Regisztráció Blogot indítok
Adatok
almafa10981

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt héten nem frissült a blog, mert E3-on voltam (az Indexre írtam róla több cikket), de gondoltam rátok is, összekattintgattam egy szép nagy galériát az ottani retrosarokról, akárcsak három éve (és most is vannak túlexponált vagy éppen kicsit homályos fotók, kéretik ezeket…..
almafa10981 2014.06.17 00:41:39
Ennek a vendégírásnak az a története, hogy a Facebook oldalunkon valaki "nyomasztó" filmet keresett, más valaki ezt ajánlotta, megint más valaki megírta. Értitek? :) Utóbbit varin-nak hívják és ezúton is köszönjük neki.   Megan is Missing (2011)   Rendezte:…..
almafa10981 2013.06.11 22:37:13
@Varin: Sajnos a film után olyan sokkot kaptam -olyan borzasztó volt-, hogy elmásztam ide és csak egy gyors figyelmeztetést hagytam :D. Nem volt erőm kifejteni.
SPOILER
Kezdjük el történetemet akkor:

Rövid sztorink egy hétfői nap, napsütötte délutánján kezdődött, amikor is arra gondoltam, ha már szeretem a kézikamerás horrorok műfaját beletúrok kicsit a horror-mirrorba, mert eddig sohasem csalódtam, mindig azt kaptam amit írtak itt. Szóval rövid kutatás után ráakadtam a Megan is Missing c. gyöngyszemre. Sokat ígérő képek és kommentek után vettem a bátorságot és beszereztem, majd ma délután bele is vágtam.
Már az első perceknél olyan fejfájást kaptam a filmtől, amit eddig még sohasem :D. Értem én, hogy kézikamerás film, ami reálisnak próbál tűnni, de valahogyan ez egyáltalán nem jött át. A "színészek" olyan amatőrök voltak, hogy egy zebra is hitelesebben játszotta volna a szerepüket. De ez csak az egyik probléma volt.
Hatalmas mondanivalót próbáltak belesulykolni ebbe az egész valamibe, de a béna színészek és a rossz forgatókönyv miatt, olyan borzasztó lett minden, hogy semmi sem jött át. Kivétel a szájbarágós részek, amikor szinte már oldalba böködtek, hogy "HÚ VÁGOD LELKI SÉRÜLT A CSAJ, VÁGOD HAVER ÉRTED? NAGYON DEPIS ÁM VALÓJÁBAN, VÁGOD MI VAN A FELSZÍN ALATT, VÁGOD? JA?"
Néha komolyan elgondolkoztam rajta, hogy ez most egy paródia, vagy mi? Meg arról is, hogy a fenti két értékelés is az-e. De nem csak én mert egy ismerősömmel elkezdtem megnézetni majd később szóltam neki, hogy ez a mirroron 7/10 meg 9/10 és ő is úgy gondolta, hogy ez tuti csak poén.
Na mindegy nem is ez a lényeg. Röhejesebbnél röhejesebb alakítások, néha már komolyan nem lehetett tudni, hogy ez egy mély pillanat, társadalomkritika vagy csak egy simán viccesebb jelent akart lenni.
A kedvencem az volt, amikor néha beszúrtak ilyen totál halott dolgokat. Pl. bekapcsolva marad a kamera. Vártam, hogy hú b.sszus mindjárt jön az anya és valamit csinál, de nem. Csak úgy belerakták, hogy ja hát érzékeltessük, hogy milyen reális ez a film a csaj elfelejtette kikapcsolni.

És akkor a film vége. Komolyan olyan ez a blog most, mint amikor a terhes nők nem gondolnak vissza a szülés fájdalmaira sok esetben csak arra, hogy hú most már boldogak vagyunk, mert történik valami.
Szóval igen, végre történik valami érdekes, valami nyomasztó (mert állítólag ez egy nyomasztó film, de nem tudom, hogy mikor). Ez a rész is hogyan volt megoldva? Pincében lányok, a fehérnemű persze rajtuk van, mert a csajok nem vállaltak gondolom meztelenkedést. De könyörgöm oldották volna meg egy pokróccal és akkor rálehetne fogni, hogy azért kapták, mert mondjuk ne hűljenek ki. Nem tudom miért, de engem valamiért nem hatott meg, hogy 5 percen át azt kellett néznem, hogy d.gják. Ez volt a filmnek ráadásul kb. a legmélyebb jelenete, de mivel egy ilyen zs betű utáni kategóriás film volt az egész, már annyira nevetséges volt ez is, hogy semmit sem ért. Legalább a hordós jelenet ijesztő volt amikor a csaj hullája benne van.
Jaj meg az ásás. Az is egy gyöngyszem. Egy nagy nulla. Legalább annyi fordulat lehetett volna, hogy a csajt kiengedi mert annyira vonzónak tartja az ajánlatait vagy valami, vagy mert kanos és akkor megpróbál elszökni vagy nem tudom, DE NEM. 10 percen át pasas ás a csaj meg csak kiabál. Ez is inkább volt már komikus mint sem "mély" meg nyomasztó.
Szóval ez egy sz.r film szerintem. Nulla fordulattal, az-az egy is ami volt benne olyan egyértelmű volt anélkül, hogy az ismertetőt elolvastam volna, mint az, hogy a Földön a tárgyak lefele esnek ha elejtik őket.

De igazából az nem is lett volna baj, hogy rossz a film, mert van ilyen. Az fájt, hogy a horror-mirror most jócskán összement a szemembe, mert a 9-es értékelés egy lelkes olvasótól azt mondom, hogy hát jó.. most istenem, nem ő szerkeszti a blogot de az, hogy a szerkesztő is képes volt erre 7 pontot adni az elég súlyos. Aki számára ez a film mély volt, elgondolkodtató meg nyomasztó az valószínűleg még egy horror filmet vagy drámát sem látott még, mivel az ember akaratlanul is belebotlik 1-1 jobb alkotásba mint ez a valami hasonló témával.
Ezt a filmet nem attól lehet nem szeretni, mert valaki nem szereti a stílust, hanem mert egyszerűen pocsék. Ezer helyen megfogalmazott mondanivaló, rossz kivitelezés, borzasztó színészek. Attól, hogy egy film komoly témát próbál meg feldolgozni, nem kell körberajongani. Ez egy film, nem azért ülök le megnézni, hogy na akkor gondolkozzunk el most azon, hogy hú de szörnyű lenne ez a való életben. Persze ez is benne van, de szórakozni akartam. Egy kupac trágya az út szélén is takarhat valamilyen társadalomkritikát, és mégsem ájul el mindenki tőle.
Ez a bejegyezés ide nem ellened irányult félre ne érts.
Azt mondta Puzsér Róbert egy tévéműsorokról tartott beszélgetésen, hogy a Való Világ jól össze volt rakva, és ugye már ez is elég meglepő, mármint az, hogy Puzsér egy ilyen agysejtpusztító szellemi toprongyot, mint egy tévés reality, bármilyen értelemben véve is pozitív…..
Ideje letudni egy újabb klasszikust. Már csak azért is, mert szegény Tobe Hoopernél állandóan visszatérő hivatkozási elem ez a film a Texasi láncfűrészes mészárlás mellett, hogy igenis tudott ő jó filmet rendezni a sok hulladék mellett. Poltergeist - Kopogó szellem…..
Ázsiai filmek röviden Rent-A-Cat 2013.01.14 22:23:04
A magányos leányzóra csak a macskák ragadnak, így macskakölcsönzőt üzemeltet magányos emberek számára.Ogigami Naoko már több nagyszerű filmet tett le az asztalra (Kamome Shokudo, Megane), amiket elsősorban a remek, kissé álomszerű hangulatukért lehet szeretni, nem pedig a…..
almafa10981 2013.01.16 15:01:54
almafa10981 2013.01.16 15:04:00
Die Hard 5-be vagy a World War Z-be illő akciójelenet helyett MTVA-forgatás miatt zárták le vasárnap a Lánchidat: az évi hetvenmilliárdból gazdálkodó köztévé 1000 fagyoskodó alsó tagozatossal vette újra a műsorzáró Himnusz vágóképeit. A gyerekeknek délután kettőtől este…..
Nem is oyan rég írtam a pompás keszthelyi fürdőszigetről. Akkor a befejezés előtt álló Fő téren még csak átsiettünk, de mostanra elkészült és Németh Sanyáék egy videót és egy remek fotómontázst küldtek róla az Urbanistának:   "2011. áprilisától 3 nagyfelbontású…..
Részemről ez az utolsó megnyilvánulás ennek a majomnak, aki ma nem túlzás, csak ma délután vagy 12 profillal tért vissza, hogy elröfögje ugyanazokat a marhaságokat, mint amiket szokott. Koros pofája alapján igazán benőhetett volna feje lágya. Ember, keressél értelmesebb…..
Ennyiért moziztam tegnap (és láttam szerintem az eddigi év legjobb filmjét, de erről majd Filmbarátokban lesz szó) a Corvin moziban.Ehhez nem kell mást tenned, mint hogy veszel egy Budapest Film klubkártyát a pénztáraknál. Ehhez azt kell tudni, hogy a kártya maga ingyenes, de fel kell…..
almafa10981 2012.03.31 13:20:42
Kéksárkány Tájékoztatás 2010.06.18 17:47:00
Kénytelenek voltunk ujra betenni a blogot, hogy el tudjatok érni minket a kérdéseitekkel.A mircünk elérhető, ott vagyunk többet.Pinalábbiakat böngészőbe másolva elértek minketwebchat.freenode.net/irc://irc.freenode.net:6667/BlueDragonFrissítve:Megvagyunk nyugalom. Bár a szervereinket…..
almafa10981 2010.06.30 21:59:18
@tiborkekesi: ha jó helyen vagy akkor ki van írva
almafa10981 2010.07.02 11:12:21
@Wiki8612: hozzászólásokat elolvastad? abban van segítség... ráadásul egész sok..... aki meg azokból nem jön rá jobb is ha nem jött rá
Középkorúnak tippelném mai asztalunk beküldőjét, sokkal inkább a levél hangvétele miatt, mint a képen látható dolgok végett. Az ember, aki a win7 és a Starcraft 2 korában, oly módon kívánja vissza a régi dolgokat, mint a fickó a reklában a hagyományos burgonyaszirom fílinget…..
Gagyi és kidolgozatlan, de nem nagyon lehet haragudni rá. A néha hallható recsegő háttérhangért elnézést, de a játék ragaszkodott hozzájuk. ELNÉZÉST azért is, hogy a videó elején a borítónál elmegy a kép, de ezt az indavideó csinálta. Harmadszorra már nem töltöm fel…..
almafa10981 2010.04.07 16:02:14
:D
Numida's Blog Indul a Mandula... 2009.07.23 18:56:00
Lassan, de biztosan beindítom a blogot, ez olyan próbálkozás féle, mert ilyet még nem csináltam, ezzel is meg kéne ismerkedni.... ..
almafa10981 2009.07.23 22:42:31
Hooligan mit sem sejtve készült online pizzarendelésre, amikor megtudta, hogy lakóhelyén, a festői Dunaújvárosban fantasztikus nevű új utca nyílt. Kérjük szépen Hooligant, vagy bárki más olvasónkat Dunaújvárosból, hogy csináljanak nekünk pár fotót az utcáról. A pizza.hu…..
Egy chat szolgáltató felvette velem a kapcsolatot, hogy biztosítanának egy RPCJS chatet. Ez az egész nem itt az oldalon volna [tehát nem chatbox], csak linkként. Én annyira nem vagyok a chatek híve úgyhogy részemről annyira nem is volna szükséges, de tény, ha megint tartanék…..
A "Akik szerették a filmet, talán a játékot is megveszik és szerzünk kis pénzt" sorozat egyik epizódja.   Megint jó sokat kellett vágnom és még így is rekordhosszúságú. Esetleges hanghibákért elnézést Soundtrack: Prodigy - Mindfields ;…..
Nem, nem. Sajnos nem zenéről van szó, hanem az itt bemutatott vacakról. Tibor felfedezte, hogy ennek van letölthető demója, úgyhogy küldöm mindenkinek, aki marhára unatkozik. 1159 ember nem tévedhet ;) Gyanítom holnap ez valamivel már több lesz ;)  Kis nosztalgia..
Ma éjfélig még jöhetnek a borítók. Eddig már több mint 150(!) borító érkezett, ami nem semmi!Talán a legkedveltebb téma a WC/szarás volt. ;)Nagyon sok jó borító érkezett, úgyhogy nem lesz egyszerű...Most ti fogtok dönteni, hogy ki viszi el a nyereményeket, ugyanis össze fogok…..
Ez tényleg nem valami vicc! A Stellar Stone bejelentette, hogy készül a Big Rigs Online (multis) változata! A cégnek van öniróniája, mert ugyebár ez a cég adta ki a mindenütt (jogosan) legrosszabb játéknak titulált Big Rigs-et. Érdekességképpen a cég többi játéka itt…..
Ahogy arról már márciusban írtam, van a Nerdnek egy játéka. Csak úgy megemlítem, hogy újra elővettem és még mindig remelül elszórakoztatott. Főleg miután sikerült végigvinnem. (Hurrá!) Érdekes módon az utolsó Boss a legegyszerűbb, igaz vele kell a legtöbbet vacakolni.…..