és Nagy-Britannia környékére. A Ciara nevű ciklon hatalmas hullámokat korbácsolt. Tombolása nyomán azonban érdekes csontokat hagyott maga után. Egy gigantikus méretű csontváz simult a nedves homokba, Aberdeenshire tengerpartján. A rejtélyes lelet…..
Számtalan furcsa esetet láttunk már különböző országokban, különböző emberek eltűnéséről, különböző történelmi korokban. Az egyik leghíresebb, s mondhatni leghírhedtebb a kis Oliver Larch rejtélyes eltűnése. Már csak azért is, mert sokan megkérdőjelezik a történet hitelességét. A különös esemény…..
Csiribusz 2020.06.24 11:28:42
@Slepy: Így van.
Rejtélyes állatot pusztítottak el pásztoremberek, amely úgy nézett ki, mint egy hiéna és egy kutya keresztezése. A szakértőket is zavarba hozta, nem igazán tudják, miféle állatról van szó. A bizarr lényt Románia keleti részén, Oancea falu környékén ölték le, miután birkákat, madarakat és…..
2015-ben farkastámadás borzolta a kedélyeket a közép-oroszországi Borovicában. A rendőrség felfegyverkezve vadászott a gyilkos fenevadra, ami egy idős, nyugdíjas asszonyt falt fel. A helyi lakosok nagyon féltek, a rendőrség gyors intézkedésében bíztak. A hetvenhét éves Lima Ankudinova hazafelé…..
1931 karácsonyának szentestéjén, különös „ajándék” érkezett az arizonai sivatagba. Egy fiatal házaspár – Ed és Julia Stewart – a sivatag menti autópályán haladtak, amikor autójuk defektet kapott. Ed félreállt az út szélére. Míg kereket cserélt, ifjú asszonykája türelmesen várakozott. Ám ahogyan a…..
Nem húzom az időt azzal, hogy bemutassam Bennington környékét, ezt már ismerjük az előző részekből, és azt is, hogy a gyönyörű festői táj csúnya titkokat őriz. A Bennington-háromszög ismertebb eltűnései közül a negyedik eset alig egy évvel James Tedford eltűnése után következett be. 1950. október…..
A Bennington-háromszög harmadik eltűnt személyéről nem sok adat maradt fenn. James Edward Tedford 1884-ben született Vermontban. Korai életéről nem sokat tudni. 1940-ben a vermonti Fletcherbe költözött fiatal feleségével, Pearlel. Tedford ötvenhat esztendős volt ekkor, Pearl mindössze huszonnyolc.…..
Bennington egy apró település az amerikai Vermont állam délnyugati csücskében. Az 1940-es években még ennél is kisebb volt, de mindennek ellenére már akkor is otthont adott a Bennington Főiskolának. Ennek az intézménynek volt másodéves hallgatója a tizennyolc éves Paula Welden, egy ismert…..
Bennington egy kisebb városka az USA Vermont nevű államának délnyugati szegletében. A terület magába foglalja a Green Mountain Nemzeti Parkot. Ez a park gyakorlatilag egy elképesztően sűrű, nagy kiterjedésű erdőségből áll, ahová szívesen járnak kirándulni a turisták, de a vadászok, horgászok is…..
A másik blogomon négyrészes írást közöltem a Bennington-háromszög különös eltűnéseiről. A téma iránt érdeklődök bizonyára hallottak már a történetről, de most egy olyan teóriát akarok megbolygatni, mely jobban illik erre az oldalra. Azok kedvéért, akik nem ismerik a részleteket, vegyünk át egy gyors…..
A Lincolnshire-i vérfarkas vagy Dogdyke-i vérfarkas esete a 19. század első felére nyúlik vissza. A történet Christopher Marlowe 1926-ban megjelent A Fen vidék című könyvéből vált ismertté. A történet egy fiatalemberről beszél, aki Langrick Fenben élt, nem messze Dogdyke-tól. Ez az ifjú ember…..
Dél-Afrikában széles körben elterjedt hiedelme van a tokolosh (tokoloshi, tikaloshe) nevű lénynek. Állítólag xhosa eredetű a róla szóló történet, de igazából minden afrikai folklór ismeri, a zulu mitológiához is tartozik, bár néhol hilinek, máshol gilikangonak nevezik. Mi is ez a teremtmény? Az…..
Andalgalá városa az argentin Catamarca tartományban található. Az itt zajló esemény híre már nem olyan friss, évekkel ezelőtt történt. 2016 márciusában egy férfi, éjszaka egy óra körül a motorjával a Hipólito Yrigoyen és a Bárcena utca kereszteződésében robogott el, amikor felfigyelt egy furcsa,…..
Évekkel ezelőtt, úgy 2013 táján különös lényt fedeztek fel a maláj szigetvilág egyik területén, a Santubong-i Pantai Pasir Pandakban. Hamzah Pelita, a tengerparti falu egyik lakója reggel, úgy nyolc óra tájban a parton sétált, amikor meglátta a homokba ágyazódott furcsa teremtményt. Azonnal…..
Mint tudjuk, számos alkalommal tűnnek el emberek, nők, férfiak és gyermekek a világ minden tájáról, s az esetek egy részében soha nem kerülnek elő. Nemcsak manapság van ez így, a múltban is előfordult. Eltűnésüket kérdések sorozata, elméletek, teóriák, mindenféle pletykák és ötletek próbálják…..
Tényleg voltak udvari bolondok? A középkori főurak és főpapok nem minden aggodalom nélkül tekintettek egy-egy udvari esemény elé. Számtalanszor el kellett viselniük, hogy az udvari bolondnak nevezett paprikajancsi büntetlenül sértegeti őket, és így köznevetség tárgyává válnak. Ugyanakkor ez a…..
2014-ben az alábbi fotó bejárta az internetet. Egy férfi bocsátotta a szakértők elé a képet, maga kérve, hogy mielőbb vizsgálják meg a hitelességét. A képet édesapja készítette egy olyan helyen, ahol már huszonöt évvel korábban is összeakadtak egy vörös szemű bestiával. A fényképek végre…..
Csiribusz 2020.05.12 08:46:00
@Slepárszki Nemuidesu Slepy: Ez egy jó kérdés.
Az Egyesült Államokban egyre több polgár észleli egy bizonyos kutyaszerű lény garázdálkodásait. A lakosok állítják, hogy ez a félig ember, félig kutyaféle teremtmény rendszeresen dézsmálja a háziállatokat. /egy figyelőkamera véletlenszerű felvétele az állítólagos lényről/ A vérfarkasra hasonlító…..