Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MyFish

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A karácsonyi ponty hosszú és fáradságos vándorlást tudhat maga mögött. Még mielőtt ismertük volna a teát és a tésztát, szürke őskorban körülbelül kétmillió évvel ezelőtt került a ponty Kínából, Közép-Európába. Ezt támasztják alá Berlintől délre Belzig im Flaming mellett talált fossziliák. A…..
Azért nem szeretem a halat, mert úgy néz ki mint egy hal, olyan szaga van mint egy halnak és olyan íze van mint egy halnak.Hangzott már el ez a mondat számtalanszor már csemetéink szájából. Ha, legközelebb is ezt mondják süssünk neki lazacburgert...........íme a recept:  Lazac…..
Galiciai polipsaláta, szárított paradicsommal, olivákkal és articsókával Spanyolország észak-nyugati történelmi régiója Galicia,- nem tévesztendő össze, a közép Európai Galíciával,- mely Ukrajna és Lengyelország között oszlik meg. Az Atlanti-óceán partjainál, közel a Biscaya-i öbölhöz elterülő…..
Fish and chips az igazi street food Puha és omlós, mégis ropogós. Az atlanti-tőkehal nyúzott filéjét sörbundába mártjuk és olajban aranybarnára sütjük, majd házi készítésű remoulade mártással, tökéletes sültburgonyával és a klasszikus malátaecettel tálaljuk.  Angliában és Írországban a foltos…..
A tonhalak húsának jellemzésekor megállapíthatjuk, hogy a hús szerkezete, kemény, tartalmas, rendezett, mégis lédús. Megsütve távolról emlékeztet a borjústeak vagy a vöröses pulykahús színére, az íz az viszont valami teljesen más. A tonhalak izét nem hasonlíthatjuk semmihez. Ha nyersen fogyasztjuk…..
Párolás, főzés, grillezés, bő olajban sütés: minden elkészítési módnak megvannak a maga jellemzői, és a különböző nyersanyagokra más- és másképpen hatnak, ezért nem mindegyik alkalmazható minden halfajtánál. A halételek elkészítésének számos módja létezik. Ezeket jellemzőik alapján…..
Tavasszal elengedhetetlen étel. Rendkívül zsenge textúrájú, hófehér színű, omlós- puha és igen jóízű húsa, akár újburgonyával és rizlingben párolt friss fügével elkészítve, akár a nagy klasszikus Sole Véronique receptet alkalmazva is gasztronómiai csúcsélvezeteket adhat nekünk. A májusi…..
Minél frissebb annál jobb, de sajnos a legfinomabb falatok a tengerpartok lakóinak jutnak, ezért nekünk, azaz a többieknek, be kell érjük a boltokban kapható áruval.  Részben konzervként, többnyire azonban inkább mélyhűtve kerülnek forgalomba ezek a csodálatos ízvilágú kis kulináris csodák, azaz…..
Nem minden tintahal kalmár, de minden kalmár tintahal. A szemeivel, mint egy kamera fókusz lencséjével folyamatosan pásztáz a víz alatt, és semmi sem kerülheti el a figyelmét. A vékony húsa alatt a test mélyén dobogó három darab lapos szív, olyan erővel tudja pumpálni a vért, hogy nincs az a…..
MyFish.hu A kalmár tintája 2017.11.20 14:43:36
A tinta - az értékes hozzávaló A szakácsok nagy becsben tartják a kalmár vagy a szépia tintáját, mert érdekes árnyalatának és nagy színező erejének köszönhetően számos étel tehető vele finomabbá és különlegesebbé. Így például a világos…..
MyFish.hu Együnk szardíniát 2017.11.20 14:17:20
Akkor meg miért pont a szardínia? Nos azért, mert finom, azért, mert olcsó és azért, mert nagyon egészséges, csak mi nem ismerjük. Ha utazásaink során valamelyik mediterrán ország halpiacán járunk, igencsak megváltozhat a véleményünk ezekről az egyszerű kis halakról. Élet az…..
A recept megtalálható itt: http://www.myfish.hu/magazin/receptek/aranydurbincs-sutoben-sutve-kapros-edeskomennyel-fuszerezve-feherbor-martassal myfish.hu készítette ezt a képet...