Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csiribusz

1016 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megdöbbentő, megmagyarázhatatlan gyilkosságok a korai évszázadokban is történtek. A gyermekáldozatok halála akkoriban épp oly megrázó volt, mint manapság. A következő bűnténynél a helyszín Dél-Ausztrália, Towitta, ami kb. hat kilométerre nyugatra van Sedantól. A vend származású Schippan család…..
„Nem félünk a farkastól, farkastól, farkastól! Nem bánt minket, csak megkóstol, megkóstol, megkóstol.” Az ismert gyermekmondóka nem csak Edward Albee híres darabját juttatja eszünkbe. Az elmúlt évtizedek megtanították az emberek többségét arra, hogy a vadon élő farkasoktól nem kell félni, mert…..
Csiribusz 2024.02.05 20:01:18
Kedves Olvasóim, kedves kommentelő! Nem tudom, hogyan kerülte el a figyelmemet a 6 évvel ezelőtt íródott hozzászólás. Úgy látom, valamiféle technikai probléma lehet az oka, mert most is hol megjelenik a cikkhez írt komment, hol eltűnik (legalábbis nálam). De ha már itt maradt az írás nyoma, ne legyen válasz nélkül sem a kommentelőnek, sem más olvasóknak.
Először is nagyon sajnálom, ha valaki olyasmit olvas, ami neki nem tetszik. Lehet nem egyet érteni, de a posztokat, és a bennük olvasható tartalmakat nem én találom ki. Mindenhez van forrásmegjelölés. Nyilvánvalóan a bevezető és összekötő szövegeket általában én írom, de maga a téma, adott esetben a dok.filmben látott vélemény, esemény, nem az én „gyermekem”.
Ami az utánajárást illeti, hadd válaszoljak meg erre is. Hogy az ember minden témának, ügynek, cikknek, dok.filmnek utánajárjon az első betűtől az utolsóig, majdnem lehetetlen. De természetesen egyenként megnéztem az áldozatok történeteit, a helyszíneket, az életrajzokat (ha van), az újságcikkeket vagy egyéb információt, ami elérhető (egyébként más bejegyzéseimnél is ezt teszem).
Ami arra az állításra vonatkozik, hogy terjesztem a tévhiteket, ill. riogatom az embereket: nem hiszem, hogy egy blogbejegyzés kimerítené a terjesztés fogalmát. Ahogyan azt is elutasítom, hogy riogatnám az embereket. Olvasóim el tudják dönteni maguk is, mit higgyenek el és mit ne. (El lehet olvasni a bemutatkozó írásomat, ami erre vonatkozik.)
Kedves Kommentelő! Szükségtelen felvilágosítania. Semmi olyat nem írt le a hozzászólásában, ami számomra újdonság lenne. Ha hiszi, ha nem, én is sokat olvastam farkasokról, ha nem is vagyok szakembere a témának. De ön egy kicsit el van tévedve. Nem engem kell meggyőznie! Én annyit tettem csak, hogy leírtam egy amerikai dokumentumfilm tartalmát azok számára, akik nem látták a filmet, vagy akiket ez érdekel. Ha ebben a dokumentumfilmben olyan információk vannak, melyekkel ön nem ért egyet, bizonyára van lehetőség arra, hogy a film készítőivel, vagy a szakértőkkel felvegye a kapcsolatot. Főleg akkor, ha érdeklődésébe, szakmájába vág. Náluk lehet reklamálni vagy szakmai kérdésben vitatkozni.
Köszönöm!
Csiribusz 2024.04.20 18:29:31
@Szabina Dóczi: Nem, bevallom, ebben én vagyok a ludas. :-) Le vagyok maradva, és lázasan próbálom utolérni magam. Ilyenkor visszadátumozok, hogy ne maradjanak ki a hónapok. :-)
Harold Edward Holt 1966-ban Ausztrália Napján tette le az esküt Ausztrália 17. miniszterelnökeként, de csak 22 hónapig volt vezető. 1967 decemberében tűnt el úszás közben, elindítva a városi mítoszok hullámát a sorsát illetően, mivel a testét soha nem találták meg. Ausztrália egyik leglegendásabb…..
Csiribusz 2024.01.07 19:01:54
@Kútmester: Ez is egy lehetőség, igen. Én sem hiszem el az öngyilkosságot. Annak ilyen módon nem volna értelme.
John a folyónál horgászott, amikor meglátta a rejtélyes „félig kutya, félig ember” lényt. A kutyaemberről szóló első hivatalos jelentések 1887-ből származnak Michiganből. Azóta a világ összes tájáról érkeztek beszámolók. John elmondta, hogy még 2020-ban, a karácsonyi ünnepek között, kajakjával…..
Csiribusz 2023.11.27 17:01:58
Sok híres személyről tanítanak bennünket az iskolában, de a tanároknak ritkán van idejük elmélyülni egyes személyek életének különböző aspektusaiban. Kiderült, hogy sok közülük valójában meglehetősen bonyolult személyiség – még azok is, akiket a legjobban csodálunk. Szinte kivétel nélkül…..
Bálint Lilla írása 48 évig élt férfiként, és mindössze 17 hónapig nőként. Hogyan lett a dán festőből, Einar Wegenerből Lili Elbe? /Lily Elbe/ 1908-ban Dániában Gerda Gottlieb festőművész egy színésznő, Anna Larssen portréján dolgozott. A főként illusztrációkat készítő Gerda egyik nap azonban…..
A világ legtöbb társadalma patriarchális berendezkedésű. Ez azt jelenti, hogy a férfiak kiemelkedő szerepet kapnak benne, a nők fölött állnak, és szinte minden köréjük épül. Van viszont néhány kivételes közösség, ahol felcserélődtek a megszokott szerepek, és ahol a nők irányítanak. A matrilineáris…..
Rudolf Dániel cikke A (nem is olyan távoli) múltban akár mai szemmel jelentéktelennek tűnő kihágásokért is brutális kínzásnak, és halálnak vetették alá a szerencsétlen vétkeseket – a National Geographic magazin fotósa alig több mint száz évvel ezelőtt egy mongol asszony barbár haláltusájával…..
A paranormális jelenségek nemcsak szellemek és kísértetek lehetnek. Sok más szempont is van, s ezek közül az egyik a kriptozoológia. A Tantanoola tigris állítólag egy ilyen rejtély, bár valójában egyáltalán nem tigris. A Tantanoola tigris az 1800-as évek végén félelmet keltett a Tantanoola…..
Az oni, egyfajta jókai, vagyis démon a japán folklórban, de jelenthet szellemet, szörnyet is. Úgy tartja a japán hagyomány, hogy az onik hegyek barlangjaiban élnek, erejük természetfeletti, de mindenképpen, minden körülmények között gonosz. Hajlamot mutatnak az erőszakra, a gyilkosságra, még a…..
A hippokampusz vagy hippocampus (többes számban) hippocampi) tengeri lény volt, amely a görög mitológiából származik. A hippokampuszok halfarkú lovak, amelyekről úgy vélték, hogy a ma tengeri ló néven ismert kis halak kifejlett formája. Más tengeri lények, köztük a Nereidák nimfái lovagolták őket…..
Berényi Bianka írása A régi nemesek igen bizarr módokon vesztették életüket, sokszor rejtélyes körülmények között. Volt, hogy a család is be volt avatva, volt, hogy mindenkit meglepetésként ért a halálhír, de tény, hogy a középkori Angliában kegyetlen és cseles harcok folytak a hatalomért. Íme a…..
A világ legeredményesebb műkorcsolyázója, a szovjet Irina Rodnyina 3 olimpiai, 10 világ- és 11 Európa-bajnoki aranyérmet szerzett, ráadásul két férfi partnerrel. Pedig az aprócska Irinának (csak 152 centire nőtt) sok ismert, vagy sokáig eltitkolt probléma nehezítette a pályafutását. /Hiába hívják…..
1920-ban, miközben egy folyó közelében táboroztak Kolumbiában, François de Loys svájci geológus és expedíciós csapata lelőtt egy furcsa, majomszerű lényt. Sok zoológus és kriptozoológus úgy véli, hogy ez a lény egy pókmajom, de mások nem olyan biztosak benne. Az Illustrated London News volt a…..
Gyakran hallunk férfiak, nők, gyermekek eltűnéséről, de egész család kámforrá válása csak nagyon ritkán esik meg. Talán ettől is olyan tragikus a Cowden család története. Egy teljesen átlagos, amerikai családról van szó. A Cowden házaspár még egészen fiatal pár volt – Richard 28, Belinda 22 éves –…..
Bizonyára sokan hallottak már a Hinterkaifeck-i mészárlásról, aki nem, annak elmondanám, hogy a német történelem egyik legvéresebb, legijesztőbb gyilkosságáról van szó, melyet örök rejtély övez. Hinterkaifeck egy kis tanya volt Bajorország vidéki részén, alig hetven kilométerre északra Münchentől.…..
Csiribusz 2023.02.11 18:36:59
@ipartelep: Elfogadom, de miből gondolod?
Csiribusz 2023.02.13 16:59:52
@ipartelep: Nem mindenben értek egyet, de abban teljesen igazad van, hogy az első képen szereplő balszélső figura nem lehet egy 63 éves ember. Utánanéztem, az élesebb képeken jól látszik, hogy fiatalemberről van szó, akinek nem tudjuk a kilétét, legfeljebb megtippelhetjük. Javítani fogom, valószínűleg törlöm és köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem.
2020 decemberében, alig néhány héttel karácsony előtt, a 28 éves Christopher Whiteley eltűnt az otthonából. Reggel kilenc órakor munkába indult, és többé senki nem látta. Általában egy csókkal búcsúzott élettársától, Samanthától, de ezen a napon nem. Csúnyán összevesztek az éjszaka folyamán.…..
Korunkban, kultúránkban egy vérfertőző kapcsolat elképzelhetetlen. Sőt, bűncselekménynek számít, amiért börtönt is kaphat az, aki ezt teszi. Gondolok itt a testvérek, szülők, közeli rokonok közötti házasságra, szaporodásra. Ma úgy mondjuk, egy normális ember fejében ilyen meg sem fordul, pedig…..
A Sajó partján fekvő Putnokon született történet akár egy filmadaptációt is megérdemelne. A farkasemberekben való hit az európai kultúrtörténet fontos része, hiszen a másik lény karmolásával, harapásával, vagy egyszerűen csak egy átok szenvedő alanyaként megszerezhető, nem épp barátságos jellemmel…..
Riley Sager – Egy ház a tónál Casey híres színésznő, de mint a hírességeknek általában, neki sem fenékig tejföl az élete. Tizennégy hónappal korábban elvesztette imádott férjét, s most egyedül él tóparti házában. A fájdalom letaglózza, visszavonul egy időre a világtól, és az alkoholba menekül.…..
A mélyben – új-zélandi horrorfilm, 2023 Rendezte: Scott Walker Szereplők: Ben – Matt Whelan Jules – Luciane Buchanan kislány – Zara Nausbaum ingatlanos hölgy – Regina Hegemann Amikor Ben hozzájut az örökségéhez, nagy meglepetés éri. Anyja egy olyan ingatlant hagyott rá az oregoni…..
Berwick-upon-Tweed történelmi határváros, Anglia legészakibb városa, közvetlenül Skócia szomszédságában. Nagy-Britanniában kevés város élt át ilyen viharos múltat. 1018 és 1482 között Berwicket többször ostromolták, mint bármely más várost a világon, kivéve Jeruzsálemet. 13 alkalommal cserélt gazdát…..
A Yellowstone a világ legrégebbi nemzeti parkja, mely 8980 km² területet foglal magába. Wyoming, Montana és Idaho államokon ível keresztül. Híres gejzírjeiről, vulkáni eredetű érdekességeiről, különböző geometriai formáiról, hőforrásairól, gyönyörű vízeséseiről. Gazdag a növény- és állatvilága,…..
1994. április 30-án a szőkés hajú, kék szemű, ötéves Victor Dewight Shoemaker, néhány unokatestvérével meglátogatta a nagypapájukat, Oscar Wolfordot, a nyugat-virginiai Kirbyben. Ez a vidék erősen erdős, ritkán lakott hely. Wolford nagypapa a Short Mountain Wildlife Management Area közelében élt,…..
Ahogyan az üggyel ismerkedtem, Candy Rogers jutott az eszembe, akinek szomorú történetét olvasóim is ismerhetik. Több közös pont van a két esetnél. Mindegyik kislányt este rabolták el egy kisvárosban. Mindegyiket megerőszakolták, megölték, testüket egy erdőben rejtették el. Mindegyikőjük gyilkosa…..